hero
NyheterBoligmarkedet

Sterk oppgang i boligprisene i januar

Boligprisene steg med 3,2 prosent i januar. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,7 prosent. Boligprisene er nå 8,6 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Administrerende direktør i EIE, Hedda K. Ulvness, forklarer at det er normalt at prisene øker ganske kraftig fra desember til januar, og nå presses ytterligere av lave volumer. EIE har i januar solgt 21 prosent flere boliger enn i samme periode i fjor.

– Det er et selgers marked, og høy aktivitet på visningene. Markedet er som vanlig selektivt, og alt går ikke til himmels. Men vi har hatt objekter med 150 påmeldte til visning og visninger som strekker seg over 6-7 timer, forteller Ulvness.

Den sterke prisutviklingen fortsetter

- Den sterke prisutviklingen vi har sett i boligmarkedet fortsatte i januar, og som mange har varslet ble det en sterk prisoppgang i januar. Spesielt sterk oppgang var det på Østlandet, Sørlandet og Sør-Vestlandet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Han legger til at Oslo skiller seg som ventet ut i januar, og de ser et utbredt innslag av kupping og hete budrunder. Eiendom Norge vurderer dette som årsaken til at avviket mellom prisantydning og pris stiger ytterligere i Oslo.

I januar ble det solgt 6.903 boliger i Norge, noe som er 6,4 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2020, da det ble solgt 7.375 boliger. I januar ble det lagt ut 6.570 boliger til salgs i Norge, noe som er 8,9 prosent færre enn januar i fjor.

Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 60 dager å selge en bolig i januar 2021. Det er det samme som i desember 2020. Kortest salgstid hadde Oslo med 22 dager, og lengst salgstid hadde Ålesund med omegn med 87 dager.

Sterk 12 måneders vekst i Oslo

Sterkest utvikling siste 12 måneder hadde Oslo med en oppgang på 13 prosent. Stavanger med omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 3,2 prosent.

Lauridsen sier at det kun er politikk som kan sikre en mer moderat boligprisutvikling. Han mener alle prosjekter som venter på byggesaksbehandling må tas tak i.

– Tilstrekkelig boligbygging er prisdempende, og vil bøte på effekten av de lavere rentene, sier Lauridsen.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: