Aktuelt

Flyktningstrømmen vil føre til økt prisvekst

I dagens papirutgave av Finansavisen forteller Adm. dir i Eie Eiendomsmegling, Hedda K. Ulvness, om effekten flyktningstrømmen vil ha på boligmarkedet.

– Det har rådet stor usikkerhet om hvordan flyktningstrømmen vil påvirke boligmarkedet, både på kort og lenger sikt. Derfor bestilte vi denne rapporten, sier adm. direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling.

Hun viser til en rapport utarbeidet av rådgivningselskapet NyAnalyse. I rapporten tas det utgangspunkt i det antall flyktninger som Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) har bedt kommunene bosette i løpet av 2016 og 2017, som summerer seg til 39.000 skriver Finansavisen.

– Det hersker stor usikkerhet om hvor mange som vil bli værende i Norge, og hvor mange flere som vil komme. Men med bakgrunn i disse tallene viser analysen at flyktningstrømmen allerede nå har en effekt på boligmarkedet. Kommunene er begynt å legge til rette for dette, og må ut og kjøpe boliger i det private markedet. Særlig i Oslo-området vil det bidra til ytterligere prispress, i et marked som er preget av lavt utbud og sterk prisvekst, mener Ulvness.

– Flyktningstrømmen vil trolig bidra til å opprettholde og eskalere denne situasjonen. Dette vil gi et ekstraordinært press, som vi venter kan få effekt på boligprisene allerede i løpet av året og i 2017, sier Ulvness.

Du kan lese hele rapporten her: Boligmarkedet og innvandring -januar 2016

Opprinnelig publisert i Finansavisens papirutgave, 12.02.2016 Side 39.

 

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel