Nyhetsbrev

Nyhetsbrev november 2017

Boligprisene i Norge sank med 0,2 prosent i oktober 2017. Boligprisene er nå 0,7 prosent høyere enn for et år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Med en sesongkorrigert vekst i de nasjonale prisene i oktober så utviklet markedet seg sterkere enn forventet. Vi bør se an utviklingen de neste månedene før det konkluderes med at det er begynnelsen på trendskift, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer.

Høy aktivitet og stor tilbudsside
I oktober måned ble det lagt ut 9.013 boliger til salgs i Norge, noe som er 3,4 prosent flere enn i samme måned i fjor. Så langt i år er det lagt ut 88.875 boliger for salg. Det er 8,1 prosent flere sammenlignet med tilsvarende periode i 2016, skriver Eiendoms Norge i en pressemelding.

– Det er blitt lagt ut mange boliger for salg i løpet av måneden, og utbudet av boliger har økt i løpet av oktober over store deler av landet. Salgsvolumet akkumulert er på nivå med fjoråret mens tilbudssiden er betydeligere høyere. Vi ser tendenser til at økningen i tilbudssiden moderer seg i de største byene. Det blir derfor ekstra spennende å se hvor mye av tilbudssiden som vil bli tatt unna før nyttår, sier Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 40 dager å selge en bolig i oktober 2017, noe som er seks dager mer enn i oktober 2016.

Det største sjokket har lagt seg
I oktober omsatte Eie i underkant av 500 boliger og kan melde at strømmen av salgsoppdrag i Oslo fortsatt er stor, til tross for at man nå går inn i en periode som historisk er forbundet med avtagende aktivitet.

– Omveltningen i Oslo-markedet kom brått på i sommer og medførte at kjøperinteressen kjølnet og markedet ble avventende. Nå virker det som at det verste sjokket har lagt seg. Tempoet er roligere og omsetningstiden er lengre enn på lenge. Folk har tilpasset seg og selv om det er variabel aktivitet i markedet er det stort sett greit oppmøte på visning. Salgsmessig er vi på samme nivå som fjoråret. Skal du selge bolig i Oslo må du belage deg på at det nå tar i snitt 2-3 uker mot fjoråret, sier administrerende direktør i Eie Hedda K. Ulvness.

Ulvness anbefaler at dersom du går med planer om å selge, så selg nå før desember inntreffer.

– Fra starten av desember er boligkjøperne opptatt av andre ting. Da forsvinner mange av kjøperne fra markedet, samtidig som vi ser at oppdragsinngangen fortsatt er stor. Dermed vil man ikke se et tilsvarende fall i varelageret som man vanligvis ser på denne tiden, avslutter Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel