Styling Tønsberg
Inspirasjon, Selge

Gjør boligen mer fristende

Boligstylist Lars Løvvold fra møbel- og interiørbutikken Palma kan triksene som øker interessen for og fortjenesten på boligen din når du skal selge, skriver Tønsberg Blad.

– Her er det sånn nesten litt fraflyttet, utbryter han.

– Jeg ser for meg at vi lager en skandinavisk lounge. Litt sånn bohemsk byleilighet med planter og skinnstoler, som tar opp de varme fargene fra maleriene som er her fra før. Men det skal være plass til mennesker på visning også, det er viktig å ikke overmøblere, sier han til Tønsberg blad.

Viktig med styling

Ann-Kristin Norgaard, som bor i den klassiske byleiligheten fra 1890-tallet, nikker ivrig og sier at tankene hans er spennende. Det er ikke tvil om at hun har stor tro på at stylisten vet hva som skal til for at leiligheten skal skille seg ut på boligmarkedet.

Oppussingsobjektet hun kjøpte for tre år siden er ikke til å kjenne igjen. Kjøkken og bad er totalrenovert, og med rundt 3 meter mellom tak og gulv, har det gått med mange liter maling. Malingslukten som fremdeles henger igjen, har hun fått streng beskjed fra boligstylisten om å få luftet ut før visning.

– Jeg har lagt mye tid, penger og jobb i leiligheten, så jeg ønsker selvsagt å få mest mulig ut av salget, og at prosessen skal gå fortest mulig. Styling-jobbene Lars har gjort før viser at han er veldig dyktig. Ved å få fram det beste går salget i en fei, sier hun til Tønsberg blad.

Skaper drømmer

Ann-Kristin jobber selv hos Eie Eiendomsmegling Tønsberg. Hun ser hun at boligstyling er blitt en viktig del av salgsprosessen.

– Vi erfarer at de boligene som er stylet, gir bedre visninger. Det visuelle har veldig mye å si i dagens boligmarked. Det starter med prospektet på nett. Der skaper bildene den første interessen som trekker folk på visning, og fulle visninger gir bedre budrunder, sier hennes eiendomsmeglerkollega, Tea Wærland.

Hun forteller at ordlyden i teksten ikke lenger er like viktig.

– Nå er det bildene som teller, ikke floksler, sier hun og drar fram eksempler der identiske leiligheter, lagt ut på samme tid, men med og uten styling, har endt opp med stor forskjell i omsetningstid.

Flere eiendomsmeglere Tønsbergs Blad har snakket med sier at det er økt etterspørsel etter bolistyling.

Mange av dem samarbeider med rene stylingfirmaer som Pene Rom og Øya, og møbel- og interiørbutikker som tilbyr stylingtjenester.

Interiørbutikken Palma har holdt på med boligstyling i et års tid. Butikken tilbyr tre stylingalternativer. Én times konsultasjon, delstyling eller fullstyling.

– Det handler om å vise boligen og rommet fra sin beste side. En god stylingjobb er å rydde vekk 80 prosent av tingene, og så eventuelt etterfylle litt. Det er viktig at folk kjenner seg igjen når de kommer på visning, hvis ikke føler de seg lurt, og vi skal ikke lure noen, vi skal bare presentere boligen på best mulig måte, sier Lars Løvvold.

– Vår jobb er å få fram den gode atmosfæren, slik at folk kan drømme seg bort.

Skreddersyr

For de aller fleste holder det med en times konsultasjon. Noen få gode tips og råd for å presentere boligen på best mulig måte, kan være alt som skal til.

Er boligen helt- eller delvis tom, blir du antakelig tilbudt en større stylingpakke.

– Det skal ikke syns at boligen er stylet, derfor skreddersyr vi hver enkelt jobb. Å skape atmosfære og gjøre det hjemmekoselig med grønne planter, tepper og detaljer, slik at de som er på visning aldri vil gå, er målet vårt, smiler Lars.

Han forteller at folk er både ivrige og veldig innstilt på å følge rådene de får.

– Noen står med blokka i hånda og er skikkelig på hogget med en gang vi er innenfor døra. Du ser deg blind på ditt eget. Det er ikke bare lett å sortere ut de siste 10, 20 eller 30 årene av livet, sier han.

Lars mener stylistene enkelt og effektivt luker vekk det som trengs. Hittil har lukejobbene gitt bare positive tilbakemeldinger.

Godt planlagt

– Det handler om førsteinntrykket, alle sansene til kjøper og hans følge er skjerpet. Det som føles feil eller skjevt må rettes opp. Deretter er det bare å fjerne uromomenter. Det er like greit å starte rydding og utflytting før visning, alt skal jo ut likevel, sier han.

Ann-Kristin har planlagt godt og er forberedt på utbedringene som skal gjøres før interiøret fra Palma kommer mandag.

– Jeg skal male trappen og et hjørne, sette opp en list, rydde litt i skapene og ta vekk TV og kjøkkenapparater som tar unødvendig plass og oppmerksomhet. Resten overlater jeg til Lars. Jeg gleder meg veldig til å se resultatet, sier hun og bretter opp ermene for å ta det siste strøket før boligfotografen og kjøpere blir invitert inn.

Mandag denne uken kan megler Simon Mellingen fortelle at boligen er solgt.

– Boligen hadde ti på første visning, og ble solgt etter første visning. Den gikk 230 000,- over prisantydning. Folk vil ha flytt rett innstandard. Og når det brukes styling, blir det lett for kunden å visualisere hvordan det kan bli, sier Mellingen.

«Vår jobb er å få fram den gode atmosfæren, slik at folk kan drømme seg bort. »

Husk dette når du skal på visning

Bad

 • Finnes det noen dokumentasjon for utførte arbeider? Finnes kvitteringer eller garantier?
 • Har fagfolk gjort arbeidene?
 • Er rommet bygget etter Våtromsnormen? (skal i så fall finnes dokumentasjon => hvis ikke dokumentasjon = NEI)

Elektrisitet

 • Hvor gammelt er anlegget? Er det utført noen endringer eller nye installasjoner siden 1999?
 • Finnes Samsvarserklæring for utførte arbeider?
 • Når var siste kontroll? Er pålegg fulgt?

Vinduer/dører

 • Sjekk for fuktskader og trekk rundt vinduskarmer og dørkarmer.
 • Alder på vinduene (stemplet i karmen mellom glassflatene)

Kjeller

 • Er det noen typisk «kjellerlukt»?
 • Er det lufteventiler? Gamle hus har sjelden lufteventiler. Manglende ventilering kan føre til fuktproblemer og mugg.

Loft

 • Ikke glem loftet! Se etter tegn på lekkasjer langs vegger og tak, og sjekk pipeløpet for fuktutslag samt feieluke.

Vann/avløpsledning

 • Spør alltid om eldre septiktanker er utkoblet, og be om informasjon om hvordan dette ble gjort. Ble avløpsledningene skiftet? Ble det trukket plastrør i eksisterende betongrør?

Vegger utvendig

 • Spør selgeren om det er isolasjon i veggene. Spør hvor mange kilowattimer strøm som brukes i året. Gjennomsnittlig forbruk for eneboliger er omlag 20 000 kWh i året. Er det tegn på råteskader i bordkledningen? Stikk en spiss gjenstand inn i veggen for å sjekke.

Tak/takrenner

 • Hvor gammelt er taket?
 • Alle områder der takflatene perforeres bør kontrolleres spesielt (piper, luftekanaler).
 • Se om takrennen er hel og pen, og om nedløpsvannet ledes bort fra huset.

Pipe

 • Kontroller om den ser hel og pen ut (sprekker, frostsprengning).
 • Er pipen kontrollert av feier-/ brannvesen ? Foreligger rapport?

Grunnmur

 • Se etter setningsskader og sprekker i muren.
 • Heller terrenget mot huset? Fungerer dreneringen tilfredsstillende?

Området

 • Støy/luktplager, sol/ skygge
 • Finnes det nye reguleringsplaner?
 • Hvis ikke selgeren kan svare på spørsmålene dine, snakk med takstmannen. Telefonnummeret til takstmannen står i takstdokumentet.

Hele sjekklisten finner du på http://www.ntf.no/norsk/forbrukerhjelp/sjekkliste/

Les originalartikkel papirutgaven til Tønsberg blad 18. mai.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel