Aktuelt, Selge

Hva er verdivurdering?

Skal du kjøpe ny bolig? Da bør du vite hva boligen du bor i er verdt.

Før du skal kjøpe ny bolig er det viktig å vite boligen du bor i nå er verdt. Da vet du hvor mye du eventuelt kan gi for en ny bolig. Eller skal du kanskje refinansiere ditt lån eller søke om nytt lån? Eller ønsker du bare å vite hva din bolig er verdt? Dette finner ut av ved å bestille en verdivurdering. Det eneste du trenger å gjøre er å booke en megler som kommer hjem til deg og gir deg en verdivurdering av markedsverdien til din bolig.

Hva er verdivurdering og hvordan fungerer det?

Verdivurderingen blir basert på en grundig analyse av boligen din der megleren ser på både boligen i seg selv men og på tilsvarende boliger solgt i ditt område den siste tiden. Basert på all denne informasjonen fastsettes en markedsverdi på din bolig. I tillegg gir megleren deg råd om veien videre.

Hva er forskjell på verdivurdering og prisantydning?

Verdivurdering er eiendomsmeglerens ensidige vurdering av markedsverdien på eiendommen din, mens prisantydningen er et utgangspunkt for pris man presenterer for markedet. Prisantydningen skal være i tråd med eiendomsmeglerens vurdering av eiendommens markedsverdi, og i samsvar med det selger er villig til å selge for. I motsetning til verdivurderingen, fastsettes således prisantydningen i samråd mellom eiendomsmegler og deg som selger. Det er viktig å være klar over at selger står fri til å akseptere eller avslå ethvert bud, men prisantydningen bør ikke settes lavere enn det selger faktisk er villig til å selge for.

 

Bestill en verdivurdering av din bolig


Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel