Boligprisene i tønsberg øker
Aktuelt

Ikke overrasket over ny boligprisvekst

Boligprisene økte med 3,2 prosent i Vestfold i august.

– Utviklingen viser at det så langt er få tegn til at boligmarkedet preges i særlig grad av usikkerheten i norsk økonomi, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Tønsberg blad skrev tidlige denne uken at Larvik økte mest. Målt mot samme tidspunkt i fjor har boligprisene i fylket økt med 6,6 prosent, mens veksten på landsbasis har vært på 7,7 prosent. Ti fylker har hatt en sterkere tolvmånedersvekst enn Vestfold.

– Men her er det snakk om så små forskjeller at man trolig kan føye det inn under kategorien tilfeldigheter, sier Hans Westby hos Eie Tønsberg.

Larvik hadde høyest vekst av samtlige norske byer i august med 3,3 prosent, mens Tønsberg fikk en vekst på 3,1 prosent. I Sandefjord økte prisene med 2,5 prosent i august.

Tønsberg-megleren er ikke spesielt overrasket over den sterke prisutviklingen.

– For vårt kontor har det vært en knallmåned. Det gjelder nok for andre meglere i byen også. Jeg tror ikke Tønsberg er blant stedene som har det verst om dagen.

Lav rente betyr mye. Det vil alltid være et ganske langt etterslep. Hvis ledigheten går veldig opp, tar det en stund før det gjenspeiler seg i boligmarkedet. Den lave renta virker jo også inn på prisene, sier Westby.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel