I Eie har sommeren i år har vært normal med en omsetning på 102 boliger.
Aktuelt

Overraskende boligprisutvikling i juli

Boligprisene i Norge var 0,1 prosent høyere i juli enn i juni 2014. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,9 prosent. Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn i juli 2013. – Prisoppgangen i juli var uventet, da boligprisene normalt går ned i juli måned. Dette er den sjette måneden på rad med sesongkorrigert vekst. Tallene vitner om et sterkt boligmarked, selv om aktiviteten som vanlig har vært lav i feriemåneden, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

Overraskende oppgang

– Juli er den måneden hvor omsetningen tradisjonelt sett er på sitt laveste. I Eie har sommeren i år har vært normal med en omsetning på 102 boliger. Dette utgjør riktignok en omsetningsvekst på 8%, men sammenliknet med Eies vekst første halvår på 17% er denne veksten lav, sier administrerende direktør Hedda Ulvness i Eie eiendomsmegling. Eie-sjefen sier at det som skiller juli fra tidligere sommermåneder er boligprisveksten. – Det var overraskende, men representerer også den trenden vi har sett første halvår, sier hun.

Endret utlånspraksis

På sensommeren i fjor var markedet preget av mer skepsis og uro. Nå er det mer aktivitet og trøkk i markedet. – I fjor så vi at bankenes restriktive utlånspraksis som enkeltfaktor påvirket boligmarkedet mer enn forventet. Bankenes utlånsvilje er nå endret. Dette kombinert med dagens boligprisstatistikk og høstens oppdragsmengde vitner om at vi har en aktiv bolighøst i vente. Vi tror boligprisene derfor vil ha en flat til svak positiv utvikling fremover, sier Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel