Bilde 1 av Risfjellvegen / HimmelrommetBilde 2 av Risfjellvegen / Himmelrommet
Digital salgsoppgave • Prosjekt
Risfjellvegen / Himmelrommet

4364 Sirevåg • Hå kommune

Prisantydning i prosjekt

kr 730 000 - 880 000

Arealer: 0 - 0 m²Antall enheter: 3 (1 solgt)Byggeår: 0
Hyttetomter på populære Himmelrommet
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenSe alle enheter i prosjektet
Boligtype
Hyttetomt
Eierform
Selveier
Tomt
Eiet tomt 1000 m²
Oppdragsnummer
82229000
card-default

Linn Høen Thommesen

Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Les om Linn
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse

Dette prosjektet består av følgende enheter:


 m², soverom, kr 730 000.
Denne enheten er ikke lenger tilgjengelig


 m², soverom, solgt!
Denne enheten er ikke lenger tilgjengelig


 m², soverom, kr 780 000.
Denne enheten er ikke lenger tilgjengelig

Hovedoppdragsnummer
82-22-9000

Eiendom
Risfjellvegen / Himmelrommet, 4364 Sirevåg

Matrikkel
Tomtene vil skilles ut fra Gnr. 95 bnr. 539 i Hå kommune

Boligtype
Hyttetomt

Eierform
Selveier

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Espen Eide

Eier
Ogna Hytter II AS v. Henrik Stokkeland og Kaj Stokkeland

Beskrivelse
De tre tomtene er en del av det populære hyttefeltet Himmelrommet på Ogna. Dette er et prisbelønnet prosjekt, helt sør på Jæren. Her er det lagt vekt på det naturlig, og følelsen av å være tett på naturen enten du er ute eller inne. Dette gir en flott helhet i omgivelsene og hele hyttefeltet får en rød tråd - noe som ganger alle hytteeierne her.

Tomtene selges uten byggeklausul, men må bebygges i henhold til reguleringsbestemmelser og formingsveileder for området. Disse ligger vedlagt i salgsoppgaven. Gled deg til å få akkurat de fargene, flisene, innredningene og gulvene du ønsker!

Tomtene vil få egne bruksnummer og vil bli skiltet ut fra Gnr. 95 Bnr. 539. De vil også bli oppmålt (nevnte arealer må sees på som ca. arealer).

Tomt 39: ca. 1011 kvm - pris kr 880 000,- SOLGT!
Tomt 40: ca. 937 kvm - pris kr 780 000,-

Det er regulert til to parkeringsplasser for hver tomt.

Beliggenhet
Himmelrommet - skjæringspunktet mellom Jærens vide horisonter og Dalanes kuperte natur. En fantastisk beliggenhet med nærhet til skog, fjell, havet og elva. Går du rundt å drømme om en feriebolig? En plass du kan senke skuldrene, og komme deg vekk fra byens kjas og mas. Ja, da er dette kanskje anledningen du har ventet på.

Hytten ligger flott til omgitt av grønn skog og skjønn natur. Her kan man starte turer i skog og mark like utenfor døren. Pakk med deg kaffe og niste, og gå opp til en topp i nærheten. Eller ta deg en tur med terrengsykkelen eller løpeskoene.

Det er også kort vei til hvite jærstrender, finkornet sand, strå, knauser og svaberg. På fine sommerdager kan man ta med seg pleddet og piknikkurven ned på stranden å nyte sol, bading og andre sommeraktiviteter. Her kan noen slappe av med en god bok, mens andre bygger sandslott eller spiller volleyball. For den litt mer rastløse er det ypperlige omgivelser for både vann- og vindsport, og for gå- og joggeturer i det nydelige landskapet.

Det er også fint her på de mer rufsete dagene. Da kan man kle seg godt og spasere en tur langs strendene mens vinden suser, sjøen bruser og bølgene slår inn mot land. Da er det herlig å komme inn igjen og nyte en varm kopp med kakao. Her kommer du tett på naturen, enten du er inne eller ute.

Dette er en hytte du kan bruke hele året. Det er mye å finne på hvor alle og enhver, for eksempel laksefiske i Ognaelva, golf på Ogna golfklubb og flotte gå-/sykkelstier som tar deg helt til Hellevik.

Ellers er dette en fantastisk plass å bare koble av og ikke gjøre "noen ting". Ta med deg god mat og drikke, og senk skuldrene. Ønsker du å sosialisere deg eller ønsker kulturelle innslag kan du dra på Ogna Scene hvor det er tettpakket program med artister, komikere og mye mer.

Hytten ligger kun en én times tid fra Stavanger, og 30 minutters kjøring fra Egersund. Det er ca. 3 km ned til Ogna sentrum som har butikker, bensinstasjon og togstasjon. Med kort reisevei er det enklere å ta hytten i bruk, enten det er for en lengre periode eller bare for en natt.

På denne hytten er det tilrettelagt for at hele familien skal trives. Det er mye og finne på, og det er enkelt å komme seg til og fra.

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Diverse
Hytteeiere må betale kr 2 200,- pr år i serviceavgift til grunneier. Denne avgiften inkluderer vedlikehold av veier, gapahuker/grillplass, benker, søppelbod osv. Den inkluderer også snømåking og vedlikehold av vei/parkeringsplasser. Serviceavtalen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig avgift er kr 300,-.

Kjøper må bekoste utstedelse av målebrev. Kostnaden er ca. kr 15 000,- (kostnaden avhenger av størrelse på tomten).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. Når tomtene vil bli fradelt vil det også bli overført servitutter fra hovedbruket (Bnr. 539). Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Det er pliktig medlemskap i velforening. Serviceavtale mellom hytteeier og grunneier er også pliktig. Se Diverse.

Vei/vann/kloakk
Vann og avløp ligger i tomtegrense ved vei. Det anbefales at entreprenør i prosjektet brukes.

Regulering
Tomtene er regulert til fritidsbolig. Reguleringsplankart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Odel og konsesjon
Når tomten er ubebygget kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 730 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 15 400,- (Utstedelse av målebrev)
kr 22 000,- (Dokumentavgift - 2,5% av kjøpesum)
--------------------------------------------------------
kr 38 770,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 768 770,- (Totalpris inkl omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.62 500)
Totalt kr. (Kr.62 500)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
utlegg.

Oppdragsnummer
82-22-9000

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

For å gi bud må du gå inn på en enhet i prosjektet. Du kan se alle enhetene tilgjengelig ved å gå til prosjektenheter og klikke deg videre inn på den du ønsker å legge inn bud på.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Risfjellvegen / Himmelrommet
For mer om objektet
Risfjellvegen / Himmelrommet

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: