Bilde 1 av Perlen AskerBilde 2 av Perlen Asker
Digital salgsoppgave • Prosjekt
Perlen Asker

1383 Asker • Asker kommune

Prisantydning i prosjekt

kr 4 200 000 - 22 000 000

Arealer: 40 - 162 m²Antall enheter: 68 (68 solgt)Byggeår: 0
Perlen Asker - Sentrumsleiligheter med heis. En mulighet igjen!
Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenSe alle enheter i prosjektet
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
1 - 3 soverom
Etasje
-1 - 5 etg
Tomt
Eiet tomt 5067 m²
Oppdragsnummer
39209022

Se alle prosjektenhetene i tabellen lenger ned på siden.

Nøkkelinformasjon
For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til kjøpekontrakt med vedlegg for prosjektet, hvilket er det avtalemessige grunnlaget for kjøp av leilighet.

Hovedoppdragsnummer
39-20-9022

Eiendom
Perlen Asker, 1383 Asker

Matrikkel
Gnr. 2 bnr. 373

Eierform
Eierseksjon

Ferdigstillelse
Antatt ferdigstillelse medio 2024.

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Petter Mamen-Lund

Selger/Utbygger
Perleporten Asker AS

Priser fra - til
Priser fra 4 100 000 - til 22 000 000

Arealer
Primærrom: 38 kvm - 155 kvm, Bruksareal: 40 kvm - 162 kvm

Fellesutgifter
Fra kr. 2140,- til kr. 7142,-

Energimerke
Energimerking av boligen skal utføres av selger og vil foreligge ved overtagelse.

Beskrivelse
Salgstrinn 1 & 2 i Perlen Asker - Alle leilighetene er nå tilgjengelig, salgstart trinn 2 29.10 kl.09.00!

Perlen består av 68 leiligheter fordelt over fem bygg, beliggende i hjertet av Asker. Prosjektet binder sammen det urbane og det landlige med en elegant, moderne arkitektur. Byggenes utforming henter inspirasjon fra sine omgivelser med urbane og landlige trekk. Den perlehvite trekledningen gir assosiasjoner til Askers klassiske villastrøk og historie som landbrukskommune, mens den moderne utformingen glir pent inn i bybildet i Asker sentrum. På samme måte kombineres det beste fra fortiden og nåtiden med frodig beplantning, bilfritt torg og førsteklasses arkitektur. Det er ikke bare lagt vekt på å skape et moderne boligprosjekt, men et innbydende bomiljø hvor trivsel står sterkt.

Leilighetene går fra 40-162 kvm. bruksareal med nøye uttenkte planløsninger som komplementerer de forskjellige leilighetenes interne beliggenhet. Hver eneste leilighet er skreddersydd for å gi god arealutnyttelse og en høy bokvalitet. Leilighetene vil få en behagelig romfølelse og store vindusflater med takhøye "katedralvinduer" på toppleilighetene sørger for en lys og solrik tilværelse. Alle leilighetene leveres med balkong eller terrasse med lekre glassrekkverk for ytterlige lysinnslipp og utsiktsmuligheter. Leilighetene leveres med ett til tre soverom. Perlen byr på leiligheter i alle størrelser og prisklasser, så enten man flytter fra stor bolig eller tar det første skrittet inn på boligmarkedet finnes det en leilighet for deg.

* Garasjeplass kan kjøpes for kr. 390 000.

Velg interiørstilen som passer deg!
Det blir tre distinkte interiørstiler som leveres som standard for alle leilighetene. Stilene er utarbeidet av prosjektets interiørarkitekt med en nøye utvalgt sammensetning av veggfarger, fliser, kjøkkeninnredning, baderomsmøbler med mer. De forskjellige stilene man kan velge mellom er "Nordisk Natur", "Klassisk Eleganse" og "Urban Livsstil". Nordisk Natur byr på en sval atmosfære med naturlige materialer, lyse farger og nordisk design. Klassisk Eleganse gir leilighetene et tidsriktig og voksent uttrykk som passer fint med diverse møblering. Urban Livsstil har en strammere, tøffere fremtoning med moderne fargevalg og stilren innredning.

Leilighetene bygges med solide materialer fra kjente merkevarer som standard. Kjøkken- og baderomsinnredning leveres av Sigdal og gulvene i boligene er enstavs eikeparkett levert av Pergo. Armaturer og garnityr på bad, samt blandebatteri på kjøkken er fra Grohe. Boligene blir utstyrt med moderne fasiliteter som balansert ventilasjon, vannbåren varme, komfyrvakt, calling til hoveddør med video, snøsmelteanlegg foran inngangsparti med mer.

Perlen byr på en av Askers fineste beliggenheter, tett på sentrum med alt man kan ønske seg av servicetilbud, men samtidig tilbaketrukket og rolig. Området har sett en enorm utvikling over årene og blir stadig mer sentralt. Bylivet ligger rett utenfor døra, og her finner du alt fra gode restauranter som Glorioso med italiensk mat, et bredt utvalg sushibutikker, Rå smak med fantastiske råvarer og mye mer. Er du mer i humør for lunsj er det er bredt tilbud caféer, bakerier og spiserier som byr på enklere servering. Ut mot kvelden kan man ta turen på en av vinbarene med elegant atmosfære og stort utvalg vin. Asker har et levende og aktivt kulturmiljø med gallerier, kulturhus, byfestivaler og mye mer. Her finner folk av alle aldre seg godt til rette.

Se mer av prosjektet og finn din nye leilighet på: https://perlenasker.no/

Beliggenhet
Perlen byr på en av Askers fineste beliggenheter, tett på sentrum med alt man kan ønske seg av servicetilbud, men samtidig tilbaketrukket og rolig. Prosjektet ligger høyt og solrikt til midt i hjertet av Asker. Byens pulserende og yrende liv finner du like utenfor døren, og her er ypperlige shoppingmuligheter, gode restauranter, kunstgallerier, barer, uteliv og ellers alt hva Asker har å tilby av fasiliteter og servicetilbud. Samtidig er den landlige og rolige atmosfæren godt bevart, og prosjektet ligger godt skjermet fra støy.

Handel og servicetilbud ligger i umiddelbar nærhet fra prosjektet. Med både kjøpesenter og handlegate like borti veien er det aldri langt til det du trenger. Her finner du alt fra matbutikker, kolonialer, jernvarehandel, blomsterbutikker, apotek, frisør, vinmonopol, sportsbutikker og mye mer - Kort fortalt, alt du trenger! Asker sentrum har i tillegg et torg omkranset av spisesteder og grønn beplantning. Her samles innbyggerne til forskjellige arrangementer, byfestivaler med mer. Asker kulturhus byr på bibliotek, kino og en rekke kulturarrangementer.

Prosjektet ligger familievennlig til med nærhet til barnehager og skoler. Det er flere barnehager i området blant annet Leikestua barnehage, Båstadmyra barnehage, Læringsverkstedet barnehage Risenga med flere. For de litte eldre er det enkel vei til Jansløkka barneskole og Solvang ungdomsskole. Det er flere videregående skoler i Asker-området, blant annet Asker videregående, Bleiker videregående og Nesbru videregående.

Skal man ut i verden er Asker stasjon et naturlig sted å starte. Asker er et trafikalt knutepunkt mellom Oslo og Drammen og byr på avganger med både buss og tog i begge retninger. Fra prosjektet er det kun noen minutters gange før man er på perrongen. Herfra betjenes ruter som går langs de fleste av skinnegangene på Østlandet og videre. Det tar knappe 18 minutter inn til Nationaltheatret, 12 minutter til Drammen stasjon og 48 minutter til Oslo lufthavn. Bussen tar deg videre innover i Asker med flere stopp langs Askerkysten med fantastiske badestrender, tettsteder som Vollen, Holmen og Slemmestad.

Asker er kjent for sin vakre og varierte natur, viktige næringsområder og for å være et av de mest populære stedene å bo i Norge. I Asker kan du nyte Oslofjorden og dens fantastiske øyer og øysamfunn, frodige daler, dyrkbar mark, utfordrende fjellsider og dype skoger med mange innsjøer til fiske og bading. Nærområdet kan by på flotte turmuligheter med kort vei opp til Semsvannet og inn i Vestmarka med turstier, bademuligheter og skiløyper. Asker har flere flotte strender og badeplasser som bl.a. Bondivann, Gjellumvannet, Holmenskjæret og Hvalstrand bad. I området finner du flere gode fiskemuligheter, alpinanlegg, skøytebaner, idrettsanlegg og flere svømmehaller. For den som er glad i å holde seg i form byr Asker på flere store og små treningssentre.

Tomt
Eiet tomt, 5067 kvm
Tomtearealet vil justeres ifm sammenføyning og seksjonering.

Eiendommen
Asker kommune vil tildele adresse for boligene. Normalt foreligger ikke adressevedtak før byggingen er igangsatt. Kjøper har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to boligseksjoner kan erverves av én og samme fysiske eller juridiske person.

Eiendommen vil bli seksjonert og boligene selges som eierseksjonsleiligheter. Sameiet vil bli organisert som ett sameie iht. Eierseksjonsloven - Lov av 23. mai 1997. Sameiet vil etter planen bestå av 68 boligseksjoner, en næringsseksjon og parkeringsseksjonen. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Som seksjonseier blir kjøper eier av ideell andel av fellesarealer og bygningsmasse i sameiet tilsvarende eierbrøken, som fastsettes iht. boligens bruttoareal fra tegning. Eierbrøken kan avvike fra faktisk areal og kan ikke legges til grunn som arealangivelse. Eksklusivt areal er vedtektsbestemt. Hvilket areal som tilhører hvilke boliger kommer frem av utomhusplanen.

Garasjeanleggene med totalt 64 parkeringsplasser blir organisert som en næringsseksjon med. En parkeringsplass tilsvarer en ideell andel i næringsseksjonen (en parkeringsplass). Parkeringsplassene (de ideelle andelene) vil tinglyses på hjemmelshaver/ne til de seksjonene de tilhører samtidig som sameiet seksjoneres. Dersom seksjonen overtas av kjøper før seksjoneringsbegjæringen er tinglyst og innført i matrikkelen, gjøres det oppmerksom på at en inngått leiekontrakt på seksjonen vil kunne utløse kjøperett til 80 % av markedsprisen for leietakeren av seksjonen i henhold til eierseksjonslovens § 16. Vi anbefaler derfor at eventuelle leieforhold ikke inngås med leietakere før seksjoneringsbegjæringen er tinglyst og innført i
matrikkelen.

Selger forbeholder seg retten til å tilpasse endelig organisering etter hva som er formålstjenlig og hva som vil bli godkjent av det offentlige, herunder blant annet endre sammensetningen i eierseksjonssameiet, antall seksjoner og innlemme næring som del av eierseksjonssameiet. Eiendommen vil bli sammenføyd/ fradelt og seksjonert, og hver bolig blir tildelt endelig matrikkelnummer med eget seksjonsnummer og endelig adresse. Selger står fritt til å bestemme seksjonsnummer. Selger forbeholder seg retten til annen organisering, herunder utvidelse av eierseksjonssameiet med flere seksjoner/ andre boliger i prosjektet, dersom selger finner dette formålstjenlig ut fra salgstakt, utbyggingstakt med mer.

Leveransebeskrivelse
GENERELT:
Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningens viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom byggebeskrivelsen, annonser, nettsider, plantegninger, opplysninger som kan være gitt muntlig osv. Denne leveringsbeskrivelsen gjelder som eneste beskrivelse og er vedlegg til kontrakt ved kjøp av leilighet. Enkelte illustrasjoner i tegningsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med leveranse, så som møblering, fargevalg, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer, fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser, fargesetting, beplantning, støttemurer, utearealer etc. Videre kan vindusplasseringer, plassering av utstyr i våtrom og kanaler for rørgjennomføringer i den enkelte leilighet avvike noe fra de generelle planer, som følge av bl.a. prosjektering og den arkitektoniske utformingen av bygget.

Endelig kjøkkentegning vil bli uttegnet av leverandør, og i denne prosessen kan det bli en omfordeling av de enkelte kjøkkenkomponentene. Det er søkt rammetillatelse for prosjektet iht. Plan - og bygningsloven av 2010, med siste endringer innført i 2017 (TEK17).

KONSTRUKSJON/BYGNING:
Bygningen utføres med bærekonstruksjoner i plasstøpt og/eller prefabrikerte elementer av betong (plattendekker e.l.), eller en kombinasjon av disse, og stål. Alle utvendige metallkonstruksjoner leveres overflatebehandlet. Innvendig rekkverk leveres i lakkert metall og/eller glass. Det leveres fotskraperist ved hovedinngangsdør. Takrenner, sålebenkbeslag etc. etter arkitektens valg. Tak tekkes med folie eller takpapp, minst 50% av takflater er grønne tak. Taktekking tilpasses bruken der hvor takterrasse skal bygges. Trepanel er hovedmaterialer i fasader, men det kan også bli innslag av andre materialer som; puss, fasadeplater og betong med eller uten behandling.

Vinduer/vindusdører leveres som trevindu med god energiklasse, malerbehandlet fra fabrikk i NCS S0500-N (klassisk hvit), og lakkert aluminiumskledning utvendig i samme farge som byggets øvrige beslag. Støydempet utførelse iht. forskrifter for støybelastete fasader. Låser og beslag leveres i børstet rustfri utførelse. Utvendig solavskjerming (zip-screen) leveres på solutsatte fasader hvor dette kreves på sør, vest og østfasade, og skal være forberedt på solutsatte vinduer på nord-fasade. Forberedt for/klargjøring innebærer tom-rør for elektro fra nærmeste egnede innendørs elpunkt, samt avsatt plass over vindu på fasade for plassering av kassett eller lignende for utvendig screens.

Balkonger er bygget i stål med tremmegulv og himling med akustiske egenskaper der dette kreves, i form av trespiler med akustisk plate bak. Rekkverk oppføres som glassrekkverk innspent/festet (i bånn) i tett brystning i tre, brystningshøyde tett felt tilsvarende brystningshøyde vindu i fasade. Glass balkongrekkverk leveres uten profil i topp glassrekkverk, og håndløper på innsiden av glasset. Innvendige vegger utføres av stål-/trestendere med gipsplater. Leilighetsskillevegger er betongvegger eller lydvegger bygd opp av stål og gips. Alle innvendige vegger isoleres. Himlinger er synlige betongdekker eller nedforet gipshimling. Enkelte innkassinger må påregnes. Himlingshøyde minimum ca. 2,4 meter i oppholdsrom, og minimum 2,2 meter i entré, bod og våtrom.

INNVENDIG STANDARD:
Overflater soverom, stue, entré, kjøkken og bod:
Gulv: 14mm 1-stavs eikeparkett m/matt hvitpigmentert lakk. Pergo Lofoten Eik Nordlys HDF 190mm, eller tilsvarende Eik parkettfotlist med samme behandling som gulv. Vegger og himling: Malt gips og sparklet og malt betong. Ikke taklist i himling.

Her har kjøperne anledning til å velge mellom tre ulike fargekonsepter uten at de ulike standardpakkene
gir økt kostnad.

De tre ulike konseptene er navngitt som følger:
- «Klassisk eleganse»
- «Nordisk natur»
- «Urban livsstil»

Informasjon om konseptene, ligger vedlagt. Dersom det ikke tas noen valg rundt dette, vil fargekonseptet «Klassisk eleganse» bli levert.

NEDFORET HIMLING/INNKASSING:
Tekniske rør og kanalføringer vil delvis bli montert i betongstøp og delvis montert i nedfôrede himlinger og i vegger. Rørføringer vil i hovedsak bli skjult over himlinger og delvis i lokale innkassinger, fortrinnsvis i entré, bad og over kjøkkenskap, men kan forekomme i oppholdsrom. Det gjøres oppmerksom på at innkassinger kan avvike fra hva som er vist på tegning. I nedforet himling i gang og på bad/WC leveres innfelte downlights. Ventilasjonsaggregat(er) bygges inn i himling for gang/entré med tilhørende hvitlakkert inspeksjonsluke.

GULVLISTER/GERIKTER:
Det leveres eik parkettfotlist med samme behandling som gulv. Alle gerikter rundt vinduer og dører leveres ferdig malt. Vinduer utfores med gips på sider og i topp, med treverk som bunn/vindusbrett. Taklister leveres ikke. Det vil være skjulte/sparklede spikerhull i gerikter og listverk rundt innerdører.

INNVENDIGE DØRER:
Disse leveres som hvite (NCS S 0500-N) og glatte massive/ pressede dører, type Sweedor Stable Advance-line eller tilsvarende. Vridere av børstet stål, med 9mm flat terskel i eik m/ matt lakk tilsvarende gulv.

KJØKKEN:
Det leveres kjøkkeninnredning av type Sigdal Line, eller tilsvarende. Kjøkken levers med farger iht valgt fargekonsept. Det leveres LED-lysarmaturer på underside av overskap. Standard benkeplate leveres i kompaktlaminat.

Kjøkkenarmatur leveres med svingbar tut og avstengingsventil for oppvaskmaskin.

Det presiseres at plantegningene i prospektet og vedlagt kontrakt kan avvike fra faktisk leveranse. Plassering av utstyr og enkeltelementer i kjøkken kan bli endret, men omfanget av kjøkkeninnredning vil være i tråd med plantegningen. Det leveres underlimt oppvaskkum i børstet stål eller komposittmateriale iht valgt fargekonsept. Kontakt evt megler for ytterligere informasjon og mulige fargekonsept. Kjøkken leveres med integrerte hvitevarer, dvs. kombiskap med kjøl/fryseskap, komfyr med induksjon platetopp og oppvaskmaskin. Hvitevarer skal være fra Miele. Ventilator leveres som standard i slimline i overskap, eller tilsvarende.

GARDEROBE:
Det leveres ikke garderobeskap, men det avsettes tilstrekkelig plass til oppbevaring og lagring, slik at huseierne selv kan velge de skapløsninger de selv ønsker.

BAD:
Dusjarmatur leveres montert på vegg. Svingbare dusjvegger er av glass med krom beslag. Badekar leveres ikke, men kan leveres som tilvalg dersom baderommet muliggjør dette.

Det leveres heldekkende servant i komposittmateriale eller porselen med tilhørende underliggende underskap. Underskap leveres m/skuffer og dempet lukking, modell Sigdal Lilje e.l. samt speil innfelt i vegg. Belysning over speil. Innredning leveres som vist på salgstegninger. Opplegg for og plass til vaskemaskin. Det må benyttes kondenstørketrommel.

Alt sanitærutstyr blir levert i hvit utførelse og toalettgarnityr i krom. Toaletter leveres vegghengt og "soft close" sete, type Duravit Me by Starck eller tilsvarende. Trykknapp i krom utførelse. Keramiske fliser på vegger i format 30x60 (liggende) farge iht valgt fargekonsept. På gulv 60x60 fliser, på gulv i dusjsone leveres fliser med 10x10 format. Farger iht valgt fargekonsept. Kontakt evt megler for ytterligere informasjon.

WC:
Fritthengende servant med designvannlås i krom, og vegghengt toalett og "soft close" sete, type Duravit Me by Starck eller tilsvarende. Trykknapp i børstet stål utførelse. Alt sanitærutstyr blir levert i hvit utførelse med toalettgarnityr i børstet rustfritt stål. På WC leveres innfelt speil. Gulv: iht valgt fargekonsept. 30x30 gulvfliser og 10x30 sokkelflis i samme farge som valgt fargekonsept. Vegger og himling: Malt gips med våtromsmaling i valgt fargekonsept, himling malt hvit (NCS S 0500-N) uten taklist.

HOVEDINNGANGSDØR TIL LEILIGHETEN:
Leveres i eikefinér utførelse på inn- og utside med FGgodkjent sylinderlås og dørkikkert, bredde 1 m. Det leveres nøkkelsystem til ytterdører i leilighetene. Dørmatte felles ned i gulv framfor inngangsdør i fellesareal. Hovedinngangsdør til bygget leveres som tett eikedør med glassfelt. Automatisk døråpner for hovedinngangsdør.

TEKNISKE ANLEGG:

VENTILASJON:
Det blir desentralisert balansert ventilasjon i leilighetene, aggregat monteres i entréens himling. Avtrekk fra kjøkken via kjøkkenventilator. Se teknisk beskrivelse for ytterligere informasjon. Det leveres forskriftsmessig ventilasjon i kjeller/garasje, trapperom, fellesrom og boder.

SANITÆR:
Det monteres ett greps blandebatteri til servanter i kvalitet Grohe Essence eller tilsvarende. Det monteres opplegg for, og oppvaskmaskin i kjøkkenbenk, og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad. Stoppekran monteres i hver leilighets fordelerskap. Vaskemaskin og tørketrommel leveres ikke. Det installeres lakkert hvit luke til fordelerskap for leilighetenes røranlegg og leilighetens varmeanlegg. Endelig plassering er ikke besluttet, men vil fortrinnsvis være i bod/korridor.

OPPVARMING:
Oppvarming skjer med vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom, bortsett fra bad/ vaskerom/WC som skjer med elektrisk gulvvarme. Det leveres og monteres målere i hver leilighet for registrering og avregning av forbruk av varmtvann til tappevann og oppvarming. Energien til det vannbårne anlegget kommer fra bergvarmepumpe.

ELEKTRISK:
Leveres i henhold til gjeldende forskrift NEK 400. Sikringsskap med automatsikringer i hver leilighet. Måler plasseres i felles fordelingsskap i fellesareal. Elektriske anlegg ligger generelt skjult i konstruksjonene. Unntaksvis er fremføringer til lys under overskap på kjøkken, samt eventuelt føringer i lydvegger/betongvegger/brannvegger. I leiligheter med kjøkkenøy, skal det være inkludert pop-up løsning med minimum 3 stikk, integrert i kjøkkenbenk. På vegg, over kjøkkenbenk, leveres to doble stikk med egnet plassering iht elektrikers anbefaling.

Det leveres innvendig belysning i tilknytning til servanter i bad/WC, downlights leveres som Unilamp Unicone 83 e.l., tilpasset speilløsning, i nedforet himling på bad/WC og i gang, samt utenpåliggende lysarmatur i tak i innvendig bod, SG-AS Frame Round i grafitt m/sensor, eller tilsvarende.

Det leveres 230V enfaset anlegg i leiligheten. Det leveres komfyrvakt på kjøkken som er innebygd i kjøkkenhette. Det leveres 1 stk. utelampe og 1 stk. stikkontakt på balkong/
terrasse.

TV/RADIO/TELEFON:
Det leveres flere uttak for bredbånd/TV i hver leilighet, ett i stuen og ett i hovedsoverom. Samme uttak kan også benyttes for telefon. Det leveres IKT skap for plassering av ruter, modem etc.

PORTTELEFON:
Det monteres ringetablåer ved hovedinngangsparti og dørtelefonanlegg med kamera/skjerm og automatisk låsåpner i hver leilighet. Det leveres også ringeknapp utenfor hver leilighet. Dørtelefonanlegg har bilde-/tale- og lyttefunksjon.

BRANNSIKKERHET:
Byggene leveres med bolig-sprinkling, samt brannslukkingsutstyr og røykvarslere i henhold til forskrifter. Der hvor det er tilvalg for å bygge ekstra soverom i leilighet, skal Entreprenør sørge for å inkludere prosjektering og montering av sprinklerhode i ekstra rom, slik at rommet er forberedt for nødvendig sprinklerdekning, dersom rommet blir bygget.

TEGNINGER AV TEKNISKE ANLEGG:
Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt. Endelig plassering av disse bestemmes av hva som er hensiktsmessig og nødvendig. Vertikale føringsveier og sjakter kan bli endret noe i plassering og størrelse når endelig tekniske tegninger foreligger. Slike endringer gir ikke kjøper rett til endringer i kjøpsbetingelser.

FELLESAREALER:

INNGANGSPARTI/TRAPPEROM/KORRIDOR:
Trapperom og felles korridor leveres med slipt betong på gulv og trappetrinn. Vegger og himling leveres i malt utførelse. Himling utføres i perforert akustisk gipshimling. Inngangsparti leveres i slipt betong som gulvoverflate og metallspiler med eikefiner i himling som trekkes inn i trapperom i inngangsplan. Vegger i malt utførelse med 1 stk fondvegg i eikefinér i inngangsplan. Postkasser plasseres ved hovedinngang i omramming av eik. Det leveres innfelt dørmatte i gulv framfor hver leilighetsdør fra fellesareal

HEIS:
Alle leilighetsplan er tilgjengelig med båreheis fra garasjeplan og inngangsplan. Heisfronter leveres i rustfritt stål i alle etasjer. Heiskupé leveres med innerdører i rustfritt stål og fargede laminerte plater innvendig.

PARKERINGSGARASJE:
Gulv: Asfalt- eller betongdekke, p-plasser merkes opp og nummereres.
Nedkjøring: Asfalt eller betong, med snøsmelteanlegg e.l.

Vegger: Støvbundet, ubehandlet betong, fargesetting ved kjellerinnganger til trapperom/sykkelparkering/boder.

Himling: Støvbundet, ubehandlet betong/garasjehimling.

Motorisert garasjeport med automatisk åpning. Det leveres 1 stk. garasjeportåpner pr. p-plass, i tillegg skal det være mulig åpning via mobiltelefonen. Laveste fri etasjehøyde er ca. 2,20 meter. Stedvis langs vegger i kjøresoner og langs vegg på deler av P-plassene kan høyden være lavere.

Det vil bli synlige tekniske ledningsanlegg på vegger og i tak, også inne i boder. Utbygger forbeholder seg retten til å endre fordeling og plassering av p-plasser. Organisering av parkeringsplasser er ikke endelig besluttet. Ett alternativ er at det organiseres som fellesareal med bruksretter regulert i sameiets vedtekter, alternativt tilleggsdel til seksjon. P-anlegget kan også bli organisert som en separat næringsseksjon hvor de som kjøper garasje får en eierandel.

For alle plasser vil det bli mulig å kjøpe el-bil uttak som tilvalg ved p-plassen i garasjekjeller, som tilknyttes et felles måleranlegg kun for disse. Strømforbruk fordeles likt mellom de som har slik kontakt. Valg av el-bil uttak vil kunne påvirke plassering av tildelt p-plass.

UTOMHUS:
Utomhusarealene vil bli levert med kombinasjon av gress, beplantning, ulike typer belegg, lekearealer, belysning mm. Kjørbar adkomst til gårdsrom og gangsone til hovedinngangsdører i belegningsstein. Brannoppstillingsplasser med armert gress i gårdsrom. Snøsmelteanlegg foran inngangsparti og i nedkjøringsrampe framfor garasjeport.

Byggene leveres med felles utekran på bakkeplan for hvert bygg. Individuell utekran tilhørende hver leilighet med takterrasse.

Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg for fellesarealer og utomhusarealer.

AVFALLSHÅNDTERING:
Det vil bli etablert avfallsanlegg i henhold til Asker kommune retningslinjer med avfallsstasjoner/ avfallssuganlegg ute på terreng. Eventuelt eget midlertidig avfallsrom før avfallssuganlegg er etablert.

BODER:
I tillegg til eventuell bod eller skapplass inne i leiligheten får hver enkelt leilighet 1 stk. sportsbod i tilknytning til garasjekjeller på ca. 5 m2 eller mer. Hver kjellerbod leveres med tette vegger mot korridor/fellesareal og tilstøtende boder til høyde på 2,2m over ferdig gulv. Nettingavgrensing videre opp til tak. Boddør skal kunne låses med hengelås.

Det avsettes område i kjeller for felles sykkelparkering. Utbygger forbeholder seg retten til å endre fordeling og plassering av boder.

TILVALGSMULIGHETER:
Avhengig av byggearbeidenes fremdrift, vil den enkelte kjøper ha anledning til å foreta tilvalg i sin leilighet. Tilvalg vil bli håndtert av utførende entreprenør. Det blir gitt mulighet for å gjøre enkelte individuelle tilpasninger innenfor følgende kategorier (listen vil kunne justeres).

- Parkeringsplass
- Alternative overflater i kjøkken-/bad- og garderobeinnredning fra prosjektets leverandør (tilkoplingspunkter for EL og Vann/avløp kan ikke endres)
- Ekstra EL- punkter, telefon- og TV-kontakter (ledning kan bli trukket åpent)
- Belysning, bl.a. downlights
- Sanitærutstyr
- Alternative typer fliser
- Andre farger på vegger
- Alternative typer parkett
- Alternative dørbladutførelser for innerdører
- Badekar på bad der dette er mulig
- Ladepunkt for el-bil på parkeringsplass i kjeller. Mulig begrensning på antall uttak.
- Ekstra soverom (stiplet som mulighet i de største leilighetene)
                
Entreprenør vil i god tid før innredningsarbeidene påbegynnes utarbeide en tilvalgsmeny hvor priser og frister for beslutninger fremkommer.

FORBEHOLD:
Prosjektet er ikke ferdig detaljprosjektert. Opplysninger i denne leveransebeskrivelsen er derfor gitt med forbehold om rett til, uten forutgående varsel, å gjøre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, uten at den planlagte generelle standarden forringes i vesentlig grad. Videre vil størrelsen på sjakter og veggtykkelser bli justert. Søyleplasseringer kan endres. Tekniske installasjoner er ikke tegnet inn på plantegningene, disse vil bli montert i henhold til normale retningslinjer og byggeforskrifter. Omfang av nedforede himlinger eller innkassinger kan justeres ettersom detaljprosjekteringen gjennomføres. Priser på usolgte boliger kan uten forutgående varsel justeres av selger. Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningenes viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelsen og den øvrige salgsinformasjonen (herunder salgstegninger). I slike tilfeller er det alltid denne leveransebeskrivelsen som er gjeldende. Bildebruk og illustrasjoner i salgsmaterialet vil vise elementer som ikke er i samsvar med faktisk leveranse, så som møblering, kjøkken- og garderobeløsning, dør- og vindusform, fasadedetaljer, detaljer utomhus mv. Det presiseres særskilt at kjøkken leveres i henhold til egen kjøkkentegning. Tegninger i prospektet viser ikke den reelle leveransen, blant annet er ikke alle sjakter og vvs-føringer inntegnet. Det tas forbehold om at salgstegningene i prospektet ikke er egnet for måltaking, da det er de ferdig prosjekterte og detaljerte arbeidstegninger det bygges etter. Videre kan vindusplasseringen i den enkelte leilighet avvike noe fra de generelle planer, som følge av blant annet den arkitektoniske utformingen av bygget, krav til bæring av fasademateriell, isolasjonskrav osv. Boligprosjektet vil bygges etter teknisk forskrift TEK 17. Det tas forbehold om eventuelle feil i beskrivelsen.

Vei / Vann / Kloakk
Eiendommen vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen

Odel / Konsesjon
Det er ikke odel eller konsesjon på eiendommen.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Servitutter / Rettigheter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnbokblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Seksjonseiere får full råderett over egen seksjon. Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. De vil være fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser for inntil 2G. I tillegg kan selger tinglyse bestemmelser vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene.

Sameiet
Det vil bli opprettet eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23.mai 1997 nr.31. Fremtidig eier plikter å være medlem av sameiet. Som seksjonseier i et seksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boligseksjon. Eneretten omfatter også balkong/terrasse og/eller privat uteareal. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal. Seksjonseierne har full råderett over sine seksjoner og seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner.

Selger forbeholder seg retten til fritt å omsette eventuelle ekstra parkeringsplasser. Det er ikke avgjort hvordan rettighetene til parkeringsplass og boder skal sikres. Organiseringen vil enten fremgå av vedtektene og/ eller annen dokumentasjon og/eller ved tinglysning av rettighetene, og alternativt fremgå av seksjoneringsbegjæringen. For øvrig gjelder lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette. Det vil bli avhold konstituerende sameiermøte der det velges et styre som vil representere sameiet.

Forretningsfører:
Obos eiendomsforvaltning er engasjert som forretningsfører for Sameiet. Avtalen har ingen bindingstid. Det er 6 måneders oppsigelse på avtalen. Forvaltning av avtalen vil være opp til styret. Kjøperne vil bli innkalt til oppstartsmøte. Her vil nytt styre bli valgt, i tillegg vil det bli en gjennomgang av sameiets budsjett, vedtekter og ev. husordensregler. Lokalleie i forbindelse med møte, og gebyr for registrering i Brønnøysund faktureres sameie ved overtakelse via startkapital.

Stipulering av budsjett samt stifting av sameiet anses ikke som eiendomsmegling og omfattes dermed ikke av den sikkerhetsstillelse / ansvarsforsikring som gjelder i eiendomsmeglingsloven. Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet og kan fås ved henvendelse til megler, og vil være vedlegg til kontrakt. Det tas forbehold om endringer i budsjettpostene og fellesutgiftene. Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, skal fordeles mellom sameierne etter sameiebrøken med mindre særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk. Normalordningen er at eierbrøken fordeles etter bruksareal (BRA). Kjøper er forpliktet til å betale sin andel av eierseksjonssameiets felleskostnader. Selger forplikter seg til å betale løpende fastsatte felleskostnader, stiftelsesomkostninger og startkapital på usolgte enheter. Felleskostnader iht. prisliste og budsjett antas å dekke bl.a. avsetning til vedlikehold av fellesarealer/ ev. garasje, a konto fjernvarme (manuell avlesning), abonnement kabel-tv/internett, kontingent til realsameier, forretningsførsel, forsikring bygg (ikke innbo) og fellesarealer og andre driftskostnader. Ovennevnte kostnader er stipulert og er kun er basert på erfaringstall. Kommunale avgifter blir fakturert hver enkel seksjon. Budsjettet er et forslag til driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i 1 år, basert på stipulerte inntekter og kostnader. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

Det tas forbehold om oppgitte arealer, organisering av fellesområder og øvrige opplysninger om prosjektet som kan endre forutsetningene for budsjettforslaget. Det tas forbehold om stipulerte inntekter og kostnader da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som vil tilføre boligselskapet andre eller større kostnader. Endelig fastsettelse av budsjett og felleskostnader vil bli foretatt av styret i boligsameiet.

Stipulert overtagelse
Forventet byggetid er 26 måneder fra fysisk oppstart av byggearbeidene. Dette gjelder ikke som en bindende frist for ferdigstillelse, og kan ikke danne grunnlag for et krav om dagmulkt.

Selger vil ca. 6 uker før forventet ferdigstillelse sende skriftlig varsel om antatt overtakelsestidspunkt. Tidspunktet vil angis innen et omtrentlig periode, og gjelder ikke som en bindende frist for ferdigstillelse og kan ikke danne grunnlag for et krav om dagmulkt. Endelig ferdigstillelsesdato og overtakelsestidspunkt varsles skriftlig med minst 3 ukers frist.

Overtakelsesdato er forpliktende og dagmulktbelagt. Selger skal innen rimelig tid varsle forbruker dersom det oppstår forhold som vil medføre en forsinkelse på utførelsen. Selgeren har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene nevnt i bustadoppføringslova § 11 er oppfylt. Overtagelse av sameiets fellesarealer gjennomføres av sameiets styre. Kjøper er innforstått med at fellesarealene - avhengig av årstid - vil kunne bli ferdigstilt og overtagelsesforretning avholdt helt eller delvis etter kjøpers overtagelse av boligen. Overtakelse av boligen skal skje ved overtagelsesforretning. Det skal fores protokoll fra forretningen som kjøper og selger skal signere. Partene skal beholde hvert sitt eksemplar av protokollen. Selger kan kreve overtakelse inntil tre måneder for den avtalte fristen for a. ha boligen klar til overtakelse. Selgeren skal skriftlig varsle om dette minimum
to måneder for det nye overtakelsestidspunktet. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel. Det beregnes dagmulkt fra sistnevnte overtakelsestidspunkt. Kjøper aksepterer at styret med beboer- representanter representerer alle boligene ved
overtakelse av fellesarealet.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Kommunale avgifter og Ligningsverdi
Kommunale avgifter fastsettes av Asker kommune etter ferdigstillelse. Ligningsverdi blir først fastsatt etter at seksjonen er tinglyst. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man må tte eie). Se http://www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Felleskostnad / Oppstartskapital
Felleskostnader skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer. Basert på utkast til budsjett som er utarbeidet av utbygger i samarbeid med forretningsfører OBOS, er disse stipulert til ca. kr. 33,- pr. kvm. BRA pr. mnd. Fastsettelse av første års driftsbudsjett og felleskostnader vedtas på sameiets konstituerende sameiermøte. Felleskostnadene fordeles i henhold til vedtektene.

Følgende kostnader kommer i tillegg til månedlige felleskostnader:
Kabel-tv / bredbånd er stipulert til ca. kr. 350,- pr. mnd.
Kostnader til parkering er stipulert til ca. kr. 150,- pr. plass pr. mnd.
Kostnad til varme som inkluderer oppvarmet vann faktureres etter faktisk forbruk. Forretningsfører stipulerer kostnad til ca. kr. 8,- pr. kvm. BRA.

Felleskostnader skal dekke sameiets driftskostnader, som vil omfatte bl.a. felles bygningsforsikring, kostnader til drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, strøm i fellesarealer mm.

I estimatet som ligger til grunn ved oppstart, representerer dette kr. 33 per kvm. BRA x 2 mnd. som oppstartskapital til sameiet.

Eiendomsskatt
Det er pr. d.d. ikke eiendomsskatt i Asker kommune.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnbokblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Seksjonseiere får full råderett over egen seksjon. Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. De vil være fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser for inntil 2G. I tillegg kan selger tinglyse bestemmelser vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene.

Priser og omkostninger
Leilighetene selges med prisantydning iht. den til enhver tid gjeldende prisliste. 8 Stykk toppleiligheter selges til høystbydende over prisantydning, disse vil være merket med budgivning i prislisten. Salgsprisene kan ikke justeres etter kontraktsinngåelse. Selger står fritt til når som helst å regulere prisen på usolgte leiligheter. Prislisten er ikke å anse som bindende tilbud fra selger.

For nyoppført bygning som ikke er tatt i bruk beregnesdokumentavgift av andel tomteverdi. Beregnetdokumentavgiftfor boligen fremkommer av prislisten. Andel eierskap ti fellesarealene er inkludert i kjøpesummen for boligen.Tinglysingsgebyr for skjøte p.t. kr 525,- Tinglysingsgebyr forev. pantedokument utgjør for tiden kr 697,- pr. dokumentinkl.pantattest. Det tas forbehold om endringer av offentligesatser/avgifter. Tomteverdien er beregnet til kr 18 000,- pr. kvm. bruksareal(BRAS). Det tas forbehold om endelig godkjenning avtomteverdien av tinglysingen.

Dokumentavgift 2,5% av tomteverdi: se prisliste
Tinglysingsgebyr skjøte: kr. 525,-
Tinglysingsgebyr pantedokument pr stk: kr. 697,-
Startkapital sameiet: kr. 2 * kr. 33,- pr. kvm. (2 mnd. felleskostnader)

Betalingsbetingelser
Det forutsettes at 10% av kjøpesummen innbetales som forskudd ved kontraktsinngåelse. Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si at det ikke forutsettes pant i leiligheten som kjøpes. Påløpte renter vil tilfalle kjøper frem til skjøte er tinglyst, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som følge av at det stilles garanti ihht. Bustadoppføringslova §47. Resterende del av kjøpesum inkl. omkostninger og eventuelle tilvalgskostnader betales uoppfordret to dager før overtagelse.

Ansvarlig oppgjørsmeglerforbeholder seg retten til å utbetale oppgjør til selger ved overlevering av boligen, dvs. når midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger.

Alle innbetalinger fra kjøper må skje fra kjøpers bankkonto i norsk bank. Eventuelle avvik må meldes oppgjørsmegler skriftlig innen tre dager før overtakelse. Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) paålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens kraveller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forholdsomrammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppgjørsgebyr pr. enhet (Kr.5 500)

Finn prosjektmodul pr. enhet (Kr.1 990)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Avbestilling
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i sin helhet. Avbestillingsgebyr reguleres etter bustadoppføringslova §54.

Garantier
Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovasbestemmelser. Selger stiller sikkerhet for oppfyllelse av kontrakten i samsvar med bustadoppføringslova § 12.Sikkerheten tilsvarer 3 % av vederlaget frem til overtagelsestidspunktet. Fra overtagelsestidspunktet skal sikkerheten økes til 5 % og gjelde i fem a?r etter overtagelse.§47 garanti vil stilles dersom selger skal disponere 10%innbetalingen. Garantien stilles iht. bustadoppføringslovas bestemmelser.

Ved salg til profesjonelle: Det stilles ikke garantier iht. Bustadoppføringslova ved salg til kjøpere som regnes som profesjonelle.

Selgers forbehold
Prosjektet er pr. i dag ikke detaljprosjektert. Selger har rett til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer og fellesarealer. Alle opplysninger om prosjektet og boligene er derfor gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige i forbindelse med detaljeringen av prosjektet og boligene, herunder som følge av pålegg fra myndighetene eller tiltak for å tilfredsstille aktuelle forskriftskrav. Det nevens spesielt at 3D-tegninger og illustrasjoner vil kunne avvike grunnet dette. Innvendige og utvendige fargevalg er ikke å anse som vesentlige.

Det tas forbehold om at det oppnås et tilstrekkelig forhåndssalg av boligene. Utbygger tar videre forbehold om tilfredsstillende byggelånsfinansiering, samt endelig beslutning om igangsetting i prosjektselskapets styre. Dersom selger gjør forbehold gjeldende, skal selger tilbakebetale forskuddsbeløpet inklusive opptjente renter. Utover dette har partene intet økonomisk ansvar overfor hverandre. Kjøper vil senest innen 30.09.2022 bli underrettet om igangsettingsbeslutning. Utbygger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg og/eller i konstruksjoner uten forhåndsvarsel. Eventuelle endringer skal ikke redusere byggets tilsiktede kvalitet.

Viktig informasjon
Salgsprospekt inklusive alle vedlegg er utarbeidet for å orientere om prosjektets generelle bestanddeler, funksjoner og planlagte organisering, og er således ikke en komplettbeskrivelse av leveransen. Det vises for øvrig til kontraktstegninger og kjøpekontrakt med vedlegg. Alle illustrasjoner, 3D bilder, 3D animasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av hvordan den ferdige bebyggelsen kan bli, og kan ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/inventar/hvitevarer med mer medfølger ikke dersom det ikke er beskrevet i leveransebeskrivelsen/ matrisen, og det kan derfor forekomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngaår i leveransen. Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle leilighetene.

Kjøper oppfordres derfor særskilt til å vurdere solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende eksisterende og fremtidig bygningsmasse m.v. før et eventuelt bud inngis. Ved eventuelle motstrid i salgsmateriale, vil kjøpekontrakt og kontraktstegninger ha forrang. Sjakter, VVS føringer og annet teknisk anlegg er ikke endelig inntegnet, og nedkassinger/foringer i himling vil stedvis kunne forekomme. Plassering av sjakt kan endres, herunder at sjakt kan plasseres på annet sted enn vist i salgsmaterialet. Forbehold inntatt i prospektet gjelder også for kontraktstegningen. Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra de generelle planer, som følge av bl.a. den arkitektoniske utformingen av bygget. Selger tar forbehold om endelig utforming av balkonger og terrasser inkl. rekkverk og overflater. Det gjøres oppmerksom på at utomhusplanen i salgsprospektet ikke er ferdig detaljprosjektert og at endringer vil kunne forekomme. Leveranse av utomhusplan vil tilpasses krav fra Asker kommune.

Selger staår fritt til å akseptere eller avslå et hvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper, samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Alt salgsmateriell tilhørende prosjektet, herunder alle illustrasjoner, 3D animasjoner, skisser og plantegninger er selgers eiendom og kan ikke benyttes/ gjengis uten selgers samtykke.

Videresalg av kontraktsposisjon
Selger forbeholder seg rett til å nekte enhver overdragelse av rettsposisjoner i henhold til kjøpekontrakten før overtakelse har funnet sted. Ved selgers eventuelle godkjennelse av en slik transport, skal selgers transportavtale benyttes og kjøper betale et administrasjonsgebyr på kr. 50 000,- inkl. mva. til selger. Selger forbeholder seg retten til å stille vilkår for aksept av transport, herunder krav om solidaransvar eller krav om garantistillelse. Ved videresalg av kjøpekontrakt er kjøper 1 solidarisk ansvarlig med senere kjøpere for opprinnelig kjøpesum. På krevde endringer av garantier ved et ev.
videresalg/ transport bekostes ikke av selger. Det vil ikke bli gitt samtykke til overdragelse av kontrakt de siste 60 dager før overtakelse.

Tilvalg
Adgang til tilvalg eller endringer begrenset opp til 15% av kontraktsverdien iht. Bustadoppføringslova §9. Slike tilvalgleveres mot pristillegg.

Tilvalg må bestilles ift. oppsatt produksjon, og mulighetene begrenses etter hvert som produksjonen igangsettes. Det vil bli satt opp egne tilvalgsmøter for kjøperne. Alle tilvalgsavtaler avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør/underleverandør.

Prosjektets gjennomføring og offentlige tillatelser gir begrensninger i hvilke valg av tekniske løsninger og materialer som er mulig. Dette begrenser hvilke tillegg og endringer kjøper kan forvente å få gjennomført, og innenfor hvilke tidsrom arbeider kan bestilles. Eksempler på tilvalg som ikke tillates er endring av fasade, vindusform, plassering av vann og avløp mv. Dersom selger krever tilvalgskostnadene utbetalt før hjemmelsovergang, skal det stilles §47 garanti iht bustadoppføringslova direkte ovenfor kjøper.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Selger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er innforstått med at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse. Kjøper er gjort uttrykkelig kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før det totale prosjektet, herunder hele eller deler av fellesarealet utomhus, kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse. Dersom kjøper overtar boligen på midlertidig brukstillatelse har selger krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, mot at det holdes tilbake et beløp som sikkerhet for at ferdigattesten blir gitt. Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når utomhus ferdigstilles.

Arealangivelser
Arealet er angitt hhv. som bruksareal (BRA) som er arealet innenfor boligens yttervegger inklusive evt. boder, samt P-ROM som er BRA fratrukket innvendig bod/sekundærrom og sjakt med omsluttende vegger. På tegningene kan det også være angitt et romareal som er nettoarealet innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer, da beregningene er foretatt på tegninger. Angitte arealer på plantegning er basert på foreløpig beregninger forut for detaljprosjektering. Selger forbeholder seg retten til å foreta omdisponeringer av arealet internt i boligen. Det gjøres oppmerksom på at dette kan endre angitt totalt P-rom. Ved angivelse av boligens totale P-rom eller totale BRA er arealene avrundet til nærmeste kvadratmeter basert på alminnelig avrundingsprinsipper.

Budgivning
Leilighetene selges til fast pris. Toppleilighetene merket med toppleilighet i prislisten selges til høystbydende. Hvis flere kjøpere gir bud på samme toppleilighet vil leilighetene bli solgt etter prinsippet om åpen budrunde. Bud under prisantydning vil ikke bli vurdert. Første bud er bindene for budgiver i 3 dager (72 timer) både ved kjøp av toppleilighet og leilighetskjøp til fastpris. Ved budrunder er minimums vedstålesefrist 30 min. Selger/megler kan fritt endre prisliste utenvarsel. Det er til enhver tid den siste versjonen som er gjeldene.

Lovgrunnlag
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

Oppdragsnummer
39-20-9022

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

For å gi bud må du gå inn på en enhet i prosjektet. Du kan se alle enhetene tilgjengelig ved å gå til og åpne prosjektenheter og klikke deg videre inn på den enheten du ønsker å legge inn bud på.

Har du spørsmål rundt budgivningen er det bare å kontakte megler.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Boliger i prosjektet

EnhetsnrRomEtasjeStørrelseTotalprisStatus
Bilde 3 av Perlen Asker
For mer om objektet
Perlen Asker

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: