Bilde 1 av Smiehaugen 28Bilde 2 av Smiehaugen 28
Digital salgsoppgave • Prosjektenhet
Smiehaugen 28

1900 Fetsund • Lillestrøm kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Enebolig Varåveien 13
Gå til prosjektsiden
Boligtype
Enebolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
14
Antall soverom
5 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
120 m²
Bruksareal (BRA)
136 m²
Prisantydning
kr 5 750 000
Omkostninger
kr 10 140
Totalpris
kr 5 760 140
Tomt
Eiet tomt m²
Oppdragsnummer
11200119
Prisantydningkr 5 750 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 8 770,-
  
Totalpris kr 5 760 140
Nøkkelinformasjon
- Smakfull, moderne innredning.
- Oppføres i henhold til TEK17.
- Parkering i carport og på tomt.
- Gode solforhold.
- Innbydende entré med gulvvarme.
- Studio-kjøkken fra Drømmekjøkkenet eller tilsvarende.
- Alle hvitevarene blir integrerte.
- Delvis åpen løsning mot nydelig stue.
- Rommet får stemningsfull peisovn.
- I tillegg får rommet utgang til balkong.
- Boligen får markterrasse i tilknytning til hagen.
- Et delikat bad med vaskerom.
- Bad i 2. etasje i tilknytning til soveromsfløy.
- Tre soverom, alle i første etasje.
- Lagringsplass i utvendig sportsbod.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Med roterende varmeveksler.
- Mulighet for smarthusteknologi.
- Det klargjøres for ladestasjon til elbil.
- Mulighet for foreldreavdeling i andre etasje, med bad og walk-in closet.
- Boligene er bygget av anerkjente boligbyggere.
- Bygges på tradisjonelt vis!

Hvorfor kjøpe nytt?
- Boligen er i forskriftsmessig stand med fem års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.
- Bærekraft har vært en av tankene bak dette prosjektet - Ferdigbehandlet kledning og Royalimpregnerte terrassebord, vinduer med aluminiumsrammer etc. gir mindre vedlikehold.
- Dokumentavgift av tomteverdi!

Hovedoppdragsnummer
11-20-9005

Eiendom
Eiendommens opprinnelige adresse er Varåveien 13, men boligene vil få adressene Varåveien 13, 15, 17 og 19 når de blir ferdigstilt.

Matrikkel
Gnr. 431 bnr. 225 i Lillestrøm kommune

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er under utvikling, og at endring av adresse, matrikkel, seksjoneringer etc. vil/kan forekomme. Eiendommen er skilt ut fra Gnr. 431 bnr. 125.

Boligtype
Enebolig i kjede

Eierform
Eierseksjon

Ferdigstillelse
Forventet ferdigstillelse er 3-4 kvartal 2022.

Ansvarlig megler
Partner / Eiendomsmegler Lasse Saltkjel

Selger/Utbygger
Aksen Eiendom AS

Priser fra - til
Priser fra 6 050 000,- til 6 050 000,-

Arealer
Primærrom (P-rom): 120 m², Bruksareal (BRA): 136 m²- 137 m²

Eiendomsskatt
Lillestrøm kommune har eiendomsskatt på 2 promille. Skattetaksten beregnes fra eiendomsskattetaksten minus 20% forsiktighetsmargin, minus bunnfradraget på kr. 1 800 000,-. Nye boliger skal ikke betale eiendomsskatt de første tre årene. Selger tar forbehold om endringer i slik eiendomsskatt.

Se Lillestrøm kommunes hjemmeside for ytterligere informasjon om eiendomsskatt.

Kommunale avgifter / Andre løpende utgifter
Kommunale avgifter og eiendomsskatt fastsettes når boligene er ferdig bygget og betales som hovedregel av den enkelte seksjonseier direkte til kommunen. Det tas forbehold om at disse vil kreves inn via felleskostnader til sameiet. Basert på erfaringstall estimeres de kommunale avgiftene til ca kr. 15 000,- per år for hver enkelt av boligene. Det gjøres for øvrig oppmerksom på at dette er et estimat, og at kommunesammenslåingen mellom Fet, Skedsmo og Sørum, kan ha en innvirkning på dette.

Det må forventes at sameiet fastsetter felleskostnader på bakgrunn av vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, eventuell forretningsførsel med mer. Se ytterligere informasjon under "felleskostnader og vedlikehold".

Foruten ovennevnte, vil innboforsikring, medieabonnementer, strømutgifter etc. være faste løpende kostnader.

Lekre, prosjekterte eneboliger i kjede
Boligene oppføres med kvalitetsmaterialer og får selvfølgelig 5 års reklamasjonsrett. Første og andre etasje blir like på alle boligene, foruten eventuelle speilvendinger.

Inngangspartiet vil ligge i tilknytning til carporten, så her kan du gå tørrskodd til og fra bilen. Et lunt vindfang med gulvvarme ønsker deg velkommen inn i første etasje. Etasjen får bad, vaskerom og tre pene soverom, samt hall med trapp opp til andre etasje. I andre etasje finner du stue og kjøkken i en delvis åpen løsning - et nydelig rom med listefrie vinduer, stemningsfull peisovn og utgang til en solrik balkong. Kjøkkenet leveres av Drømmekjøkkenet (eller tilsvarende) og får integrerte hvitevarer. Mellom stue og kjøkken, i tilknytning til soveromsfløyen, finnes det et romslig bad med toalett.

På www.smiehaugen.no kan du orientere deg i fred og ro, og finne den boligen som passer for deg. På
hjemmesiden finner du prosjektets boligvelger, informasjon om overtagelse og ferdigstillelse, informasjon om felleskostnader og omkostninger samt all annen praktisk og teknisk informasjon.

Stue og kjøkken
Boligene får stue og kjøkken i andre etasje, i en delvis åpen løsning Rommet er ca. 46 kvm og får enstavs laminatgulv fra Mammut av typen Mountain Oak Beige. Gulvlistene får samme farge. Veggene sparkler og males, og rommet får store, listefrie vinduer. Det blir vinduer på flere sider, noe som gir et fint gjennomlys og en luftig romfølelse. Rommet får også en stemningsfull peisovn, samt utgang til balkong.

Kjøkkeninnredningen leveres fra Drømmekjøkkenet (eller tilsvarende), av type Studio kulør, og får hvite, profilerte fronter og en laminert benkeplate med oppvaskkum. Det monteres avtrekksvifte over kokesonen, og alle hvitevarer er integrert. Den åpne løsningen inn mot stuen gjør rommet til et perfekt samlingssted for familien, og et bad er praktisk plassert sammen med soveromsfløyen.

Entré, soverom og garderobe
Boligene får et trivelig, overbygd inngangsparti i forbindelse med carporten, så her kan du gå tørrskodd til og fra bilen. Et lunt vindfang ønsker deg velkommen inn i første etasje, og rommet har pene fliser på gulv med varmekabler. Fra vindfanget blir det en kortvegg på 70cm slik at en får plass garderobeskap.

Hallen får malte vegger og enstavs laminatgulv, og gulvet leveres fra Mammut av typen Mountain Oak Beige. I tillegg får boligene hvite innerdører av type Harmonie Line eller tilsvarende. Opp mot andre etasje blir det hvitmalt trapp med beisede trinn.

Eneboligene får minimum fem soverom, tre i første etasje og to i andre etasje. Rommene i første etasje blir på henholdsvis 8, 9 og 11 kvm og får enstavs laminatgulv fra Mammut av typen Mountain Oak Beige også her. Veggene sparkles og males, og vinduene blir listefrie. Soverommene vil ha god plass for senger, kommoder, skap med mer. I andre etasje vil det i all hovedsak bli levert to soverom, men det kan være muligheter for å benytte dette som en foreldreavdeling med soverom, bad og walk-in closet. I tillegg vil boligene ha gode lagringsmuligheter i utvendig sportsbod.

Bad/wc/vaskerom
Hoveddelen av boligen får bad og vaskerom. Badet og vaskerommet ligger sammen i første etasje, og det andre badet ligger i andre etasje. Vaskerommet ligger i eget rom innenfor badet og har varmtvannsbereder, skyllekum og opplegg for vaskemaskin.

Badet blir flislagt og får gulvvarme og downlights. Innredningen er fra Viking Bad, av type Mie, og består av en heldekkende servant med hvite underskuffer. Over servanten monteres det speil med belysning. I tillegg får badet et veggmontert toalett, samt et 90x90 cm dusjhjørne fra Viking Bad (type Mats Krom).

Uteområdene
Eiendommen rundt boligene leveres planert, med jord, og tilsås. Det blir utgang fra stue/kjøkken i andre
etasje til balkong og i første etasje blir det markterrasse med god plass for utemøbler, grill med mer - et perfekt samlingssted på varme sommerdager. Hver enhet får vedtektsfestet bruksrett til sitt naturlige areal.

Balkongen har vedlikeholdsvennlige terrassebord, samt et fint rekkverk i alu/glass fra Plastmo. Kledningen er også ferdigbehandlet og leveres i grå/brun utførelse. Det leveres fire utelys av typen SG Ludo.

Fellesområdene opparbeides med plen, diverse lekeapparater, felles sittegruppe og en koselig, felles grillplass. Gårdsplassene og adkomstvei leveres med freseasfalt.

Parkering
Det blir parkering i carport og på gårdsplassen, og det gjøres klart for ladestasjon for elbil. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Tomt
Eiendommen blir seksjonert som et sameie, og man får vedtektsfestet bruksrett til den delen som naturlig hører til. Dette sameiet vil ikke ha noen tilhørighet til nabosameiet i "Smiehaugen Park", annet enn at man vil få bruksrett til lekearealene som er der.

Nærområdet
Eiendommen ligger i et naturskjønt og landlig boligområde på Roven, drøye 2 km fra Fetsund sentrum i Lillestrøm kommune. I nærområdet finnes barnehager, barne- og ungdomsskole, daglige servicetilbud og god offentlig kommunikasjon.

Fra Hvaltjern, Varsjøen og Heia renner elva Varåa, og denne passerer rett ved eiendommen. Langs denne elva lå et av tidligere Fet kommunes tidligste og største industrier - Varåbruket. På 1600 og 1700-tallet ga sager og kverner mange arbeidsplasser her. Varåbruket var eid av forskjellige Christiana-borgere og handelshus opp gjennom hundreårene. Familien Quille var de siste som dreiv møllebruket Warå mølle, og de har nå eid bruket i over hundre år.

Lillestrøm kommune har et rikt kulturliv og en vakker natur som innbyr til friluftsliv. Fine bademuligheter finnes ved Varsjøen, Heiavann og Hvalstjern. Sistnevnte har også skistadion med lysløyper og skiskyting. Fet IL tilbyr fotball, håndball, innebandy og allidrett. Idrettslaget har fine fasiliteter med bl.a. friidrettsbane og idrettshall. Fet Golfklubb har 9-hulls golfbane nær Nordre Øyeren naturreservat.

Av severdigheter og kulturelle tilbud anbefales Fetsund lenser - landets eneste gjenværende fløtningsanlegg. Det er bevart som et levende museum med verksteder for tradisjonelt håndverk, kafé og museumsbutikk. Fetsund lenser ligger i et vakkert naturområde ved innfallsporten til Nord- Europas største innlandsdelta, og har både natur- og kultursti.

Servicetilbud
I Fetsund sentrum finnes det tre dagligvarebutikker, Rema 1000, Extra og Spar, samt en rekke andre butikker og servicetilbud som apotek, vinmonopol og pub. I tillegg ligger Fokus senter på Sørumsand ca. 7-8 km unna. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Lillestrøm Torv en selvskreven møteplass i bykjernen
på Lillestrøm. Strømmen Storsenter og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det ca. 2,5 km til Riddersand barneskole og Østersund ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlig kommunikasjon
Området har mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Dammerud som ligger ca. 200 meter fra eiendommen, og Svingen togstasjon ligger ca. 750 meter unna. Det er meget gode pendlermuligheter fra stasjonen med bl.a. tog til Oslo som tar ca. 20 min. Ny 4-felts motorvei mellom Fetsund og Lillestrøm har forkortet reiseveien med bil. Ved å benytte bil tar det ca. 7 min til Fetsund, 7 min til Sørumsand, 13 min til Lillestrøm, 27 min til Oslo og 33 min til Oslo Lufthavn.

Leveransebeskrivelse
Tomten og utomhusområdene:
- Utomhusarealer leveres planert med stedlige masser.
- Plener leveres med jord og er tilsådd.
- Gårdsplass og adkomstvei leveres med freseasfalt.

Konstruksjoner:
- Isolert støpt plate på mark.
- Etasjeskille i I-bjelker.
- 3-lags vinduer/balkongdører/terrassedør med Alu kledning utvendig.
- Ytterdør i hvit utførelse.
- Pulttak med papp.
- Vindusbeslag i silvergrå utførelse.
- Behandlet kledning i grå/brun utførelse.
- Rekkverk på terrasse i alu og glass.
- Terrassebord i Royalimpregnert trevirke.

Innvendige konstruksjoner:
- Alle innvendige vegger leveres med malte gipsplater.
- Himlinger levers i slett hvit utførelse.
- Kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkken med laminert benkeplate. Integrerte hvitevarer.

Innvendig trapp og dører:
- Innvending trapp, hvitmalt med beisede trinn.
- Innvendige dører - hvit ramtreutførelse. Harmonie Line eller tilsvarende.

Oppvarming og ventilasjon:
- Varmekabler i vindfang, bad og vaskerom 1. etg. Bad i 2. etg.
- Ildsted med stålpipe i stue.
- Balansert ventilasjonsanlegg med roterende varmeveksler, tilluft til alle oppholdsrom og utluft fra alle våtrom.

Elektrisk anlegg:
- Elektroleveranse iht egen spesifikasjon. NEK 400.
- Muligheter for smarthusteknologi.
- Innvendig er det medregnet Downlights etter egen spesifikasjon.
- 3 fas opplegg for fremtidig smart ladeboks for el-bil.
- 4 stk utelys type SG Ludo.

Sanitær:
- Det leveres utstyr i hvit utførelse fra anerkjente leverandører, med ettgreps blandebatteri.
- Vegghengte toaletter.
- 200 liters varmtvannsbereder på vaskerom.
- 1 stk frostfri utekran.

Bad 1. etasje:
- 90 x 90 cm dusjhjørne.
- Vegghengt toalett.
- 120 cm innredning med underskap og speil.

Bad 2. etasje:
- 90 x 90 cm dusjhjørne.
- Vegghengt toalett.
- 120 cm innredning med underskap og speil.

Vaskerom:
- Vegghengt skyllekum inkl armatur og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
- Ettgreps armatur kjøkkenbenk.
- Opplegg for oppvaskmaskin.

Gulv, maling og våtromsarbeider:
- Enstavs Mamutgulv 3197 Everest Oak White i alle tørre rom.
- Gulvlister i samme farge i alle tørre rom.
- På gulv i gang, bad og vaskerom leveres fliser.
- Alle fliser i god kvalitet.
- Alle innvendige vegger leveres sparklet og malt to strøk.

Carport/sportsbod:
- Dør i sportsbod i samme farge som inngangsdør.
- Vegger og himlinger leveres ubehandlet.

Generelt:
- Røykvarslere i alle etg.
- Brannslukningsapparat.
- Fellesområder opparbeides med diverse lekeapparater, felles sittegruppe og grillplass.

Det er mulig å gjøre endringer iht. tilvalgspakker.

Ikke med i leveransen:
- Tilknytning tlf/antenne/bredbånd.
- Ladeboks for el-bil.

Andre momenter/forbehold:
Tegningene i prospektet er veiledende. Innredninger er definert i egen beskrivelse. Mer detaljert dokumentasjon av innredninger i kjøkken, bad og garderobe vil bli fremlagt før eventuelt tilvalg. Siden detaljtegninger ikke er utført når denne beskrivelsen lages, tas det forbehold om at veggtykkelser kan bli justert noe for å tilpasse nødvendige fremføringer av tekniske anlegg. I tillegg kan det vise seg nødvendig å innarbeide mindre tekniske sjakter for fremføring av teknisk anlegg. Alle utførelser er i henhold til gjeldende forskrifter og standarder.

Oppvarming - Teknisk
Boligen vil varmes opp med panelovner i rom (følger ikke med) og gulvvarme på bad og i vindfang, supplert med vedfyring. I tillegg får boligen et balansert ventilasjonsanlegg med roterende varmeveksler. Det blir tilluft til alle oppholdsrom og uttrekk fra alle våtrom. Det elektriske anlegget får selvfølgelig sikringsskap med automatsikringer, og det monteres en 200 liters varmtvannsbereder på vaskerom.

Energimerking
Byggene føres opp i henhold til TEK 17. Energimerking blir beregnet i forbindelse med detaljprosjektering. Energimerking gir relevant informasjon om hvor energieffektiv eiendommen er. Karakterskalaen strekker seg fra A (høyest) til G (lavest). Se www.energimerking.no for mer informasjon om energimerking av boliger.

Ferdigattest / Midlertidig brukstillatelse
Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtagelse kan finne sted. Ved innflytning kan det foreligge en midlertidig brukstillatelse som senere blir avløst av en ferdigattest når mindre gjenstående arbeider er utført. Utbygger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest på eiendommene.

Formuesverdi
Formuesverdien er per nåværende ikke fastsatt. Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. For 2018 og 2019 settes formuesverdien av primærboliger til 25 prosent av boligverdien og for sekundærboliger settes den til 90 prosent av boligverdien.

Heftelser / Tilliggende rettigheter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Følgende servitutter er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

1983/103030-2/8 Bestemmelse om vannledn.
Tinglyst 19.05.1983
Rettighetshaver: Fet kommune
Gjelder denne registerenheten med flere

1983/103299-1/8 Best. om vann/kloakkledn.
Tinglyst 30.05.1983
Rettighetshaver: Fet kommune
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/7208-1/8 Best. om vann/kloakkledn.
Tinglyst 30.04.2004
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/246730-1/200 Elektriske kraftlinjer
Tinglyst 23.05.2006
Rettighetshaver:HAFSLUND NETT AS
Org.nr: 980489698
Avtaleom rettigheter og pliker ved bygging, drift og vedlikehold av
høyspenningsluftledninger.
Gjelder denne registerenheten med flere

2009/572921-1/200 Erklæring/avtale
Tinglyst 06.08.2009
Rettighetshaver: HAFSLUND NETT AS
Org.nr: 980489698
Overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold
av frittliggende nettstasjon (prefabrikkert kiosk) (stedsevarig rett)
Gjelder denne registerenheten med flere

Vi gjør videre oppmerksom på at det i henhold til eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn to seksjoner i sameiet.

Kjøpers ansvar for øvrige sameiers mislighold
For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jfm. eierseksjonsloven § 24.

Vei / Vann / Kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Det er privat vei til offentlig vei.

Odel / Konsesjon
Verken odel eller konsesjon er relevant for denne eiendommen.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Eiendommen er regulert til boligformål, jf. reguleringsplan for "Smiehaugen".

Sameiet
Varåveien 13, 15, 17 og 19 vil bli bestående av ett sameie. Sameiet er på nåværende tidspunkt ikke opprettet.

Felleskostnader og vedlikehold
Felleskostnader er alle kostnader ved drift som ikke gjelder den enkelte bruksenhet og som berører seksjonene. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, eiendomsforsikring og offentlige skatter og avgifter som ikke utlignes på den enkelte bolig.

Til dekning av sin andel av felleskostnadene skal den enkelte sameier forskuddsvis hver måned betale et á kontobeløp fastsatt av styret. Sameiermøtet vedtar med alminnelig flertall avsetning til fond til dekning av fremtidige vedlikeholdsutgifter, påkostninger eller andre fellestiltak på eiendommen.

De beløp sameierne skal betale til fondet innkreves samtidig med den månedlige betalingen til dekning av felleskostnader.

Forsikring
Frem til overtagelsen vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelse må kjøper selv besørge fullverdiforsikring og innboforsikring.

Utleie
Hele eller deler av boligen kan fritt leies ut.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Varåveien 15 kr. 5 980 000,-

Varåveien 17 kr. 5 990 000,-

Varåveien 19 kr. 6 050 000,-




Omkostninger

8 770,- (2,5% dokumentavgift av tomteverdi kr. 351 000,-)

585,- (Tinglysning av skjøte)

585,- (Tinglysning av kjøpers pantedokument)

200,- (Panteattest kjøper)




10 140,- (Totale omkostninger)




Det gjøres oppmerksom på at det vil måtte påregnes å innbetale en til to måneders andel felleskostnader
som oppstartskapital til sameiet. Dette vil avklares nærmere av utbygger, når sameiet er opprettet.

Betalingsbetingelser
Det skal innbetales kr. 100 000,- ved avtaleinngåelse, så snart og/eller forutsatt at selger har stilt garantier iht. bustadoppføringslova § 12. Resterende kjøpesum, inkludert omkostninger og eventuelle tilvalg skal være på meglers klientkonto senest fire dager før overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.57 500)
Oppgjørshonorar (Kr.5 750)
Totalt kr. (Kr.63 250)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Garantier
Selger skal, umiddelbart etter at avtale er inngått, stille garanti etter bustadoppføringslova § 12. Garantien skal gjelde fra tidspunkt for avtaleinngåelse og frem til fem år etter overtagelse. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesummen frem til overtagelse, og minst 5 % etter overtagelse. Er det i avtalen tatt forbehold som beskrevet i bustadoppføringslova § 12 annet ledd, andre setning, er det tilstrekkelig at selger stiller garantien straks etter at forbeholdene er falt bort, men selger skal uansett stille garanti før byggearbeidene starter.

I tilfeller der det skal stilles garanti etter fristen i forrige avsnitt og dette ikke er gjort, kan kjøper gi selger et skriftlig varsel med en frist på minst ti virkedager til å rette forholdet. Har entreprenøren heller ikke innen denne fristen dokumentert at det er stilt garanti i samsvar med bustadoppføringslova § 12, har kjøper rett til å heve avtalen. Innbetalt beløp til meglers klientkonto tilhører kjøper og kan fritt disponeres av kjøper inntil selger har stilt forskuddsgaranti eller skjøte til kjøper er tinglyst.

Selgers forbehold
Kjøper må være innforstått med den usikkerhet som foreligger med hensyn til fremdrift og overtagelse, og kan ikke påberope seg overskridelser av de her angitte estimerte overtagelsestidspunkt som avtalt frist for ferdigstillelse/ overtagelse. En forsinkelse i forhold til disse estimatene vil således ikke kunne danne grunnlag for krav om dagmulkt eller annen erstatning.

Tegninger og bilder i illustrasjonsbok er kun illustrasjoner og kan avvike i forhold til plan- og fasadetegninger som vedlegges kontrakt, herunder teknisk beskrivelse. Alle illustrasjoner, skisser, møblerte plantegninger med mer er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, så som for eksempel møbler og garderobeskap, og det vil derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Beplanting og blomster, innredninger, tepper, møbler, markiser, og annet tilbehør utover det som er beskrevet ovenfor, leveres ikke. Det tas forbehold om at sjakter og føringsveier for tekniske installasjoner ikke er ferdig inntegnet. Innkassinger vil ha varierende størrelse avhengig av
boligtype og etasjeplan.

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boligene i prosjektet. Interessent oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold terreng og omkringliggende bygningsmasse med mer) før budgivning. Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, likevel slik at den generelle standard og utførelse ikke forringes eller endres vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassinger og nedforinger av teknisk anlegg, mindre endringer av boligens areal og lignende.

Utbygger forbeholder seg retten til å foreta nødvendige endringer som følge av offentlige pålegg eller tilpasninger i forhold til tekniske løsninger. Videre forbeholder utbygger seg rett til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, materialvalg og fargevalg samt innvendige og utvendige fellesarealer, uten at kjøper har rett til å kreve endringer av avtalt pris. Dette gir ikke utbygger rett til å foreta endringer som er av en slik art at boligens standard objektivt sett forringes eller objektivt svekker boligens bruksverdi. Utbygger skal så langt det er praktisk mulig informere kjøper om slike endringer. Det kan være avvik mellom de plantegninger og skisser som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen.

Videresalg av kontraktsposisjon
Kjøper kan søke om å få transportere sine rettigheter og plikter til en ny kjøper. Transporten krever samtykke fra selger, og selger forbeholder seg retten til å nekte overdragelse på fritt grunnlag. Ved akseptering av transport, tilkommer et transportgebyr på kr. 75 000,- inkludert mva. Dette gjelder også dersom kjøper videreselger enheten med direkteoverskjøting.

Tilvalg
Mot vederlag har kjøper rett til å få utført endrings- og tilleggsarbeider. Rettigheten begrenses oppad til 15% av avtalt vederlag. Til orientering opplyses det at bustadoppføringslovas § 9, andre avsnitt inneholder bestemmelse om at ønsker om endringer og tilvalg kan avvises når disse vil føre til ulemper for entreprenør/selger som ikke står i forhold til forbrukerens interesse. Dersom det likevel er mulig å få utført de ønskede endringer, vil det kunne påløpe ekstra kostnader.

Endringene innebærer at beskrivelsen av salgsobjektet justeres i henhold til de avtalte endringer og tilvalg. Det er også etter endringene selger som er ansvarlig for hele leveransen av boligen, og kjøper kan forholde seg til selger ved eventuell forsinkelse eller mangler knyttet til endringene. Kjøper er ansvarlig for å betale hele kjøpesummen, inkludert betaling for endringene, til eiendomsmeglers klientkonto. Endringsavtaler skal være skriftlige.

Det gjøres oppmerksom på at dersom planløsningen endres, eller endringer medfører at nye byggetegninger må foreligge, vil det påløpe et gebyr til tegner/arkitekt for dette.

Avbestilling av tilleggsarbeider
Kjøper kan avbestille i henhold til reglene i bustadoppføringslova §§ 52 og 53. Slik avbestilling kan gi selger rett til økonomisk kompensasjon. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Opplysninger
Opplysninger som fremgår av dette salgsprospekt er hentet fra utbygger og er godkjent av selger. Du oppfordres til selv å foreta undersøkelser som du mener er av betydning for ditt eventuelle bud/kjøp av boligen. Reguleringsplan, kommuneplan mm. fremlegges ved forespørsel.

Budgivning
Faste priser. Se egne dokumenter for prisliste og kjøpsbekreftelse. Selger/megler kan fritt endre prisliste uten varsel. Det er til en hver tid den siste versjonen som er gjeldene.

Bud kan sendes skriftlig til lsa@eie.no eller per SMS til megler på telefon 47 30 08 69.

Lovgrunnlag
Boligene selges til forbrukere i henhold til "lov om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m.", heretter kalt bustadoppføringslova.

Oppdragsnummer
11-20-0119

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Smiehaugen 28
For mer om objektet
Smiehaugen 28

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: