Eie eiendomsmegling ble bransjens vekstvinner i 2011 og i 2012. I 2013 vil vi ikke trone øverst på pallen, men er en av få kjeder som går i blått.
Aktuelt

Ingen grunn til å avvente boligsalget

Etter en sterk boligprisvekst i første kvartal 2013, har prisene hatt en negativ trend mot slutten av fjoråret. Boligmarkedet i desember utviklet seg likevel sterkere enn forventet, både i prisutvikling og omsetning. Desember-tallene viser en nedgang på 0,9 prosent, men de sesongjusterte tallene viser en oppgang i boligprisene.

– Det er ikke overraskende at desember viste seg å bli en bedre måned enn forventet. I løpet av høsten fikk vi en »stop and go»- effekt i markedet. og september/oktober ble svakere enn tidligere år. Det grunnleggende behovet som at folk stadig trenger et nytt sted å bo, forsvinner ikke selv om markedets syklus endres. Men det som skjer er at behovet demmes litt opp i perioder, og så kommer en ny periode med et større omsetning, sier administrerende direktør Hedda Ulvness i Eie eiendomsmegling.

Korrigert for sesongvariasjoner er det en prisoppgang på 0,2 prosent.

– Dette er en positiv tendens, ifølge Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Gjennomsnittsprisen for hele året endte opp 4,9 prosent sammenliknet med 2012. Eff forventer moderat nedgang i boligprisene for 2014.

Tredje størst i Oslo og Bærum

Eie eiendomsmegling ble bransjens vekstvinner i 2011 og i 2012. I 2013 vil vi ikke trone øverst på pallen, men er en av få kjeder som går i blått.

– Vi hadde ved årskifte i fjor en tro på fire til seks prosent boligprisvekst i Norge. Den endte på 4,9 prosent, mye fordi høsten ble svakere enn forventet. Eie eiendomsmegling har imidlertid hatt en positiv trend gjennom hele 2013, og endte på plussiden med rundt tre prosent vekst. Årsaken er organisk vekst på eksisterende kontorer, og det faktum at vi nå har oppnådd en posisjon som tredje størst i Oslo vest og i Bærum, sier Ulvness.

Når det gjelder fremtidsutsiktene for 2014 mener Eie eiendomsmegling følgende.

– Vi har tro på en prisutvikling mellom null til to prosent for 2014. I motsetning til andre aktører i bransjen, tror vi på en normal syklus der vi får den største prisoppgangen i første halvår. Derfor er rådet, skal du selge bolig, er det ingen grunn til å vente, mener hun.

Tromsø er vinneren

Boligmarkedet har fortonet seg svært ulikt gjennom 2013 for landets største byer. Sterkest utvikling hadde Tromsø med en vekst på 6,0 prosent fra desember 2012.

– Tromsø er en dyr by og bo i, og det mener jeg den også skal være fordi den er Nord-Norges hovedstad med en meget spesiell geografisk posisjon. Her finnes det ingen drabantbyer som kan ta unna for bosetting. Tromsø hadde en sterk spekulasjonsdrevet boligbygging frem til 2007, og da finanskrisen traff inn, ble mange sittende med usolgte boliger. Dermed har det tatt lang tid før nybyggbransjen har kommet seg på bena igjen. I 2013 løsnet det derimot, og dermed har vi fått en pen prisvekst, sier daglig leder og eiendomsmegler Børge Martinussen ved Eie Tromsø.

Han tror 2014 vil gi ytterligere prisvekst for Tromsø fordi det er for få boliger til salgs.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel