Bilde 1 av Åslandhellinga 147Bilde 2 av Åslandhellinga 147
Digital salgsoppgave
Åslandhellinga 147

1274 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

POPULÆR 3-ROMS SELVEIER | GARASJEPLASS | BALKONG | BARNEVENNLIG OMRÅDE | PERFEKT UTLEIEOBJEKT |
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
141
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
63 m²
Bruksareal (BRA)
65 m²
Bruttoareal (BTA)
71 m²
Fellesutgifter
kr 3 263 / Mnd
Prisantydning
kr 2 900 000
Omkostninger
kr 82 270
Fellesgjeld
kr 55 447
Totalpris
kr 3 037 717
Fellesformue
kr 15 616
Byggeår
1991
Tomt
Eiet tomt 21911 m²
Oppdragsnummer
76210087
card-default

Akin Buga

Partner | Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Akin
Prisantydningkr 2 900 000,-
Fellesgjeldkr 55 447,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 73 250,-
  
Totalpris kr 3 037 717
Eiendom
Åslandhellinga 147, 1274 Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 176 bnr. 29 snr. 141 orgnr. 984713029 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1991

Tomt
Eiet tomt 21911 kvm

Prisantydning
2 900 000

Takstrapport
Takstmann: Rana Noman Tariq
Takstdato: 19.11.21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 55 447,- pr. 01.11.2021.
Andel fellesformue: kr. 15 616,- pr. 31.12.2020.

Totalpris inkl. omkostninger
2 900 000,- (Prisantydning)
55 447,- (Andel av fellesgjeld)

2 955 447,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
73 250,- (Dokumentavgift)

82 270,- (Omkostninger totalt)

3 037 717,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 263,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnader inkluderer TV-anlegg/bredbånd, energi/fyring, kommunale avgifter, forsikringer, drift og vedlikehold, konsulenthonorar, forretningsførsel, revisjonshonorar, styrehonorar, peronalkostnader og andre driftkostnader.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Eier
Noor Ullah

Beskrivelse
Velkommen til Åslandhellinga 147!
Dette er en lys og romslig 3-roms selveierleilighet med en fin intern beliggenhet på Bjørndal. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje med hyggelig utsyn mot flotte grøntarealer. Boligen har en meget god og praktisk planløsning som består av entré, kjøkken, stue med utgang til balkong, bad og 2 romslige soverom. Leiligheten har godt med lagringsplass med en innvendig bod og en bod på balkongen, samt en utvendig bod på fellesområdet.

Entré |
Det første som møter oss er en lys og koselig entré. Her kan du enkelt montere en enkel garderobeløsning hvor du kan henge fra deg yttertøyet. Fra entreen har du adkomst til hovedsoverommet, samt kjøkkenet som binder sammen resten av rommene i leiligheten.

Kjøkken |
Kjøkkenet er romslig med plass til en spisesone ved vinduet. Vinduet slipper inn godt med naturlig lys som gir en god atmosfære. Kjøkkeninnredningen består av malte fronter, benkeplater i laminat, rustfri oppvaskkum med avrenningsplate, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Det er fliser over benkeskap.

Bad |
Romslig bad som er utstyrt med badekar med hånddusj, toalett, servant med skuffer og speilskap. Det er plass til vaskemaskin, samt tørketrommel i søyle. Det er også varmekabler i gulvet.

Stue |
Stuen er romslig og er naturlig inndelt i egne soner for sofagruppe og medievegg. Det kommer inn godt med naturlig lys fra vindusflatene som skaper en god og lun atmosfære i leiligheten. Her er det bare å slenge seg ned på sofaen med familien og nyte en god film på tv.
Fra stuen har du adkomst til balkongen, samt det ene soverommet.

Balkong |
Balkong på ca. 6 kvm med adkomst fra stuen. Den er orientert mot syd som gir meget gode solforhold. Du har utsyn mot fine grøntarealer og nesten ikke innsyn. Her kan du sitte å nyte solen i fred og ro. Det er også en bod på ca. 1,5 kvm med adkomst fra balkong, perfekt til å oppbevare uttemøbler i.

Soverom | 1&2
Leiligheten består i sin helhet av 2 soverom. Hovedsoverommet har adkomst fra entreen og er av god størrelse. Her er det god plass til en dobbeltseng med tilhørende nattbord på hver side. Ved vinduet kan du sette opp en egen sone for hjemmekontor om det er ønskelig. Det er et romslig garderobeskap, hvor det også skjuler seg en innvendig bod bak en av dørene. Her har du med andre ord godt med oppbevaringsplass.
Soverom 2 har adkomst fra stuen og er også av god størrelse. Dette passer perfekt som et barnerom.

Bod |
Leiligheten har en innvendig bod på hovedsoverommet, samt en utvendig bod på balkongen. Det medfølger også en utvendig bod på ca. 4 kvm på fellesområdet.

Vel, vi sees på visning!

Parkering
Det medfølger en parkeringsplass.
En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn til det. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier. Seksjonseier må selv få satt opp egen måler for strøm.

Regler for bruk av gjesteparkeringsplasser:
1. Les skiltene for bruk av gjesteparkeringsplassene.
2. Gjesteparkering skal bare brukes av gjester.
3. Beboere har ikke tillatelse til å parkere på gjesteparkeringsplassene, heller ikke husstander som har mer enn en bil eller som disponerer firmabil/taxi.
4. Feilparkerte biler som eies/disponeres av beboer, blir bøtelagt.

Beliggenhet
Åslandhellinga 147 er beliggende i et veletablert og familievennlig område med både barnehager, barne-, ungdoms- og videregående skole i nærområdet. Boligen ligger i rolige og idylliske omgivelser på Bjørndal, ca. 12 km syd for Oslo sentrum. Åslandhellinga ligger øverst på Bjørndal i Oslo og tilhører bydel Søndre Nordstrand.

Veien til Østmarka er kort. Du kan begynne turen rett utenfor døren. På vinteren kan du ta på deg skiene og begynne turen direkte fra sameiets tomt. Trives du best på treningssenter, så er Fresh Hauketo åpent hele uken. På sommeren kan du ta sykkelen og trille ned til fjorden for litt sol og bading. Ta turen til golfbanen, eller benytt de mange tur- og bademulighetene i Østmarka.

I 2016  fikk Bjørndal en oppgradering på deres tidligere fotballbane. Det er nå lagt rykende ferskt kunstgress på Meklenborg som kun er ca. 10 minutters gåtur ifra eller bare ett busstopp lenger ned. På Meklenborg kan man også benytte seg av to tennisbaner, asfaltert basketbane med seks kurver, rampebaner for skateboard og rulleskøyter, 60 meters sprintebane og et av flere fotballbaner hvorav hovedbanen (kunstgress) har lyskastere som står på helt til kl. 22.00. På vintertid blir flere av de gode turstiene på Bjørndal omgjort til skispor, mens det også er en svært populær akebakke for de litt yngre. For at vintertradisjonen skal gå i arv uten at dette skal koste en formue, driver klubbhuset på Meklenborg dagsutlån på vinterutstyr under forutsetning av at låntaker er boende på Bjørndal.

Nye Lambertseter senter med det meste av butikker og servicetilbud samt kino og Deichmanske bibliotek. Det er også kort vei til Kolbotn Torg som har et rikt utvalg av butikker og servicetilbud.
Norwegian Outlet, Norges eneste merkevareby ligger ca. 25 min unna med bil.

Det er kort vei til Bjørndal barneskole, Bjørnholt ungdomsskole og videregående skole samt Lambertseter videregående skole. Det er også umiddelbarnærhet til flere barnehager.

Det er kort vei ned til Bjørndal senter, her finner man nærmeste dagligvarebutikk (Coop), spisested, frisør, legekontor mm.

Nærmeste bussholdeplass ligger en steinkast unna. Bussen stopper innom Hauketo med videre togforbindelser mot Oslo sentrum og Ski, det går også buss mot Mortensrud som tilbyr T-banetransport og Senter syd med vinmonopolet, dagligvarebutikker, spisesteder mm

Bebyggelse
Åslandrabben Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 984 713 029. Sameiet ligger i bydel Søndre Nordstrand i Oslo kommune og har følgende adresse: Åslandhellinga 3-189. Sameiet består av 144 seksjoner. Tomten er på 21911,4 kvm. Eiendommen har følgende gårds- og bruksnummer: 176-29. Stort fellesareal opparbeidet med asfalterte adkomstveier/ plasser, gressplen, beplantning, trær, lekeapparater, sittegrupper, parkeringsarealer m.m.

Bebyggelse er hentet fra tilstandsrapporten og beskrevet av takstmann.

Tomt
Eiet tomt, 21911 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Boligen består av entré, bad, kjøkken med spiseplass, stue og to soverom samt sydvendt balkong på ca. 6 kvm

I tillegg følger det med en bod på ca. 4 kvm i et felles bodhus.

Byggemåte
Grunnmur i støpt betong. Støpte betongdekker. Bærende konstruksjon i betong innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater, utvendig med fasadeplater og trepanel. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med papp. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre.

Byggemåte er hentet fra tilstandsrapport og beskrevet av takstmann.

Primærrom
Primærrom: 63 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad, kjøkken med spiseplass, stue, 2 soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 65 kvm

Boder
Det medfølger en bod på ca. 4 kvm i et felles bodhus.

Standard
Informasjon om boligens tilstand er hentet fra takstrapport utført av takstmann Rana Noman Tariq:
"Boligen har en god planløsning, og har hovedsakelig eldre standard og utrustning med behov for oppussing, oppgradering og utbedringer. Leiligheten ligger i 2. etasje, og består av entré, bod, bad, kjøkken med spiseplass, stue og to soverom samt sydvendt balkong på ca. 6 kvm".

Oppsummering av TG2 og TG3 fra tilstandsrapporten:

Vinduer I TG2
Vinduer, balkongdør og entredør med isolerglass fra byggeperioden. Punkterte glass er bare synlige under spesielle omstendigheter og det utelukkes ikke at det kan forekomme punkterte glass som ikke ble registrert på befaringstidspunktet. Skjønnhetsfeil, overflatefeil og vanlig brukslitasje er ikke kommentert. Eldre glass og utskifting av vinduene og dørene er påregnelig. Balkongdør med sprukket glass. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. Alder samt de påpekte forhold er lagt til grunn ved tilstandsvurderingen. Balkongdør med sprukket glass har fått tilstandsgrad 3.

Innvendige dører I TG2
Originale innvendige dører og karmer som senere er malt opp. Dørene vurderes og være i tilfredsstillende funksjonell stand men med bruksslitasje/slitasje. Baderomsdør uten tilluft. De påpekte forhold er lagt til grunn ved tilstandsvurderingen.

Kjøkken I TG2
Kjøkkeninnredning med malte fronter, benkeplater i laminat, rustfri oppvaskkum med avrenningsplate, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Fliser over benkeskap. Skjønnhetsfeil og overflatefeil er ikke kommentert. Eldre innredning fra byggeperioden med bruksslitasje, svelling og enkelte løse fronter, oppussing må påregnes. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner på befaringsdagen. Takstmannen har ikke tilstandsvurdert/funksjons testet hvitevarene. Alder samt de påpekte forhold er lagt til grunn ved tilstandsvurderingen.

VVS-installasjoner I TG2
Vann- og avløpsledninger fra byggeperioden. Takstmannen har ikke kontrollert anlegget. Varmtvannsbereder 120 l fra 1991 plassert inne i benkeskap på kjøkken.

Luftbehandling, generelt: Mekanisk avtrekksanlegg med styring fra ventilator på kjøkken (avtrekk på bad reguleres trinnvis fra kjøkkenhetta). Takstmannen har ikke kontrollert ventilasjonsanleggets kapasitet. Spalteventiler i vinduene. Ventiler på ytterveggene. Det stilles i nyere boliger krav til balansert ventilasjon av hensyn til inneklima og energieffektivitet. Baderomsdør uten tilluft. Ventilasjonskanaler er en del av byggets fellesareal og TG er således ikke vurdert, kun tilgang til ventiler og eventuelle interne anlegg i boenheten er tilstandsvurdert - dette kan avvike fra takstmannens retningslinjer.

Generelt: For å sikre godt innemiljø er det viktig med utskifting av luft med ett godt fungerende ventilasjonsanlegg. Det anbefales periodisk ettersyn med utskifting av eventuelle filter og rengjøring av byggets kanalsystem og ventilasjonsanlegg.

Bad: Gulvflatene består av belegg. Vegg- og takflatene består av malte overflater. Badekar, klosett, servant med skuffer, speilskap og plass for vaskemaskin. Det ble foretatt stikkprøvekontroll med Protimeter Surveymaster fuktindikator. Målingene viste ingen utslag utenfor normale verdier. Målingene gir kun en indikasjon og må ikke oppfattes som en garanti for baderommet. Gulv måles ikke. Skjønnhetsfeil, overflatefeil og vanlig bruksslitasje er ikke kommentert. Eldre bad antatt fra byggeperioden med begrenset gjenværende levetid, oppussing må påregnes. Innredning med svelling og speilskap med rust. Sluk plassert under badekar ble ikke inspisert av undertegnede. Bruken av badekar eventuell dusjkabinett må videreføres som en minimums løsning, overflatene er ikke egnet til og dusje på. Ved endring av bruksmønster (demontering av badekar uten dusjkabinett) vil oppussing/rehabilitering være påregnelig.

Dokumentasjon på utførelse er ikke fremlagt for takstmannen.

Gjeldende forskrifter stiller krav at lekkasje skal kunne oppdages enkelt og ikke føre tilskade på installasjon og bygningsdel. Disse kravene ble gjort gjeldende etter at denne bygningen/boligen ble oppført. Takstmannen har ingen forutsetninger for kontroll av vann og avløpsledninger. Eldre anlegg fra byggeperioden med irr som anbefales kontrollert av autorisert rørlegger.

TG3:
Ingen bemerkninger

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema:
Tilleggskommentar:
Det er ikke noe galt med dette huset bortsett fra at servanten på vaskerommet ikke er bra. De to skapdørene på kjøkkenet er løse. Låsen på barnerommet er dårlig. Låsen på døren til vaskerommet er løs. Glasset innenfor stuedøren er knust. Takbelegget på balkongen er gammelt.Treplanken over varmeovnen i stua er knust og det er flere hull til varmeovnen på dette stedet.

Utover dette har ikke selger kommentert noe i egerklæringsskjemaet.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for altanganghus datert 29.06.1994.

Oppvarming
Boligen er oppvarmet med elektrisk panelovn i kjøkken med spiseplass samt varmekabler i bad. Varmekilder er ikke funksjonstestet av takstmann.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 0,-
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 263,- pr.mnd.

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.263,- pr. md.
Herav:
Garasje 100,-
Felleskostnader 2.770,-
Kabel-tv 393,-

Faste løpende kostnader
Ny eier må ta høyde for at det kan forekomme kostnader utover det nevnte med blant annet strømforbruk, innboforsikring m.m. Kostnaden vil variere fra forbruker til forbruker.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Fellesgjeld og kapitalkostnader:
Lånenummer: OBOS01-98207521264
Restsaldo: kr. 55.447,-
Kapitalkostnader: kr. 325,-

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS01-98207521264
Type: A
Restsaldo: kr. 8.118.521,-
Restløpetid: 19 år 6 md
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente (17.11.21): 3,40%

Vi gjør oppmerksom på at forretnngsfører kan ha mottatt varsel om renteendring som ikke er iverksatt pr dags dato.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Årets resultat for 2020 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 592.403,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 6.293.229,-.
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 5.988.394,-. Dette er lavere enn budsjettert.

Sameiet har budsjettert med et positivt resultat for 2021 på kr 299.822,-.
Budsjetterte driftkostnader for 2021 er på kr 5.449.678,-.

Forsikring med polisenummer
Tryg forsikring Polisenummer: 6686559

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 802 553,- Som sekundærbolig Kr. 2 889 192,-

Sameie
Sameie: Åslandrabben Sameie, Orgnr: 984713029

Styrets arbeid:
• Det har blitt bestilt to runder med containere for seksjonseiere (2021).
• Styret har innhentet gratis P-kort fra P-Service, dette har blitt fordelt til alle seksjonseiere (2021).
• Juletrær og pynt er blitt satt opp i sameiet. Desember (2020).
• Styret har avholdt dugnad i mai måned i sameiet (2021).
• Styret har hatt flere styremøter gjennom perioden.
• Det har vært en rekke skader som er blitt fulgt opp.
• Utover dette, har styret daglig utført en rekke oppgaver som er forbundet med drift av eiendommene.

Forretningsfører
Obos eiendomsforvaltning.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
Telenor Norge AS er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Dyrehold
Dyr er tilltatt ihht. husordensregler. Dyr som er til ulempe for andre beboere, må ikke holdes i leilighetene. Se husordensregler for mer informasjon.

Annet
Seksjonseierne har i de senere årene betalt for mye, og betaler fortsatt svært mye i felleskostnader. Det har vært mange økninger i felleskostnadene de siste fem årene.
Seksjonseierne stemmer over om å instruere styret til umiddelbart å iverksette tiltak for å redusere felleskostnadene, som hver enkelt seksjonseier betaler. Forslag til vedtak om å instruere styret til å utføre følgende tiltak:

a) Styret skal umiddelbart iverksette tiltak for å redusere kostnadene i sameiet, og redusere felleskostnadene som hver enkelt seksjonseier betaler.

b) Felleskostnadene skal reduseres ved at alle avtaler som er inngått mellom sameiet og andre selskaper/firmaer skal reforhandles av styret. Dette gjelder blant annet følgende avtaler som omfatter flere hundre tusen kroner til flere millioner kroner:
- Sameiets avtale med Selvaag (vedlikeholdsarbeid/andre tjenester).
- Sameiets avtale med Christiania Forvaltning & Eiendom (vaktmestertjenester).
- Sameiets avtale med OBOS-banken (låneavtale på ca. 10 millioner kroner, rentekostnader)
- Sameiets avtale med Tryg Forsikring (forsikringsavtale for sameiets bygninger)
- Sameiets avtale med Telenor (levering av kabel-tv og bredbånd/internett)
- Sameiets avtale med BDO Norge (revisjon av sameiets regnskap)
- Andre avtaler tidligere styre har inngått, herunder avtale med Kolbotn Elektro, Rørlegger f irma også videre.

c) Styret skal invitere ulike firmaer til priskonkurranse, og innhente pristilbud fra minst fem leverandører/tilbydere for hver tjeneste sameiet har inngått avtale/kontrakt om. Dette for å forhandle frem lavest mulig pris på tjenester seksjonseierne betaler veldig mye for pr. i dag.

d) Disse oppgavene skal være utført av styret innen 20.12.2021. En kortfattet rapport som viser hvilke resultater styret har oppnådd, og informasjon om reforhandlingene og pristilbudene som er innhentet, skal sendes til seksjonseierne pr. e-post og pr. brev.

Styret skal umiddelbart sette i gang ovennevnte tiltak for å redusere felleskostnadene som hver enkelt seksjonseier betaler. Dette skal gjøres slik som beskrevet i forslaget.

Denne informasjonen er hentet fra protokoll til ekstraordinært årsmøte 2021, se vedlegg som er vedlagt i salgsoppgaven.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Reguleringsbestemmelser:

S-3209
Saken gjelder: Reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for Slimeåsen øst - Bjørndal felt B4.
Vedtaksdato: 28.11.1990
Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning
Lovverk: PBL 1985
Høydereferanse: OSLO LOKAL
Knytning(er) mot andre planer: V051198, V180595

V051198
Sakengjelder: Åslandshellinga - Bjørndal felt B4 - gnr.176 bnr.115 Mindre vesentlig endring av reguleringsplan S-3209
Vedtaksdato: 05.11.1998
Vedtatt av: Plan- og bygningsetaten
Høydereferanse: OSLO LOKAL
Knytning(er) mot andre planer: S-3209, 6851697

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 900 000,- (Prisantydning)
55 447,- (Andel av fellesgjeld)

2 955 447,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
73 250,- (Dokumentavgift)

82 270,- (Omkostninger totalt)

3 037 717,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Henvendelse til finansinstitusjon utover 1stk. (Kr.1 000)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 750)
Markedspakke 1 (Kr.13 900)
Oppgjør (Kr.5 900)
Provisjon (Kr.58 608,94)
Tilrettelegging (Kr.19 900)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Visningshonorar hvorav 2 annonserte (Kr.6 000)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.10 580)
Foto rabatt ihht. avtale (Kr.- 2 250)
Provisjon rabatt ihht. avtale (Kr.- 16 750)
Henvendelse til finansinstitusjon utover 1stk (Kr.- 1 000)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Foto (Kr.6 000)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Totalt kr. (Kr.115 226,94)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
76-21-0087

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Fredensborg Eiendomsmegling AS
EIE Fredensborg
Org. nr:912446980
Fredensborgveien 33
0177 Oslo
Tlf: 95 99 43 03

Ansvarlig megler
Daglig leder / Fagansvarlig / Partner / Megler Charlotte Solli

Saksbehandlere
Akin Buga
EIE Fredensborg
Partner | Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 93 00 29 23 / E-post: ab@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Åslandhellinga 147
For mer om objektet
Åslandhellinga 147

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: