Bilde 1 av Agathe Grøndahls gate 3Bilde 2 av Agathe Grøndahls gate 3
Digital salgsoppgave
Agathe Grøndahls gate 3

0478 Oslo • Oslo kommune

Prisantydning

kr 9 950 000

Fellesgjeld: kr 254 154Omkostninger: kr 15 654Totalpris: kr 10 219 808
Lekker toppleilighet med loftsutbygging i "Tysklandsgården" - Sydvendt takterrasse - Svært attraktiv beliggenhet!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
100 m²
Bruksareal (BRA)
100 m²
Bruttoareal (BTA)
111 m²
Fellesutgifter
kr 5 256 / Mnd
Prisantydning
kr 9 950 000
Omkostninger
kr 15 654
Fellesgjeld
kr 254 154
Totalpris
kr 10 219 808
Fellesformue
kr 15 952
Byggeår
1922
Tomt
Festet tomt 8258 m²
Oppdragsnummer
74210247
card-default

Morten Melsom

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Morten
card-default

Tor Inge Polden

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les om Tor
Visninger
Søndag 05. feb.
12:00 - 13:00
Tirsdag 07. feb.
17:00 - 18:00
Meld deg på visning
Prisantydningkr 9 950 000,-
Fellesgjeldkr 254 154,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 644,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 10 219 808
Eiendom
Agathe Grøndahls gate 3, 0478 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 225 bnr. 2, andelsnr. 12 i Torshov kv 9 borettslaget med orgnr. 946684112 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 100 kvm, Bruttoareal: 111 kvm
Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1922

Tomt
Festet tomt 8258 kvm

Prisantydning
9 950 000

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport med arealmåling
Takstmann: Nils Fosberg
Befaringsdato: 21.10.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 254 154,- pr. 23.11.21
Andel fellesformue: kr. 15 952,- pr. 23.11.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 9 950 000,- (Prisantydning)
kr 254 154,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 10 204 154,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 0,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 804,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 212 958,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 219 808,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 256,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Internett, kabel-TV, vaktmester, trappevask, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, strøm til fellesarealene, festeavgift, drift, avsetning til vedlikehold, forretningsførsel og betjening av fellesgjelden.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Thomas Torshov

Beskrivelse
Lekker 4-roms leilighet med utbygget loft + hems og solrik sydvendt takterrasse vendt mot bilfritt gårdsrom. Svært attraktiv beliggenhet i "Tysklandsgården", en av de mest populære gårdene i den klassiske Torshovbebyggelsen. Leiligheten ble bygget ut mot loft i 2013, og er videre omfattende oppgradert det siste året med blant annet: Ny 1-stav eikeparkett på alle gulv, nymalte/helsparklede overflater og nytt kjøkken med integrerte hvitevarer. 2 flislagte baderom fra 2013 med gulvvarme.

Innholdsrik leilighet over 2(3) plan med 114 kvm totalt gulvareal.

Veldrevet borettslag med solid økonomi og god vedlikeholdshistorikk. 

Offentlig kommunikasjon, restauranter, kafeer og et komplett servicetilbud i umiddelbar nærhet.

Leiligheten ligger i et ærverdig klassisk Torshovkvartal. Alle kvartalene på Torshov ble bygget rundt 1920 på initiativ fra Oslo kommune. Byggene ble tegnet av samtidens fremste arkitekter, som Harald Aars, Harald Hals og Georg Morgenstierne. Disse arkitektene formet også andre av Oslos større boligprosjekter fra denne tiden, som hagebyene på Ullevål og Lille Tøyen, samt områdene Lindern og Søndre Åsen.

Torshovkvartalene I til XVII kan inndeles i 4 kategorier med stor innbyrdes likhet: - Blandingskvartaler på 4 etasjer vest for Vogts gate. - Blandingskvartaler på 4 etasjer langs østsiden av Vogts gate - "de egentlige" Torshovkvartalene: Store omsluttende kvartaler i 3 etasjer rundt Torshovparken. - Randsonekvartaler i 3 etasjer på områdets østside.

Parkering
Gateparkering etter gjeldende regler for området. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et årlig gebyr. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/. God dekning av

Svært god dekning av kommunale ladestasjoner i umiddelbar nærhet. Hurtigladere på Storo og Bjølsen.

Garasjeanlegg i Vogts gate, Torshov Torg og Sandakersenteret hvor plasser leies ut privat. Det er også til tider plasser for salg i Vogts gate og på Torshov Torg.

Beliggenhet
I nærområdet finnes det meste av butikk- og servicetilbud lett tilgjengelig, samt god offentlig kommunikasjon (trikk, buss, flybuss). Det er gangavstand til lokalsentrene Torshov Torg og Sandaker Senter med dagligvarer, postkontor, apotek, vinmonopol, matbutikker, legesenter m.m. Dersom du ønsker et bredere utvalg av butikker og servicetilbud, finner du Storo Storsenter i nærheten, med 130 butikker, spisesteder og tjenester. Torshovparken ligger i umiddelbar nærhet med aktivitetspark for store og små, samt isbane om vinteren.

Området kan friste med en rekke spise- og serveringssteder. Åpent bakeri med Lofthus Pizza, Vertshuset Grisen, Bruun Larsen bar eller kaffestedene Kaffebrenneriet og Espresso House ligger en kort rusletur unna. Rett over gaten for Grisen finner du Caminito Café med ekte Argentinsk stemning. Torshov huser også Backstube i Vogts gate, og bar Albatros og vinbaren Lasarette i Torshovgata. Disse er definitivt verdt å teste ut! et par hundre meter unna leiligheten ligger det en perle av en uteservering - Café Teater Trikkestallen. Foretrekker du heller å la kokkekunnskapene utfolde seg på eget kjøkken, er det et bredt utvalg av matbutikker i nærheten, som f.eks. kjøtt og delikatesseforretningen Strøm Larsen fra 1904, Coop Extra Vossegata, Bunnpris i Presidentgata og Rema 1000 Torshov Torg.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i områdene Torshov, Grünerløkka, Nydalen, med blant annet Soria Moria som tilbyr konserter, bar/restaurant og teater, og Trikkestallen med teater og flott uteservering sommerstid på Torshov, Ringnes Park med Ringen kino øverst på Grünerløkka og ODEON Kino på Storo med 14 kinosaler, hvor den største salen er den eneste i Norge utstyrt med IMAX-teknologi.

I umiddelbar nærhet er det fine trenings- og rekreasjonsområder i og rundt Torshovparken, Torshovdalen og langs idylliske Akerselva. Sydsiden av Torshovparken er oppgradert med flott aktivitetspark med bl.a. sandvolleyballbaner, basketbane, minigolf og treningsstativ, samt isbane om vinteren. Flere parker i nærmiljøet med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter som Torshovparken og Torshovdalen. Fra Akerselva går det fine turstier til Nordmarka og ned til sentrum.  Ta spaserturen opp i juni, under festivalen Over Oslo og nyte musikken med utsikt over Oslo som bakteppe. En kveld hver september slukkes alt elektrisk lys langs Akerselva, fra Maridalsvannet til Grünerløkka, som en hyllest til høstjevndøgnet. Det tennes over 4000 fakler som skaper en utrolig atmosfære - Elvelangs i fakkellys må oppleves. Alt dette kommer i tillegg til treningssentre som Myrens Sportssenter med treningssenter, squash og klatrevegg, eller andre treningssentre på Storo eller Ringnes Park.

Bebyggelse
Område hovedsakelig bestående av bygårder i kvartalsstruktur.

Tomt
Festet tomt, 8258 m². Pent opparbeidet bilfritt indre gårdsrom med sittegrupper, sykkelstativ, lekeareal gressplen, beplantning m.m. Bortfester er Oslo Kommune. Festetiden er 70 år, fra 01.11.1951 med regulering minimum hvert 10. år. Årlig festeavgift i henhold til styrets budsjett for 2022 er kr. 162.950,-. Det gjøres oppmerksom på ny tomtefestelov og en økning av festeavgiften må påregnes ved neste regulering.

Inneholder
3. etasje: Entré med garderobe/kott, mellomgang/trapperom, stue (alt. soverom), 2 soverom og bad/WC.
Loft: Stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til takterrasse, bad/WC.
Hems.

I tillegg følger kjellerbod på ca. 5 kvm.

Byggemåte
Tradisjonell bygård over 3 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1922 i kvartalsbebyggelse. Det er opprinnelige etasjeskillere i tre og skjeve gulv er vanlig i disse gårdene. Grunnmur i gråstein/teglstein antatt fundamentert til flåte eller fast byggegrunn. Yttervegger av murverk/teglstein, fasader er slemmet og malt. Saltak i trekonstruksjon tekket med takstein.

Primærrom
Primærrom: 100 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
3. etasje (66 kvm P-ROM/BRA):
Entré med garderobe/kott, mellomgang/trapperom, stue (alt. soverom), 2 soverom og bad/WC.

Loft (34 kvm P-ROM/BRA):
Stue/kjøkken med trapp, bad/WC.

Bruksareal
Bruksareal: 100 kvm

Standard
4-roms leilighet over 2 plan med inngang i 3 etasje og loft. Det er adkomst via innvendig trappeløp. Det er gulv 1-stavs parkett, keramiske fliser i entré med varmekabler. Vegger med malte plater og malt mur. Keramiske fliser på begge bad. Himlinger med malte plater. Dels skrå takflater på loftet. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Moderne peisovn med glassfelt på kjøkken. Malt teglsteinspipe. 3 etasje: Tretrapp med håndløpere på begge sider. Malte vanger og lakkerte trinn. Åpne inntrinn. Loft: Samba-trapp for adkomst til hems. Håndløper på begge sider. 3 etasje: Malte fyllingsdører. Loft: Malt slett baderomsdør.

Kjøkken:
Moderne, ny og ubrukt kjøkkeninnredning fra Norema med glatte fronter. Laminat benkeplate med underlimt oppvaskkum. Integrerte, nye hvitevarer: Kjøl/frys, stekeovn i arbeidshøyde, oppvaskmaskin og kjøkkenvifte. Plassmontert spisestue-benk med oppbevaringsplass.

Bad/WC 3. et:
Baderom fra 2013. Flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger og malt himling med downlights. Inneholder heldekkende servant med skuffer, speilskap med belysning, dusjhjørne med regnfallsdusj og innfellbare dører i herdet glass, vegghengt klosett og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

Bad/WC loftsetasje:
Baderom fra 2013. Flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger og malt himling med downlights. Inneholder heldekkende servant med underskap, speil med belysning, dusjhjørne med regnfallsdusj, vegghengt klosett.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for loftsutbygging datert 05.10.2022.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Gulvvarme i entré og på begge bad/WC. Moderne peisovn med glassfront i loftstue. Varmepumpe.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: Kr. 8.895,- per år ved prisantydning kr. 9.950.000,-.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 256,- pr.mnd.
Internett, kabel-TV, vaktmester, trappevask, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, strøm til fellesarealene, festeavgift, drift, avsetning til vedlikehold, forretningsførsel og betjening av fellesgjelden.

Faste løpende kostnader
Månedlige felleskostnader, strøm etter eget forbruk, innboforsikring.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 94927031064, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 10.10.2022: 3.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 253
Saldo per 10.10.2022: 17 576 493
Andel av saldo: 173 041
Første termin/første avdrag: 26.11.2018 ( siste termin 26.10.2043 )

Lånenummer: 94927040942, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 10.10.2022: 3.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 345
Saldo per 10.10.2022: 8 239 049
Andel av saldo: 81 114
Første termin/første avdrag: 26.07.2021 ( siste termin 26.06.2051 )

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 78551669

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 759 562,- Som sekundærbolig Kr. 6 334 422,-

Borettslag
Borettslag: Torshov kv 9 borettslaget, Orgnr: 946684112

Forretningsfører
OBF

Styregodkjenning
Styret skal godkjenne nye andelseiere. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger saklig grunn til det.

Forkjøpsrett
Det foreligger intern forkjøpsrett for borettslagets sine medlemmer. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Kontakt eiendomsmegler for nærmere info. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Dyrehold
Borettshaverne har meldeplikt til styret ved anskaffelse av dyr. Husdyr som er eller kan være til sjenanse for andre beboere, må fjernes fra borettslaget etter krav fra styret.

Diverse
Borettslaget Torshov kv IX består av 129 andelsleiligheter fordelt på 18 oppganger.
Det er 11 kurser med automatsikringer. Hovedsikring på 40 amp. Jordfeilbryter.
Vinduer med isolerglass fra 2006/2011.
Brann- og lydklassifisert entrédør.
Sentralt brannvarslingsanlegg.
Porttelefon.
Varmepumpe.
Borettslaget har en avtale med Telenor som leverer 250mb bredbånd og digitale kabel-tv til alle andelseierne. Ruter og T-we boks II skal følge andelen.

Rehabilitering og større vedlikehold:
2021 - Rehabilitering av fasadene mot bakgården.
2020 - Oppussing av bakgårdsarealene. Etablering av nye sykkelparkeringer, bygging av tørkebod og redskapsbod.
2019 - Rehabilitering av fasade mot Vogts gate. Utskiftning av enkelte kjellervinduer. Vedlikehold av all belegningsstein i gården.
2018 - Rehabilitering av fasade mot Per Kvibergs gate og Agathe Grøndahls gate. Etablering av rassikring/snøfangere i Per Kvibergs gate og Agathe Grøndahls gate. Ny belegningsstein foran inngangspartier i gården og flere sykkelparkeringer. Oppretting av støttemur i bakgården. Planting trær langs Krebs gate, er det var skader etter dreneringsarbeidet.
2017 - Rehabilitering av fasade mot Krebs gate.
2016 - Ingen større vedlikehold igangsatt, da det ble bestilt en grundig tilstandsrapport fra et rådgivende ingeniørfirma.
2015 - Skiftet to sett vann- og avløpsrør i Agathe Grøndahls Gate. Utbedring av fukt og sopp, utbedring av tak. Opprettelsen av søppelanlegg, drenering og utskifting av vann alle vannledninger mot Krebs.
2014 - Ingen store prosjekter.
2013 - Maling av nedre del av fasade. Reparasjoner av skader rundt inngangsdørene - arbeidet videreført i 2014. Tømming av Sandfang (kummer) tilhørende borettslaget. Avtale ble inngått om regelmessig tømming.
2012 - Rehabilitering av avløpsrør og bunnledninger. Rehabilitering av lekeplass. Rehabilitering av skader og slitasje på fasadesokkel.
2011 - Utskiftning av inngangsdører til leilighetene og fellesarealene. Påbegynt rehabilitering av avløpsrør og bunnledninger.
2010 - Pipetopper rehabilitert. Alle 78 pipene våre er murt og pusset på. Felles brannvarslingsanlegg i alle leiligheter og i fellesareal.
2008 - Oppgangsdører ble skiftet i alle oppgangene. Calling anlegg i hele gården ble skiftet samtidig. Nytt nett til kabel-tv og internett er lagt opp via Canal Digital.
2006 - Utskifting av vinduer til alle leiligheter.

Fremtidige planer, 10-års perspektiv:
- Oppussing av oppgangene.
- Drenering og vanninntak: Med unntak av mot Krebs' gate som ble drenert i 2015.
- Planlegge utskifting av vannrør.
- Lukking av avvik som fremkommer i den branntekniske tilstandsrapporten. Oppgradere el-anlegget i fellesarealene.
- Skifte resterende kjellervinduer og vinduer i trappeoppgangene som fortsatt ikke har blitt byttet.
- Under rehabiliteringa av fasaden mot bakgården har det kommet fram at vinduene er svært dårlig satt inn flere steder, og dette bør på sikt utbedres.

Annet
Boligen er rengjort i forkant av fotografering, og vil ikke bli ytterligere rengjort før overtakelse.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning, men har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Festeavtale
Festeavtalen er innhentet av eiendomsmegler og utleveres på forespørsel.

Utleie
Med godkjenning fra styret kan en andelseier overlate bruken av hele boligen til andre for inntil tre år, dersom andelseieren selv, ektefellen eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Regulering
Ingen kjente planer som vil medføre endring i bruken av eiendommen, eller eiendommens omgivelser. Reguleringskart er innhentet av eiendomsmegler og utleveres på forespørsel.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 9 950 000,- (Prisantydning)
kr 254 154,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 10 204 154,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 0,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 804,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 212 958,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 219 808,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 1% av salgssum, tilrettelegging kr. 12.900,- og visningshonorar kr. 2.750,-.

Oppdragsnummer
74-21-0247

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Torshov Eiendomsmegling AS
EIE Torshov
Org. nr:982409101
Torshovgata 5H
0476 Oslo
Tlf: 21 01 68 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Morten Melsom

Saksbehandlere
Morten Melsom
EIE Torshov
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 92 03 71 16 / E-post: mme@eie.no

Tor Inge Polden
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 95 06 99 80 / E-post: tip@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Agathe Grøndahls gate 3
For mer om objektet
Agathe Grøndahls gate 3

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: