Bilde 1 av St Stefans gate 1ABilde 2 av St Stefans gate 1A
Digital salgsoppgave
St Stefans gate 1A

3110 Tønsberg • Tønsberg kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 2 590 000

Omkostninger: kr 75 202Totalpris: kr 2 665 202
Hyggelig 2-roms selveier i "hjertet" av Tønsberg sentrum med egen p-plass og herlig balkong!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Antall soverom
1 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
52 m²
Bruksareal (BRA)
59 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
7 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
9 m²
Fellesutgifter
kr 2 500 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 765 / Mnd
Prisantydning
kr 2 590 000
Omkostninger
kr 75 202
Totalpris
kr 2 665 202
Fellesformue
kr 42 309
Byggeår
1900
Tomt
Fellestomt 480 m²
Oppdragsnummer
67240203
card-default

Hanna Sundby

Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
Les om Hanna
Visninger
Tirsdag 01. okt.
17:00 - 17:30
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 2 590 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-)kr 64 750,-
Pantattest kjøperkr 202,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 2 665 202
Eiendom
St Stefans gate 1A, 3110 TØNSBERG

Matrikkel
Gnr. 1002 Bnr. 346 Snr. 1 i Tønsberg kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 59 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 52 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 7 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 9 kvm

Areal
Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 59 kvm, BRA-i: 52 kvm , BRA-e: 7 kvm , TBA: 9 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1900

Tomt
Fellestomt 480 kvm

Prisantydning
2 590 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Sturla Teisbekk Takstdato:
Utdrag fra tilstandsrapporten:
Leilighet i sameie med 7 leiligheter. Bygget er fra ca 1900, men ble renovert og ombygget i 1986/87 med ny kledning, vinduer/dører og takstein. Leilighetene ble etablert i samme tid. Utvendig vedlikehold er styret i sameiet sin oppgave å følge opp. Det er 36-37 år siden bygget ble renovert og på sikt må det påregnes vedlikehold utvendig. Leiligheten er beliggende i 1 etg. Leiligheten ble etablert i 1986/87 og fremstår å være i grei stand, men det er 36-37 år siden og på sikt må det påregnes oppgraderinger på bad, kjøkken, vvs og el-anlegg. Det henvises for øvrig til rapporten med beskrivelse av rommen og de enkelte bygningsdelene.

I Tilstandsrapporten er det angitt 1 stk. tilstandsgrad 3 - (TG3): store eller alvorlige avvik- herunder:

Våtrom > 1 Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Vurderik av avvik: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Det er ikke synlig belegg/vanntetting på rørene til toalett. Skulle det bli vannsøl her kan det bli en skade. Skruer på klemring i sluk er veldig rustne, og en skrue mangler. Rørlegger/gulvlegger må utbedre dette og sette inn nye skruer. Hvis klemring løsner, vil vann komme ut under belegg, og det bil bli en vannskade.

Det er angitt 2 stk.  tilstandsgrad Ikke undersøkt (TGIU) - Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse- herunder:

Innvendig > Pipe og ildsted
Boligen har mursteinspipe, men denne er ikke i bruk etter at det i 2015 var tilsyn med behov for utbedringer. Sameiet valgte den gangen å ikke utbedre forhold, og har koblet fra/tatt bort alle ildsteder/ovner. Det er ikke tillatt å sette inn ildsted/vedovn. Ukjent kostnad på utbedring av pipe.

Tomteforhold > Drenering
Ukjent løsning på drenering.

Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS 3600 gir TG 2:
Det er angitt 22 stk.  tilstandsgrad 2 - (TG2) -avvik som kan kreve tiltak- herunder:

Utvendig > Veggkonstruksjon
Vurderik av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Kledning har noe slitasje pga alder.
Tiltak: Utvendig vedlikehold gjøres vis styret i sameiet.

Utvendig > Vinduer
Vurderik av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer er fra 1986 og har noe slitasje, og over 50 % av normal levetid er brukt opp.
Tiltak: Det er ikke behov for tiltak nå, men på sikt.

Utvendig > Dører
Vurderik av avvik: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Eldre type branndør og da uten lyd/tettelister.
Tiltak: Noe lydgjennomgang må påregnes. På sikt bør dører skiftes

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Vurderik av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er noe skjevheter og slitasje på overflater.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det er behov for vedlikehold og utbedringer på sikt. Det er ikke montert plater under balkong i 2 etg, og vann vil da da dryppe ned.

Utvendig > Utvendige forhold - sameiet
Vurderik av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Utvendige bygningsdeler begynner å få noe alder og naturlig slitasje. Selger opplyser at det har vært en lekkasje fra yttertak som er under utbedring. Kostnader fordeles, og dekkes av den enkelte leilighet. Murvegger på endene (gavelvegger) er slitt, har løs puss og behov for vedlikehold. Det er gamle vann og avløpsrør i kjeller.
Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. Det må påregnes noe kostnader for sameiet i årene fremover. Utbedring av murvegg moyt sør er medtatt i kostnadsestimat, med antatt kostnad for denne leiligheten. Dersom vegg ikke utbedres vil den kunne trekke inn fukt/vann og skadeomfang blir større og det kan medføre fukt i leilighet i 2 etg.

Innvendig > Overflater
Vurderik av avvik: Det er noe riper i parkett, mindre merker på vegger.
Tiltak: Behov for oppussing må vurderes av den enkelte.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Vurderik av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt 10-17 mm skjevhet i rommene. Ukjent isolering i etasjeskiller.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Noe lydgjennomgang og noe kaldt gulv mot kjeller må påregnes.

Innvendig > Radon
Vurderik av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: egen bolig er det ikke påbudt å måle radonverdiene eller gjøre tiltak, men det anbefales.

Innvendig > Innvendige trapper
Vurderik av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Eldre trapp som ikke er bygget etter dagens krav.

Innvendig > Innvendige dører
Vurderik av avvik: Innerdører er fra 1986 og har vanlig slitasje/malt på en side, 50 % av normal levetid er brukt opp og det gis derfor TG 2.
Tiltak: Dører fungerer ellers greit.

Innvendig > Kjellerbod
Vurderik av avvik: Enkel bod for grovlagring. Tilkomst er fra utsiden, under balkongen hvor det er lav høyde.
Tiltak: Det er noe fukt i boden og dette må hensyntas ved lagring.

Våtrom > 1 Etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling
Vurderik av avvik: Riss i fug over dør, en knust flis ved dør i nede del. Det er noe slitasje pga alder og 50 % av normal levetid er brukt opp på fliser, lim og membran/vanntetting bakenfor, og det gis derfor TG 2.
Tiltak: Det er ikke behov for tiltak nå, men det kan bli på sikt pga alder og forhold som kan oppstå pga nevnte forhold.

Våtrom > 1 Etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv
Vurderik av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulv er ujevnt lagt og noe ufagmessig. Det er fall ved sluk, men ujevnt fall i rommet og stedvis svakt motfall. Det er kun sluk inne i dusj, ikke i rommet.
Tiltak: Badet fungerer med dette avviket under vanlig bruk, men ved en evt vannutstrømning i rommet kan vann komme ut under terskel og det kan bli en vannskade.

Kjøkken > 1 Etasje > Kjøkken/stue/entrè > Overflater og innredning
Vurderik av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring og justering på kjøkken, for at dette skal fungere greit og ikke få mer skader.

Kjøkken > 1 Etasje > Kjøkken/stue/entrè > Avtrekk
Vurderik av avvik: 50 % av normal levetid er brukt opp.
Tiltak: Fungerer ellers greit, men skader kan oppstå på eldre utstyr.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Vurderik av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Vurderik av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - kommentarer
Vurderik av avvik: er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Kjellerrom har ikke sluk. Fra sikkehetsventil må da være lagt opp et avløp til et egnes sted for å lede bort vann og det skulle bli utblåsning i ventilen. Bereder tilkoblet med vanlig stikkontakt kan gi varmegang og fare for smelting og skader/brann, og det anbefales derfor at det etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift med fast tilkobling.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Vurderik av avvik: Anlegget mangler kursfortegnelse, og anbefales gått gjennom av elektriker for kontroll og lage kursfortegnelse. Deler av innvendig anlegg er noe eldre, slik at noe oppgraderinger er påregnelig på sikt.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Vurderik av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser.
Tiltak: Eldre type grunnmur med store steinblokker i nedre del og murt teglstein i øvre del. Noe sprekker er ikke uvanlig på denne type murer, og må følges med på og puss/slemming ute vedlikeholdes ved behov for å ikke få inntrekk av fukt.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Vurderik av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tomteforhold > Septiktank
Vurderik av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Det er angitt 0 stk. tilstandsgrad 2 - (TG2)- avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Det er angitt 3 stk. tilstandsgrad 1- ( TG1) - mindre eller moderate avvik
Det er angitt 4 stk. tilstandsgrad 0 - (TG0) -  Ingen avvik.

For ytterligere informasjon om eiendommens standard og tilstand se Tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.
Rapporten er basert på innholdskrav i Forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel). Formålet er å gi en tilstandsanalyse til bruk for den som bestiller og/eller i et salg til forbruker, og ikke for andre tredjeparter. Rapportens omfang, struktur, metode og begrepsbruk følger i hovedsak Norsk Standard NS 3600:2018 (Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig), samt Takstbransjens retningslinjer ved tilstandsrapportering for boliger og Takstbransjens retningslinjer for arealmåling

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 01.01.24
Andel fellesformue: kr. 42 309,- pr. 01.01.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 590 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 65 952,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 655 952,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 665 202,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 500,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Felles husforsikring, noe vedlikehold, felles strøm, bankgebyrer mm.

Kommunale avgifter
Kr. 9 175 pr. år vann, avløp, renovasjon. Eiendommen har vannmåler. Vann kr. 19,- pr m3, avløp kr. 31,- pr. m3. Estimert årsforbruk er 55 m2.

Eier
Tom Robert Moen Reiersen

Kort fortalt
- Romslig, hyggelig 2-roms leilighet
- Det bør påregnes noe modernisering
- Meget sentral, attraktiv beliggenhet
- Kort vei til butikker og spisesteder
- Medfølger parkering på gårdsplass
- Skjermet terrasse, gode solforhold
- Dels åpen stue- og kjøkkenløsning
- Gode vindusflater i begge ender
- Trivelig kjøkken med spiseplass
- Flislagt bad/vaskerom med dusj
- Romslig soverom med garderobe
- Lagringsplass i disponibel kjellerbod
- Varmtvannsberederen er fra 2023

Beskrivelse
St Stefans gate 1 A er en lys og hyggelig 2-roms leilighet med gjennomgående planløsning, plassert i første etasje av et klassisk leilighetsbygg. Eiendommen ligger i en meget sentral og attraktiv del av Tønsberg sentrum, med kort gangavstand til butikker, spisesteder, badestrender, båtliv og yrende byliv. Fra kjøkkenet er det utgang til en skjermet terrasse med gode solforhold, og det medfølger parkering på felles, gruset gårdsplass.

Den romslige leiligheten har et lyst fargevalg og god planløsning, og det bør påregnes noe modernisering. Leiligheten har en hyggelig stue i delvis åpen løsning til kjøkkenet, og rommet har gode vindusflater i begge ender. Det trivelige kjøkkenet har egen spiseplass, og videre har leiligheten et romslig soverom, flislagt bad/vaskerom og disponibel kjellerbod.

Parkering
Det er parkering på felles, gruslagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt boligområde i sentrum av Tønsberg. Det er kort vei til kino, bibliotek, kulturhus, svømmehall og flere idrettsanlegg. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Tønsberg stadion ligger i gangavstand fra boligen, og herfra har du blant annet et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter i Frodeåsen. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien.

Slottsfjellet ligger også i gangavstand, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt.

Tomt
Fellestomt, 480 kvm

Leiligheten har en skjermet terrasse hvor du kan nyte gode solforhold i hyggelige omgivelser. Det er adkomst til den vestvendte terrassen fra kjøkkenet, og uteplassen har god plass til kafésett eller lignende. Terrassen har også varmelampe, terrassebord på dekke og er overbygd.

Eiendommen ligger sentralt og attraktivt til, med umiddelbar nærhet til parkanlegg, busstopp og museum, samt kort gangavstand til alt Tønsberg sentrum har å by på. Fellestomten er opparbeidet med gruslagt gårdsplass og noe beplantning, og leiligheten har utgang fra kjøkkenet til en vestvendt terrasse ut mot bakgården. Terrassen er på ca. 10 kvm, er overbygget og har dekke i tre og hvitmalt rekkverk.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Eiendommen har gangavstand til Træleborg barneskole. Ungdomstrinnene går på Byskogen ungdomsskole.
Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 20 min. Ved å benytte bil tar det ca. 25 min til Tjøme, 25 min til Sandefjord, 40 min til Drammen og 1 time til Oslo.

Fritidstilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet på Coop Ekstra, Meny og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer, restauranter og puber. Kilen Handelspark er like i nærheten, samt Farmandstredet som har godt over 100 butikker. Bussterminalen er også integrert i dette senteret.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Første etasje:
BRA 59 m²
- BRA-i 52 m²: (Kjøkken/stue/entrè, Soverom, Bad/vaskerom)
- BRA-e 2 m²: (Bod)

Kjeller:
- BRA-e 5 m²: (bod)

Takstmanns kommentar til arealmåling, brannceller, lovlighet/byggetegninger og krav for rom til varig opphold:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Seksjoneringstegningen viser ikke boder, og disse er derfor medtatt etter eiers fremvisning.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra Tilstandsrapport utført av takstmann Sturla Teisbekk.

Utvendig:
Bygget er oppført rundt 1900 i bærende konstruksjoner i tre på kjeller av stein, mur og betong. Gavelvegger er i murstein. Saltak med betongtakstein. Bygget ble rehabilitert i 1986/87 med ny kledning, vinduer/dører, takstein etc. Utvendig vedlikehold er borettslagets ansvar og er ikke vurdert. Fasade har stående bordkledning/plater fra ca 1986/87 i fbm rehabilitering av bygget. Bygget er malt utvendig i 2023 i følge eier. Leiligheten har malte trevinduer med 2-lags glass fra 1986. Leilighetsdør fra 1986 med brannklassifisering. Balkong antatt fra 1986 oppført i impregnert konstruksjon.

Innvendig:
Innvendig er det gulv av parkett og belegg. Veggene har malt tapet/strie. Innvendige tak har malte plater. Etasjeskiller er av trebjelkelag mellom etasjene. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Området har moderat til lav Radonforekomst i flg Radonkart. Boligen har mursteinspipe, men denne er ikke i bruk etter at det i 2015 var tilsyn med behov for utbedringer. Sameiet valgte den gangen å ikke utbedre forhold, og har koblet fra/tatt bort alle ildsteder/ovner. Innvendig har boligen malte glatte dører. Kjellerbod med utvendig adkomst. Vegger og gulv i mur/stein.

Våtrom:
Bad fra 1986/87. Noe pusset opp i ca 2000. Veggene har fliser fra 2000. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Behov for utbedringer i sluk. Rommet har innredning med servant, toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Utstyr antatt fra 2000. Det er elektrisk styrt vifte. Hulltaking er foretatt fra soverom mot bad, uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er ikke tatt ved dusj siden dette ligger mot annen leilighet.

Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning fra 1987 med profilerte fronter. Benkeplaten er av heltre med nedfelt kum. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Kjøkken har noe slitasje.

Tekniske installasjoner:
Innvendige vannledninger er av kobber i leiligheten. Det er avløpsrør av plast i leiligheten. Varmtvannstanken er fra 2023 og på ca. 200 liter. Boligen har naturlig ventilasjon. Vanlig løsning den gang. Inntaksskap og hovedsikringer er plassert i kjeller sammen med måler. Skru hovedsikringer på 3x50 amp. Sikringsskap er plassert på kjøkken. Sikringsskap med automatsikringer uten jordfeilbrytere fra 1986/87. En noe nyere automatsikring. Det er ikke kursfortegnelse i skapet. Brannvarsler og pulverapparat finnes.

Tomteforhold:
Det er ukjent byggegrunn, men antatt jord/leire. Ukjent løsning på drenering. Bygningen har grunnmur av naturstein og teglstein som er pusset/slemmet. Det er grei avrenning for vann rundt boligen. Ukjent alder på vann- og avløpsledninger. Synlige vannrør i kobber og galvanisert jern, tilkoblet kommunalt nett. Synlige avløpsrør i støpejern og plast, tilkoblet egen septik hvor væske går videre ut på kommunalt nett. Septiktanken er av ukjent type, men trolig eldre.

For ytterligere informasjon om byggemåte og tilstand se Tilstandsrapport og Selgers Egenerklæringsskjema  som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.
Rapporten er basert på innholdskrav i Forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel). Formålet er å gi en tilstandsanalyse til bruk for den som bestiller og/eller i et salg til forbruker, og ikke for andre tredjeparter. Rapportens omfang, struktur, metode og begrepsbruk følger i hovedsak Norsk Standard NS 3600:2018 (Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig), samt Takstbransjens retningslinjer ved tilstandsrapportering for boliger og Takstbransjens retningslinjer for arealmåling.

Standard
Stue
Leiligheten har en hyggelig stue med delvis åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har gode vindusflater i begge ender, noe som gjør det lyst og luftig, og fra kjøkkensiden er det utgang til en solrik terrasse. I rommet er det god plass til sofaløsning med tilhørende møblement, mens kjøkkenet har plass til spisebord.

Kjøkken
Ved stuen har du et lyst og trivelig kjøkken med spiseplass og lys innredning. Kjøkkenet har god plass til spisebord i koselige omgivelser, og fra rommet er det utgang til terrassen. Innredningen har lyse, profilerte fronter, heltre benkeplate og nedfelt, dobbel kum. Over kokesone er det avtrekk via ventilator.

Bad/wc/vaskerom
Fra soverommet er det inngang til et flislagt bad/vaskerom med dusjhjørne, gulvvarme og elektrisk vifte. Badet er utstyrt med heldekkende servant, hvitt servantskap, matchende veggskap og speil med lys. Ellers har rommet toalett, buede skyvedører til dusjhjørnet og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Leiligheten har et lyst og romslig soverom med god plass til møblement utover dobbeltseng. Rommet har et stort vindu som gjør det lett å holde det svalt, samt hvitmalte veggflater og garderobeskap. Leiligheten har også gode lagringsmuligheter, med disponibel kjellerbod på 5 kvm og bod under trapp i yttergang.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse fra byggeår.
Det foreligger ferdigattest på diverse reperasjons- og forandringsarbeider datert 30.04.1962 (uklart hvilken seksjon dette gjelder). Det foreligger ferdigattest på rehabilitering av boligbygg/innredning av anneks/sidebygning datert 16.10.1986.

Det foreligger byggetegninger fra 1901, byggetegninger av innredning av wc fra 1949, fasadetegninger fra 1961, skifte av vinduer tegninger 1964/1967, utbedring av sidebygning 31.10.1986.

Det foreligger byggetegninger som stemmer med dagens bruk.

Jf. §8 i Proposisjon til Stortinget (Prop. 99 L) Endringer i plan- og bygningsloven (forenklinger i byggesaksdelen og oppheving av krav om lokal godkjenning av foretak), skal det ikke utstedes ferdigattest i gamle saker fra før 1.1.1998 som ikke er avsluttet med ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det betyr at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er elektrisk oppvarmet, og på badet er det varmekabler. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler, samt mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Sikringsskapet har skru- og automatsikringer. Videre har leiligheten en ca. 200 liters varmtvannsbereder, samt terrassevarmer.

Det er ikke registrert ildsted i boligen.

Energimerking
Boligen er ikke energimerket. Det kan bety at eiendommen har dårligste energiklasse som tilsvarer rød G.

Kommunale avgifter
Kr. 9 175 pr. år vann, avløp, renovasjon. Eiendommen har vannmåler. Vann kr. 19,- pr m3, avløp kr. 31,- pr. m3. Estimert årsforbruk er 55 m2.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 500,- pr.mnd.
Felles husforsikring, noe vedlikehold, felles strøm, bankgebyrer mm.

Det foreligger ikke konkret fordeling av felleskostnadene.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ikke lån.

Tak må skiftes. Planlagt halve taket i 2025. Hver enkelt må da ut med et større beløp (mer enn kr 50.000) Videre må nok også resten av taket tas om ikke alt for mange år, men ikke planlagt ennå.

Årsregnskap
Sameiet har et positivt årsresultat for 2023 på kr. 22 238,-.

Forsikring med polisenummer
If Polisenummer: SP513830

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Sameie
Sameie: Sameiet St Stefans gate,
Sameiet består av 7 seksjoner og er enkelt organisert.

Referat fra årsmøte 2024:
Vedlikehold:
Taket på hovedbygningen må skiftes. Enighet om å ta sjansen på å utsette det ett år. Tilbud mottatt på å skifte taket på baksiden av bygningen er på 425.000. (Ca 70.000 pr sameier) Før vi går i gang med jobben neste år innhentes minst ett tilbud til (og så må vi vel regne med litt prisregulering på mottatt tilbud) Samtidig går vi for økning i felleskostnadene og ber hver enkelt sameier om å enten legge av penger eller ta opp lån for å kunne betale for arbeidene neste år. Selv med økte felleskostnader må vi nok regne med minst 50.000 i utgift pr sameier. De som utfører jobben bes også å gi en status på taket på framsiden med tanke på hvor lenge vi kan vente med å ta det.

Økonomi - Felleskostnadene økes til 2500 pr måned fra juli for sameierne i hovedbygningen. Honorar: Forslag om å innføre kr 1000 i honorar til leder pr år. Dette er maks det er lov å betale ut uten at det tilkommer arbeidsgiveravgift og skatt. Vedtatt.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/ heftelser som medfølger salget og som ikke kan slettes:
Servitutt - bestemmelse om Sameieavtale, tinglyst 21.04.1987, dagboksnr. 5064-3/91.
Seksjonering, tinglyst 21.04.1987, dagboksnr. 5064-2/91. Sameiebrøk 62/623.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eiendommen har privat septikkanlegg. Har eiendommen en registrert septiktank blir den tømt annet hvert år via kommunens tømmeordning. Det må påregnes å bytte tilgodkjent renseløsning (for avløpsvann) i løpet av de neste årene.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende,  forhold som skal avklares og belyses, hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø og faresone Ras- og skredfare i kommuneplanens arealdel - med tilhørende bestemmelser og retningslinjer -  vedtatt 03.04.2024.

Ifølge utdrag fra bestemmelser- herunder:  § 74 H310 Ras- og skredfare:
"Det er ikke tillatt med tiltak innenfor områder angitt som faresone H310 uten at den aktuelle faren er vurdert og sikkerheten ivaretatt. Ved arealplanlegging og søknad om tiltak innenfor områder angitt som faresoner skal det foretas undersøkelse av den aktuelle faren og redegjøres for nødvendige sikringstiltak.  Ved utarbeiding av reguleringsplan og byggesak innenfor hensynssonen må det dokumenteres tilstrekkelig sikkerhet mot områdeskred, jf. krav i TEK17 § 7-3 med veiledning. Sikkerhet mot områdeskred utredes i samsvar med NVEs veileder 1/2019. Retningslinje: Sonene er basert på ett eller flere av følgende farekart: Mulighet for marin leire, faresone kvikkleire samt aktsomhetskartene steinsprang, snøskred og jord- og flomskred. Framtidige endringer i kunnskapsgrunnlaget kan vektlegges i vurderingene av sikkerhet."
Ta kontakt med megler for å få utlevert kopi av plankart og bestemmelser - eller se www.tonsberg.kommune.no.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 590 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 65 952,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 655 952,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 665 202,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.3 000)
Provisjon (forutsatt salgssum: 2 590 000,-) (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Look (Kr.4 750)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.13 650)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 990)
Markedspakke 1 (Kr.14 900)
Oppgjør (Kr.7 900)
Totalt kr. (Kr.107 090)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
67-24-0203

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Vestfold Eiendomsmegling AS
EIE Tønsberg
Org. nr: 955607171
Nedre Langgate 19
3126 Tønsberg
Tlf: 33 30 70 00

Ansvarlig megler
Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner Hanna Sundby

Saksbehandlere
Hanna Sundby
EIE Tønsberg
Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
Mob: 90 21 89 91 / E-post: hsu@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av St Stefans gate 1A
For mer om objektet
St Stefans gate 1A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: