boligmarkedet juli 2017
Aktuelt, Selge

Meglernes råd til boligselgere: – Kutt prisen

– Flere boliger forblir usolgt, og prisene vi oppnår er fallende. Så vi råder dem som skal selge bolig i Oslo før fellesferien, til å gå ned i pris. Vi venter nemlig at prisstatistikken vil være negativ i juni og juli. Prisene kan også fortsette fallet til høsten, advarer administrerende direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling til Dagens næringsliv.

Flere eiendomsmeglerkjeder opplyser at de får inn mange oppdrag på boliger som skal selges etter sommerferien.

– I august kommer det veldig mange boliger ut i markedet. Dette vil selvfølgelig påvirke boligprisutviklingen, sier ­Ulvness.

Juni i år har Eie eiendomsmegling i snitt brukt 17 dager på selge en bolig i hovedstaden, mot 10 dager i juni i fjor.

Tror på oppgang neste år
Ulvness i Eie eiendomsmegling frykter at innstramningene i bolig­lånsforskriften har vært for kraftige.

– Vi undervurderer hvor raskt og sterkt regulatoriske endringer påvirker rammebetingelsene, som igjen slår inn i boligmarkedet. En tilsvarende effekt merket vi høsten i 2015, da egenkapitalkravet ble endret fra 10 til 15 prosent fra 1. juli samme år, sier Ulvness.

Privatmegleren oppgir at kjeden har hatt god omsetning siste måned og har solgt like mange boliger som i samme periode i fjor, skriver DN.

Administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren tror også Oslo får et sterkere prisfall enn vanlig i sommer, grunnet alle boligene som nå ligger for salg.

– Men jeg vil ikke råde boligselgere til å kutte prisen for å selge nå. Ha heller litt is i magen. Det er også naturlig at det blir en liten justering i prisene i Oslo, da disse alene har vokst nesten 40 prosent de siste to årene, sier Meier.

Også Meier forventer en ruglete høst, men tror prisene skal opp igjen neste år.

– Renteutsiktene er fremdeles gode, og vi ser at viljen til å bruke penger til bolig er stor blant nordmenn, sier Meier.

Onsdag 5. juli legger Eiendom Norge legger frem sin landsomfattende rapport for bruktboligprisutviklingen i juni.

Les originalsaken i papirutgaven til DN 1. juli eller les et utdrag på Hegnar.no

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel