Bilde 1 av Åmotåsen 23 - Townhouse D205Bilde 2 av Åmotåsen 23 - Townhouse D205
Digital salgsoppgave
Åmotåsen 23 - Townhouse D205

1389 Heggedal • Asker kommune

Prisantydning

kr 8 690 000

Omkostninger: kr 24 890Totalpris: kr 8 714 890
Heggedal Terrasse - Townhouse D205 | Familievennlig og innholdsrikt rekkehus m 2 stuer og 4 sov. Garasje.Visning 23 mars
Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
4 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
136 m²
Bruksareal (BRA)
144 m²
Fellesutgifter
kr 3 923 / Mnd
Prisantydning
kr 8 690 000
Omkostninger
kr 24 890
Totalpris
kr 8 714 890
Byggeår
2023
Tomt
Fellestomt 35219 m²
Oppdragsnummer
39210023
card-default

Petter Mamen-Lund

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les om Petter
card-default

Christian Thordén Salvesen

Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Les om Christian
Prisantydningkr 8 690 000,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 941 429,41,-)kr 23 520,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 8 714 890
Eiendom
Åmotåsen 23 - Townhouse D205, 1389 Heggedal, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 79 Bnr. 87 i Asker kommune

Boligtype
Rekkehus

Eierform
Eierseksjon

Ferdigstillelse
Ferdigstillelse ca. Q3 2023

Selger/Utbygger
Heggedal Terrasse AS v. Ivan Michael Søndberg

Hjemmelshaver
Heggedal Terrasse AS v. Ivan Michael Søndberg

Areal
Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 144 kvm

Antall soverom
4

Prisantydning
8 690 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 8 690 000,- (Fastpris)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 23 520,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 941 429,41,-))
--------------------------------------------------------
kr 24 890,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 714 890,- (Totalpris inkl omkostninger)

Fellesutgifter
Kr.3 923,- pr.mnd.

Felleskostnader skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet/ sameiets styre rekvirerer. Basert på utkastet til driftsbudsjett som er utarbeidet av forretningsfører OBOS er disse stipulert til ca. kr 22,- pr. kvm. BRA pr. mnd. I tillegg kommer felleskostnadene som deles likt mellom enhetene:

- Kabel-TV og bredbånd er stipulert til ca. kr 355,- pr. bolig pr. mnd.
- Mobilitetskonsept er stipulert til kr 200,- pr. bolig pr. mnd.
- Kostnad til parkering er stipulert til ca. kr 200 pr. p-plass pr. mnd.

Pr. overtakelsesdato betales det i tillegg inn en sum tilsvarende 2 mnd. felleskostnader (kr 2*22 pr. kvm.) som settes av til startkapital for sameiet.

Felleskostnader skal dekke sameiets driftskostnader, som vil omfatte bl.a. felles bygningsforsikring, kostnader til drift og vedlikehold, forretningsførsel, del av kommunale avgiftene som faktureres samlet til sameiet, strøm i fellesarealer, badebasseng, mobilitetskonsept mm.

Det er inngått avtale med Telenor om internett (fiber) og kabel-TV med 5 års bindingstid.

Det er inngått avtale med Otto fra Bertel O. Steen om mobilitetskonsept (bil- og sykkelpoolordning) i Heggedal Terrasse med 5 års løpetid. Mobilitetskonsept skal i henhold til reguleringsplanen finansieres og opprettholdes av sameiet med en minimums bindingstid på 5 år. Ved en eventuell nedleggelse skal det sikres at mobilitetskonseptet kan reetableres av sameiet ved et senere behov. Bestemmelser om mobilitetskonsept vil tinglyses på eiendommene/ seksjonene. Selger har subsidiert drift av mobilitetskonsept i de 3 første driftsårene. Det antas at kostnader vil øke med ca. kr 100 pr. mnd. pr. bolig ved utløp av den subsidierte perioden.

Ovennevnte kostnader er stipulert og er kun basert på erfaringstall. Noen kommunale avgifter blir fakturert direkte av kommunen til den enkelt seksjonseier. Budsjettet er et forslag til driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i 1 år, basert på stipulerte inntekter og kostnader. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

Fastsettelse av første års driftsbudsjett og felleskostnader vedtas endelig på sameiets konstituerende sameiermøte.

Fellesutgiftene er planlagt å inkludere:
Felles bygningsforsikring, kostnader til drift og vedlikehold, forretningsførsel, del av kommunale avgiftene som faktureres samlet til sameiet, strøm i fellesarealer, badebasseng, mobilitetskonsept mm.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter etter gjeldende satser, fast avgift renovasjon. Vannavgift stipulert eller etter forbruk dersom det er montert vannmåler.

Beskrivelse
Townhouse D205 | Vid utsikt, lite innsyn og deilig takterrasse
Leiligheten ligger skjermet til i prosjektet med kort vei til det meste av fasiliteter. Boligen vil ligge i i fremste rekke mot Gjellumvannet med nydelige utsiktsforhold utover Heggedal. Leiligheten har 6-roms planløsning over tre plan med to soverom, bad, vaskerom og teknisk rom i 1. etasje, to soverom, bad, entré og stue i 2. etasje og stue/kjøkken i 3.etasje. Med mange soverom er det enkelt å innrede et eller flere av disse som hjemmekontor, ekstra tv-stue, hobbyrom eller lignende. Takterrassen ut fra stuen kommer på ca. 33,7 kvm og blir en naturlig forlengelse av stuerommet på sommertid. Her blir det god plass til spiseplass eller lounge. Takterrassen blir lagt med gress så du kan nyte sol og utsikt med gress mellom tærne.

Leilighetene i Heggedal Terrasse bygges med solide materialer fra kjente merkevarer som standard. Kjøkken- og baderomsinnredning leveres av Sigdal og gulvene i boligene er eikeparkett levert av Tarkett. Armaturer og garnityr på bad, samt blandebatteri på kjøkken er fra Oras. Boligene blir utstyrt med moderne fasiliteter som balansert ventilasjon.

Det medfølger garasjeplass i underjordisk, halvautomatisk anlegg med mulighet for oppgradering til elbillading. Som beboer i Heggedal Terrasse har man også tilgang på særdeles gode felles fasiliteter som el-sykler, bilpool, felles svømmebasseng med mer.

Heggedal Terrasse | Et av Askers flotteste boligprosjekter
Heggedal Terrasse består av 157 nye boliger med høy standard fordelt over flere bygg og nivåer. Den terrasserte bebyggelsen har en gjennomtenkt, organisk utforming som komplementerer det naturlige terrenget og omgivelsene. Heggedal sentrum med et bredt tilbud av forretninger, fasiliteter, samt togstasjon ligger kun en kort gåtur unna og gjør hverdagen enkel og ukomplisert. Herfra går toget direkte til Asker, Sandvika, Oslo og Lillestrøm. Heggedal byr i tillegg på kort vei til marka, badevann, skoler og barnehager, samt et bredt utvalg fritidstilbud.

Prosjektet er nøye gjennomarbeidet og det er lagt vekt på å skape et levende nærmiljø med høy trivselsfaktor. Ved siden av et fokus på moderne løsninger og samspill med naturen er det planlagt fire forskjellige leilighetskonsepter som prosjektet bygger på. Disse er Townhouse, Penthouseleiligheter, tradisjonelle leiligheter og et nytt konsept kalt "Young Professionals".

Det er jobbet frem et litt annerledes boligprosjekt med muligheten for å leve et rikt og godt liv utenfor storbyen. Prosjektet får en spennende arkitektur med fasader i organisk trevirke i kombinasjon med glass og metall. Deler av bebyggelsen får grønne tak og takterrasser som tar igjen det grønne i den omkringliggende naturen. Tomten blir parkmessig opparbeidet med god plass mellom bebyggelsen. Det blir store grøntområder samt flere lekearealer for opphold og rekreasjon. Biltrafikken på sameiets interne veier blir regulert med bom for et rolig bomiljø og gode oppvekstsvilkår. Det blir også etablert bærekraftige fellesfasiliteter som bilpoolordning, sykkelparkering og felles pool med el-sykkel. Her kan du leve uten bil om du ønsker det. For de som trenger bil blir prosjektet utstyrt med et semiautomatisk parkeringssystem som har muligheten for oppgradering til elbillading. Som et av svært få boligprosjekter får Heggedal Terrasse i tillegg et felles utendørs svømmebasseng.

Parkering
Det følger med 1 stk. p-plass i et av de to semiautomatisk parkeringsanleggene på eiendommen. Selger står fritt til å fordele p-plasser mellom de to semiautomatiske parkeringsanleggene. Det er anledning til å kjøpe ekstra p-plasser i henhold til gjeldende prisliste.

Beliggenhet
Heggedal Terrasse ligger i høyt og idyllisk til på et solrikt høydedrag med kort vei til Heggedal sentrum. Heggedal er kjent som et rolig, men opplevelsesrikt boligområde med gode oppvekstsvilkår og en særegen nærhet til naturen. Utformingen av den terrasserte bebyggelsen videreutvikler dette med en organisk og moderne layout over flere bygg og nivåer. Et fokus på gode uteområder, bærekraftige materialer og moderne løsninger er hjørnesteinen i denne utviklingen og reflekteres av prosjektets omgivelser.

Heggedal byr på et aktivt og levende nærmiljø i sterk utvikling. Områdets beliggenhet gjør det til et naturlig bindeledd mellom nye og gamle Asker og Heggedal er i dag et viktig satsningsområde for kommunen. Heggedal sentrum har vært gjennom en stor utviklingsprosess som snart vil være ferdigstilt og her er det i dag et bredt tilbud av butikker, spisesteder, caféer og fasiliteter. Det er også etablert ny togstasjon med nytt veisystem, ny skole og nytt vann- og avløpssystem for hele Heggedal sentrum. Videre er det planer for et nytt servicetorg for Asker kommune og Vinmonopol. I Heggedal møtes naturen, kulturlandskap og det urbane i herlig samspill.

Det er kun ca. 10-15 minutters gange eller få minutter på en av sameiets el-sykler til Heggedal sentrum. Her finner man matbutikk, cafeer, restaurant, idrettsanlegg, legesenter, tannlege, frisør, apotek, bibliotek og enda mer. Daglighandelen er lett tilgjengelig med Kiwi Heggedal og Coop Extra Heggedal, kun noen minutters gange unna. Skal du ha noe mer spesielt kan du gå på Bakkal, en lokal deli og landhandler hvor du kan finne delikatesseprodukter, gaver, interiør og fersk frukt og grønt. Heggedal sentrum har et godt utvalg av spisesteder med mulighet for både sitdown dining og takeaway. Blant serveringsstedene innen gangavstand finner en Siam Sushi, Pizza Ekspressen og Bye & Bekk. Trenger du noe utenom det dagligdagse er det kort vei til Asker sentrum, enten ca. 15 minutters kjøring med bil eller en 9-minutters togtur fra Heggedal Stasjon. Asker sentrum er et velutstyrt tettsted med et svært godt tilbud av butikker, spisesteder, caféer med mer. Her finnes også kino, bibliotek, torg med høytidsmarked og kjøpesenter. Asker stasjon er et trafikalt knutepunkt med avganger til hele Østlandet.

Heggedal har et sterkt kollektivtransporttilbud. Fra Heggedal stasjon, like ved sentrum, kommer du deg raskt og enkelt til andre viktige knutepunkter rundt Oslo og omegn. Fra Heggedal stasjon tar det 9 minutter til Asker sentrum, 23 minutter til Sandvika, 34 minutter til Lysaker og 41 minutter til Skøyen. På veien hjem kan du handle i sentrum og levere/hente barn i miljøbarnehagen. Her er alt tilrettelagt for en enkel, miljøvennlig og tidsbesparende hverdag, der du slipper å tenke på transport med køkjøring, bytting av trikker, busser og liknende som andre områder er avhengige av.

For de som er interessert i turgåing, langrenn, alpint og annen friluftsaktivitet er dette et svært attraktivt område. Kjekstadmarka ligger lett tilgjengelig med et stort utvalg turstier i både velkjente områder, samt en rekke skjulte perler. Her finnes det turmuligheter for ethvert ambisjonsnivå, både på sommer- og vinterstid. Det er for øvrig kort vei opp til toppen av Rødsåsen, med utsikt utover store deler av Røyken/Spikkestad-området. Å gå tur rundt Kistefossdammen med den nye demningen er også å anbefale. Midt i hjertet av Heggedal ligger Gjellumvannet med badestrand og flytebrygge med stupebrett. Gjellumvannet er omkranset av volleyballbane, Tuftepark, skatepark, splitter ny sykkelpark og mye mer. Sykkelparken består av to deler, en for sykkelopplæring for barn og en for terrengsykler og BMX-ere. I tillegg er det satt opp en ny klatrekube i sykkelparken. Her er det også etablert en hoppbakke om vinteren.

Heggedal har et aktivt idrettsmiljø med egen idrettsklubb som drives av lokale ildsjeler. GUI Sportsklubb (Heggedal Vollen IL) tilbyr fotball, langrenn, allidrett, friidrett, trim og trening. Gjellum idrettsanlegg har eget klubbhus/grendehus, kunstgressbane, ballbinge og grusbane. Grusbanen blir preppet for skøytebane når kulda kommer. På vinteren er det flotte, preparerte skiløyper for både store og små. I enden av Gjellumvannet mot Asker ligger Vardåsen med eget alpinanlegg, store turområder, lysløype og badevann. Heggedalparken er også populært, med en flott arena for både nybegynnere og viderekommende innen ski, snowboard og snowskate. Det er også gode terrengmuligheter i skogen for både sykkel og løping.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av småhusbebyggelse.

Tomt
Hovedeiendom gnr. 79, bnr. 87 på ca. 27 365 kvm.
Tilleggseiendom gnr. 79, bnr. 703 på ca. 4931 kvm.
Tilleggseiendom gnr. 79, bnr. 707 på ca. 1617 kvm.
Tilleggseiendom gnr. 79, bnr. 650 på ca. 1306 kvm.
Totalt tomteareal er ca. 35 219 kvm.

Eiendommen består av en hovedeiendom gnr. 79, bnr. 87 og tre tilleggseiendommer gnr. 79, bnr. 703, 707 og 650 i Asker kommune. Utbygger vil organisere tilleggstomtene som realsameier. Allmenheten har tilgang til internveier, natursti og tilleggstomter i henhold til reguleringsplanen og erklæringer som skal tinglyses, eller er tinglyst på eiendommene.

Selger står fritt til å organisere eierskap til og bruk av utvendige fellesarealer for utbyggingsfeltene innenfor planområdet, blant annet felles lekeplasser og felles uteoppholdsarealer, så langt det er tråd med relevante offentligrettslige krav gitt i eller i samsvar med lov. Eksakt tomteareal vil foreligge ved endelig oppmåling utført av Asker kommune. Tomten disponeres av seksjonseierne i henhold til sameievedtektene og seksjoneringsbegjæringen.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Primærrom
Primærrom: 136 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 144 kvm

Leveransebeskrivelse
Overflater gang (ved inngangsdør) / vf:
13 mm hvitpigmentert mattlakkert 1-stavs eikeparkett på gulv. Fotlist ca. 12 x 58 mm med synlige spikerhull i hvit farge. Himling og vegger leveres sparklet og hvitmalt med fuget overgang mellom vegger og himling. Det gis ikke garanti mot kvistgulning på fabrikkmalte produkter.

Overflater stue, kjøkken/spis, spisestue/kjøkken, gang og sov:
13 mm hvitpigmentert mattlakkert 1-stavs eikeparkett på gulv. Fotlist ca. 12 x 58 mm med synlige spikerhull i hvit farge. Himling og vegger leveres sparklet og hvitmalt med fuget overgang mellom vegger og himling. Det gis ikke garanti mot kvistgulning på fabrikkmalte produkter.

Overflater bad:
Det kan velges mellom to flisepakker. Sort eller beige (flisepakker kan ikke kombineres). Keramiske fliser ca. 30 x 30 cm på gulv montert rett og ca. 30 x 60 cm på vegg montert rett. Gulv i dusjsonen blir nedsenket med tilsvarende flis som gulvflis, men i mindre format for å sikre tilstrekkelig fall mot sluk. Utvendige hjørner med børstet stål metallist. Dusjvegger leveres i herdet glass og i det omfang som angitt på tegninger. Sparklet og hvitmalt himling med fuget overgang mellom vegger og himling. Det kan bli terskel/ nivåforskjell fra bad til tilliggende rom.

Overflater WC:
13 mm hvitpigmentert mattlakkert 1-stavs eikeparkett på gulv. Fotlist ca. 12 x 58 mm med synlige spikerhull i hvit farge. Himling og vegger leveres sparklet og hvitmalt med fuget overgang mellom vegger og himling. Det gis ikke garanti mot kvistgulning på fabrikkmalte produkter. Det leveres ikke gulvvarme.

Overflater vaskerom, bod/teknisk rom:
Grå keramiske fliser ca. 20 x 20 cm på gulv med ca. 10 cm sokkelflis. Himling og vegger leveres sparklet og hvitmalt med fuget overgang mellom vegger og himling. Det kan bli terskel/nivåforskjell til tilliggende rom.

Overflater bod og kott:
Ubehandlet betong og/eller gulvspon på gulv. Himling og vegger leveres som ubehandlet betong/ gips. Åpent elektrisk anlegg.

Innredning kjøkken:
Det leveres kjøkkeninnredning fra Sigdal, modell Amfi Lakriz 2.0, hvite skrog, sorte fronter og sort struktur laminat benkeplate. Det er mulig å gjøre endringer mot tillegg i pris hos kjøkkenleverandør i tilvalgsprosessen. Det leveres ventilator med avtrekk direkte ut av boligene. Ettgreps kjøkkenbatteri. Kjøkkentegninger fra kjøkkenleverandør blir oversendt av totalentreprenøren i tilvalgsprosessen. Kjøkkenleveransen kan avvike fra det som er vist på plantegningene/ illustrasjonene. Det er kjøkkentegningene fra kjøkkenleverandør som er gjeldende. Det er ikke anledning til å flytte på elektriske punkter/ installasjoner, avløp og vanntilførsel. Hvitevarer i henhold til gjeldende spesifikasjon på tidspunktet for avtaleinngåelse (konferer megler).

Innredning bad:
Det leveres baderomsinnredning fra Sigdal, modell Bark med kunstmarmorservant, eller tilsvarende modell, type og kvalitet fra annen leverandør. Ett vannuttak pr. innredning. Speil med integrert belysning tilpasset bredden på baderomsinnredning. Vegghengte toalett med soft close sete. Ettgreps servantbatteri, dusjbatteri og dusjgarnityr. Ett opplegg til vaskemaskin pr. bolig. Størrelse på baderomsinnredning og dusjdører tilpasses størrelsen på bad. Det er ikke anledning til å flytte på elektriske punkter/ installasjoner, avløp og vanntilførsel.

Innredning WC:
Vegghengt toalett med soft close sete. Enkel liten vask med synlig vannlås montert på vegg med brakett. Ettgreps servantbatteri. Det er ikke anledning til å flytte på elektriske punkter/ installasjoner, avløp og vanntilførsel.

Garderobeskap:
Det leveres ikke garderobeskap i standardleveransen. Garderobeløsninger kan bestilles av totalentreprenøren i tilvalgsprosessen.

Dører:
Inngangsdør, ytterdører/ dører til terreng og dører til innvendige fellesarealer leveres i henhold til arkitektens spesifikasjoner. Vridere i børstet stål. Det er ikke mulig å gjøre tilvalg på denne type dører. Innerdører leveres i en lett konstruksjon. Slette og hvitmalte. Vrider i børstet stål.

Foringer og gerikter rundt dører og vinduer:
Fabrikkmalte hvite foringer og gerikter rundt dører ca. 12 x 58 mm med synlige spikerhull. Det gis ikke garanti mot kvistgulning på fabrikkmalte produkter. Vindussmyg leveres listfritt med sparklet og malt gips foring.

Innvendig trapp:
Malt trapp i furu med hvite vanger, hvite trinn (med barnesikringslist), hvite rekkverk/ returrekkverk og hvit håndlist. Tett trapp der det er beskrevet kott under trapp på plantegning.

Takhøyde bolig:
Takhøyde i alle etasjer blir i all hovedsak ca. 2,40 m, men det kan bli nedsenket himling til ca. 2,20 m i gang, wc, vaskerom, bad, bod, tek. og tek. rom grunnet tekniske føringsveier.

Vinduer og terrassedører:
Vinduer og terrassedører i tre/alu med mørk utførelse og isolerglass. Håndtak og vridere leveres av produsenten. Nye vinduer med god isolasjonsverdi gir mindre kaldras og dugg på innsiden av vinduene, men de kan gi noe mer utvendig kondens ved enkelte klimatiske værforhold.

Markterrasse / Altan (balkong / terrasse):
Terrassegulv leveres som tremmegulv av impregnert trevirke 28 x 120 mm. Rekkverk med glass og metall. Det leveres ikke tremmegulv eller rekkverk på markterrasse. Konstruksjon er å anse som utvendig konstruksjon, og mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå etter regnvær.

Takhager (takterrasser):
Dekke/ overflate leveres med sådd gressplen på matjord og membran. Som skille mellom takterrasser leveres frittstående blomsterkassemoduler med ca. bredde 30 cm, lengde 120 cm, høyde 90 cm. Det leveres ikke beplantning i blomsterkasser. Ellers rekkverk med glass og metall. Det levers ett stk. frostfri utekran på grønne takterrasser. Konstruksjon er å anse som utvendig konstruksjon, og mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå etter regnvær.

Elektrisk anlegg:
Det elektriske anlegget leveres hovedsakelig skjult med brytere og kontakter i hvit utførelse. Boligene får eget sikringsskap med automatsikringer med overbelastningsvern og jordfeilvarslingsenhet/ bryter. Hovedsikring og målere i eget skap. Det leveres innvendig- og utvendig belysning i henhold til beskrivelse/ matrise. Plassering besluttes av selger under detaljprosjektering. Det finnes begrensninger av teknisk karakter for plasseringen av downlights i boligene. Plassering av el punkter bestemmes av selger/ elektriker under detaljprosjekteringen. Det elektriske anlegget leveres i henhold til dagens standard (NEK 400).

Tv/bredbånd:
Det leveres ett data- og TV-punkt i stue. Det er inngått felles avtale for sameiet med Telenor med løpetid på 60 mnd.

Vvs / Vann og avløp:
Alle vannledninger til vannuttak er "rør i rør" system. Boligene får egen varmtvannsbereder som beregnes ut ifra boligens BRA. Det leveres ett stk. frostfritt vannuttak på terreng. Plassering av teknisk utstyr for vann og avløp besluttes i detaljprosjekteringen. Det er ikke anledning til å endre plassering av punkter for vann og avløp i tilvalgsprosessen.

Vann og avløp er offentlig tilknyttet. Eventuelle serviceavtaler og løpende vedlikehold for tekniske installasjoner må etableres av sameiet seneste ved overtagelsestidspunktet. Plassering av teknisk utstyr i boligene besluttes av selger under detaljprosjekteringen.

Oppvarming:
Boligene oppvarmes med elektriske panelovner. Det leveres elektriske varmekabler med termostat og gulvføler i bad og vaskerom.

Ventilasjonsanlegg:
Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner med separat anlegg til hver bolig. Plassering besluttes av selger under detaljprosjekteringen. Plassering av teknisk utstyr kan ikke endres i tilvalgsprosessen.

Brann:
Det monteres røykvarslere og brannslange eller pulverapparat i henhold til forskriftskrav.

Låssystem:
Separat forsikringsgodkjent låsesystem til hver enhet. Det leveres ett nøkkelsett med tre nøkler til hver bolig.

Bygninger og fasader:
Gulv på grunn utføres i betong. Etasjeskiller mellom underetasje og førsteetasje leveres enten som trekonstruksjon, betongdekke eller lettplanker type Leca eller lignende med overliggende spon og underliggende himling av gips. Grunnmur under terreng utføres i plasstøpt betong, betong elementer, Bewi byggesystem eller tilsvarende system/ konstruksjon. Yttervegger over terreng leveres med panel, stenderverk av tre/stål, isolasjon og innvendig gipsplatekledning. Yttertak leveres som kompakt og/eller luftet løsning med bærekonstruksjon i tre, betong og/eller stål. Løsninger for konstruksjon med mer besluttes endelig i detaljprosjekteringen. Alle innervegger i lett konstruksjon leveres med 70 mm isolasjon. Alle himlinger og vegger i boligene everes med gips, overflatebehandling fremgår av matrise. Rom med downlights og/eller tekniske føringer kan ha nedforet gipshimling med lavere takhøyde enn 240cm, eventuelt innkassing av tekniske føringer. Det kan forekomme nivåforskjell/ terskel mellom innvendige rom og fra innvendige arealer til utvendige arealer/ markterrasser/ altaner/ takhager. Boligene føres opp i henhold til TEK 17.

Utvendig fasade:
Fasadene leveres med furu/ gran dobbelfals kledning med spor, grunnet ett strøk og behandlet med ett strøk, på fabrikk, i en kombinasjon av jordfarger. Utvendig side av vinduer/ dører, blikkdetaljer, vannbrett, takrenner og taknedløp leveres i farge RAL 7022/ Umbra grey, eller tilsvarende farge i annet farge system.

Utvendig rekkverk på altan og takhage leveres i glass og metall. Det leveres utebelysning til hver bolig. Veggmontert SG Echo med LED, eller tilsvarende type og kvalitet fra annen leverandør: 1 stk. veggmontert utelys og 1 stk. dobbel stikkontakt ved boligenes inngangsdør, samt 1 stk. veggmontert utelys og 1 stk. dobbel stikkontakt på markterrasse, altan og takhage. Det leveres ikke veggmontert utelys på altaner som levers med downlights.

På fasadene som er en del av fellesarealet leveres det veggmontert SG Echo med LED, eller tilsvarende type og kvalitet fra annen leverandør. Ved inngangsdører til fellesarealer 1 stk. veggmontert utelys, ved garasjeporter 2 stk. veggmontert utelys, 1 stk. på hver side av porter.

Innvendige fellesarealer:
Grått vinyldekke på gulv. Himling og vegger leveres som sparklet og hvitmalt gips og/ eller betong. Utenpåliggende elektrisk anlegg. Mekanisk ventilasjon med lufteventiler i vegg.

Eksterne boder:
Ubehandlet betong og/eller spon på gulv. Himling og vegger leveres som ubehandlet betong eller gips.
Skille- og delevegger mellom bodene og gangarealene leveres som uisolerte reisverkvegger med ubehandlet gips, spon eller OSB på en side og/ eller nettingvegger. Dør inn til bod levers som lett konstruksjon og/ eller nettingdør. Åpent elektrisk anlegg med sensorstyrt takbelysning type SG ENØK led, eller tilsvarende type og kvalitet fra annen leverandør. Bodarealene har felles mekanisk ventilasjon med ventiler mellom bodene som er avhengig av at luften kan bevege seg fritt. Enkelte boliger har direkte adkomst til ekstern bod fra boligen.

Utvendige fellesarealer:
Felles internveier asfalteres og det monteres kantstein der asfalt møter gressplen. Adkomstveiene fra internveier og inn til boligenes inngangsdører gruses med subus. Det monteres ikke kantstein der subus møte gressplen. Hagearealer med helning/ fall på mindre enn 30 grader levers med sådd plen. Arealer med større helning/ fall enn 30 grader vil ikke arronderes/ bearbeides, men leveres som naturtomt og/eller synlig berg. Det leveres ikke beplantning som for eksempel hekk, trær, blomster, busker med mer. Forstøtningsmurer leveres som stablemur, granittblokker eller rå betong. Utvendige trapper leveres som granitt- eller betongtrinn lagt i terrenget og/ eller støpt betong med brettskurt utførelse. Utvendig rekkverk på forstøtningsmurer i sameiet og rundt bygningene leveres med håndløper og spiler i metall. Gatebelysning leveres i henhold til norm og endelig omfang og plassering besluttes i den videre detaljprosjekteringen. Biltrafikk på internveier reguleres med automatiske bommer.

Semiautomatiske garasjeanlegg:
Det leveres to semiautomatiske garasje- og parkeringsløsninger fra P-Plan. Plasseringene fremgår av utomhusplanen.

Anleggene er fundamentert på singelpute med selvdrenerende dekke/ bunn av singel. Vegger og himling leveres i ubehandlet betong med synlig el-anlegg med stikk og belysning i henhold til gjeldende krav (NEK 400). Parkeringsløsningene leveres med brannvarslere, synlig sprinkleranlegg for brann og mekanisk ventilasjon. Isolert leddport og automatisk garasjeportåpner med fjernkontroll og/ eller appløsning. Plassering og omfang av teknisk utstyr og -føringsveier besluttes i den videre detaljprosjekteringen.

Alle parkeringsplasser får egen parkeringsplattform som kan oppgraderes med noe tilvalg i tilvalgsprosessen, vi nevner blant annet opplegg for elbillader. Usolgte parkeringsplasser kan kjøpes i henhold til gjeldende prisliste.

Sykkelparkering:
Det er avsatt plass for å etablere privat sykkelparkering ved boligenes inngangsdører. Utover det leveres det stativer for felles sykkelparkeringer på sameiets tomt. Plassering fremgår av utomhusplanen.

Mobilitet:
Det leveres et mobilitetskonsept med sparkesykler, elsykler og person- og varebiler. Plassering fremgår av utomhusplanen. Som en del av forutsetningene i detaljreguleringen er mobilitetsløsningen tilgjengelig for alle sameiere, og driftes over fellesutgiftene. Utbygger/ selger har subsidiert løsningen de første 3 driftsårene.

Postkasser:
Det leveres én postkasse til hver bolig som monteres på felles postkassestativ i sameiet. Plassering fremgår av utomhusplanen.

Renovasjon:
Det leveres felles renovasjonsløsning i sameiet. Plassering fremgår av utomhusplanen.

Tegninger av teknisk anlegg:
Tekniske anlegg, -føringsveier og fremføringer til disse i boligene og fellesarealene blir ikke inntegnet på tegninger som er omfattet av kjøpekontrakten. Plassering besluttes under detaljprosjekteringen.

Kommunale avgifter og Ligningsverdi
Kommunale avgifter fastsettes av Asker kommune etter ferdigstillelse. Ligningsverdi blir først fastsatt etter at seksjonen er tinglyst.

Ligningsverdien fastsettes av Skattekontoret i Asker etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Se http://www. skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Kommunale avgifter og likningsverdi
Kommunale avgifter fastsettes av Asker kommune etter ferdigstillelse. Ligningsverdi blir først fastsatt etter at seksjonen er tinglyst.

Ligningsverdien fastsettes av Skattekontoret i Asker etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Se http://www. skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Vei / Vann / Kloakk
Eiendommen vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen.

Odel / Konsesjon
Det er ikke odel eller konsesjon på eiendommen.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/ bestemmelser vil ligge som vedlegg til kjøpekontrakten. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Servitutter / Rettigheter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnbokblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Seksjonseiere får full råderett over egen seksjon. Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. De vil være fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser for inntil

2G. I tillegg kan selger tinglyse bestemmelser vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene.

Kjøper samtykker til at selger kan tinglyse avtaler og bestemmelser om bil- og sykkelpoolordning innenfor planområdet, så langt det følger av de til enhver tid gjeldende arealplaner for Åmotåsen, eventuelt andre krav gitt i eller i medhold av lov, se gjeldende reguleringsbestemmelser punkt 3.5.2 og 3.5.4 sammenholdt med punkt 2.1.9.

Kjøper samtykker til at selger kan tinglyse bestemmelser som gir beboerne og allmennheten rett til å nytte avsatt grønnstruktur (naturområder), med tilgang gjennom turstier og veier innenfor planområdet, så langt det følger av de til enhver tid gjeldende arealplaner for Åmotåsen, eventuelt andre krav gitt i eller i medhold av lov, se gjeldende reguleringsbestemmelser punkt 5.3.7 og 6.1.1.

Bruksrett
Tinglyst 08.10.2004
Dagboknr. 28426
:Knr:3025 Gnr:79 Bnr:95
:Knr:3025 Gnr:79 Bnr:664
:Knr:3025 Gnr:79 Bnr:665
:Knr:3025 Gnr:79 Bnr:666
:Knr:3025 Gnr:79 Bnr:667
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Bruksrett
Tinglyst 25.06.2007
Dagboknr. 507797
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:79 Bnr:86
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:79 Bnr:689
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Bruksrett
Tinglyst 17.04.2008
Dagboknr. 310140
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:79 Bnr:699
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Bruksrett
Tinglyst 08.01.2014
Dagboknr. 17964
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:79 Bnr:89
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:79 Bnr:716
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Kjøpekontrakt
Tinglyst 08.01.2014
Dagboknr. 17964
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:79 Bnr:89
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:79 Bnr:716
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Fredningsvedtak
Tinglyst 13.05.1975
Dagboknr. 6870

Fredningsvedtak:
Overført fra: 3025-79/1
Gjelder denne registerenheten med flere

Bestemmelse om bebyggelse
Tinglyst 06.01.1928
Dagboknr. 905881
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

Sameiet
Det vil bli opprettet eierseksjonssameie iht. Eierseksjonsloven LOV-2017-06-16-65. Fremtidig eier plikter å være medlem av sameiet. Som seksjonseier i et seksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boligseksjon. Eneretten omfatter også altan og/ eller takhage. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal. Seksjonseierne har full råderett over sine seksjoner og seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner. Eksklusivt areal boligen disponeres utomhus er vedtektsbestemt jf. vedtektenes punkt 3-2 og tidsbegrenset til 30 år.

Selger forbeholder seg retten til fritt å omsette eventuelle ekstra parkeringsplasser. Det er pt. ikke avgjort hvordan rettighetene til parkeringsplass og boder skal sikres. Organiseringen vil enten fremgå av vedtektene og/ eller annen dokumentasjon og/eller ved tinglysning av rettighetene, og alternativt fremgå av seksjoneringsbegjæringen. For øvrig gjelder lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette. Det vil bli avhold konstituerende sameiermøte der det velges et styre som vil representere sameiet.

Forretningsfører:
OBOS (org.nr. 934 261 585) er engasjert som forretningsfører for Sameiet. Avtalen har ingen bindingstid. Det er 6 måneders oppsigelse på avtalen. Forvaltning av avtalen vil være opp til styret. Kjøperne vil bli innkalt til oppstartsmøte. Her vil nytt styre bli valgt, i tillegg vil det bli en gjennomgang av sameiets budsjett, vedtekter og ev. husordensregler. Lokalleie i forbindelse med møte, og gebyr for registrering i Brønnøysund faktureres sameiet ved overtakelse via startkapital.

Stipulering av budsjett samt stifting av sameiet anses ikke som eiendomsmegling og omfattes dermed ikke av den sikkerhetsstillelse / ansvarsforsikring som gjelder i eiendomsmeglingsloven. Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet og kan fås ved henvendelse til megler, og vil være vedlegg til prospekt. Det tas forbehold om endringer i budsjettpostene og fellesutgiftene. Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, skal fordeles mellom sameierne etter sameiebrøken med mindre annet er opplyst eller særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk. Normalordningen er at eierbrøken fordeles etter bruksareal (BRA). Kjøper er forpliktet til å betale sin andel av eierseksjonssameiets felleskostnader.

Selger forplikter seg til å betale løpende fastsatte felleskostnader, stiftelsesomkostninger og startkapital på usolgte enheter. Felleskostnader iht. prisliste og budsjett antas å dekke bl.a. avsetning til vedlikehold av fellesarealer/ev. garasje, abonnement kabel-tv/ internett, kontingent til realsameier, forretningsførsel, forsikring bygg (ikke innbo) og fellesarealer og andre driftskostnader.

Det tas forbehold om oppgitte arealer, organisering av fellesområder og øvrige opplysninger om prosjektet som kan endre forutsetningene for budsjettforslaget. Det tas forbehold om stipulerte inntekter og kostnader da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som vil tilføre boligselskapet andre eller større kostnader. Endelig fastsettelse av budsjett og felleskostnader vil bli foretatt av styret i boligsameiet.

Stipulert overtagelse
Det tas sikte på ferdigstillelse 3. kvartal 2023. Dette forutsetter byggestart innen utgangen av 3. kvartal 2021. Senere byggestart vil medføre senere ferdigstillelse. Forventet byggetid er ca. 22 måneder fra fysisk oppstart av byggearbeidene Dette gjelder ikke som en bindende frist for ferdigstillelse, og kan ikke danne grunnlag for et krav om dagmulkt.

Etter oppstart av byggearbeidene vil selger ca. hver 3. måned orientere om fremdriften i prosjektet på heggedalterrasse.no. Selger vil ca. 6 uker før forventet ferdigstillelse sende skriftlig varsel om antatt overtakelsestidspunkt. Tidspunktet vil angis innen en omtrentlig periode, og gjelder ikke som en bindende frist for ferdigstillelse og kan ikke danne grunnlag for et krav om dagmulkt.

Selger kan kreve at overtakelse skjer inntil 4 måneder tidligere enn forventet.

Selger kan innkalle til forhåndsbefaring ca. to uker før overtakelsen hvor gjenstående arbeider protokollføres. Selger skal overlevere boligen til kjøper i ryddig og byggrengjort stand. Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overlevering til kjøper.

Boligen overtas ved overtakelsesforretning. Selger kaller skriftlig inn til overtakelsesforretning med ca. 2 ukers frist. Overtakelsesforretning gjennomføres mellom kl. 08.00 og 16.00. Ved overtakelse foretas en felles befaring av eiendommen hvor begge parter deltar. Det skal føres protokoll for overtakelsen som angir eventuelle gjenstående arbeider og mangler. Overtakelsesforretning kan avholdes selv om det måtte gjenstå mindre arbeider, herunder utomhusarbeider og fellesarealer, som ikke er til hinder for at boligen kan bebos.

Risikoen for boligen går over på kjøper når kjøper har overtatt boligen. Overtar kjøper ikke til fastsatt tid, og årsaken ligger hos ham, har kjøper risikoen fra det tidspunktet boligen kunne vært overtatt.

Når risikoen for boligen er gått over på kjøper, faller ikke kjøpers plikt til å betale kjøpesummen bort ved at boligen blir ødelagt eller skadet som følge av en hendelse som selger ikke svarer for.

Ved forsinket overlevering kan kjøper kreve at selger betaler dagmulkt tilsvarende 0,75 promille av kjøpesummen, jf. bustadoppføringslova § 18. Dagmulkt kan ikke kreves for mer enn 100 dager.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Felleskostnad / Oppstartskapital
Felleskostnader skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet/ sameiets styre rekvirerer. Basert på utkastet til driftsbudsjett som er utarbeidet av forretningsfører OBOS er disse stipulert til ca. kr 22,- pr. kvm. BRA pr. mnd.

I tillegg kommer felleskostnadene som deles likt mellom enhetene:
- Kabel-TV og bredbånd er stipulert til ca. kr 355,- pr. bolig pr. mnd.
- Mobilitetskonsept er stipulert til kr 200,- pr. bolig pr. mnd.
- Kostnad til parkering er stipulert til ca. kr 200 pr. p-plass pr. mnd.

Pr. overtakelsesdato betales det i tillegg inn en sum tilsvarende 2 mnd. felleskostnader (kr 2*22 pr. kvm.) som settes av til startkapital for sameiet.

Felleskostnader skal dekke sameiets driftskostnader, som vil omfatte bl.a. felles bygningsforsikring, kostnader til drift og vedlikehold, forretningsførsel, del av kommunale avgiftene som faktureres samlet til sameiet, strøm i fellesarealer, badebasseng, mobilitetskonsept mm.

Det er inngått avtale med Telenor om internett (fiber) og kabel-TV med 5 års bindingstid.

Det er inngått avtale med Otto om mobilitetskonsept (bil- og sykkelpoolordning) i Heggedal Terrasse med 5 års løpetid. Mobilitetskonsept skal i henhold til reguleringsplanen finansieres og opprettholdes av sameiet med en minimums bindingstid på 5 år. Ved en eventuell nedleggelse skal det sikres at mobilitetskonseptet kan reetableres av sameiet ved et senere behov. Bestemmelser om mobilitetskonsept vil tinglyses på seksjonene. Selger har subsidiert drift av mobilitetskonsept i de 3 første driftsårene. Det antas at kostnader vil øke med ca. kr 100 pr. mnd. pr. bolig ved utløp av den subsidierte perioden. Ovennevnte kostnader er stipulert og er kun basert på erfaringstall. Noen kommunale avgifter blir fakturert direkte av kommunen til den enkelt seksjonseier. Budsjettet er et forslag til driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i 1 år, basert på stipulerte inntekter og kostnader. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter. Fastsettelse av første års driftsbudsjett og felleskostnader vedtas endelig på sameiets konstituerende sameiermøte.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 8 690 000,- (Fastpris)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 23 520,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 941 429,41,-))
--------------------------------------------------------
kr 24 890,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 714 890,- (Totalpris inkl omkostninger)
Leilighetene selges med prisantydning iht. den til enhver tid gjeldende prisliste. Salgsprisene kan ikke
justeres etter kontraktsinngåelse. Selger står fritt til når som helst å regulere prisen på usolgte leiligheter
og p-plasser. Prislisten er ikke å anse som bindende tilbud fra selger.
For nyoppført bygning som ikke er tatt i bruk beregnes dokumentavgift av andel tomteverdi. Beregnet
dokumentavgift for boligen fremkommer av prislisten. Andel eierskap til fellesarealene er inkludert i
kjøpesummen for boligen. Tinglysingsgebyr for skjøte p.t. kr 525,- Tinglysingsgebyr for ev. pantedokument
utgjør for tiden kr 697,- pr. dokument inkl. pantattest. Det tas forbehold om endringer av offentlige
satser/avgifter.
Tomteverdien er beregnet til kr 6 531,- pr kvm bruksareal (BRAS). Det tas forbehold om endelig
godkjenning av tomteverdien ved tinglysingen.
Dokumentavgift 2,5% av tomteverdi: se prisliste Tinglysingsgebyr skjøte: kr 525,- Tinglysingsgebyr
pantedokument pr stk: kr. 697,- Startkapital sameiet: kr. 2 * kr 22,- pr. kvm. (2 mnd. felleskostnader)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen 2 dager før overtagelse. Ansvarlig oppgjørsmegler forbeholder seg retten til å utbetale oppgjør til selger ved overlevering av boligen, dvs. når midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger. Alle innbetalinger fra kjøper må skje fra kjøpers bankkonto i norsk bank. Eventuelle avvik må meldes oppgjørsmegler skriftlig innen tre dager før overtakelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Prosjektmodul pr. enhet (Kr.1 250)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 215)
Oppgjør (Kr.7 500)
Provisjon (forutsatt salgssum: 8 690 000,-) (Kr.43 750)
Totalt kr. (Kr.58 715)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Avbestilling
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes, vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i sin helhet.

Garantier
Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Selger stiller sikkerhet for oppfyllelse av kontrakten i samsvar med bustadoppføringslova § 12. Sikkerheten tilsvarer 3 % av vederlaget frem til overtagelsestidspunktet. Fra overtagelsestidspunktet skal sikkerheten økes til 5 % og gjelde i fem år etter overtagelse.

Ved salgt til profesjonelle:
Det stilles ikke garantier iht. Bustadoppføringslova ved salg til kjøpere som regnes som profesjonelle.

Selgers forbehold
Forbehold - Generelt:
Salgsprospekt inklusive alle vedlegg er utarbeidet for å orientere om prosjektets generelle bestanddeler, funksjoner og planlagte organisering, og er således ikke en komplett beskrivelse av leveransen. Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boligene. Det gjøres særlig oppmerksom på at solforhold, utsikt og beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende eksisterende og fremtidig bygningsmasse o.l. vil variere.

Det kan forekomme målestokkavvik ved trykking av salgsmaterialet, og prospektet må derfor ikke brukes for nøyaktig måltaking. Rammetillatelse for prosjektet er ikke gitt av Asker kommune. Det kan derfor som følge av kommunens behandling av rammesøknaden bli nødvendig å gjøre endringer i prosjektet. Selger har rett til å foreta slike endringer, som ikke forringer prosjektets eller boligenes kvalitet eller funksjon i vesentlig grad uten å underrette kjøper, og uten at kjøper kan fremme noen krav mot selger.

Prosjektet er ikke ferdig detaljprosjektert. Leveransebeskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningenes viktigste bestanddeler og funksjoner. Selger har rett til å gjøre endringer i spesifikasjoner, produkter, beskrivelser o.l., som er hensiktsmessige og/eller nødvendige og som ikke forringer prosjektets eller boligenes kvalitet eller funksjon i vesentlig grad uten å underrette kjøper, og uten at kjøper kan fremme noen krav mot selger.

Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelsen og den øvrige salgsinformasjonen (herunder salgstegninger). I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelsen/ matrisen som er gjeldende. Boligprosjektet vil bygges etter teknisk forskrift TEK 17. Boligene vil ikke tilfredsstille kravene i TEK 17 hva gjelder universell utforming og tilgjengelighet. Dette betyr, men er ikke begrenset til, blant annet at det ikke vil være inngangsparti på gateplan, trinnfri adkomst til boligene, trinnfri adkomst til hagearealer m.m. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om salg til selskaper vil aksepteres, samt om salg av flere leiligheter til samme kjøper vil aksepteres. Alt salgsmateriell tilhørende prosjektet, herunder alle illustrasjoner, 3D animasjoner, skisser og plantegninger er selgers eiendom og kan ikke benyttes/ gjengis uten selgers samtykke. Det tas forbehold om åpenbare trykkfeil og feil i salgsmateriellet. Det tas forbehold om åpenbare trykkfeil og feil i salgsmateriellet.

Forbehold - Utomhusplan:
Det gjøres oppmerksom på at utomhusplanen i salgsprospektet ikke er endelig/ferdig detaljprosjektert. Selger har rett til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer og fellesarealer, herunder, men ikke begrenset til, blant annet materialvalg, plassering av teknisk utstyr, bommer, gatebelysning, lekeplasser, badebasseng, sykkelparkering, mobilitetsløsning med mer. Alle opplysninger om prosjektet og boligene er derfor gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige eller nødvendige i forbindelse med detaljeringen av prosjektet og boligene, herunder som følge av pålegg fra myndighetene eller tiltak for å tilfredsstille aktuelle forskriftskrav. Leveranse av utomhusplan vil bl.a. måtte tilpasses krav og pålegg fra Asker kommune.

Forbehold - 3D tegninger, tegninger, illustrasjoner med mer:
Alle illustrasjoner, 3D bilder, 3D animasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av hvordan den ferdige bebyggelsen og utomhusarealet kan bli, og kan ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/inventar/hvitevarer med mer medfølger ikke dersom det ikke er beskrevet i leveransebeskrivelsen/ matrisen, og det kan derfor forekomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Det presiseres spesielt at kjøkken leveres i henhold til kjøkkenleverandørens kjøkkentegning.

Tekniske installasjoner er ikke tegnet inn på plantegningene, og disse vil bli montert i henhold til normale retningslinjer og byggeforskrifter. Tekniske føringsveier som blant annet sjakter, VVS-føringer og annet teknisk anlegg er ikke endelig inntegnet, og nedkassinger/foringer i himling vil kunne forekomme. Veggtykkelser og søyleplasseringer er ikke endelig inntegnet og kan endres i detaljprosjekteringen. Forbehold inntatt i prospektet gjelder også for kontraktstegningene.

Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra de generelle planer, som følge av bl.a. den arkitektoniske utformingen av bygget. Vi tar også forbehold om endelig utforming av balkonger og terrasser inkl. rekkverk og overflater.

Forbehold - arealer:
Arealet er angitt hhv. som bruksareal (BRA) som er arealet innenfor boligens yttervegger inklusive evt. boder, samt P-ROM som er BRA fratrukket innvendig bod/sekundærrom og sjakt med omsluttende vegger. På tegningene kan det også være angitt et romareal som er nettoarealet innenfor omsluttende vegger. De oppgitte romstørrelser på plantegningene samsvarer ikke med leilighetens totale BRA som følge av at innvendige vegger og tekniske føringsveier ikke er medtatt i denne sammenheng. Alle balkonger/ terrasser er oppgitt som bruttoareal inklusive gesimskasse/parapet/ blomsterkasser/ rekkverk/ vegger.

Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer, da beregningene er foretatt på tegninger. Boligenes arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik/ endringer som følge av at prosjektet pr. i dag ikke er detaljprosjektert. Selger forbeholder seg retten til å foreta omdisponeringer av arealet internt i boligen. Det gjøres oppmerksom på at dette kan endre angitt totalt P-rom. Ved angivelse av boligens totale P-rom eller totale BRA er arealene avrundet til nærmeste kvadratmeter basert på alminnelig avrundingsprinsipper.

Viktig informasjon
Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper, samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Alt salgsmateriell tilhørende prosjektet, herunder alle illustrasjoner, 3D animasjoner, skisser og plantegninger er selgers eiendom og kan ikke benyttes/ gjengis uten selgers samtykke.

Videresalg av kontraktsposisjon
Selger forbeholder seg rett til å nekte enhver overdragelse av rettsposisjoner i henhold til kjøpekontrakten før overtakelse har funnet sted. Ved selgers eventuelle godkjennelse av en slik transport, skal selgers transportavtale benyttes og kjøper betale et administrasjonsgebyr på kr 50.000,- inkl. mva. til selger.

Selger forbeholder seg retten til å stille vilkår for aksept av transport, herunder krav om solidaransvar eller krav om garantistillelse. Ved videresalg av kjøpekontrakt er kjøper 1 solidarisk ansvarlig med senere kjøpere for opprinnelig kjøpesum. Påkrevde endringer av garantier ved et ev. videresalg/ transport bekostes ikke av selger. Det vil ikke bli gitt samtykke til overdragelse av kontrakt de siste 60 dager før overtakelse.

Tilvalg
Frist for tilvalg er utløpt og det bil ikke være mulig å gjøre ytterligere tilvalg. Boligen er i stor grad ferdig bygget og vil overleveres ihht leveransebeskrivelsen.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Selger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er innforstått med at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse. Kjøper er gjort uttrykkelig kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før det totale prosjektet, herunder hele eller deler av fellesarealet utomhus, kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/ dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse. Dersom kjøper overtar boligen på midlertidig brukstillatelse har selger krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, mot at det holdes tilbake et beløp som sikkerhet for at ferdigattesten blir gitt. Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når utomhus ferdigstilles.

Hvitvaskingsloven
Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt bestemmelsene i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Budgivning
Faste priser. Se egne dokumenter for prisliste og kjøpsbekreftelse. Selger/megler kan fritt endre prisliste uten varsel. Det er til enhver tid den siste versjonen som er gjeldene. Alle kjøpetilbud er bindende for tilbyder i 7 dager fra det er innsendt til aksept eller avslag er gitt.

Lovgrunnlag
Boligene selges i henhold til bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås.

Oppdragsnummer
39-21-0023

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Petter Mamen-Lund

Saksbehandlere
Petter Mamen-Lund
EIE Asker
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 91 61 47 22

Christian Thordén Salvesen
Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Mob: 97 05 38 38

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Åmotåsen 23 - Townhouse D205
For mer om objektet
Åmotåsen 23 - Townhouse D205

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: