Bilde 1 av Rykkinnkroken 5ABilde 2 av Rykkinnkroken 5A
Digital salgsoppgave
Rykkinnkroken 5A

1349 Rykkinn • Bærum kommune

Prisantydning

kr 10 700 000

Omkostninger: kr 283 520Totalpris: kr 10 983 520
RYKKINN - Solrikt og med fin utsikt - Stilfull og særpreget enebolig. Totalrehabilitert i 2010. Utleiedel og Anneks
Vis i kartLast ned salgsoppgave
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Primærrom (P-ROM)
244 m²
Bruksareal (BRA)
251 m²
Bruttoareal (BTA)
295 m²
Kommunale avgifter
kr 1 284 / Mnd
Prisantydning
kr 10 700 000
Omkostninger
kr 283 520
Totalpris
kr 10 983 520
Byggeår
1890
Tomt
Eiet tomt 1114 m²
Oppdragsnummer
9200038
card-default

Lars Faale

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Lars
Visninger
Søndag 29. nov.
13:00 - 14:00
Tirsdag 01. des.
18:00 - 19:00
Meld deg på visning
Prisantydningkr 10 700 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 700 000,-)kr 267 500,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
  
Totalpris kr 10 983 520
Eiendom
Rykkinnkroken 5A, 1349 Rykkinn

Matrikkel
Gnr. 76 bnr. 5 i Bærum kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 244 kvm, Bruksareal: 251 kvm, Bruttoareal: 295 kvm

Antall soverom
5

Byggeår
1890/ 1960/ 1970/ 2009-10

Tomt
Eiet tomt 1114 m²

Prisantydning
10 700 000

Totalpris inkl. omkostninger
10 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
267 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 700 000,-))
14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

283 520,- (Omkostninger totalt)

10 983 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 15 400 pr. år Det er ikke installert vannmåler.

Eier
Katarina Sæbø Dale Atle Voll

Parkering
På egen eiendom. Felles adkomst med naboen til eiendommene gnr. 46, bnr. 5 og bnr. 174 med gjensidig bruksrett over naboens eiendom.

Beliggenhet
Attraktiv, solrik, flott og usjenert beliggende i et etablert og populært villaområde på øvre Rykkinn. Eiendommen ligger på en høyde og har gode solforhold fra morgen til kveld. Det er flott utsikt på eiendommen og man kan se ut Oslofjorden på klare dager.

Rykkinn er et godt sted å bo. Det er stille og fredelig, og lite trafikk. Da Rykkinn ble utbygget på 60/70- tallet la de hovedveien i en ring rundt bebyggelsen, derfor går det kun stikkveier inn til de forskjellige nabolagene, og man kan la barna kan løpe fritt innenfor ringen, uten å bekymre seg for biltrafikk.

Nærområdet har et rikt fritidstilbud med idrettsanlegg, svømmehall, fotballbane, tennisbane og lysløyper m.m.

Nærbuttikken ligger 4 minutters gange unna, ellers tar det ca 10 minutter å gå til Rykkinn Nærsenter, eller 30 minutter å gå til Bærums Verk handelssted. Det veldig god offentlig kommunikasjon. Det er 4 minutter å gå til busstoppet, og herfra går det både ekspressbuss til Oslo. Ca. 10 min. å kjøre til Sandvika sentrum med alle nødvendige servicetilbud og fjorden med badestrender på Kadettangen og Kalvøya.

Bebyggelse
"Kryds-by" er en sjarmerende eiendom og var tidligere en husmansplass. I dag står hovedhuset igjen, en tømmerbygning med kledning i panel med perlefas. Huset har stått på Rykkinn siden ca 1880. Før det sto det på en gård på Mellom Isi . Eksakt byggeår er vanskelig å vite, men det er antageligvis det eldste huset på Rykkinn.  Navnet "Kryds-by" fikk eiendommen av Hans Pedersen Markebekk, som arbeidet som dreng på Krydsby Gård i Lommedalen. Eiendommen er registrert som to-mannsbolig, men fungerer i dag som enebolig med en utleiedel i underetasjen.. Hele boligen ble totalrenovert i 2009-10.

Anneks oppført i 2017, ca 15 kvm, i en moderne stil som står i fin kontrast til det renoverte hovedhuset.

Tomt
Eiet tomt, 1114 m²

Sjarmerende eiendom med fine plenarealer, flere frukttrær og opparbeidet hage med bla.skiferplattinger på ulike platåer. Meget solrik og fin tomt.

Inneholder
1 etg: Romslig og meget representativ hall, Vaskerom med god lagringsplass, meget sjarmerende Bad med dusjhjørne, antikk toalettkommode med servant og vegghengt wc, Stort eksklusivt kjøkken med godt med skapplass, kjøkkenøy med sitteplasser, vedovn, utgang til skiferplatting/ hage. Daglistue. Stue/bibliotek, Spisestue/ vinterhage med plass til mange mennesker. Her er det store vindusflater, og utgang til terrasse/ hage. Fremstår meget anvendelig og lys.

2. etg: Trappehall med garderobe, Tre store soverom med bjelker i taket, flott tapet, plass til dobbeltseng samt lagring. Bad med badekar og dusjhjørne, vegghengt wc og dobbel betongservant.

U. etg: Vinkjeller, mellomgang/ bod, kjøkken, dusjbad/wc, 2 soverom og stue med utgang til have.

Byggemåte
Bolig opprinnelig fra 1800 tallet nåværende eiere overtok boligen i 2009 og har utført betydelig oppgradering og oppussing. Det er utført omfattende arbeid med etterisolering av yttervegger og forsterkning av bjelkelagskonstruksjoner Det er nytt elektrisk anlegg,nytt rør i rør system for vannføringer, nye avløpsrør og sluk med klemringer for membran i våtrommene, Nye moderne baderom, nytt kjøkken og oppgraderte overflater i alle rom. Det er benyttet materialer og detaljer som er tilpasset husets opprinnelig stil.Boligen fremstår nå som meget pen og tiltalende, men det er viktig å presisere at opprinnelige fundamenter og bærekonstruksjoner er fra byggeår og at det derfor kan være enkelte detaljer og konstruksjoner som ikke oppfyller dagens krav i byggeforskriftene.

Opprinnelig eldre gråsteinsmur, antatt fundamentert på fjell og fast grunn. I kjelleretasjen har nåværende eiere gravet ut isolert og lagt varmekabler i de alle rom ( ikke tilkoblet i vinkjeller og bod) og støpt nye gulv.

Yttervegger mot grunn er opprinnelig tykke gråsteinsmurer, utforet med stendere, isolasjon og malte paneler og platekledninger. Det er utført dreneringsarbeid langs yttervegger i 2018

Opprinnelig tømmervegger. I forbindelse med oppgraderingene er det utvendig utlektet, isolert og lagt ny vindsperre og panel. Innvendig side har også utlekting, isolasjon, fuktsperre og malte
paneler.

Isolert saltakskonstruksjon som er oppgradert og forsterket i 2009. Terrasse fikk ny papp, nye impregnerte bord  og nytt rekkverk i 2018.

For ytterligere informasjon om byggemåte se boligsalgsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 244 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 251 kvm

Standard
Denne meget stilfulle og historiske boligen er en tidligere tomannsbolig som er gjort om til enebolig. Hele boligen er totalrenovert i 09/10. Stilen er meget tidsriktig, og fremstår meget gjennomført og delikat. Veggene er malt i lyse farger og med stedvis tapetserte vegger, forøvrig et eksklusivt materialvalg. Boligen fikk Bergene Holms interiørpris i 2009. Dette er en sjelden anledning, som den kresne boligkjøper ikke bør gå glipp av.

Kjøkkeninnredning:
Kjøkken er levert av Tibro Kjøkken i Asker. Kjøkkeninnredning m/malte, heltre bjørkefronter, fliser over heltre eik benkplate, vinskap  medfølger ikke), integrert oppvaskmaskin, integrert ovn, induksjonstopp, vifte og høyskap for integrert kjøleskap

Kjøkkeninnredning i underetasjen er i glatt, lys finer med utskalgsvask i rustfritt stål. Integrert platetopp og stekeovn samt fritthengende ventilator.

Bad/wc/vaskerom:
Bad i 1. etasje med marmorfliser på gulv og på vegger i
dusjsone."Toalettkommode" m/påliggende servant, toalett m/skjult sisterne og åpen dusj. Bad oppgradert i 2009.

Bad i 2. etasje med Botticini marmorfliser på gulv og til brysthøyde på vegger/vegger i dusjsone. Hylleseksjon m/dobbel "designservant" i betong, toalett m/skjult sisterne, åpen dusj og innmurt badekar. Bad oppgradert i 2010. betongservanten er designet av Katarina Dale. For denne vasken ble hun premiert ved Arkitekthøyskolen i Oslo og Bygg uten grenser.

Vaskerom med stor arbeidsbenk m/nedfelt utslagsvask.

Bad i underetasje med fliser på gulv, en vegg samt i dussjone. Toalett med skult sisterne, Servant med skapinnredning. Avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel. Bad bygget i 2014.

Innvendige dører:
Fabrikkmalte/profilerte innerdører fra 2009.

Overflater, generelt:
Vegger er overflatebehandlet med panel, tapet og malte flater.
Gulv er lagt med laminat og hvitoljet eikeplank. Marmorfliser på bad i 1. og 2. etasje samt vaskerom.

Himlinger
Overflatebehandlet panel. Stedvis synlige, originale trebjelker i himling. Rikelig med downlights

Trapper:
Innvendig tretrapp m/heltre eiketrinn. Trinnbelysning i trapp til kjeller/ underetasje. Utvendig, støpt trapp.


For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takst/ tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest, se vedlagte skriv fra Bærum kommune. Tilbygg er i matrikkel registrert i 1960 og 1970.  Del av kjeller ble i 2014 innredet fra fruktlager/ kjeller til beboelse. Det er ikke søk bruksendring for dette. Anneks er oppfør i 2017, dette er ikke ferdigmeldt.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming og vedfyring. ( Vedovn på kjøkken.)
Varmefolie i gulv i hele 1. etasje inkl. vinterhage.
Varmekabler i gulv på bad ( alle etasjer) og vaskerom.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.


Elkraft generelt:
Nytt el-anlegg og sikringsskap med automatsikringer og overspenningsvern. Alt montert fra 2009
med kompletteringer frem til 2019.Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter på hver kurs. Skap plassert på vaskerom. Design lysbrytere. Utvendig strømuttak og belysning.

Leiligheten har egent sikringskap med egen seriemåler.

Energimerking
Energiattest med energimerke D

Merk - Huset er opprinnelig fra 1800 tallet, men refferansetall i attesten er satt til 2009 da eiendommen ble rehabilitert.

Kommunale avgifter
Kr. 15 400 pr. år Det er ikke installert vannmåler.

Eiendomsskatt
Det betales ikke eiendomsskatt i Bærum kommune pt.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 30 000 kwh pr. år.

Boligen er tilknyttet Viken fibernett/ Altibox som leverandør av kabel-tv og internett.
Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Forsikring med polisenummer
Frende Forsikring

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 2 181 033,- Som sekundærbolig Kr. 7 851 717,-

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Annet
Underetasjen, med bad, soverom, kjøkken og stue er ikke søkt bruksenderet ( tidligere fruktkjeller)
Anneks er ikke ferdigmeld.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Medfølgende tinglyste heftelsler:

1925/76-1/100  Bestemmelse om gjerde  tinglyst  11.12.1925
Med flere bestemmelser

1972/200-1/100  Bestemmelse om veg   tinglyst 10.01.1972

1973/13380-1/100  Erklæring/avtale   tinglyst 10.09.1973 
 Bestemmelse om kloakkrenseanlegg
 
1974/5179-1/100  Best. om vann/kloakkledning tinglyst 04.04.1974 
 Bestemmelse om kloakkrenseanlegg
Med flere bestemmelser

1975/3453-1/100  Erklæring/avtale tinglyst 06.03.1975 
 Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. carport
Kan ikke slettes uten samtykke fra vegsjefen
 
1975/3454-1/100  Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 06.03.1975 
 
1975/3765-1/100  Erklæring/avtale tinglyst 12.03.1975 
 Ang. avkjørsel
Vegvesenets betingelser vedtatt
Gjelder denne registerenheten med flere

Det gjøres oppmerksom på at kjøpers eventuelle pant vil få prioritet etter ovennevte.

Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Boligen fremstår som om den har en egen utleiedel (dvs. egen separat boenhet), men det gjøres oppmerksom på at denne ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen. Evt. søknad om bruksendring skjer for kjøpers regning og risiko.

Denne delen av boligen leies i dag ut for kr 10 500,- pr mnd inkl strøm.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Kommuneplaner
Id 201601 (http://webhotel3.gisline.no/Webplan_3024/gl_planarkiv.aspx?planid=201601)
Navn KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2017-2035
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 04.04.2018
Bestemmelser http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3024/GIS-plandoc/RegBest/pdf/201601_4529355.pdf
Delarealer Delareal 1 114 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende

Kommuneplaner under arbeid
Id 201702 (http://webhotel3.gisline.no/Webplan_3024/gl_planarkiv.aspx?planid=201702)
Navn KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2035-2040
Status Planlegging igangsatt
Plantype Kommuneplanens arealdel

Reguleringsplaner
Id 1965320 (http://webhotel3.gisline.no/Webplan_3024/gl_planarkiv.aspx?planid=1965320)
Navn BELSET/BERGER/RYKKINN
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 26.11.1968
Bestemmelser http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3024/GIS-plandoc/RegBest/pdf/1965320.pdf
Delarealer Delareal 1 114 m
Formål Frittliggende småhusbebyggelse

Odel og konsesjon
Det hefter ikke odel eller konsesjon ved eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
10 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
267 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 700 000,-))
14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

283 520,- (Omkostninger totalt)

10 983 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunn og forsikringshonorar (Kr.3 750)

Grunnpakke enebolig (Kr.13 425)

Markedspakke 1 (Kr.16 938)

Oppgjør (Kr.5 500)

Provisjon (forutsatt salgssum: 10 500 000,-) (Kr.146 250)

Visningshonorar (Kr.2 500)

Totalt kr. (Kr.173 363)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
9-20-0038

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Stabekk Eiendomsmegling AS
Eie Stabekk
Org. nr:990997861
Gml. Drammens vei 45
1321 Stabekk
Tlf: 67 53 23 10, Fax: 67 53 23 11

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Lars Faale

Saksbehandlere
Lars Faale
Eie Stabekk
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 90 61 90 00 / E-post: lf@eie.no

Eie Stabekk
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Bilde 3 av Rykkinnkroken 5A
For mer om objektet
Rykkinnkroken 5A

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.