Bilde 1 av Nedre Storgate 14Bilde 2 av Nedre Storgate 14
Digital salgsoppgave
Nedre Storgate 14

3015 Drammen • Drammen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Stort næringslokale på bakkeplan, sentralt beliggende i gågata. Enkel fremkommelighet. Godt egnet som utleieobjekt.
Vis i kart
Oppdragstype
Næringsbygg
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
13
Etasje
1
Bruksareal (BRA)
390 m²
Bruttoareal (BTA)
428 m²
Fellesutgifter
kr 21 391 / Mnd
Prisantydning
kr 8 000 000
Omkostninger
kr 184 490
Totalpris
kr 8 184 490
Fellesformue
kr 90 303
Byggeår
1994
Tomt
Eiet tomt 504 m²
Oppdragsnummer
93210099
card-default

Christian Foss

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Les om Christian
Prisantydningkr 8 000 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 183 120,-
  
Totalpris kr 8 184 490
Eiendom
Nedre Storgate 14, 3015 Drammen, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 114 bnr. 675 snr. 13 orgnr. 993934674 i Drammen kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
BTA: 428
BRA: 390

Byggeår
1994

Tomt
Eiet tomt 504 kvm

Prisantydning
8 000 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 01.11.21
Andel fellesformue: kr. 90 303,- pr. 01.11.21

Totalpris inkl. omkostninger
8 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
183 120,- (Dokumentavgift)

184 490,- (Omkostninger totalt)

8 184 490,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 21 391,- pr. kvartal.
Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Forretningsførsel. offentlige gebyrer, felles bygningsforsikring, elektrisitet i fellesareal, nødvendig vedlikehold og driftsutgifter, renovasjon, vedlikehold brannsikring/ventilasjon/filterskifte etc.

Velkommen til Nedre Storgate 14
Nedre Storgate 14 er et stort, spennende butikk-/næringslokale på bakkeplan, med sentral beliggenhet i enden av gågata. Lokalet er på 390 kvm og ble ombygget/oppgradert i 1994/95. Lokalet har enkel adkomst fra forsiden og store vinduer som bidrar til god eksponering.

Bra fremkommelighet, samt busstopp og gode parkeringsmuligheter rett ved er også et pluss. Beliggenheten og utformingen av lokalet er ypperlig for flere typer bedrifter, og er dertil også godt egnet som utleieobjekt.

Rett innenfor den store glassfasaden med buede vinduer er det et stort forretningslokale og et innredet rom (kontor). Helt bakerst i lokalet er det en skjermet avdeling med bad/wc, spiserom med kjøkken, et lagerrom og teknisk rom. Ved ytterdøren er det luftport og det er balansert ventilasjon med varmegjenvinner.

Kort fortalt
- Næringslokale på 390 kvm.
- God beliggenhet i gågata.
- Store vinduer gir god eksponering.
- Parkering og buss rett utenfor.
- Gode innredningsmuligheter.
- Rom innredet som kontor.
- Spiserom med kjøkken.
- Flislagt bad med toalett og dusj.
- Teknisk rom og lagerrom.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Anlegget har varmegjenvinner.
- Luftport ved inngangsdøren.
- Godt utleieobjekt.

Parkering
Det er flere parkeringshus og parkeringsplasser i umiddelbar nærhet. Parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Næringseiendommen har en særdeles sentral beliggenhet i gågata på Bragernes. Eiendommen ligger på bakkeplan - godt synlig, med både bussholdeplass og parkeringsmuligheter like i nærheten. Fra lokalet er det gangavstand til Bragernes torg med alle servicefasiliteter, samt Strømsø Torg med rutebil- og togstasjon.

Gågata ligger også i passende avstand fra Union Brygges urbane mangfold hvor det bys på restauranter, kafeer, rockescene og et spennende kulturliv. På Papirbredden finner du også Campus Drammen - en av landets mest moderne kunnskapsparker. USN har et bredt studietilbud innenfor en rekke attraktive retninger. Sentrum byr ellers på et pulserende uteliv og en god variasjon av butikker.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi, Rema 1000 og Spar. Kiwi ligger på Magasinet som ligger i kort gangavstand fra lokalet. Sentrene Torget Vest og CC Drammen ligger også i nærheten.

Bragernes har et godt kollektivtilbud via buss. Nærmeste holdeplass er Erik Børresens allé som ligger i enden av gågaten, ca. 50 meter fra lokalet. Ellers stopper TIMEkspressen utenfor Torget Vest og det er meget kort gange til Drammen jernbanestasjon hvor også flytoget har avgang. Ved å benytte bil tar det ca. 3 min til Brakerøya stasjon, 5 min til Drammen stasjon, 5 min til Gulskogen, 32 min til Oslo S, 34 min til Kongsberg og 61 min til Oslo lufthavn.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Geir Gunnerud:
Bygget antas å være fundamentert på stedlige masser.
Bygget antas å være oppført av betong/mur og natursteinsforblending.
Fasader er ikke vurdert, da vedlikeholdsansvaret ligger i sameiet.
Etasjeskiller av betongelementer. Dette gjelder for gulv og tak i seksjonen.
For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Næringslokalet
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Næringsseksjonen ligger på gateplan i en eldre bygård med leiligheter i etasjene over. Bygget har en fin plassering i enden gågata, med bussholdeplass og gode parkeringsmuligheter like ved. Selve lokalet er på 390 kvm og ble oppgradert/ombygget ca. 1994/95. Det inneholder et butikklokale, bad/wc, spiserom, lager, teknisk rom og et rom uten vindu som er benyttet som kontor.

Ut mot gaten er det store vinduer som gir god eksponering og over en tofløyet inngangsdør er det montert luftport som holder kulden ute vinterstid. Butikklokalet er malt i en moderne farge og har betonggulv belagt med gulvbelegg som er noe slitt. Utformingen av lokalet gir gode muligheter for oppdeling og kan enkelt møbleres ut ifra bruk. Bak i lokalet er det en skjermet nisje med teppelagt gulv.

Rommet som i dag er innredet som kontor har pent gulv og malte vegger i en gyllen fargevalør. I himling er det bjelker, og bakerst i rommet er det en trapp med noe oppbevaringsplass på langsiden.

Bad, spiserom, lager og teknisk rom er plassert som en egen avdeling bakerst i lokalet. På spiserommet er det en enkel kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter og laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum. Mellom benk og skap er det belysning. Det er ellers avsatt plass til kjøleskap og oppvaskmaskin.

Baderommet har helflisede overflater, gulvmontert toalett og speil med belysning over servant. I tillegg er det et dusjkabinett montert på lecablokker.

Oppvarming - Teknisk
Næringslokalet blir oppvarmet med elektrisitet og over inngangspartiet er det luftport. Av luftbehandling er det balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Sikringsskapet har automatsikringer, og det er egne kurser for ventilasjonsaggregatet og varmluftsporten. I himling er det montert røykdetektorer og det er tilkoblet brannslange i butikklokalet. Lokalet er for øvrig tilknyttet felles brannanlegg for bygget.

Felleskostnader
Fellesutgifter: kr 21 391,- pr.kvartal.
Forretningsførsel. offentlige gebyrer, felles bygningsforsikring, elektrisitet i fellesareal, nødvendig vedlikehold og driftsutgifter, renovasjon, vedlikehold brannsikring/ventilasjon/filterskifte etc.

Årsregnskap
Sameiet har et negativt årsresultat for 2020 på kr. 82 254.

Sameie
Sameie: Sameiet Nedre Storgate 14, Orgnr: 993934674

Forretningsfører
Boalliansen forvaltning AS

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til annet kombinert formål (bolig/forretning/hotell/parkering/off.bygn.) i reguleringsplan.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
8 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
183 120,- (Dokumentavgift)

184 490,- (Omkostninger totalt)

8 184 490,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt evt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Oppdragsnummer
93-21-0099

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Partnere AS
EIE Drammen
Org. nr:989847597
Erik Børresens alle 7
3015 Drammen
Tlf: 32 82 25 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner Christian Foss

Saksbehandlere
Christian Foss
EIE Drammen
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Mob: 93 45 61 49 / E-post: cf@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Nedre Storgate 14
For mer om objektet
Nedre Storgate 14

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: