Bilde 1 av Goliveien 18DBilde 2 av Goliveien 18D
Digital salgsoppgave
Goliveien 18D

1464 Fjellhamar • Lørenskog kommune

Prisantydning

kr 12 400 000

Omkostninger: kr 61 520Totalpris: kr 12 461 520
Nyoppført, eksklusiv familiebolig. Integrert garasje, stor og solrik takterrasse, flott utsikt og praktikantdel.
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
4
Antall soverom
4 soverom
Bruksareal (BRA)
235 m²
Prisantydning
kr 12 400 000
Omkostninger
kr 61 520
Totalpris
kr 12 461 520
Byggeår
2020
Tomt
Fellestomt m²
Oppdragsnummer
11200010
card-default

Per Anders Lindstad

Styreleder/Eiendomsmegler
Les om Per
card-default

Terje Skrolsvik

Partner / Eiendomsmegler
Les om Terje
Prisantydningkr 12 400 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 2 100 000,-)kr 52 500,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 12 461 520
Velkommen til Goliveien 18D!
Solrikt beliggende på Fjellhamar finner du denne lekre boligen. Arkitektur og utforming av boligene i det som omtales som "Golitoppen" var viktig under prosjekteringen, og boligene er bygget med tanke på å kombinere enkelt stell og vedlikehold, som i en leilighet, med muligheten for å nyte uteliv i landlige og solrike omgivelser. Boligen er eksklusiv, velutstyrt og bygget i vedlikeholdsvennlige materialer.

Nøkkelinformasjon
- Stor vestvendt takterrasse med utgang direkte fra en stor takstue ("penthouse preg")
- Bygget i vedlikeholdsvennlige materialer
- Solrikt, vestvendt beliggende i et sentralt, men samtidig rolig område
- Gode utsiktsforhold mot Fjellhamar Torg
- Stue og kjøkken har en åpen løsning med en fantastisk vindusvegg
- Mulighet for praktikantdel/hybel med egen inngang
- Garasje med direkte inngang til boligen, elbillader og egen utvendig parkeringsplass
- Eksklusive felles uteområder utformet av landskapsarkitekt med gatestein, granittmur, belysning, beplantning m.v.

Boligene er velutstyrte med:
- Enstavs eikeparkett
- Lekre, flislagte bad med marmor- og kjeramikkfliser
- Peis/peisovn
- Rikelig med downlights
- Kjøkkeninnredning fra Nybo
- Integrerte, høykvalitets hvitevarer (Gorenje+)
- Garderobeskap
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
- Sentralstøvsuger
- Lader for elbil i garasje
- Opplegg for minikjøkken i kjellerstue/praktikantdel/hybel

Hvorfor kjøpe nytt?
- Dokumentavgift av tomteverdi
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid

Hovedoppdragsnummer
11-20-0010

Eiendom
Goliveien 18D, 1464 Fjellhamar

Matrikkel
Gnr. 107 bnr. 292 snr. 4 i Lørenskog kommune

Boligtype
Halvpart tomannsbolig

Eierform
Eierseksjon

Ferdigstillelse
Boligene er ferdigstilt og klar for overtagelse

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Per Anders Lindstad

Hjemmelshaver
Goliveien 18 AS

Priser fra - til
Priser fra 12 400 000

Arealer
Bruksareal: 235 kvm

Eiendomsskatt
Lørenskog kommune har per dags dato ingen eiendomsskatt.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er på nåværende tidspunkt ikke fastsatt. Erfaringsmesig vil kommunale avgifter ligge i størrelsesordenen kr. 20 000,- per år. Det tas forbehold om fastsettelse og feil ift. kommunale avgifter.

Energimerke
Alle eiendommer som selges eller leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket eiendommen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått.

Det er foretatt energimerking av boligen, hvor oppvarmingskarakter ORANGE og energikarakter B ble oppnådd.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Fjellhamar i Lørenskog kommune, helt på grensen til Strømmen i Lillestrøm kommune. Området har nærhet til flotte turområder og gode servicetilbud - både i Lørenskog og på Strømmen. Det er også gangavstand til togstasjon, barnehager, skoler, butikker med mer.

Fjellhamardammen miljøpark ligger en kort sykkeltur unna, og det er badeplasser ved både Vesletjernet og Langvannet. Kommunen stiller ellers sterkt på idrettsfronten med tilbud som favner de fleste. Det er blant annet flere ballplasser, ishall bak Metro senter, golfbane på Losby, svømmehall og tennisbane ved Kjenn, flerbrukshall på Fjellsrud med mer.

I Lørenskog sentrum, i tilknytning til bussterminalen og Metro kjøpesenter, ligger Lørenskog Hus - et flott, nyere kulturhus. Veiviseren ligger i kulturhuset og er en fin møteplass for kommunens innbyggere. Her er det kafé som er åpen hver dag, inkludert søndager, samt seniortreff og forskjellige aktiviteter.

Aktivitetshuset Volt er en del av kulturhuset for ungdom fra 13 år og opp. På Volt kafé kan du kjøpe billig mat, møte venner, spille foosball, bordtennis, x-box eller bare slappe av. Kafeen har trådløst nett og ingen kjøpeplikt.

I området ved Lørenskog stasjon finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken åpnet nå i 2020 og har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde.

Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy! I 2021 åpner Thon Hotel Snø, tilknyttet helårsarenaen med ski-inn/ski-out rett fra hotellet. Prosjektet SNØ er ikke bare hotell og skiarena, men som en ny bydel med aktiviteter tilpasset alle, også godt egnet for barnefamilier.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Fjellhamar og Meny Strømmen. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til både Metro og Lørenskog Storsenter Triaden, samt Strømmen Storsenter med 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Det er gangavstand til Fjellhamar stasjon og Strømmen stasjon. I tillegg har Lørenskog sentrum bussterminal med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Fjellhamar tar det ca. 4 min til Strømmen Storsenter, 6 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 23 min til Oslo lufthavn.

Skoler og barnehage
Fra eiendommen er det gangavstand til Fjellhamar barneskole, og det er også kort vei til Fjellsrud ungdomsskole og Lørenskog videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Mailand og Strømmen, samt et godt utvalg av barnehager. OsloMet - storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller i Lillestrøm. Det åpner ny barneskole i 2023 på BMI tomta.

Uteområde
Tomten og uteplassene har meget gode solforhold, vestvendt med nydelig kveldssol, og med utsikt ned mot Lørenskog sentrum og områdene rundt. Boligen har en fantastisk takterrasse på 66 kvm. og en veranda på 10 kvm. med direkte utgang fra stue/kjøkken. Uteområdene er prosjektert av landskapsarkitekt og er flott opparbeidet med romslig gårdsplass, koselige hager og flotte fellesområder. Det er bygget støttemurer i granitt, og gårdsplassen har delvis asfalt og delvis gatestein i granitt. Det er montert eksklusiv utebelysning, store blomsterkasser, frostfrie utekraner med mer. Uteområdene er det ferdig beplantet med bøkehekk, trær og prydbusker.

Parkering
Boligen har integrert garasje med inngang direkte til boligen. Garasjeporten er fjernstyrt, og elbillader er inkludert. Boligen har også en utvendig parkeringsplass.

Planløsning
1. etasje: Vindfang og hall med direkte adkomst til garasje.
2. etasje: Stue/kjøkken, hovedsoverom med eget bad, to soverom med felles bad, bod og garderoberom.
3. etasje: Takstue og takterrasse.
Sokkeletasje: Trapperom, kjellerstue/praktikantbolig/hybel med direkte utgang, eget bad og mulighet for kjøkken, samt bod og teknisk rom.

Kjøkken og stuer (hovedstue og takstue)
Boligen har stue og kjøkken i en moderne og funksjonell åpen løsning (58,3 kvm) Det er lys, enstavs eikeparkett på gulvene. Veggene er malt i en smakfull kombinasjon av lyse og mørke, tidsriktige farger. Stuen og kjøkkenet har en fantastisk vindusvegg og direkte utgang til veranda. I stuen er det rikelig med downlights samt peis type 1 for ekstra varme og hygge. I toppetasjen er det en flott takstue på 41 kvm med utgang til takterrasse.

Kjøkkendelen har lekker kjøkkeninnredning fra Nybo med integrerte Gorenje+ hvitevarer. Innredningen har mørke, glatte fronter og lys benkeplate med planlimt oppvaskkum.

Kjellerstue/praktikantdel/hybel
Boligen har en kjellerstue/praktikantdel/hybel på 17kvm. med egen inngang, bad og opplegg for montering av minikjøkken. Det er lys, enstavs eikeparkett og varme i gulvene. Badet er flislagt.

Bad/wc/vaskerom
I boligen finnes totalt tre bad. Badene er delikat innredet med pene hvite fliser i størrelse 20x50 på veggene. På gulvene er det lekre fliser/marmor med lun gulvvarme.

Innredningen på badene består av en heldekkende servant med underskap/skuffer, og over servantene er det montert speil med belysning. Badene har downlights og veggmontert toalett. To bad i hver bolig har dusjhjørne med regnfallsdusj, hånddusj og innfellbare glassdører. Det siste badet har dusjhjørne/dusjnisje med vanlig dusjgarnityr og glassvegger/dører. Det er mulighet for montering av badekar.

Soverom og garderobe
Boligen har tre soverom i andre etasje på henholdsvis 6,8 kvm, 9,3 kvm og 13,3 kvm.  Alle rommene har lys, enstavs eikeparkett på gulvet og pent malte vegger (mulighet for tapet). Hovedsoverommet har bad og eget garderoberom.

Oppvarming - Teknisk
Boligen varmes opp med elektrisitet. Det er gulvvarme på badene, i inngangspartiet og i kjellerstuen/praktikantdelen. Boligen har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det elektriske anlegget har selvfølgelig automatsikringer, og det er en 300 liters varmtvannsbereder. Boligen har downlights i mange rom, og det er montert sentralstøvsuger.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Vei / Vann / Kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Det er privat vei til offentlig vei.

Odel / Konsesjon
Verken odel eller konsesjon er relevant for denne eiendommen.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Sameiet
Boligen er et del av et nyopprettet sameie på totalt seks enheter, og det vil derfor måtte påregnes at det skal innbetales en månedlig fellesutgift eller liknende for fremtidig vedlikehold, snømåking, felles bygningsforsikring m.v. Det vil også være opp til sameiet hvorvidt de kommunale avgiftene faktureres gjennom sameiet eller om de går til hver enkelt seksjonseier.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
12 400 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
52 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 2 100 000,-))
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

61 520,- (Omkostninger totalt)

12 461 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Boligtekst (kr.5 737,50,-)

Tilrettelegging (kr. 40 000,-)

Provisjon (1% av salgssum)

Oppgjør (kr. 5 500,-)

Markedspakke (kr. 30 000,-)

Visning (kr. 1 000,-)

Grunnpakke (kr. 6 784,-)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra Lørenskog kommune datert   mars 2021.

Hvitvaskingsloven
I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. er megler pliktig til å gjennomføre kundekontroll av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet.

Dersom nevnte parter ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling eller forhold som rammes av straffeloven §§ 147 a, 147 b eller 147 c kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovgrunnlag

Følgende gjelder der handel handel kommer i stand før 1. januar 2022
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset. Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Følgende gjelder der handel handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

NB: For eiendommer hvor handel kommer i stand etter 01.01.2022 gjelder følgende: Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Oppdragsnummer
11-20-0010

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Goliveien 18D
For mer om objektet
Goliveien 18D

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: