Bilde 1 av Løvhaugen 27 A & BBilde 2 av Løvhaugen 27 A & B
Digital salgsoppgave
Løvhaugen 27 A & B

1389 Heggedal • Asker kommune

Prisantydning

kr 5 450 000

Omkostninger: kr 49 340Totalpris: kr 5 499 340
KOMMER FOR SALG | To nye, lekre deler av tomannsbolig m delikat standard. Strai-kjøkken. Carport m lader. Lav dok. avg.
Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Bruksareal (BRA)
79 m²
Prisantydning
kr 5 450 000
Omkostninger
kr 49 340
Totalpris
kr 5 499 340
Byggeår
2023
Tomt
Fellestomt 1161 m²
Oppdragsnummer
39230244
card-default

Petter Mamen-Lund

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les om Petter
Prisantydningkr 5 450 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 317 000,-)kr 32 920,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 5 499 340
Eiendom
Løvhaugen 27 A & B, 1389 Heggedal[,

Matrikkel
Gnr. 77 Bnr. 88 Snr. 1 & 2 i Asker kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Eierseksjon

Areal
Bruksareal: 79 kvm - 146 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare.

Byggeår
2023

Tomt
Fellestomt 1161 kvm

Prisantydning
5 450 000 - 7 850 000

Tilstandsrapport
Det er ikke innhentet offentlig godkjent tilstandsrapport.

Totalpris inkl. omkostninger
Stor enhet:

kr 7 850 000,- (Prisantydning)
Omkostninger:

kr 200,- (Pantattest kjøper)

kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

kr 196 250,- (Dokumentavgift)

--------------------------------------------------------

kr 197 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

--------------------------------------------------------

kr 8 047 620,- (Totalpris inkl omkostninger)
Valgfrie omkostninger:

kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))

--------------------------------------------------------

kr 8 062 670,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Liten enhet:

kr 5 450 000,- (Prisantydning)
Omkostninger:

kr 200,- (Pantattest kjøper)

kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

kr 196 250,- (Dokumentavgift)

--------------------------------------------------------

kr 197 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

--------------------------------------------------------

kr 8 047 620,- (Totalpris inkl omkostninger)
Valgfrie omkostninger:

kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))

--------------------------------------------------------

kr 5 662 670,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter etter gjeldende satser, fast avgift renovasjon. Vannavgift stipulert eller etter forbruk dersom det er montert vannmåler.

Antatt ferdigstillelse
Det er antatt ferdigstillelse i desember 2023.

Eier
Thilde eiendom AS v. Jan Harald Nordbye

Beskrivelse
Velkommen til Løvhaugen 27 A & B - Et nytt, tiltalende prosjekt like utenfor Heggedal, en kort kjøretur fra Asker sentrum. Prosjektets beliggenhet er familievennlig med kort vei til skoler, barnehager, Heggedal sentrum med servicetilbud, samt fine turområder.

Prosjektet er bygd med gode materialer fra kjente leverandører. Moderne planløsning med stue og oppholdsrom i toppetasjen gir gode interne lysforhold og god takhøyde der man tilbringer mesteparten av tiden hjemme. Innvendig tilbys gjennomtenkte planløsninger som gir innbydende oppholdsarealer med store vindusflater, mye lys og rikelig med plass til ulike innredninger. Oppholdsrommene er plasser i øverste etasje, mens soverommene er i underetasjen for best utnyttelse av lyset. Herfra er det utgang til terrasse med plass til diverse møblering.

Boligene oppføres etter TEK17 med strenge krav til isolasjon for lyd og varme. Det er installert varmefolie i 1. etasje som gir et lunt underlag, samt varmepumpe for effektiv oppvarming.

Det blir levert et pent kjøkken fra Strai med ventilator fra Røroshetta. Benkeplaten er i laminat, modell Black Gold Metal Slate. Kjøkkenet er levert i en delikat, stram stil. Kjøkkenmodell er Femunden og frontene er i mørkebrun Eik Dekor. Oppvaskkum er levert av Franke og hvitevarene er fra Electrolux. 

Parketten i boligen er levert av Boen. Pene, flislagte bad med 60x60 cm fliser i lys utførelse. Det leveres vegghengt toalett og sort matt baderomsinnredning fra Foss. Dusjvegger og dusj har sort utførelse, og den store enheten vil i tillegg ha frittstående badekar. Det leveres baderomsplater på vegg på vaskerom.

Flotte utearealer tilhørende begge boligene i form av hage med fine solforhold på formiddag og frem mot ettermiddagen. Hagen leveres med matjord. Kjøpere må selv sørge for fysisk deling av hagen (busker eller skjerm) dersom det er ønskelig. Gårdsplassen leveres gruset.

Følelsen av å flytte inn i en splitter ny bolig er helt unik. Alt er nytt, og det er minimalt behov for vedlikehold. Du trenger ikke å tenke på oppussing på mange år. Dessuten blir dokumentavgiften mye lavere for en ny bolig, ettersom denne avgiften beregnes fra tomteverdien og ikke ut fra hele kjøpesummen.

Parkering
Begge boligene vil ha carport med installert Zaptec elbillader. Stor enhet vil ha 2 plasser og liten enhet vil ha 1 plass.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Løvhaugen 27 A & B ligger like utenfor Heggedal i Asker kommune. Eiendommen har en flott beliggenhet med nærhet til topp moderne Heggedal barneskole og flere barnehager, butikker, servicetilbud, fritidsaktiviteter, samt buss og Heggedal togstasjon. Kort vei til Gjellumvannet som kan by på alt fra bading og ballspill til ski og skøyter. For øvrig kort vei til Vollen med båthavn, butikker, spisesteder med mer.

Skole og barnehage
Kort skolevei til Heggedal barneskole. Heggedal barneskole ble nylig ferdigstilt, og er en topp moderne barneskole med flere fasiliteter. Eiendommen sokner til Hovedgården ungdomsskole, kun en kort sykkeltur fra eiendommen.

Fritid
Eiendommen har kort vei til aktivitetsanlegg med gressbane og lekestativer. I tillegg er det kort vei til Trans'matorn sykkelpark, som har blitt et samlingspunkt for store og små sykkelinteresserte i hele kommunen. I nærheten ligger også den nye tufteparken og volleyballbane. Gjellum idrettsanlegg har eget klubbhus/grendehus, kunstgressbane, ballbinge og grusbane. Heggedal har et aktivt idrettsmiljø med egen idrettsklubb som drives av lokale ildsjeler. GUI SK tilbyr fotball, langrenn, allidrett, friidrett, trim og trening. Grusbanen blir preppet for skøytebane når kulda kommer.

Rekreasjon
Eiendommen ligger i nærhet til både marka og Gjellumvannet. Gjellumvannet byr på badestrand, fiskemuligheter samt skøytemuligheter om vinteren. Området byr på et fantastisk turterreng sommer som vinter med tur- og skiløyper like i nærheten. På vinteren er det flotte brøytede skiløyper for store og små. I enden av Gjellumvannet mot Asker ligger Vardåsen med eget alpinanlegg. Ikke lange kjøreturen fra eiendommen har du også milevis med preparerte skiløyper. Fra Skjellestad starter skiløypene som møter resten av løypenettet innover i Kjekstadmarka. Her er det et mangfold av varierte løyper enten man ønsker en kort treningsrunde eller langturer mot Blåfjell og Haukeliåsen. Innover Kjekstadmarka er det også flotte og varierte muligheter for tur på beina og sykkel på sommerstid.

Handel
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi i Heggedal sentrum eller på Extra Heggedal. I Heggedal sentrum finner man også både matbutikk, cafe, restaurant, idrettsanlegg, legesenter, tannlege, helsestasjon, frisører og bibliotek.

Offentlig kommunikasjon
Eiendommen ligger nær Heggedal, og like ved eiendommen ligger det også bussholdeplass hvor det går hyppige avganger til Asker sentrum.  Fra eiendommen er det også kort sykkelavstand til Heggedal togstasjon med gode kommunikasjonstilbud og pendlerparkering. Til Asker togstasjon tar det kun 9 minutter med toget, og fra Asker tar det kun 18 minutter til Nationaltheatret. Veldig populær er også hurtigbåten, som går til Aker Brygge fra Vollen og tar ca. 25 minutter. Denne går også på vinterstid. Sommertid går også hurtigbåten i helgene til Drøbak.

Vollen
Vollen er handelsstedet med sjel, bestående av særegne butikker. Alle er søndagsåpne, de fleste 7 dager i uken. Her finnes frisørsalonger, kafeer, apotek, restaurant samt stor dagligvareforretning. Tre gallerier, museum, legekontor/helsestasjon og tannleger. Flere badestrender og ikke minst populære Vollen marina med mulighet for båtplass. Vollen er fra gammelt av kjent for skipsbygging, særlig kjent er skipet til Roald Amundsen "Maud". Ellers er Vollen kjent for bærdyrking, gartnerier og hagebruk.

Det er et godt utvalg av varierte dagligvarebutikker i nærområdet. Vollen sentrum med bl.a. flere serveringsmuligheter slik som Vollen bakeri, Bukta Matbar på bryggekanten, Little England Tea Rooms med engelsk mat og Eléa med bl.a. hjemmelagde greske delikatesser. Bukta Matbar åpnet i 2023 og har flotte lokaler med utsikt utover sjøen, samt vin- og ølservering med tapas.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av småhusbebyggelse. Næringsbebyggelse i enden av Løvhaugen.

Tomt
Ideell andel av fellestomt, 1161 kvm

Tomten er under reseksjonering, se vedlegg "Reseksjonering situasjonsplan". Eiendommen er innvendig seksjonert.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Stor enhet 146 kvm BRA:
U. etg.: Entré/gang, tre soverom, bad, bad/vaskerom og bod.
1. etg.: Stue og kjøkken. Utgang til terrasse.

Liten enhet 79 kvm BRA:
U. etg.: Entré/gang, to soverom, bad og bod
1. etg.: Stue og kjøkken. Utgang til terrasse.

Byggemåte
Boligene bygges etter TEK17.

Bruksareal
Bruksareal: 79 kvm -146 kvm

Standard / Leveransebeskrivelse
Innvendig;
- Gips på vegg/ tak, listefritt i tak.
- 1. stavs eikeparkett fra Boen
- Gang, 60x60 flis med varmekabler
- Sorte innvendige dører og vinder
- Sort trapp med eiketrinn - beiset fra Engan Trappesnekkeri.

Elektro
- Downlights i stue / kjøkken, gang og bad
- Lys i trappeløp
- Varmefolie i alle gulv (stue / kjøkken) - panelovn soverom
- Varmepumpe, type Daiken el.
- Zaptec E-bil lader
- Forberedt for solcellepanel.

Kjøkken
- Stai kjøkken, modell Femunden.
- Fronter i Mørk Brun Eik Dekor
. Benkeplate i laminat, modell Black Gold Metal Slate
- Franke oppvaskkum
- Avtrekksvifte fra Røroshetta
- Electrolux hvitevarer

Baderom:
- Bad, 60x60 flis på vegg og gulv, lys type - tilsvarende Løvhaugen 26
- Baderoms plater på vegg i vaskerom - tilsv Løvhagen 26
- Vegghengt toalett
- Foss baderoms innredning, sort matt
- Frittstående badekar i stor bolig.
- Dusjvegger og dusj i sort utførelse.

Utvendig
- Mørk fasade med sorte vinduer.
- Ca 50 m2 terrasse for hver av boligene med utgang fra stue.
- Stor bolig har i tillegg ca 24 m2 overdekket terrasse med utgang fra soverom.
- Carport for begge boliger, 1 + 2 plasser.
- Gruset gårdsplass.
- Øvrige utvendige arealer er dekket med matjord.

Boligene er grunnet utvendig. Kjøper må påregne at boligene må males på nytt.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Selger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er innforstått med at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse. Kjøper er gjort uttrykkelig kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før det totale prosjektet, herunder hele eller deler av fellesarealet utomhus, kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse. Dersom kjøper overtar boligen på midlertidig brukstillatelse har selger krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, mot at det holdes tilbake et forholdsmessig beløp som tilsvarer gjenstående arbeider, som sikkerhet for at ferdigattesten blir gitt. Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når utomhus ferdigstilles.

Oppvarming
Boligene har oppvarming med varmefolie på stue og kjøkken, panelovner på soverom, samt varmepumpe.

Energimerking
Det foreligger ikke noe energimerking/energiattest for boligen i forbindelse med salget.

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Asker kommune per d.d.

Fordeling felleskostnader
Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, er felleskostnader. Felleskostnader skal fordeles mellom seksjonseierne etter sameiebrøken. Dersom særlige grunner taler for det, kan kostnadene fordeles etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk.

Dersom de seksjonseierne som berøres, uttrykkelig sier seg enige, kan det i vedtektene fastsettes en annen fordeling enn den som følger av første ledd.

Forsikring med polisenummer
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Sameie
Sameie: GBnr 77/88,

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet, eierseksjonsloven og disse vedtektene. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Seksjonseieren kan også påhefte seksjonen servitutter, forkjøpsretter eller andre løsningsretter og foreta andre rettslige disposisjoner over seksjonen. Den andre seksjonen skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

PlanID: 0220167B
Plantype: Eldre reguleringsplan
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan
Lovreferanse: Pbl. 1985 eller før
Planbestemmelser: Planbestemmelser både kart og tekst
Plannavn: Trollstein
Ikraftredelsesdato: 1980-12-11T00:00:00

Tomt på andre siden av veien mot øst er regulert til LNFR.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Stor enhet:

kr 7 850 000,- (Prisantydning)
Omkostninger:

kr 200,- (Pantattest kjøper)

kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

kr 196 250,- (Dokumentavgift)

--------------------------------------------------------

kr 197 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

--------------------------------------------------------

kr 8 047 620,- (Totalpris inkl omkostninger)
Valgfrie omkostninger:

kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))

--------------------------------------------------------

kr 8 062 670,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Liten enhet:

kr 5 450 000,- (Prisantydning)
Omkostninger:

kr 200,- (Pantattest kjøper)

kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

kr 196 250,- (Dokumentavgift)

--------------------------------------------------------

kr 197 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

--------------------------------------------------------

kr 8 047 620,- (Totalpris inkl omkostninger)
Valgfrie omkostninger:

kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))

--------------------------------------------------------

kr 5 662 670,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.2 950)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 450 000,-) (Kr.38 150)
Tilrettelegging (Kr.12 000)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.8 290)
Markedspakke 1 (Kr.12 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Totalt kr. (Kr.81 790)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Garantier
Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum frem til overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse.Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum frem til overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse.

Dersom avtale om salg inngås innen 6 måneder etter ferdigstillelse og selger opptrer som ledd i næringsvirksomhet, skal selger stille garanti for oppfylling av avtalen jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtagelse, og minst 5 % av kjøpesummen i fem år etter overtagelse.

Oppdragsnummer
39-23-0244

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Mamen-Lund, Engh, Salvesen & Partners AS
EIE Asker
Org. nr: 990997810
Bankveien 11
1383 Asker
Tlf: 66 90 15 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Petter Mamen-Lund

Saksbehandlere
Petter Mamen-Lund
EIE Asker
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 91 61 47 22 / E-post: pml@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Løvhaugen 27 A & B
For mer om objektet
Løvhaugen 27 A & B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: