Aktuelt

Knallvekst i boligprisene i april

Boligprisene i Norge var 1,3 prosent høyere i april enn i mars 2014. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,6 prosent. Boligprisene er nå 0,5 prosent høyere enn i april 2013.

– Boligprisoppgangen forsterket seg ytterligere i april. I nominelle tall er boligprisene nå på det høyeste i statistikkens historie. Boligprisveksten er større enn den veksten vi normalt ser i april. Boligmarkedet har så langt i år utviklet seg sterkere enn vi forventet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Boligprisene har steget over hele landet i april. Boligprisene i Tromsø har i april steget med 2 prosent, og har med det den sterkeste veksten blant de største byene.Stavanger har den svakeste veksten med 0,7 prosent.

Oppussingsobjekter i skuddet

Også i Eie har det vært høy aktivitet i bolimarkedet.Kjeden har solgt 239 boliger mot 250 for samme periode i fjor. Tatt i betraktning at vi i år har hatt april-påske er vi fornøyd med omsetningen.

– Vi har registrert høy aktivitet i boligmarkedet i april. Meglerne merker økt interesse for objektene i dagene før visning og visningene er jevnt over godt besøkt, sier administrerende direktør Hedda Ulvness i Eie eiendomsmegling.

Markedet er imidlertid fremdeles selektivt, understreker Ulvness.

– Populære boliger med riktig beliggenhet og høy kvalitet selges raskt. I tillegg merker vi en fornyet interesse for oppussingsobjekter. Folk ønsker enten å flytte rett inn, eller gjøre alt selv, sier hun.

Løsner i nybyggbransjen

I Eie ser man også tegn på at nybyggmarkedet rører på seg. I prosjektet Hovinbekken i Oslo ble 13 av 74 enheter solgt på en dag. Også prosjektmeglere i Bærum og Stavanger opplever økt interesse.

– Vi forventer fortsatt høy aktivitet fremover da mange planlegger salg i mai-juni. Skal man lykkes med et raskt salg, er mitt råd å lytte til megleren ved prisfastsetting av boligen, sier Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel