oslo sigurd stori eie
Aktuelt

Høstmørket stopper ikke boligkjøperne

Hedda K. Ulvness, adm. direktør i Eie Eiendomsmegling, insinuerer at januar 2016 kan bli annerledes enn sine forgjengere.

Tall Ulvness har hentet ut for de nær 3.500 boligene meglerkjeden har solgt de siste 12 månedene viser at en bolig selges i snitt 131.000 kroner over prisantydning i januar, mot 22.000 over prisantydning i desember.

– Ser man på oversikten, er det et betydelig prishopp fra desember til januar. Samtidig er det mindre konkurranse mellom boligene i desember.

Nedsiden er at ingen kan spå fremtiden og at det er risiko for at usikkerheten i norsk økonomi kan ha innvirke på boligprisene, sier hun.

– Det er fortsatt et godt råd å hive seg rundt og selge nå. Det er god aktivitet og antallet visningsdeltagere holder seg stabilt.

Sigurd Stori på Eie Fagerborg tror det er mindre fokus hos boligkjøperne i desember og juli. Han mener likevel at dette spiller en liten rolle, da det er vesentlig færre boliger å konkurrere mot.

-Forholdstallet mellom antall boliger for salg og antall potensielle kjøpere svinger til selgers fordel i disse månedene. Når volumet går ned, er det flere kjøpere pr. annonserte bolig.

Stori påpeker at november/desember og juli er ikke nødvendigvis er dårlige salgsmåneder. Disse månedene gir heller muligheter for modige boligselgere som tør å gå litt utenfor «komfortsonen». Eie solgte 118 boliger i juli i år, 206 i november og 94 i desember i fjor. Tatt i betrakting at dett er måneder som preges av skolefri og ferier, er det ikke svake tall.

– Er du på boligjakt, så er du på boligjakt! Jeg tror ikke det finnes mange boligkjøpere som ikke går på visning på drømmeboligen fordi de var på julebord dagen før visningen.

«Hyllevarmerne» trekker ned statistikken
Videre anbefaler Stori å se på eiendommene du konkurrerer mot. I desember legges det ut få nye boliger. Mange av boligene som er i markedet er etterslep fra oktober/november som ikke har blitt solgt. Det å komme med en ekte «nyhet» da, vil etter hans erfaring føre til godt oppmøte på visninger.

– En av hovedgrunnene til den statistiske nedgangen i boligpriser er at disse hyllevarmerne blir solgt under takst/prisantydning. Det faktum at folk bruker penger på julegaver er således ikke grunnen til de lavere prisene. Hvis du må velge mellom bolig og julegaver/ferier kan det være en ide å ringe Luksusfellen.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel