Aktuelt

Forbrukerrådet reagerer på videoannonser

Ny trend: Markedsfører bolig med video – oprinnelig sak av DN.no

I forbindelse med salget av et oppussingsobjekt i Løvåsbakken i Fyllingsdalen utenfor Bergen har eiendomsmeglerne Eivind Kalve og Ole Anders Strand Teslo i Eie, i samarbeid med Boligvideo.no, produsert en videoannonse for å markedsføre boligen. Dette er en økende trend. I videoen fremstår boligen som en «moderne» retroleilighet. Det er brukt ulike elementer for å skape en 70-tallsatmosfære. Kalve forklarer at videoen kostet mellom 16.000 og 20.000 kroner. Det er megler som har betalt for den. Før videoen ble laget måtte boligen styles betydelig. Oppussingsobjektet bar opprinnelig preg av at det ikke er oppgradert siden blokken ble bygget i 1973.

– Skulle vi solgt den slik den stod først hadde det blitt et veldig dårlig prospekt. Det er virkelig gammelt og slitt. Vi kom på ideen å gjøre noe ekstra ut av det. Stylisten tente på ideen, og gikk på loppemarked og kjøpte inn 70-tallsmøbler. Akkurat den stylingbiten kostet 16.000 kroner og var en kostnad som selger tok, sier Kalve.
Se video her

Effektivt

Ifølge Kalve er det effektivt å bruke video og styling som markedsføring ved boligsalg.

– Annonsen er sett 6.000 ganger. Det dobbelte av det gjennomsnittsannonsen blir sett på Finn.no, og det er ikke visning før søndag. Vi har fått veldig god respons på antall interessenter. Det er også folk utenfor Bergen som har sagt at det var stilig, i tillegg til andre meglere, sier han til DN fredag.

– I tillegg har vi 6.500 treff på videoen. Det er nesten fire ganger så mye som vanlig. Vi bruker, og har lyst til å bruke video en god del. Men det er litt dyrt. Det som er kult her, er at det går an å gjøre det på en leilighet som egentlig ikke er noe fin. Tidligere har det blitt brukt på de store dyre boligene, sier Kalve.

Fagsjef for bolig Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet reagerer på den økende bruken av både video og styling ved markedsføring av bolig.

– Eiendomsmeglerbransjen er inne i en svært uheldig trend og det blir raskt verre. Det som åpenbart ut fra samfunnsmessige og kjøperens behov er nødvendig, er fakta om tilstand og tilstrekkelig med tid til å vurdere, lese og sammenligne. Det vi tvert imot får er sterkt økende omkostninger som forbrukerne må bære, knyttet til markedsføring, sier han.

Han mener at boligkjøperen er tryggest når boligen står tom og er godt rengjort.

– Da ser du hvor bra boligen er. Du ser om det er hakk i parketten eller fuktskader i vinduskarmer. Det er ikke godtgjort at styling lønner seg. De minst tiltalende delene av boligen blir skjult. Stylingen gir inntrykk av at leiligheten er romsligere enn den egentlig er. Det skaper en illusjon av at den er møblert, men ingen kan egentlig leve med innredninger som brukes i stylingen, sier Bartholdsen.

Skjuler ikke oppussingsbehov

– Tidligere ble boliger primært markedsført via avisannonser. Vår oppfatning er at de nye digitale kanaler for markedsføring både treffer bedre og er betydelig billigere en tradisjonelle annonsepakker fra avishusene, sier eiendomsmegler Kalve.

Han peker på at det ikke er blitt lagt skjul på at 70-tallsleiligheten har et behov for oppussing.

– Det er et viktig prinsipp for oss at markedsføringen av leiligheten gir et korrekt bilde av boligen som selges. I denne videoen, i annonsen og i styling gjør vi et poeng av at boligen har en standard fra 70-tallet og trenger betydelig oppgradering, sier eiendomsmegler Kalve.

Ifølge ham er ikke boligstyling og boligvideo noe som alle trenger å gjøre.

– Men for de som ønsker å skille seg ut er det et meget godt virkemiddel. Det handler ikke om å få solgt, men om å få høyest mulig pris for boligen noe som er vår plikt etter eiendomsmeglingsloven. Vi er sterkt uenig i at vi vrir fokuset bort fra boligen. Tvert imot, her i denne videoener boligens beskaffenhet hele poenget, understreker Kalve.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel