boligprisene i tromsø
Aktuelt

Nå er det én boligtype som driver prisfesten i Tromsø

Nord24 skrev tidligere i dag at boligprisene i Tromsø fortsetter sin himmelferd. I august steg prisene mer enn de har gjort på lenge: I snitt ble boliger i Tromsø hele 2,4 prosent dyrere.

Det betyr at hvis du kjøpte en bolig for tre millioner i juli, så er den allerede verdt 72 000 kroner mer nå.

– August 2015 har den høyeste prisen på boliger noensinne. Dette er «all time high», sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge på en pressekonferanse torsdag.

Børge Martinussen er talsmann for Eiendom Norge i nord og daglig leder for Eie Eiendomsmegling. Han karakteriserer veksten i Tromsø som sterk, noe han mener skyldes at det er enda færre boliger til salgs nå enn for et år siden.

– Hittil i år har vi solgt flere boliger enn i fjor. Men salget i august var litt lavere sett opp mot fjoråret, og det skyldes at det er et lavere utbud av boliger, sier Martinussen.

Selges ennå under takst

Går man dypere i tallene for august viser de imidlertid at det er stor forskjell på hvor mye de ulike boligprisene stiger i verdi skriver Nord24.

Mens prisen for leiligheter sett under ett steg med 0,9 prosent, var det eneboliger som sto for den desidert største prisveksten: Hele 5,2 prosent.

– Det er likevel ikke sånn at alle boliger går veldig mye over prisantydning. Hos oss gikk to av tre på eller over prisantydning, og i snitt 90.000 kroner over. Men det selges ennå boliger under takst, sier den erfarne eiendomsmegleren.

Høyere priser til tross: Martinussen har en følelse av at det er færre folk på visning nå enn i fjor.

– Jeg har inntrykk av at det verste trykket i markedet har roet seg noe. Det er mulig at en del kjøpere er avventende nå, sier Martinussen.

I snitt hadde Eie Eiendomsmegling 7,7 gjester på visning i august og 2,17 budgivere i snitt per solgte bolig.

Forventer pause ut året

Det siste året har boligprisene i Tromsø økt med 10,4 prosent. Nå tror Børge Martinussen at prisveksten for 2015 er tatt ut, og at boligmarkedet vil stagnere og kanskje til og med falle litt mot slutten av året.

– Det normale er at prisene går opp over sommerferien, før de flater ut. Desember pleier å være en død boligmåned hvor man også kan se prisnedgang, før det er full fart i januar igjen, sier Martinussen.

Likevel, så lenge rentene er lave tror han ikke at prisveksten i byen vil stoppe opp.

– Nei, studerer man tallene er det ikke dyrere å kjøpe bolig i Tromsø enn i sammenliknbare norske byer. En liten joker i det hele her er nok Studentsamskipnaden. Klarer de å få bygget nok studentboliger vil kanskje det store presset avta på leiemarkedet. Dermed kan det hende at det roer seg på kjøpssiden også, i alle fall når det gjelder eneboliger, sier Martinussen.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel