Bilde 1 av Sætre terrasse 21 A og BBilde 2 av Sætre terrasse 21 A og B
Digital salgsoppgave • Prosjekt
Sætre terrasse 21 A og B

1389 Heggedal • Asker kommune

Prisantydning i prosjekt

kr 4 700 000 - 6 700 000

Arealer: 78 - 126 m²Antall enheter: 4 (3 solgt)Byggeår: 2020
Asker/Heggedal - Lekkert nyboligprosjekt med 4 enheter. Idyllisk beliggenhet med gode solforhold og fin utsikt. 2 solgt!
Se alle enheter i prosjektetLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
2 - 4 soverom
Tomt
Eiet tomt m²
Oppdragsnummer
39209010
card-default

Petter Mamen-Lund

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les om Petter

Dette prosjektet består av følgende enheter:


126 m², 4 soverom, solgt!

Les mer om enhet A101 her


79 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet A102 her


125 m², 4 soverom, solgt!

Les mer om enhet B101 her


78 m², 2 soverom, kr 4 700 000.

Les mer om enhet B102 her

Hovedoppdragsnummer
39-20-9010

Eiendom
Sætre terrasse 21 A og B, 1389, Heggedal

Matrikkel
Gnr. 80 bnr. 132 i Asker kommune
Gnr. 80 bnr. 131 i Asker kommune

Eierform
Selveier

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Petter Mamen-Lund

Selger/Utbygger
Thilde Eiendom AS

Priser fra - til
Priser fra 4 700 000 - til 6 700 000

Arealer
Primærrom: 70 kvm - 120 kvm, Bruksareal: 78 kvm - 126 kvm

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Asker kommune.

Energimerke
Energimerking av boligen skal utføres av selger og vil foreligge ved overtagelse.

Beskrivelse
Velkommen til Sætre terrasse 21 A og  B - et nytt prosjekt med fire enheter i form av to tomannsboliger. To av enhetene er solgt og byggestart er planlagt.

Boligene vil ha arealer fra 70 kvm. til 120 kvm. (p-rom). Det er lagt vekt på utvikle moderne og stilrene boliger med praktiske løsninger, tilpasset mennesker i ulike faser av livet. Fra unge førstegangsetablerere til familier med både en, to og tre barn. Her er det god plass til barn, ungdom og voksne. Byggene er tegnet slik at de best mulig følger terrenget, noe som i sin tur skaper en særegen nærhet til naturen og harmoni med omgivelsene. Utformingen sikrer også gode solforhold og nydelig utsikt over Gjellumvannet.

Innvendig tilbys gjennomtenkte planløsninger som gir generøse oppholdsarealer med store vindusflater og rikelig med plass til ulike innredninger. Store vindusflater, fine lys, sol- og utsiktsforhold samt gode materialvalg på overflater og innredninger. De vil få en romslig og god hovedetasje med stor stue i tilknytning til kjøkken med spisestue. Det leveres et moderne kjøkken fra Strai, modell Lyngen. Boligene får fra to til fire soverom, og de største enhetene vil få to komplette bad. De minste enhetene leveres med et bad og wc-rom.

Boligene leveres med en moderne peisovn og balansert ventilasjon med høyeffektiv varmegjennvinning. På gulvene blir det lagt 14 mm 1-stavs eikeparkett Boen, type Eik white POP. Veggene sparkles og males i tidsriktige fargetoner. Boligene leveres med gulvvarme på alle bad, vaskerom og gang i 1. etasje. 

Flotte utearealer tilhørende hver enhet med gode solforhold og flott utsikt over bl.a. Gjellumvannet. Til de største enhetene et det satt av plass til carport samt en egen biloppstillingsplass. De minste enhetene vil få hver sin biloppstillingsplass. Det medfølger utvendig sportsbod til alle enhetene. Asfaltert gårdsplass.

Følelsen av å flytte inn i en splitter ny bolig er helt unik. Alt er nytt og det er minimalt behov for vedlikehold. Du trenger ikke å tenke på oppussing på mange år. Dessuten blir dokumentavgiften mye lavere for en ny bolig, ettersom denne avgiften beregnes fra tomteverdien og ikke ut fra hele kjøpesummen.

Se prosjektets hjemmeside med boligvelger her:
http://sætreterrasse.no

Beliggenhet
Sætre Terrasse har en idyllisk beliggenhet i et attraktivt og familievennlig boområde like ovenfor Heggedal sentrum og med utsikt til Gjellumvannet. Her bor man landlig til i naturskjønne omgivelser med Kjekstadmarka og Heggedal sentrum som nærmeste naboer og 10 minutter unna Asker sentrum. Området sokner til Heggedal barneskole, og Hovedgården ungdomsskole. Det er kun en liten spasertur til nærmeste bussholderplass som kjører til barneskolen. Det er flere barnehager i området, bl.a. Kistefossdammen barnehage, Vikingjordet barnehage og Heggedalsskogen barnehage.

Gangavstand til Heggedal sentrum og Heggedal stasjon med gode kommunikasjonstilbud og gratis pendlerparkering. Heggedal er et idyllisk og sentralt tettsted, kun 7 km unna Asker sentrum. I Heggedal sentrum finner man både matbutikk, cafeer, idrettsanlegg, legesenter, tannlege, frisør og bibliotek. Heggedal byr på et hyggelig og levende nærmiljø som er i sterk utvikling og et satsningsområde. Sentrumsområdene er nyetablerte og under utvikling med butikklokaler og ny innfartsvei mot Røyken og Dikemark. Midt i hjertet av Heggedal ligger Gjellumvannet med badestrand og flytebrygge med stupebrett.

Dog den naturskjønne beliggenheten er det kun en 10 minutters kjøretur til Asker sentrum som stadig er i utvikling, og som kan by på en mengde spennende butikker, restauranter og kafeer. Nytt kulturhus med moderne kino, bibliotek, variert konserttilbud, samt flere koselige kafeer og spisesteder. Glorioso restaurant for den som liker smaken av god, italiensk pizza, Egon, Bambus sushi og Big Horn Steak House er noen av de spisestedene Asker har å by på. For koselige kafeer er Overens cafe, Kaffebrenneriet og Kafe Kvist verdt et besøk. For den handleglade er Trekanten senter et godt tilbud med sine totalt 75 butikker. Senteret har en god balanse mellom kjede- og nisjebutikker, her er det noe for enhver smak! Om sommeren er det er frodig liv i gater og parkområder. Her har du tilgang til alle tenkelige servicetilbud for mennesker i alle aldre.

Fra Gamle Heggedalsvei er det ca. 6 minutters kjøretur til Askers "sørlandsidyll", Vollen sentrum. Her er det restaurant, konditori, kafe, gallerier, blomstergartneri, REMA 1000, interiørbutikk på hele 160 kvadratmeter, klesforretning, legekontor og helsestasjon. På Vollen Marina er det et yrende båtliv, hvor man kan nyte ett godt måltid eller ett kaldt glass med drikke på varme sommerdager. Her er det også mulighet for leie av båtplass. Vollen er fra gammelt av kjent for skipsbygging, fruktdyrking og gartneridrift. I dag er det en perle med miljøgate og få minutters gange til flere av fjordens fineste badestrender og båthavn. Matebuss mot Vollen med hurtigbåt til Aker Brygge (overfart ca. 25 min.)

Tomt
Sætre terrasse 21 A: Eiet tomt - 791m²
Sætre terrasse 21 B: Eiet tomt - 770m²

Leveransebeskrivelse
<b>Veier:</b>
Adkomstvei til boligene, gårdsplass og biloppstillingsplasser blir asfaltert som topplag.

<b>Utearealer:</b>
Utearealene opparbeides med stedlige masser. Kjøper må selv forestå opparbeidelse av utomhusarealer med matjord, tilsåing og beplanting.
Støttemur mellom husene blir enten plasstøpt eller steinsatt. Det er ikke avklart og vil være avhengig av grunnforholdene. Kan avvike i fra tegninger og bilder.

<b>Parkering:</b>
Til de største enhetene et det satt av plass til carport samt en egen biloppstillingsplass. De minste enhetene vil få hver sin biloppstillingsplass.

<b>Terrasse/ platting:</b>
Terrasse utenfor inngangsparti til den minste boligen og rundt hjørnet ved inngangsparti frem til hjørne ved parkeringsplass er inkludert, totalt ca. 25,7 m2. Bjelker og spaltegulv i impregnert materialer, 28 x 128 mm. Glassrekkverk som vist på tegning, leverandør er ikke avklart med bygg entreprenør. Utenfor hver balkongdør i underetasjen vil det bli bygget en platting på 2 m2.  Bygges i impregnert materialer, 28 x 128 mm.
 
<b>Utvendig sportsbod:</b>
Det oppføres 1 stk. utvendig sportsbod til hver av husene. Hver boenhet får egen bod på ca. 5 m2. Uisolert bod med støpt dekke, oppført i reisverk med tilsvarende ytterkledning og takstein som på boligen. Innvendig belysning med et takpunkt og bryter for hver bod.

<b>Bygningskonstruksjoner:</b>
Støpt plate med armering, isolasjon og grunnmur i betong eller tilsvarende. Endelig løsning, produkt og veggtykkelse er ikke avklart. Husene føres opp i trekonstruksjoner. Yttervegger leveres med grunnet tre-panel. Husene leveres i henhold til standard Tek 17. Takrenner, beslag og nedløp er av type Icopal, plastbelagt svart.

<b>Gulv:</b>
14mm En-stavs eikeparkett i alle rom fra Boen, type Eik white POP med unntak av gang, bad og vaskerom.  Annen parkett kan velges som tilvalg fra våre gulv-leverandører. Badene, vaskerom og gang flislegges med 30x60 cm. fliser. Mørke fliser i gang og vaskerom. Lyse fliser på gulv i bad. Valgfritt inntil Kr. 300,- pr. m2.

<b>Vegger/tak:</b>
Gipsplater, strimles/sparkles og grunnes 2 strøk. Veggfarge, se vedlagt fargebeskrivelse. Andre farger kan velges mot et pristillegg på kr. 3 000,- pr. farge. Badene flislegges med 30x 60 cm. i lyse farger. Bad/vaskerom i hovedboligens underetasje vil bestå av malte vegger. Ønskes større, andre fliser eller mosaikk på vegg på badene kan dette gjøres som tilvalg. Malerarbeidene utføres etter NS3420 i kvalitet K2-K3. Retningsavvik på vegger iflg. NS 3420. samt bad/vaskerom i hovedboligen.

<b>Foringer/Listverk:</b>
Tak og vindusarealer leveres med malt listverk. Gulvlister og gerikter leveres i hvitmalt furu uprofilerte. Listverk leveres i grunnet hvit fra fabrikk og spikerhull sparkles og males ikke. Det gis ikke garanti på kvistgulning av ferdigmalte produkter.

<b>Pipe/Ovn:</b>
Det leveres gjennomgående pipeløp og peisovn for inntil kr. 40 000,- .

<b>Varmekilder:</b>
Varmekabler på alle bad, vaskerom og gang i 1. etasje. Panelovner på alle soverom.

<b>Dører/Trapper:</b>
Innvendige dører i bolig leveres type Harmonie - type Trend 1 glatt hvit, eller tilsvarende dører. Fabrikkmalt hvit karm og vridere i børstet stål.
Inngangsdør av type Drop fra Swedoor med fg godkjent lås, mulighet for annet valg av inngangsdør. Trappen leveres hvitmalt med beisede trinn i farge eik, tette opptrinn hvite.

<b>Vinduer:</b>
Vinduer fra Uldal -  Åpningsvinduer med toppsving. Innvendig farge; hvit / Bomull, Utvendig farge; Signal black (RAL 9004).

<b>Sanitærutstyr:</b>
Sanitæranlegget utføres av autorisert rørlegger etter gjeldende forskrifter. Vannledninger legges som rør i rør-anlegg. Fordelerskap av typen Sanipex med ramme i hvit, monteres i bad.

<b>Utstyr:</b>
I alle postene for utstyr er det medregnet tilkoplingsmateriell og arbeid. Armaturer er Oras safira og Oras oramix dusjbatteri i krom. Baderomsmøbel med sorte fronter og med skuffer, speil med lys leveres over badromsmøbel. Dusjvegger er medregnet med blanke profiler og klart glass Det er medregnet 1 stk. frostfri utekran, av type FM Mattsson. Varmtvannsbereder, Oso SE 200L bereder med ekapansjonskar. På kjøkken monteres armatur med kran til oppvaskmaskin i levert benk og kum fra Strai kjøkken. Automatisk vannstoppeventil fra Viwa watersafe med sensorer monteres for å sikre oppvaskmaskin. Klosetter, PRO-N veggskål i hvit for veggmontasje med Geberit ramme og hvit betjeningsplate. Det monteres 1 stk. Noha husbrannslange.

<b>Elektrisk anlegg:</b>
Det elektriske anlegget vil bli utført av autorisert installatør etter gjeldende forskrifter p.t. NEK 400-2018. Anlegget leveres tre faset og dimensjonert for elektrisk oppvarming i alle boligrom. Skjult anlegg i alle etasjer med unntak av mulig synlige kabler under og i overskap kjøkken.
Sikringsskap med overbelastningsvern, automatsikringer og jordfeil-varslingsenhet/bryter. Plasseres på egnet av elektriker, mulig plassering i gangområdet. Varmekabler på alle bad, entré og vaskerom. Det inkluderer 2 utvendige lyspunkter for hver av boligene samt 1 stk. Astrour - for styring av utelys. Det monteres ringeanlegg og 2 stk. røykvarslere (1 i hver etasje).

<b>Telefon/TV/Bredbånd:</b>
Det leveres opplegg til 1 stk. datapunkt i stue, kun boks i vegg klargjort for kundes valg av leverandør. Kjøper er selv ansvarlig for installasjon/arrangement av telefon/fiber/internett og TV.

<b>Ventilasjon:</b>
Husene vil få balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Avtrekkskanal fra kjøkkenventilator ut gjennom yttervegg eller kjøkkenventilator med kullfilter avhengig av plassering. Plassering av ventilasjonsaggregatet for hovedbolig vil bli montert i bod/teknisk rom på 3,7 m2. For sekundærbolig vil plassering av ventilasjonsaggregat bli montert i bod på 1,2 m2 - underetasjen.

<b>Kjøkkenleveranse:</b>
Kjøkkenleverandør: Strai Kjøkken
Kjøkkentype/modell: Lyngen ( https://www.strai.no/kjoekken/kjoekkenmodeller/lyngen/ )
Kjøkkenfarge: Sort
Benkeplate: Grey Metalstone Laminat
Oppvaskkum: Franke Sirius, Carbon Black
Avtrekksvifte: Slimline Ventilator
Belysning under overskap: Polar LED spotlight i aluminium, 5w 24 V
Hvitevarer: Hvitevarer er ikke inkludert
Hvitevarer kan leveres som tillegg

Formuesverdi
Formuesverdi for denne eiendommen foreligger ikke ettersom boligen er nyoppført. Utgjør normalt 25% av boligens verdi for primærbolig, og 80% av boligens verdi for sekundærbolig (for ligningsåret 2016).

Parkering
Til de store enhetene er det satt av plass til carport samt biloppstillingsplass. 
Til de minste enhetene medfølger det èn biloppstillingsplass.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter faktureres direkte til hver enkelt eier. Satser for Asker kommune i 2020 utgjør (alle beløp er inkl. mva.):
Abonnementsgebyr vann: kr. 1348
Vann per m3 forbruk: kr. 13,50
Abonnementsgebyr avløp: kr. 1525
Avløp per m3 forbruk: kr. 21,30

Renovasjonsgebyret deles opp i et grunnbeløp og et variabelt beløp. Pris grunnbeløp: 1 783 kr per år, inkludert mva. Variabelt beløp regnes ut i forhold til volum av restavfallsbeholderen din. Fra kr. 12,00 - kr. 16,90 inkludert mva.

Vei / Vann / Kloakk
Det vil bli installert en felles pumpestasjon for samtlige 4 boenheter.

Odel / Konsesjon
Det er ikke odel eller konsesjon på eiendommen.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Servitutter / Rettigheter
Grunneiendom: Gnr: 80 Bnr: 131:

Andel i realsameie
2019/1289590-1/200  Opprettelse av realsameie  
30.10.2019 21:00 Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr: 3025 Gnr: 80 Bnr: 133 1/3 
 
2019/1289745-1/200  Opprettelse av realsameie  
30.10.2019 21:00 Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr: 3025 Gnr: 80 Bnr: 134 1/2 

1934/900001-2/100  Erklæring/avtale  
05.01.1934 vedr. pumpeledn. tvers over jernbanelinjen fra Gjellumvannet
Overført fra: 3025-80/18
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/5946-1/100  Erklæring/avtale  
28.09.1968 Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. garasje
Overført fra: 3025-80/18
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/5946-2/100  Erklæring/avtale  
28.09.1968 D.e. plikter å tilhjemle Asker kommune grunn til Sætre terr. i.h.t. reg.plan.
Korrekt dokumentdato er 02.09.1968
Overført fra: 3025-80/18
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunneiendom: Gnr: 80 Bnr: 132:

Andel i realsameie
2019/1289590-1/200  Opprettelse av realsameie  
30.10.2019 21:00 Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr: 3025 Gnr: 80 Bnr: 133 1/3 
 
2019/1289745-1/200  Opprettelse av realsameie  
30.10.2019 21:00 Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr: 3025 Gnr: 80 Bnr: 134 1/2 
 
1934/900001-2/100  Erklæring/avtale  
05.01.1934 vedr. pumpeledn. tvers over jernbanelinjen fra Gjellumvannet
Overført fra: 3025-80/18
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/5946-1/100  Erklæring/avtale  
28.09.1968 Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. garasje
Overført fra: 3025-80/18
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/5946-2/100  Erklæring/avtale  
28.09.1968 D.e. plikter å tilhjemle Asker kommune grunn til Sætre terr. i.h.t. reg.plan.
Korrekt dokumentdato er 02.09.1968
Overført fra: 3025-80/18
Gjelder denne registerenheten med flere

Stipulert overtagelse
Antatt overtagelse er 10 måneder etter byggestart. Byggestart er under forutsetning av 50 % forhåndssalg. Ved senere byggestart endres overtagelsestidspunktet tilsvarende. Med byggestart menes fra det tidspunktet byggearbeidene faktisk igangsettes. Gravearbeider er ikke å anse som byggearbeid. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid. Byggestart vil bli varslet kjøper etter kjøp.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Fordeler ved å kjøpe nybygg
For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. En av disse er at du får god tid til salg av egen bolig og forberedelse av flytteprosessen.

Lavere omkostninger og høy trygghet:
Kjøpere av nybygg har ekstra trygghet gjennom at salget reguleres av Bustadoppføringslova, der utsteder selger garantier som varer i 5 år etter overtakelse. Vanligvis er det lavere omkostninger ved kjøp av prosjekterte boliger, da man kun betaler dokumentavgift av andel tomteverdi.

Lavere driftskostnader/fellesutgifter:
Ved kjøp av ny bolig er det gjerne mindre vedlikehold. Du sparer penger på oppussing og det er strenge krav til isolasjon og høy energieffektivitet. Boligene blir oppført etter de nyeste byggestandarder og tekniske krav både til inneklima, isolasjon og miljø.

Fast pris gir forutsigbarhet:
Ofte er prisene faste og du vet på forhånd hva boligen koster. Forutsigbarhet i kjøpsprosessen er noe mange setter stor pris på.

Annet
- Boligene er byggesøkt som enebolig med sekundærenhet og seksjoneres med egne uteområder i henhold til vedlagte situasjonskart.
- Plantegninger og 3D illustrasjoner vedlagt i denne salgsoppgaven er ment som illustrasjon og kan avvike fra de faktiske forhold.
- I vedlagte situasjonsplan er fremtidig carport kun tegnet inn for å illustrere at det er avsatt plass til dette. Carport medfølger ikke.
- Byggentreprenør er ikke valgt

Nøkkelinformasjonen er en oppsummering av hovedpunktene i prosjektet. For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til prospekt med vedlegg for prosjektet, hvilket er det avtalemessige grunnlaget for kjøp av boligen.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Sætre terrasse 21 A (liten enhet):

4 700 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

27 920,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum:

4 700 000,-))

200 (Pantattest kjøper)

585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

585,- (Tingl.gebyr skjøte)
29 290,- (Omkostninger totalt)
4 729 290,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Sætre terrasse 21 B (liten enhet):

4 700 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

27 850,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum:

4 700 000,-))

200 (Pantattest kjøper)

585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

585,- (Tingl.gebyr skjøte)
29 220,- (Omkostninger totalt)
4 729 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Sætre terrasse 21 A (stor enhet):

6 700 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

44 550,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum:

6 700 000,-))

200 (Pantattest kjøper)

585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

585,- (Tingl.gebyr skjøte)
45 920,- (Omkostninger totalt)
6 745 920,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Sætre terrasse 21 B (stor enhet):

6 700 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

44 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum:

6 700 000,-))

200 (Pantattest kjøper)

585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

585,- (Tingl.gebyr skjøte)
45 990,- (Omkostninger totalt)
6 745 990,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser
Ved kontraktsinngåelse skal 10% av kjøpesum være innbetalt til oppgjørsmeglers klientkonto. Resten av kjøpesummen og omkostninger forfaller til betaling ved overtagelse. Ansvarlig oppgjørsmegler forbeholder seg retten til å utbetale oppgjør til selger ved overlevering av boligen, dvs. når midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Avbestillingsgebyr
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling. Avbestillingsgebyr reguleres etter bustadoppføringslova §54.

Garantier
Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Selgers forbehold
Kjøpere oppfordres å sette seg godt inn i opplysningene i prospektet og beskrivelsen som følger av salgsoppgaven før endelig avtale inngås. I tilfelle av konflikt mellom tekst i andre vedlegg til kontrakt og tegninger ift. prospektets tekst, så går sistnevnte foran. Frihåndstegninger, bilder og illustrasjoner i prospektet og annonser er av illustrativ og kunstnerisk karakter og angir nødvendigvis ikke korrekt gjengivelse av boligene, terrenget, utomhusarealene, fasader mm. 3D illustrasjoner, 2D planløsninger og arkitekttegninger inneholder møblerings- og installasjonsforslag som ikke inngår i leveransen, men illustrerer hvordan kjøper kan tilpasse boligen. Det leveres ikke beplantning, herunder hekker, busker, trær, gress mm.

Prosjektet er pr. i dag ikke detaljprosjektert. Alle opplysninger er derfor gitt med forbehold om rett til å gjøre endringer i forhold til arkitekttegninger, situasjonskart og beskrivelser som er hensiktsmessige og nødvendige, uten å forringe den generelle standard. Endringer som følge av tekniske løsninger eller offentlige pålegg må påregnes. På tegningene er det vist forslag til plassering av innredning, garderober, kjøkken, hvitevarer med mer som ikke er del av leveransen. Det vil forekomme tekniske føringer med kanaler og rør som ikke er vist på tegning.  Det er ofte normalt at bygningsmaterialer påvirkes av fuktighet og uttørking. Det er ikke unormalt at det vil kunne forekomme sprekkdannelser o.l. på grunn av bevegelser i materialene.

Listverk vil ha synlige spikerhoder. Listverk og trapper er behandlet på fabrikk og kjøper må påregne flekk-maling/sparking og/eller toppstrøk.
Boligene vil bli levert byggrengjort. Det vil si at boligen ryddes for avfall, gulv støvsuges og skap støvtørkes. Øvrig vask av overflater og vinduer må utføres av kjøper. Boligenes arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om at avvik kan forekomme. Slike avvik vil ikke være reklamasjonsgrunn. Selger tar forbehold om at alle nødvendige offentlige godkjennelser for prosjektet blir gitt. Anslått areal på bruksrett for utomhus skisse og antall kvm. er foreløpig og anslagsvis og fastsettes nærmere ved endelig deling og seksjonering.

Tilvalg
Selger vet av erfaring at noen kjøpere ønsker å sette sitt personlige preg på boligen. Prosjektet og dets priser er basert på at arbeidene gjennomføres rasjonelt og med delvis serieproduksjon i form av systematisering av tekniske løsninger og valg av materialer. Dette gir begrensninger for hvilke tilvalg og endringer som kjøper kan forvente å få gjennomført, og innenfor hvilket tidsrom disse kan bestilles. Kjøper vil få anledning til å gjøre tilvalg innenfor entreprenørens tilvalgsmuligheter mot tillegg i pris. Kjøperen kan ikke kreve å få utført endrings- eller tilleggsarbeid som endrer kjøpesummen mer enn 15%, jf. bustadoppføringslova § 9. Kjøper kan heller ikke forvente å få utført endrings- eller tilleggsarbeider som vil forsinke fremdriften i prosjektet. Alle endrings- eller tilleggsarbeider som kreves av kjøper skal avtales skriftlig mellom partene.

Priser på endrings- eller tilleggsarbeider vil tilkomme et påslag på varer og tjenester. Det vil ikke være anledning for kjøper å bestille egne leveranser før overtakelse fra andre leverandører. Dersom kjøper trekker ut leveranser som er nødvendige for å få midlertidig brukstillatelse, som for eksempel hele kjøkkenet, må selger etablere en minimumsløsning (hybelkjøkken el.) for kjøpers regning. Boligene skal leveres i en slik stand at det kan utstedes midlertidig brukstillatelse.

Selger vil informere om frister for tilvalg. Mottas ikke skriftlig beskjed om ønskede tilvalg innen de oppsatte frister vil standard alternativ automatisk bli levert. I de tilfeller byggearbeidene er påbegynt vil tilvalgs mulighetene være begrenset. Desto lenger i byggeprosessen en har kommet desto mindre tilvalgsmuligheter. Det er ikke mulig å gjøre tilvalg etter at tilvalgs fristene har gått ut med mindre selger aksepterer dette. Arbeidet utføres i henhold til utbyggers tegninger og beskrivelse iht. til god håndverksmessig standard. Det kan også forekomme innkassinger på grunn av fremføring av tekniske installasjoner samt stolper til understøttelse av uthengte konstruksjoner. Det gjøres oppmerksom på at 3D illustrasjoner som følger av dette kan avvike fra leveransen.

Ikke med i leveransen, dersom ikke annet er avtalt:
- Utstyr og innredning som er stiplet er ikke med
   i leveransen, bortsett fra unntak som er nevnt
   spesielt
- Beskrivelse går foran tegning ved eventuelle
   avvik
- Søppelstativ, markiser, blomsterkasser,
   platting/ markterrasse, pergola og levegger
- Lysarmaturer eller annen elektrisk belysning
- Garderobeskap
- Boligvask. Bygget leveres byggrengjort dvs. at
   kjøper må påregne "finvask" før boligen tas i
   bruk.
- Hvitevarer til kjøkken
- Vaskeroms innredning

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Selger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er innforstått med at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse. Kjøper er gjort uttrykkelig kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før det totale prosjektet, herunder hele eller deler av fellesarealet utomhus, kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/ dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse. Dersom kjøper overtar boligen på midlertidig brukstillatelse har selger krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, mot at det holdes tilbake et beløp som sikkerhet for at ferdigattesten blir gitt. Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når utomhus ferdigstilles.

Arealangivelser
Arealer er angitt i ca. bruksareal BRA (salgbart areal BRA-S) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, sjakter og innvendige vegger, men ikke medregnet yttervegger og vegger mot andre bruksenheter. I tillegg opplyses det om ca. P-rom. Arealet for P-rom er inklusive innervegger men fratrukket areal for sjakter og boder. Selger tar forbehold om at mindre avvik kan forekomme.

Hvitvaskingsloven
Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt bestemmelsene i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Lovgrunnlag
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

Oppdragsnummer
39-20-9010

Internett
www.eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Bilde 3 av Sætre terrasse 21 A og B
For mer om objektet
Sætre terrasse 21 A og B

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: