oppussing eiendomsmegler
Aktuelt

Ekspertenes oppussingsråd: Gjør minst mulig

På Eie Majorstuen ble det nylig solgt to ulike oppussingsobjekter som gikk henholdsvis 1 million og 650 000,- over takst. Henrik Winsnes solgte et oppussingsobjekt i Ullern Allé 121 til 2,6 millioner som tiltrakk seg over 50 visningsdeltakere, hvorpå 12 stykker deltok i budrunden. Boligen endte på 3,6 millioner, 1 million over den takserte verdien. Dane Matanovic solgte også en bolig med oppussingsbehov som lå ute for 1,9 millioner. Leiligheten med adresse Majorstuveien 36 hadde hele 114 registrerte interessenter, 17 budgiver og endte på 2,55 millioner.

Dane Matanovic mener oppussingsobjekter tiltrekker boligkjøpere som ser mulighet til å tjene penger på oppussing. I tillegg er balkong og/eller peis trekkplaster uansett om boligen er nyoppusset eller trenger en totalrenovering.

– Folk liker at de kan gjøre akkurat hva de vil med boligen sin. Full frihet innenfor fire vegger.

Gjør enkle og rimelige grep
Trainee på Eie Kolsås, Vebjørn Myhre kjøpte en 58 kvadratmeter stor leilighet på Sandaker tidligere i år, og er i full gang med å pusse opp.

– Jeg hadde i en lengre periode sett etter et investeringsobjekt, og fant denne – en leilighet med et godt potensial, men med flere momenter som gjorde den lite attraktiv for folk som var på jakt etter tilsvarende leiligheter, forteller Myhre til Dine penger.

Myhre ga tre millioner kroner for leiligheten, inkludert fellesgjeld. Ved å bruke 50 000–60 000 kroner på oppussing håper han å gå 300 000 kroner i pluss når han skal selge leiligheten neste
år, skriver Dine Penger.

Leilighetens planløsning gjorde at Myhre kunne lage et ekstra soverom uten å måtte ta av arealet til stuen. Toromsleiligheten han kjøpte, kan dermed selges videre som en treroms.

I tillegg skriver Dine Penger at han har malt veggene i nøytrale farger, ordnet lister og lyssetting, og lakkert det originale tregulvet.

– Jeg prøver å unngå å gjøre noe med badet. Det er dyrt. Selv om et bad er gammelt, har det sjelden teknisk verdi på null kroner. Man vil ofte ikke oppnå en takst som er 200 000 kroner høyere, selv om man har brukt denne summen på å pusse det opp, hevder Myhre.

Kanskje det aller viktigste, ifølge ham selv, er at leiligheten har en IN-ordning, individuell nedbetalingsordning. Det gjør det mulig for ham å betale ned store deler av sin andel av fellesgjelden, som ved overtakelse var på 530 000 kroner.

– I stedet for å gå ut med en prisantydning på 2,5 millioner og en fellesgjeld på 500 000 kan jeg gå ut med en høyere reell prisantydning og betydelig lavere månedlige fellesutgifter, forklarer han.

Mindre oppussingsobjekter er er mest lønnsomme
Administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) sier til Dine Penger at det er nettopp de mindre oppussingsprosjektene, som å sørge for innvendig overflatebehandling, som gjerne er de mest lønnsomme.

Det kommer klart frem i tidligere undersøkelser som NEF har gjort blant sine medlemmer.

– Maling av vegger og tak og sliping eller behandling av gulv er en relativt enkel og mindre ressurskrevende oppussing, som løfter totalinntrykket, og som kan bidra godt til salget, sier
Geving til Dine Penger.

Store oppussingsarbeider på bad og kjøkken og kostbare konstruksjonsendringer vil sjelden lønne seg krone for krone, mener NEF-direktøren.

– Men det vil trolig gjøre det lettere å selge boligen, ettersom boligkjøperne ser at de slipper store utbedrings- og oppgraderingskostander, sier han avslutningsvis.

Les originalartikkelen i papirutgaven til Dine Penger 27.10.15 eller her (krever innlogging/betaling).

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel