hero
NyheterBoligmarkedet

Oppgang i boligprisene i september

Boligprisene steg med 0,4 prosent i september. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,3 prosent. Boligprisene er nå 5,8 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Administrerende direktør i EIE, Hedda K. Ulvness, sier september er en høysesongmåned for boligmarkedet og det er ikke overraskende at det fortsatt er høyt trykk og relativ kort salgstid.

Selges fremdeles rekordhøyt antall bruktboliger

– Boligpriser stiger videre og det selges fremdeles et rekordhøyt antall bruktboliger i Norge, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Han legger til at den kraftige økningen i bruktboligsalget trolig skyldes at folk vrir forbruket sitt mot bolig og at mange nå fremskynder planlagte boligkjøp.

Nedgang i salgstid

I september ble det solgt 11.133 boliger i Norge, noe som er flere enn tilsvarende måned i fjor, da det ble solgt 9.534 boliger. Det ble lagt ut 10.745 boliger til salgs i september i år, noe som er 3,8 prosent flere enn samme måned i fjor. Så langt i år er det 81.562 boliger til salgs, noe som er 2,2 prosent færre enn på samme tid i fjor.

– Det er solgt rekordmange boliger sist måned i likhet med månedene etter at de strengeste corona-tiltakene ble opphevet, sier Henning Lauridsen.

Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 48 dager å selge en bolig i september i år. Det er en nedgang fra 54 dager i augst. Kortest salgstid hadde Oslo med 23 dager og lengst salgstid hadde Kristiansand og Stavanger med omegn med 70 dager.

Sterk utvikling i hele Norge

Oslo og Porsgrunn med Skien hadde sterkest 12 måneders vekst med en oppgang på 7,7 prosent, mens Stavanger med omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 1,7 prosent.

– Boligprisutviklingen er sterk i de fleste områdene i Norge. Det er nå viktig at alle offentlige og private aktører i boligmarkedet bidrar til boligdugnaden og får opp reguleringstakten og boligbyggingen, sier Henning Lauridsen.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: