Bilde 1 av Øvre Kråkenes 69BBilde 2 av Øvre Kråkenes 69B
Digital salgsoppgave
Øvre Kråkenes 69B

5152 Bønes • Bergen kommune

Prisantydning

kr 5 690 000

Omkostninger: kr 36 520Totalpris: kr 5 726 520
Bønes | Ny del av tomannsbolig med carport og flere utearealer. Sentral beliggenhet i attraktivt område. Lav dok. avgift
Vis i kartLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
106 m²
Bruksareal (BRA)
110 m²
Prisantydning
kr 5 690 000
Omkostninger
kr 36 520
Totalpris
kr 5 726 520
Byggeår
2020
Tomt
Fellestomt 797 m²
Oppdragsnummer
95210016
card-default

Daniel Rye

Partner | Daglig leder | Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Daniel
Prisantydningkr 5 690 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 900 000,-)kr 22 500,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 5 726 520
Eiendom
Øvre Kråkenes 69B, 5152 Bønes

Matrikkel
Gnr. 19 bnr. 403 i Bergen kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 110 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
2020

Tomt
Fellestomt ca. 797 m²

Prisantydning
5 690 000

Totalpris inkl. omkostninger
5 690 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

200,- (Pantattest kjøper)

585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

585,- (Tingl.gebyr skjøte)

22 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 900 000,-))

12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
36 520,- (Omkostninger totalt)
5 726 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Det vil tilkomme kommunale avgifter og renovasjon for hver enkelt bolig. Avgift er ikke fastsatt pr. dags dato.

Eier
Finn Jarle Sæle

Parkering
To parkeringsplasser i carport.

Beliggenhet
Velkommen til Øvre Kråkenes 69B! Denne boligen ligger i et veletablert område som er svært barne- og familievennlig. Området byr på flere fasiliteter som barnehager, skoler, dagligvare og flere muligheter for aktiviteter.

Det er kort vei til flere barnehager og skoler fra boligen. I området har du Løvstakken barnehage (0-6 år) og Spiren barnehage (0-6 år) bare to minutters gåavstand unna. For de eldre barna har du og Bønes skole (1-7 kl.) og Bergen kristne Grunnskole (1-10 kl.) i området, samt. Storetveit skole (8-10 kl.) en kort kjøretur unna.

Nærmeste dagligvarebutikk i området er Coop Extra Bønes en kort gangavstand fra boligen, og Rema 1000 på Fjøsanger. For et utvidet tilbud av varer og tjenester har du flere muligheter en kort kjøretur unna, for eksempel Sletten Shoppingsenter og Oasen Senter. Her finner du flere dagligvarebutikker, restauranter og cafeer, apotek, vinmonopol og mye mer. Det er heller ikke lange veien til Bergen sentrum og Lagunen Storsenter hvor du finner ytterlige tilbud av varer og tjenester.

Det er flere muligheter for aktivitet i området, blant annet lekeplasser, ballbinger og volleyballbane. Området har nærhet til skog, mark og sjø og byr på gode turmuligheter på fjelltoppene Gullsteinen og Løvstakken. Ellers har du badestranden Kyrkjetangen i området hvor du kan nyte norsk sommer. For de som ønsker å benytte seg av tilbud på treningssentre er Aktiv365 Xpress Kråkenes en kort gange unna boligen, og Bergen Racketsenter en kort kjøretur.

Det er et godt kollektivtilbud i området og det går flere bussruter gjennom nabolaget. Med nærmeste busstopp en kort gangavstand fra boligen kommer du deg fort til flere deler av Bergens bydeler. Ellers er området svært sentralt og har kort vei til blant annet Bergen sentrum og Flesland med flere.

Tomt
Fellestomt, ca. 797 m²
Mål hentet fra seeiendom.no

Intensjonen er at hver av boligene benytter hver sin side av tomten.

Inneholder
Areal og fordeling pr etasje:
1.etg: 55 kvm BRA / 55 kvm P-rom
U.etg: 55 kvm BRA / 51,6 kvm P-rom

Leiligheten går over to plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Entre, bad, kjøkken og stue.
U.etg: Hall, bad, vaskerom og tre soverom.

I tillegg medfølger 1 stk innvendig bod på ca. 3,4 kvm og 1 stk ekstern bod på ca. 5,9 kvm samt 2 stk fast parkeringsplass i carport.

Arealer er hentet fra byggetegninger - det er ikke kontrollmålt.

Byggemåte
Konstruksjon og utførelse oppfyller kravene i Plan og Bygningsloven, med tilhørende forskrift TEK17.

Informasjon om byggemåte er hentet fra leveransebeskrivelse:

Grunn og fundamenter: sprengt stein på fjell med komprimert pukk og singel på toppen. Kraftig såle (stripefundament) under ringmurselementer og betongvegg.

Yttervegger: Konstruksjonsvirke i 2x8 pluss innvendig utforing på 5 cm. Isolasjon i veggene, innvendig dampsperre og utvendig GU gips med krysslektet lekt med utvendig kledning.

Takkonstruksjoner: Kompakt tak hvor dampsperre, isolasjon og taktekking legges oppå bjelker og sponplater.

Gulvsystemer: Etasjeskillere av 30 cm høye I-bjelker. 22 mm impregnert gulvspon på toppen.

Primærrom
Primærrom: 106 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 110 kvm

Standard
Øvre Kråkenes 69B er en del av en tomannsbolig som er bygget i 2020. Boligen er helt ny og ubebodd, og har lyse kvaliteter. Her er det nye overflater i alle rom og gjennomgående hvitoljet 1-stavs eikeparkett på gulv.

1. etasje |

Hovedinngangen til boligen ligger i første og øverste etasje. Her kommer du inn i en entre med god plass til å henge fra seg sko og ytterklær. I entreen er trappen som fører oss ned til underetasjen, samt et bad.

Badet i øverste etasje er på 3,6 kvm. og inneholder et vegghengt toalett, servant med møblement, speil med belysning og et dusjhjørne av glassvegger.

Det er en åpen stue/kjøkkenløsning på totalt 37 kvm. Denne løsningen er med på å skape et sosialt samvær i rommet. Stuedelen i boligen er på 26 kvm. og har god plass til en deilig sofakrok og en spisegruppe. Fra stuen har du utgang til to terrasser, en på 14,5 kvm. og en på 8,8 kvm.

Selv om det er en åpen stue/kjøkken løsning er det en kjøkkenøy i rommet som skaper et naturlig skille. Kjøkkendelen er på 11 kvm. og har en innredning fra Kvik. Her er det integrerte hvitevarer og rikelig med skapplass. På kjøkkenøyen er det en barløsning som skaper plass til barstoler og en liten spiseplass.

U. etasje |

Når du kommer ned i underetasjen kommer vi i en hall på 5,3 kvm. Fra denne hallen har du inngang til bad, vaskerom og tre soverom.

Badet i underetasjen er på 5,6 kvm. og inneholder et vegghengt toalett, servant med møblement, speil med belysning og et dusjhjørne av glassvegger.

Vaskerommet er på 2,7 kvm. og har opplegg til vaskemaskin. Her er også varmtvannstanken plassert. Fra dette rommet er det utgang til uteområde nede.

Boligens tre soverom er alle i underetasjen. Hovedsoverommet er på 11,6 kvm. og god plass til dobbeltseng. Her er det inngang til en bod på 3,4 kvm. for ekstra oppbevaring, og utgang til uteområdet. De to andre soverommene er på 7,6 kvm og har garderobeskap for oppbevaring.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen. Ferdigattest vil være på plass før overtakelse.

Oppvarming
- Varmekabler i alle bad og vaskerom.
- Varmegjenvinning i balansert ventilasjon.

Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Kommunale avgifter
Det vil tilkomme kommunale avgifter og renovasjon for hver enkelt bolig. Avgift er ikke fastsatt pr. dags dato.

Eiendomsskatt
Det vil forekomme eiendomsskatt. Dette er ikke fastsatt da det ikke er beregnet av kommunen.

Faste løpende kostnader
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, forsikringer etc.

Forsikring med polisenummer
Frende Forsikring Polisenummer: 1057158

Garanti
Dersom avtale om salg inngås innen 6 måneder etter ferdigstillelse og selger opptrer som ledd i næringsvirksomhet, skal selger stille garanti for oppfylling av avtalen jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtagelse, og minst 5 % av kjøpesummen i fem år etter overtagelse.

Formuesverdi
[kke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør ca. 30% av beregnet markedsverdi og ca. 80% av sekundærbolig. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Tekniske installasjoner:
VVS:
- Rør i rør system

Elektrisk anlegg:
- Varmekabler i alle bad og vaskerom.
- Varmegjenvinning i balansert ventilasjon.

Diverse
Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte byggetegninger og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Det er laget vedtekter for sameiet. Disse kan man få etter henvendelse.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Annet
Mindre gjenstander som spiker, skrues mm kan forekomme. I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard.

Vi i Eie Eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Heem Boligstyling og fotografene Randen og Vie jobber eksklusivt for Eie Eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Erklæring tinglyst 06.03.2000 med dagboknr 2000/6223-1/106 vedrørende registrering av grunn.

Erklæring tinglyst 05.07.2001 med dagboknr 2001/20570-1/106 vedrørende erklæring/avtale. Bestemmelse om vann/kloakkledning.

Erklæring tinglyst 01.11.2016 med dagboknr 2016/1002411-1/200 vedrørende bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om vedlikehold.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Adkomst fra offentlig til privat vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp ifølge Bergen kommune.

Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
REGULERINGSPLAN:
Området er regulert til boliger ifølge Bergen kommune.

KOMMUNEPLAN:
Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til øvrig byggesone ifølge Bergen kommune.

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 6590004. Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 19 BNR 64, KRÅKENES. Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttrådt: 23.08.1999. Saksnr.: 199905767. Dekningsgrad: 93,7%.

PlanID: 6590000. Plannavn: FYLLINGSDALEN. BØNES PLANOMRÅDE 9. Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttrådt: 30.09.1985. Saksnr.: 190002087. Dekningsgrad: 6,3%.

Reguleringsformål (reguleringsplaner på grunnen):
PlanID: 6590004. Reguleringsformål: 110 - Boliger. Dekningsgrad: 93,7%.
PlanID: 6590000. Reguleringsformål: 110 - Boliger. Dekningsgrad: 4,1%.
PlanID: 6590000. Reguleringsformål: 199 - Annet byggeområde. Dekningsgrad: 2,1%.
PlanID: 6590000. Reguleringsformål: 719 - Felles avkjørsel. Dekningsgrad: < 0,1%.

Kommuneplan:
PlanID: 65280000. Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2019. Ikrafttrådt: 19.06.2019. Dekningsgrad: 100%.

Arealformål i kommuneplanen:
PlanID: 65270000. Arealstatus: 1 - Nåværende. Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg. Beskrivelse: Øvrig byggesone. Områdenavn: ØB. Dekningsgrad: 100%.

Hensynssoner gul støy i kommuneplanen.
PlanID: 65270000. Hensynssonetype: KpStøySone. Hensynssonenavn: H220_3. Beskrivelse: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad: 24,7%.

Kopi av planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
5 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
22 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 900 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

36 520,- (Omkostninger totalt)

5 726 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon: 49.900,-

Markedspakke: 10.900,-

Oppdragsnummer
95-21-0016

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Mekleriet Vest AS
EIE Bergen Vest
Org. nr:823590342
Hallheimslien 12
5184 Olsvik
Tlf: 55 50 03 00, Fax:

Ansvarlig megler
Partner | Faglig leder | Eiendomsmegler MNEF Sebastian Eide

Saksbehandlere
Daniel Rye
EIE Bergen Vest
Partner | Daglig leder | Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 41 37 52 98 / E-post: dr@eie.no

EIE Bergen Vest
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Bilde 3 av Øvre Kråkenes 69B
For mer om objektet
Øvre Kråkenes 69B

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: