Leiligheten lå fint til i toppetasjen. I budrunden kom det inn totalt 30 bud. Det var åtte budgivere og seks av dem var med nesten helt opp, sier Ek.
Aktuelt

Markedet har løftet seg nesten en halv million

Les original sak på www.budstikka.no

– Det har aldri vært så stor etterspørsel etter leiligheter der som nå, sier eiendomsmeglerfullmektig og partner, Jørgen Ek i Eie eiendomsmegling avdeling Kolsås.

Leiligheten på 46 m² ble solgt for 2.660.00 kroner. Det gir en kvadratmeterpris på 57.826 kroner.

– Taksten var 2,2 millioner, og den ble lagt ut med en prisantydning på 2.190.000. Det er den høyeste prisantydningen på Haslum noen gang på en toromsleilighet,

Den forrige prisrekorden i Durudveien rakk bare å bli to uker gammel. Det var en leilighet på 44 kvadratmeter.

– Markedet har løftet seg nesten en 400.000–500.000 kroner på tre måneder. Det har vært en ekstrem vekst på kort tid, og folk har fått et helt nytt grunnlag for hva prisen på disse toromsleilighetene bør ligge på. sier Ek.

Seks budgivere

20 personer skrev seg på liste, og i budrunden kjempet seks budgivere.

– Det kom inn bud på takst samme kveld som siste visning. Dagen etter var det ytterligere tre bud til rundt takst før en budgiver klinte til med 2.450.000 kroner. Etter det var det tre budgivere som kjempet om leiligheten, sier Ek, som kan fortelle at det var et par som endte som vinnere av budrunden.

– Det er gjerne par og de litt eldre som stikker av med seieren når det har kommet opp på et visst nivå. De fleste budgiverne i denne kjøpegruppen stopper på 2,2 og 2,3 millioner.

– Flytter på grunn av T-banen

Jørgen Ek har hittil i år solgt 16 toromsleiligheter, hovedsakelig på Haslum, men også et par stykket i Sandvika. Han er ikke i tvil om at T-banen er en viktig bidragsyter til at prisene nå presses oppover i dette området.

– Du får med deg mye folk som egentlig har planer om å etablere seg i Oslo. Det er blant annet mange Bærums-ungdom som flytter til byen for å studere, men som nå blir i Bærum på grunn av T-banen, sier Ek, og fortsetter:

– T-banen gjør at man ser begge steder, både i Oslo og i Bærum, og ser prisene under ett. I Sandvika merker jeg ikke samme etterspørsel på toromsleiligheter, legger han til.

Ek har i de siste ukene solgt fem leiligheter i omtrentlig samme størrelse

– Selv om det er flere toroms ute på markedet samtidig, så har ikke det påvirket prisene og fått dem til å flate ut. Det er rett og slett for lite av denne typen leiligheter på markedet.

30 bud

Også i Bjørnekollen på Haslum satte en leilighet ny prisrekord denne uken. Den hadde en verditakst på 2,2 millioner kroner og ble solgt for 2.520.000 kroner.

– Det var en leilighet på 47 kvadratmeter som lå fint til i toppetasjen. I budrunden kom det inn totalt 30 bud. Det var åtte budgivere og seks av dem var med nesten helt opp, sier Ek.

– Det er mange studenter som flytter til Bjørnekollen og Durudveien, legger han til.

Med mange salg som går godt over takst, er det liten tvil om at mange budgivere strekker seg ekstra langt for å få fatt på drømmeboligen. Jørgen Ek ber folk være bevisste på tidsperspektivet de har når de kaster seg inn i budkrigen.

– Min erfaring er at de fleste skjønner at de må bo der lenger og har et lengre perspektiv. De som ikke har tenkt igjennom dette kan bli overrasket over at man ikke får den gevinsten man kanskje hadde håpet på.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel