Bilde 1 av Skårerbyen Pluss Hus 1 leil. 5Bilde 2 av Skårerbyen Pluss Hus 1 leil. 5
Digital salgsoppgave
Skårerbyen Pluss Hus 1 leil. 5

1473 Lørenskog • Lørenskog kommune

Prisantydning

kr 4 415 000

Omkostninger: kr 95 720Totalpris: kr 4 510 720
Skårerbyen Pluss Hus 1 | 3 roms selveierleil. m/hvitevarer | 0,- forskudd | Garasjeplass | Terrasse | Resalg av kontrakt
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
57 m²
Bruksareal (BRA)
59 m²
Fellesutgifter
kr 2 478 / Mnd
Prisantydning
kr 4 415 000
Omkostninger
kr 95 720
Totalpris
kr 4 510 720
Byggeår
2022
Tomt
Eiet tomt m²
Oppdragsnummer
77220330
card-default

Jan Erik Ellefsrud

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Jan
Prisantydningkr 4 415 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 894 000,-)kr 22 350,-
Transaksjonskostnad kjøperkr 30 000,-
Tilvalgkr 42 000,-
  
Totalpris kr 4 510 720
Eiendom
Skårerbyen Pluss Hus 1 leil. 5, 1473 Lørenskog, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 102 Bnr. 1 i Lørenskog kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Ferdigstillelse
Ferdigstillelse er satt til den 01.02.2023 kl. 08:30 av utbygger.

Selger/Utbygger
Utbygger er Skårer Bolig AS v/Selvaag Bolig AS

Hjemmelshaver
Utbygger er Skårer Bolig AS.

Eier av kontrakt er: Thuy Van Thi Vo

Areal
Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 59 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra utbygger. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Tomt
Skårerbyen Pluss sameie planlegges bygget på eiet tomt som skilles ut fra gnr. 102, bnr. 1 i Lørenskog kommune. Tomteareal for Løkkatunet/ Skårerbyen Pluss sameie er ca. 15 975 m2. Det gjøres oppmerksom på at dette er en foreløpig beregning av arealet, og at avvik vil forekomme.

Det kan bli gjennomført justeringer av tomtens grenser og areal før overtakelse.

Tomten blir opparbeidet med blant annet gressplen, beplantning, gangveier, lekeplass og utomhusarealer med benker iht. utomhusplanen. Endelig detaljprosjektering og/eller myndighetskrav vil kunne medføre enkelte endringer på utomhusplanen.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 415 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 22 350,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 894 000,-))
kr 30 000,- (Transaksjonskostnad kjøper)
kr 42 000,- (Tilvalg)
--------------------------------------------------------
kr 95 720,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 510 720,- (Totalpris inkl omkostninger)

Fellesutgifter
Kr.2 478,- pr.mnd. Kun stipulert felleskostnader. I tillegg kommer TV/bredbånd ca. kr. 490,-/mnd., fjernvarme (kr. 14,-/kvm pr. mnd), samt garasjeplass kr. 200,-/mnd., serviceavg. og driftskostnad Selvaag Pluss, m.m.

Felleskostnader skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer. Basert på utkast til budsjett som er utarbeidet av utbygger i samarbeid med forretningsfører, er disse stipulert til ca. kr. 42,- pr. kvm BRA pr. mnd. Fastsettelse av første års driftsbudsjett og felleskostnader vedtas på sameiets konstituerende sameiermøte.

Felleskostnadene fordeles i henhold til vedtektene. Forretningsfører vil på vegne av sameiet, i forbindelse med kjøpers overtakelse av bolig, innkreve 2 måneders ekstra felleskostnader som startkapital til sameiet. Kapitaltilskuddet vil ikke bli avregnet mot månedlige felleskostnader eller tilbakebetalt ved eventuelt salg av seksjonen.

Følgende kostnader kommer i tillegg til månedlige felleskostnader:
• Digital-TV og bredbånd, stipulert til ca. kr. 490,- pr.mnd.
• Kostnad fjernvarme som inkluderer varmt tappevann og vannbåren varme på bad (ikke strømforbruk til panelovner), fakturert etter faktisk forbruk. Forretningsfører stipulerer kostnad til ca. kr. 14,- pr. kvm BRA. I tillegg kommer kostnad tilmåling og avlesing. (Flere analyseselskap forventer store svingninger i strømprisene de neste fem årene før de stabiliseres på et "normalt" nivå. Det er også usikkerhet til hvor lenge Statens støtteordning vil vare for felles strøm og fjernvarme i eierseksjonssameier. Disse faktorene gjør at det er svært vanskelig å estimere hvor mye energikostnadene for eierseksjonssameiet vil bli når det er ferdig bygd og overlevert.)
• Felleskostnad parkeringsplass, stipulert til ca. kr. 200,- pr. mnd. pr.plass.

Dersom kjøper 2 ønsker å melde seg inn i Selvaag Pluss-tjenesten kommer følgende kostnader i tillegg:
• Serviceavgift Selvaag Pluss kr. 1 000,- pr.mnd.
• Driftskostnad Selvaag Pluss kr. 150,- pr. mnd.

Beskrivelse
LYS OG LUFTIG 3-ROMS PLUSSLEILIGHET

Lys og luftig leilighet med 2,60 takhøyde, store vindusflater og lys en-stavs eikeparkett. Denne boligen vil få en markterrasse på ca. 13,5 kvm. utenfor stuen. Balansert ventilasjon sikrer godt inneklima og lave energikostnader. Som eier av en Plussbolig utvides hverdagssonen med et 600 kvm stort fellesområde: Kaffebar, lounge, selskapsrom, treningssenter, møterom og gjesterom for overnattingsbesøk.

Hus 1 vil bestå av 104 leiligheter og planlegges som ett byggetrinn (byggetrinn 3 i Skårerbyen). Skårerbyen Pluss vil bestå av 3 hus med til sammen 242 leiligheter. Hus 1, 2 og 3 vil til sammen utgjøre Skårerbyen 2 sameie. Det tas imidlertid forbehold om annen organisering, herunder oppdeling i flere boligsameier eller sammenslåing med senere byggetrinn. Salgsinformasjon redegjør for planlagt organisering av boliger, fellesarealer og garasjeanlegg, samt betingelser for kjøp av bolig. Det vises imidlertid til forbehold inntatt i eget punkt.

Plussboliger® fra Selvaag Bolig er leiligheter av høy standard. I tilknytning til leilighetene bygger vi et serviceområde på 600 kvm som beboerne har eksklusiv tilgang til. Her finner man kaffebar med ferske aviser, velutstyrt trimrom, flere tilgjengelige gjesterom, møterom, selskapslokale med storkjøkken og betjent resepsjon. Serviceområdet betjenes av en heltidsansatt vert som hjelper med store og små tjenester, fra skjorterens til hundepass.

Kjøp av en Plussbolig® er en investering i en ny livsstil, med smak av hotell. Se felleskostnader for å få oversikt over kostnad for disse tjenestene.

Lørenskog er i kraftig vekst, og Lørenskog kommune har spennende planer for sitt nye bysentrum. Her transformeres en sterkt trafikert hovedåre til miljøgate tilrettelagt for gående og syklende, med cafèer og butikker på gateplan. Skårerbyen bygges i tilknytning til den planlagte miljøgaten, og vi bidrar til sentrumsutviklingen med 15.000 kvm nytt parkareal.

Plussboligene® får prosjektets beste beliggenhet, midt i parken. Parken vil bygges ut etappevis sammen med boligene.

NÆRINGSLOKALER
Det kommer to mindre næringslokaler i første etasje av hus 1, ved siden av Serviceområdet.

BARNEHAGE
Det planlegges barnehage i den senere utviklingen av Skårerbyen, i BT5.
 
Link til utbyggers salgsoppgave:
https://prospekt.selvaagbolig.no/skarerbyen/prospekt-skaarerbyen-pluss-hus-1/

Parkering
Det følger med en stk. garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Ev. kjøp av ekstra garasjeplass (dersom ledig) må avtales direkte med utbygger Selvaag Bolig.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

I garasjeanlegget under og mellom byggene etableres det parkeringsplasser inkludert HC plasser i henhold til kommunale krav. Kontakt Selvaag for mer informasjon om ev. mulighet for kjøp av parkeringsplass.

Parkeringsanlegget for Skårerbyen Pluss sameie planlegges som ett sammenhengende anlegg. Adkomst og nedkjøring til garasjeanlegget er under Hus 1, se utomhusplan. Det vil bli mulighet til å kjøpe ladestasjon for el-bil som tilvalg. Enkelte av leilighetene vil få tildelt HC-plass som sin parkeringsplass. Det gjøres oppmerksom på at kjøpere av leiligheter med tilknyttet HC plass, vil måtte akseptere bruksbytte dersom en annen beboer med parkeringsplass har dokumentert behov for HC plass. Bruken av HC plasser administreres av det fremtidige sameiet. Deler av garasjen kan bli benyttet til p-plasser til særskilt bruk for bildeling, organisert gjennom Selvaag Pluss Service. Utbygger forbeholder seg retten til å selge parkeringsplasser i garasjeanlegget til seksjonseiere i Skårerbyen for øvrig.

Beliggenhet
Beliggende på Skårer midt i Lørenskog kommune i det som nå utvikles som komunens "by"-sentrum. Her er det gang-/ sykkelavstand til alt Lørenskog har å by på av fasiliteter

I det ferske fylket Viken finner du en kommune som strekker seg nordover til Lillestrøm og sørover mot Enebakk, med ett bein i storbyen og det andre i vakker og vernet natur. Reiser du 15 minutter vestover med bil, buss eller tog, kan du fråtse i Norges rikeste og mest varierte utvalg av bygleder. Oslos arenaer for mat, drikke, kunst, konserter og mote kan måle krefter med en hvilken som helst europeisk storby. Skulle utferdstrangen ta overhånd, ligger Gardermoen en kort tur nordover! Drar du sørover, derimot, gjennom det karakteriske østlandske jordbrukslandskapet, befinner du deg med ett i Østmarka. I Lørenskog slipper du med andre ord å velge mellom action og ro. Visjonen om fremtidens urbane Lørenskog bærer bud om et enda mer mangfoldig tilbud.

Bebyggelse
Området er under utvikling men består av både boligbebyggelse, kombinert bolig-og næringsbebyggelse og næringsbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Byggemåte
Skårerbyen Pluss planlegges med til sammen 242 leiligheter fordelt på tre hus og minimum to byggetrinn. Hus 1, 2 og 3 vil til sammen utgjøre Skårerbyen 2 sameie.

Hus 1 i Skårerbyen Pluss vil bestå av 104 leiligheter. Hus 2 og 3 vil bestå av 138 leiligheter og planlegges som ett byggetrinn (byggetrinn 4 i Skårerbyen).

BÆRESYSTEMER
Hovedbæresystem i stål og betong. Etasjeskiller leveres hovedsakelig i betong. Det blir synlige V-fuger i himlinger.

FASADER
Fasader består i hovedsak av skjermtegl.

YTTERTAK
Takkonstruksjonen isoleres og dimensjoneres i henhold til energiberegninger. Det legges taktekking med forskriftsmessig fall til sluk. For de leilighetene som får takterrasser vil det legges tremmegulv, som angitt på kontraktstegning.

HIMLINGER
Generell takhøyde er ca 2,60 meter. Det må påregnes lokale nedforinger og/eller innkassinger i himlinger grunnet tekniske installasjoner i leilighetene eller grunnet overliggende takterrasser. Nedforinger og innkassinger er vist på kontraktstegninger, men ytterligere eller endrede nedforinger kan forekomme som en del av detaljprosjekteringen.

INNERVEGGER
Innervegger utføres generelt i stenderverk som kles med gips på begge sider, alternativt med en eller flere vegger av betong. Internt i leilighetene isoleres innvendige vegger mot bad og sjakt.

TILPASNING FOR RULLESTOL/TILGJENGELIGHET
Ved behov for bruk av rullestol i leilighetene, må kjøper påregne å fjerne eller flytte hele, eller deler av innredningen i leiligheten. Ikke alle leiligheter har tilgjengelighetskrav, kontakt selger for mer informasjon.

VINDUER/BALKONGDØRER/SKYVEDØRER
Utvendig leveres disse med aluminiumskledning og innvendig sortmalt. Alle åpningsbare vinduer leveres med barnesikring. Balkongdører leveres med knappevrider innvendig. Ved FG krav til balkongdør vil det leveres innvendig nøkkel.

DØRER
Glatte hvite innvendige dører. Gjæret hvitt listverk med synlige stifter. Krom vrider. Dør fra felles korridor til leiligheten leveres med farge bestemt fra arkitekt.

PÅREGNELIG SVINN, KRYMPING
I nyoppførte bygninger må det i noen grad forventes svinn og krymping av materiale, for eksempel svinnriss i mur, mindre riss i maling ved skjøter, hjørner og sammenføyninger som følge av krymping av trevirke og betong. Slike forhold er ikke å anse som mangler ved levert ytelse.

SPORTSBODER
Alle leilighetene får egen sportsbod. Bodene vil hovedsakelig være lokalisert i parkeringskjeller. Bodene vil bli fordelt av selger i forkant av innflytting. Sportsboder får en størrelse på minst 2,5 kvm for leiligheter under 50 kvm eller 5 kvm for leiligheter over 50 kvm. Sportsbod utføres som nettingbod med tett dør og med feste for hengelås. Det gjøres oppmerksom på at det i enkelte sportsboder vil kunne være tekniske installasjoner slik som f.eks.
ventilasjonskanaler og fremføring av VA-anlegget eller bæresystem, som kan redusere det totale lagringsvolumet. Sportsboder er kun ment for lagring av gjenstander som tåler temperatur- og fuktsvingninger. Hengelås leveres ikke.

VARMEANLEGG/OPPVARMING
Det vil bli levert elektrisk oppvarming med panelovner. På baderom leveres det vannbåren varme i gulv.

VENTILASJON
Leilighetene får balansert ventilasjon fra et desentralisert aggregat plassert i hver leilighet. Innblåsing av luft til alle oppholdsrom via ventiler, samt avtrekk fra bad og kjøkkenventilator.

ELKRAFT - FORDELING
Forbruker med jordfeilvarsling, fordelingsskap og måler. Anlegget legges skjult i leilighetene. Kjøper må selv tegne strømabonnement. Sikringsskap plasseres i leilighetene. Leveranse av elektropunkter iht. bestemmelsene i NEK 400:2018. Strøm til fellesarealer og garasje blir levert fra egne målere i henhold til eierbrøk. Belysning i trapperom og garasje styres med bevegelsessensorer, slik at lyset dempes når arealene ikke er i bruk. Det legges opp til at 100% av parkeringsplassene i innendørs garasjeanlegg kan få strøm til opplading av el- bil. Fordeling og ladestasjon til den respektive parkeringsplass vil bli tilbudt som tilvalgsbestilling og betales av de kundene som bestiller dette. Ladestasjonene er Mode 3, 11kw ved 3fas 400v med type 2 og leveres med nøkkel. Det leveres felles systemer for lading av elbiler. Med et felles system kan tilgjengelig effekt omfordeles på samtlige ladepunkter slik at kapasiteten på det enkelte punkt kan variere.

FELLES BELYSNING
Anlegg for belysning av private veier og øvrige fellesarealer eies og vedlikeholdes av det fremtidige sameiet.

HEIS
Det leveres heis i forbindelse med trapperom. Heis går ned til garasjekjeller.

RENOVASJON
Renovasjon er planlagt som utvendig søppelsuganlegg. Det vil kunne bli midlertidige løsninger med avfallsbeholdere, inntil anlegget settes i drift. Foreløpig planlagt plassering av renovasjonspunktene er vist på utomhusplanen. Det tas forbehold om utbyggers rett til å endre plassering av avfallspunktene.

BØTTEKOTT
Det bygges bøttekott som del av fellesarealene. Dette leveres med rustfri vaskekum med varmt og kaldt vann, samt sluk.

POSTKASSER
Postkasser med sylinderlås leveres og monteres i forbindelse med inngangspartiet i hvert enkelt hus. Alternativt leveres en sentral postkasse med digitalt varslingssystem, type Posten 2.0.

ADGANGSKONTROLLSYSTEM
Det leveres låser og nøkler i system for å få god sikkerhet, kvalitet og funksjonell tilgjengelighet i prosjektet. Generelt leveres det tre sett nøkler til alle dører/arealer som beboere skal ha tilgang til. En ekstra nøkkel til hver bolig vil oppbevares i resepsjonen som del av Plusskonseptet.

BRANN
Alle boligene blir levert med et automatisk slukkeanlegg/ vanntåkeanlegg, samt ett håndslukkerapparat eller husbrannslange (plassert i kjøkkenbenk) i hver leilighet. Boder og garasjer vil også få automatisk slokkeanlegg/ sprinkleranlegg. Enkelte balkonger vil kunne bli sprinklet.
Det installeres sentralt brannvarslingsanlegg iht. gjeldende lover og forskrifter.

KABEL-TV/BREDBÅND/IP-TELEFON
Det installeres et standardisert fiber IP-nettverk for distribusjon av TV- og datatjenester frem til boligen. Det leveres ett komplett punkt i stue. Utbygger har tegnet avtale med Telenor, planlagt leveranse er T-We. Bindingstid er 5 år. Månedspris for TV pakke og internett vil være ca kr. 440,- med mulighet for individuell tilpasning av leveransen.

MERKNADER TIL ROMSKJEMA OG PLANTEGNINGER
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende informasjon i romskjema:
• Skyvedørsfronter og garderober er stiplet inn i salgstegningene for å vise mulig plassering, og er ikke en del av leveransen.
• Hvitevarer er ikke en del av leveransen.
• Bad vil bli plassbygget eller levert som badekabiner.
• Plantegningene presentert i prospektet er ikke detaljplanlagt med kjøkkenleverandør. Det vil derfor i noen tilfeller være avvik på kjøkken mellom plantegning og kjøkkentegning.

Ovennevnte er hentet fra utbyggers salgsoppgave.
 
Link til utbyggers salgsoppgave:
https://prospekt.selvaagbolig.no/skarerbyen/prospekt-skaarerbyen-pluss-hus-1/

Primærrom
Primærrom: 57 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad, 2 soverom, kjøkken/stue.

Bruksareal
Bruksareal: 59 kvm

Boder
1 sportsbod i kjeller.

Leveransebeskrivelse
STUE:
Gulv - Standard 1-stav HARO Oak white Light Markant 2V, børstet matt lakk. Terskler og gulvlist i tilsvarende utførelse som parkett. Gulvlist m/synlige spikerhull. Terskler og gulvlist i tilsvarende utførelse som parkett. Gulvlist m/synlige spikerhull.

Vegg - Sparklet og malt. Fargekode NCS S 1000-N.

Tak - Sparklet og malt. Fargekode NCS S 0500-N Ikke taklist.

Synlig V-fuge i betonghimling. Synlige sprinklerhoder/ vanntåkeanlegg.

ENTRE/HALL:
Gulv - Parkett Standard 1-stav HARO Oak white Light Markant 2V, børstet matt lakk. Terskler og gulvlist i tilsvarende utførelse som parkett. Gulvlist m/synlige spikerhull.

Det leveres ikke garderobeskap i entréen.

Vegg - Sparklet og malt. Fargekode NCS S 1000-N.

Tak - Sparklet og hvitmalt gips/ betong. Fargekode NCS S 0500-N Ikke taklist. Synlig V-fuge i betonghimling. Synlige sprinklerhoder/ vanntåkeanlegg.

SOVEROM
Gulv - Standard 1-stav HARO Oak white Light Markant 2V, børstet matt lakk. Terskler og gulvlist i tilsvarende utførelse som parkett. Gulvlist m/synlige spikerhull. Terskler og gulvlist i tilsvarende utførelse som parkett. Gulvlist m/synlige spikerhull.

Det leveres ikke garderobeskap på soverom.

Vegg - Sparklet og malt. Fargekode NCS S 1000-N.

Tak - Sparklet og hvitmalt gips/ betong. Fargekode NCS S 0500-N. Ikke taklist. Synlig V-fuge i betonghimling. Synlige sprinklerhoder/ vanntåkeanlegg.

KJØKKEN
Gulv - Standard 1-stav HARO Oak white Light Markant 2V, børstet matt lakk. Terskler og gulvlist i tilsvarende utførelse som parkett. Gulvlist m/synlige spikerhull. Terskler og gulvlist i tilsvarende utførelse som parkett. Gulvlist m/ synlige spikerhull.

Vegg - Sparklet og malt. Fargekode NCS S 1000-N.

Tak - Sparklet og hvitmalt gips/ betong. NCS S 0500-N. Ikke taklist. Synlig V-fuge i betonghimling. Synlige sprinklerhoder/ vanntåkeanlegg.

Kjøkkeninnredning 317 Touch Keo eller tilsvarende. Front: Sand laminerte slette fronter. Håndtak: Håndtak 544 Metall rustfritt stål Høyder: 2333 MM med sokler. Benkeplate: Laminat 354 Concrete Slate Grey 38 MM tykkelse med rett forkant. Kum : Rodi 87217 600MM bred, topplimt som standard. Dekksider og takavslutning: Samme farge som fronter.

Kjøper 1 har gjort følgende tilvalg på kjøkken: Hvitevarepakke - BRA (kr 42,000,-).

BAD
Gulv - Fliser 30x30 cm Newcon Cream, og 5x5 i dusj. Fug med farge tilsvarende flis, ca. 2-3mm tykkelse på fug. Nedsenket dusjsone.

Vegg - Fliser 60x30 cm Newcon Cream. Fug med farge tilsvarende flis, ca. 2-3mm tykkelse på fug. Tak - Hvite plater/ hvitmalt gips. Ev. vannfordelingsskap på vegg. Synlige Sprinklerhoder/ vanntåkeanlegg.

Det leveres hvit innredning iht. plantegning. Innredningen kommer i bredde, 60-80-100 eller 120. Heldekkende benkeplate med plass til vaskemaskin under benk. Eller innredning med servant og vaskesøyle. Speil med lys. Bad med 120 cm innredning leveres med 60 cm underskap m/ skuffer og 2x60 cm overskap med speilfront. Plass til vaskemaskin/tørketrommel under benk. Rettvinklete dusjvegger i herdet klart glass som kan svinges inn i dusjnisjen når dusjveggene ikke er i bruk. Enkelte bad får rette dusjvegger.

Vegghengt toalett. Det leveres vannbåren varme i badegulv. Innfelte hvite LED downlights i tak. Lys over vask/speil. Dobbelt stikk på vegg ved servant. Stikkontakter for vaskemaskin og tørketrommel.

Bad vil bli plassbygget eller levert som badekabiner.

Det ovennvente er hentet fra utbyggers salgsoppgave. For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagte salgsoppgave fra utbygger

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Boder
1 sportsbod i kjeller.

Vei / Vann / Kloakk
Offentlig.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Området er regulert til bolig, næring og kombinasjonsformål.

Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser kan sees hos. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Sameiet
Utbygger vil opprette sameiet, og sørge for valg av forretningsfører.

Utbygger/selger har rett til å inngå avtaler på vegne av eierseksjonssameiet før overtagelse (bl.a. strømleverandør, vaktmestertjenester, vedlikehold av tekniske installasjoner og valg av signaloperatør for kabel-tv og data).

Stipulert overtagelse
Ferdigstillelse er satt til den 01.02.2023 kl. 08:30 av utbygger.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Utleie
Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Fordeler ved å kjøpe nybygg
Det er mange fordeler for den som kjøper ny bolig.

For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. En av disse er at du får god tid til salg av egen bolig og forberedelse av flytteprosessen.

Lavere omkostninger og høy trygghet
Kjøpere av nybygg har ekstra trygghet gjennom at salget reguleres av Bustadoppføringslova, der utsteder selger garantier som varer i 5 år etter overtakelse. Vanligvis er det lavere omkostninger ved kjøp av prosjekterte boliger, da man kun betaler dokumentavgift av andel tomteverdi.

Annet
Midt i det nye sentrum av Lørenskog ligger Skårerbyen - et nytt boligområde hvor fremtidens bo-behov får legge premissene for både arkitektur og funksjon. Visjonen er å skape et godt sted å vokse opp og bo gjennom et helt liv.

Lørenskog har opplevd en rivende utvikling de senere årene, med en langsiktig plan om å bygge opp et nytt sentrum på Skårer. Midt i smørøyet ligger området hvor Selvaag Bolig skal skape en ny bydelsoase med opp mot 1100 hjem i direkte tilknytning til et stort parkområde.

En av de unike kvalitetene i Skårerbyen er den store parken som bygges i umiddelbar nærhet til alle leilighetene. Den vil utgjøre en vesentlig del av den grønne aksen som skal strekke seg langs Skårersletta helt fra Benterud i sør til Solheim i nord. I parken vil du blant annet kunne finne fotballbane, volleyballbane, Tuftepark og skatepark.

Når området står ferdig utbygd vil hvert nabolag ha direkte forbindelse på tvers, fra sitt gårdsrom og ut i frie grøntområder. Tanken er å legge til rette for gode boforhold for de som skal skape seg et hjem, samtidig som hele området bidrar til at nærmiljøet får et løft. Derfor utrustes også området med ulike fasiliteter for aktivitet, blant annet bordtennisbord, klatrevegg og trampoline. Her vil det finnes aktiviteter for alle aldre.

Når den nye Skårersletta er ferdig som miljøgate etableres også mange nye sykkel- og gangforbindelser, samtidig som det vil være enkelt å komme seg rundt med kollektivtransport. Beliggenheten er sjelden å finne på tomter i dag, og gjør Skårerbyen til et perfekt sted være - både for de som søker naturopplevelser og det urbane.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 415 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 22 350,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 894 000,-))
kr 30 000,- (Transaksjonskostnad kjøper)
kr 42 000,- (Tilvalg)
--------------------------------------------------------
kr 95 720,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 510 720,- (Totalpris inkl omkostninger)

Betalingsbetingelser
Det skal ikke betales inn forskudd ved kontraktsinngåelse kun administrasjonsgebyr på kr. 30 000,-. Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si at det ikke forutsettes pant i leiligheten som kjøpes. Påløpte renter vil tilfalle kjøper 2 frem til skjøte er tinglyst.

Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Avbestilling
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper kunne bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av avbestillingen. I stedet for erstatning kan det være fastsatt et avbestillingsgebyr. Erstatning og avbestillingsgebyr reguleres av bustadoppføringslova §§ 53 og 54.

Garantier
Garanti etter buofl. § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse.

Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden, og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper.
 
Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Selgers forbehold
Alle opplysninger er gitt med selgers forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige uten at den generelle standard forringes. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endringer av boligens areal, tilpasninger av utomhusplan og liknende. Ved arealavvik på 5% eller mindre, har partene ikke krav mot hverandre.

Selger kan ikke garantere at det ikke er skjeggkre i boligen ved overlevering.

Tegninger og perspektiv er kun ment som en illustrasjon. Det kan således inneholde elementer som ikke inngår i selgers leveranse, både når det gjelder utvendige innvendige og forhold. Mindre justeringer må påregnes i detaljprosjekteringen. Det gjøres oppmerksom på at dersom det er avvik mellom endelig leveransebeskrivelse og fremlagte tegninger/planskisser/illustrasjoner, er det endelige leveransebeskrivelse som gjelder. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning.

Selger kan tinglyse bestemmelser som vedrører sameiet, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene.

Ved avvik mellom informasjon gjelder dokumentene i den rekkefølge som er nevnt over. Lovpålagte opplysninger om eiendommen er ufullstendig uten alle vedlegg.

Videresalg av kontraktsposisjon
Kjøper kan ikke uten selgers skriftlige samtykke videreselge (transportere) kjøpekontrakten eller selge boligen videre før hjemmel er overført.

Tilvalg
Grunnet fremdriften i prosjektet er det ikke lenger mulig å gjøre tilvalg.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Utbygger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er innforstått med at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse. Kjøper er gjort uttrykkelig kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før det totale prosjektet, herunder hele eller deler av fellesarealet utomhus, kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/ dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse. Dersom kjøper overtar boligen på midlertidig brukstillatelse har selger krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, mot at det holdes tilbake et beløp som sikkerhet for at ferdigattesten blir gitt. Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når utomhus ferdigstilles.

Arealangivelser
Prislister er angitt i ca. bruksareal BRA (salgbart areal BRA-S) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige ev. boder, sjakter og innvendige vegger, men ikke medregnet yttervegger og vegger mot andre bruksenheter. I tillegg opplyses ca. P-rom i prislisten. Arealet for P-rom er inklusive innervegger men fratrukket areal for sjakter og ev. boder. Selger tar forbehold om at mindre avvik kan forekomme.

Budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen i våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Ta kontakt dersom du har behov for bistand i forbindelse med budgiving.

Lovgrunnlag
Boligen selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

RESALG AV BOLIG UNDER OPPFØRING:
Kjøper 1 har inngått avtale med Utbygger om kjøp av ny eierseksjon i sameie på eiet grunn. Eiendommen vil tildeles seksjonsnummer og sameiet vil bli etablert før ferdigstillelse.

Ny kjøper (Kjøper 2) er gjort kjent med at seksjonen er under oppføring, og tidligere er solgt fra Utbygger til Kjøper 1 i følge signert kontrakt.

Utbygger er Skårer Bolig AS v/ Selvaag Bolig AS, orgnr. 990 212 929.

Ny kjøpere (Kjøper 2) er kjent med at utbygger forholder seg til Kjøper 1, og at Kjøper 1 er ansvarlig for å bringe all informasjon videre til Kjøper 2.

Kjøper 1 og Kjøper 2 har begge rett til/krav på ettårsbefaring av boligen.

Kjøper 2 får et kontraktsforhold med Kjøper 1, og ikke med Utbygger. Kjøper 1 står fullt ut ansvarlig for å oppfylle alle sine forpliktelser i henhold til kjøpekontrakten inngått med Utbygger helt frem til overtagelse av boligen.

Oppdragsnummer
77-22-0330

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Ansvarlig megler
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner Jan Erik Ellefsrud

Saksbehandlere
Jan Erik Ellefsrud
EIE Lillestrøm
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 46 42 03 00


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Skårerbyen Pluss Hus 1 leil. 5
For mer om objektet
Skårerbyen Pluss Hus 1 leil. 5

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: