Aktuelt

Mener folk ikke tør å kjøpe bolig uten budrunde

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste at boligprisene steg 1,9 prosent i mars. Dermed har boligprisene steget 5,6 prosent siden mars i fjor, mot en årsvekst på 4,4 prosent i februar skrev Hegnar.no tidligere denne måneden.

Asker og Bærum fremstår som prisvinnere det siste året, med oppganger på hhv. 8,5 og 7,8 prosent.

Likevel er det slett ikke uvanlig at boliger i regionen blir liggende usolgt etter første visningsrunde, skal vi tro daglig leder og partner Petter Mamen-Lund hos Eie Eiendomsmegling i Asker, skriver Hegnar.no.

– Kjøpere mangler gangsyn
Han mener dette særlig gjelder dyrere eneboliger i prisklassen fra 8,5 millioner kroner og oppover, fremkommer det i artikkelen på Hegnar.no.

– Folk er veldig kresne på standard. Hvis det er noe som helst å pirke på, enten beliggenhet eller styling, da er alt veldig mye tregere, sier Mamen-Lund.
Han hevder at spesielt unge ikke helt har gangsynet til å se hva de kjøper, og avstår fra å by hvis det ikke blir noen budrunde, ifølge Hegnar.no.

– Kan hende venter de på en enda lavere pris, men samtidig akkumuleres flere interessenter. Og hvis én da først begynner å by, kommer gjerne en budrunde. Men det betyr at man gjerne kunne fått huset billigere for et par uker siden, sier Mamen-Lund til Hegnar.no.

Les originalartikkelen her

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel