boligmarkedet oslo
Aktuelt

Færre boliger i juli skaper prispress

Ifølge tall fra Eiendom Norge ble i juli solgt 3.642 bruktboliger, en nedgang på 11,0 prosent sammenlignet med juli 2015. I noen byer har etterspørselen opprettholdt seg, som har ført til stor rift om utvalgte boliger.

Opplevde heftig budrunde i juli

Christopher Morgenstierne ved Eie Fagerborg solgte en leilighet på St. Hanshaugen i midten av juli som gikk en million over prisantydning etter en intens budrunde.

– Det var en kjempebudrunde, ja. Det var veldig moro, sier Morgenstierne. Totalt var ni budgivere med i den heftige budrunden over den 74 kvadratmeter store leiligheten midt i juli måned.

Han tror årsaken til den store interessen for denne leiligheten skyldtes at den passet for flere kjøpergrupper.

– Det er en leilighet med mye potensial. Prisantydningen var 4,8 millioner kroner, og den gikk for 5,8. Det var høyere enn forventet for alle parter, men både kjøper og selger var veldig fornøyd, sier megleren.

– Vi har hatt god aktivitet i juli. De som ikke har det travelt følger med i markedet uansett om det er fellesferie eller ikke. I denne budrunden hadde vi også med to stykker som ikke var til stede på visningen, forteller han.

Megleren er positiv til høsten, men etterspør flere boliger på markedet.

– Jeg tror bolighøsten kommer til å bli bra. Forhåpentligvis vil det bli flere boliger på markedet fremover, det vil kanskje jevne ut prisveksten noe. Sånn som det er nå vil de fleste kjøpe først, i frykt for å ikke finne sin drømmebolig, sier Morgenstierne avslutningsvis.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel