Bilde 1 av Melumveien 81 og 83Bilde 2 av Melumveien 81 og 83
Digital salgsoppgave • Prosjekt
Melumveien 81 og 83

0760 Oslo • Oslo kommune

Prisantydning i prosjekt

kr 15 400 000 - 17 500 000

Arealer: 253 - 253 m²Antall enheter: 3 (1 solgt)Byggeår: 2022
Tre flotte & familievennlige boliger under oppføring | Takterrasse | Kjeller m/egen inngang | Garasje til to biler
Se alle enheter i prosjektetSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
4 - 4 soverom
Tomt
Fellestomt 2413 m²
Oppdragsnummer
50219001
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar

Dette prosjektet består av følgende enheter:


253 m², 4 soverom, kr 16 500 000.

Les mer om enhet Hus A her


253 m², 4 soverom, solgt!

Les mer om enhet Hus B her


253 m², 4 soverom, kr 15 400 000.

Les mer om enhet Hus C her

Nøkkelinformasjon
Nøkkelinformasjonen fra megler er en oppsummering av hovedpunktene i prosjektet.

For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til kjøpekontrakt med vedlegg for prosjektet, hvilket er det avtalemessige grunnlaget for kjøp av leilighet.

Hovedoppdragsnummer
50-21-9001

Eiendom
Melumveien 81 og 83, 0760 Oslo

Matrikkel
Gnr. 12 bnr. 418 og 409 i Oslo kommune

Eierform
Eierseksjon

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Selger/Utbygger
Melumveien 81 AS

Hjemmelshaver
Gnr. 12, bnr. 409:
Harald Herstad

Gnr. 12, bnr. 418:
Erik Lingjærde
Jan Ottar Lingjærde 
Ole Christian Lingjærde

Priser fra - til
Priser fra 15 400 000 - til 16 500 000

Hus A: 16 500 000,-
Hus B: SOLGT!
Hus C: 15 400 000,-

Arealer
Bruttoareal/bruksareal: 290/253 kvm

Underetasje består av to kjellerstuer, hvorav én med egen inngang/utgang til terreng - tilrettelagt for praktikantdel. Videre har underetasjen bad og vaskerom. Rikelig med lagringsplass i teknisk rom og bod i underetasjen.

1. etasje har romslig stue m/ utgang til markterrasse, to soverom, bad. Fra entréen har man direkte adkomst til garasjen med plass til to biler og bodareal.

Familiens samlingssted finner du i 2. etasje med stue/kjøkken i åpen løsning m/ utgang til balkong og takterrasse. 2. etasje byr også på et soverom, samt et hovedsoverom med "en-suite" garderobe og bad.

I tillegg får alle husene takterrasse som man har tilgang til via balkong i 2. etasje.

Boligens arealer er angitt så nøyaktig som mulig med grunnlag i arkitektens tegninger. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik/endringer da endelig arbeidstegninger ikke er utarbeidet på salgstidspunktet.

Fellesutgifter
Eneboliger med separat forsikring og kommunale avgifter.

Eiendomsskatt
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget, vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslokommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt

Eiendomsskatten fastsettes med bakgrunn i boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 70 prosent av denne summen.

Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger.

Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er tre promille av dette beløpet.

Beregning av eiendomsskatt med bakgrunn i prisantydning som boligverdi:
Hus A: kr. 22 650,-

Hus C: kr 20 340,-

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter per år er estimert til ca. kr. 15 000,- per enhet.

Energimerke
Energimerking av boligen skal utføres av selger og vil foreligge ved overtagelse.

Beskrivelse
Høydepunkter:
- Lav dokumentavgift
- Gjennomførte og moderne planløsninger
- Garasje med plass til to biler og direkte adkomst til huset
- Kjøkkeninnredning fra Sigdal eller JKE
- Enstavs parkett type Boen Jazz
- Lekker frittstående peis type Sirius 3G
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinner
- Ladeanlegg i garasje
- Takterrasse på 40 kvm samt romslig balkong (17 kvm)
- Takhøyde opp mot 3 meter i 2. etasje ut mot balkong
- 3 bad og et vaskerom
- Mulighet for praktikantdel

Melumveien 81 og 83 er et prosjekt bestående av tre eneboliger under oppføring, fordelt på to tomter. I tillegg er det en eksisterende enebolig på hver tomt. Det etableres et sameie på hver av tomtene. Husene er innredet med tanke på kvalitet og komfort, og det er gjennomgående bruk av materialer med god kvalitet både utvendig og innvendig.

Husene går over tre plan og det vil være inngang både i 1. etasje og underetasje. I 1. etasje vil det være inngang både fra terreng og tørrskodd adkomst direkte til garasjen. Alle husene vil i underetasjen få godt med oppbevaringsplass i bod. I tillegg vil det her være vaskerom og teknisk rom for varmtvannsbereder osv. Det vil også være oppbevaringsplass i garasjen.

Husene vil være moderne og energieffektive med balansert varmegjenvinnende ventilasjonsanlegg som hjelper med å holde strømkostnadene lave.

2. etasje utgjør husenes sosiale sone med stor stue og kjøkken i åpen løsning. Herfra vil man ha utgang til hyggelig balkong med videre adkomst til privat takterrasse. Det leveres kvalitetskjøkken fra Sigdal eller JKE til 200 000,- med gode muligheter for tilvalg og endringer etter eget ønske. Med hvitpigmentert, enstavs parkett fra Boen Jazz og overflater malt i moderne farger vil boligene bli meget tiltalende. Stue/kjøkken kommer også med lekker peis (Sirius 3 G) med glassfront og sideglass som standard. Denne vil utgjøre et fint midtpunkt i denne etasjen, samtidig som den bidrar med varme og hygge.

I 2. etasje er det videre planlagt to soverom, hvorav et hovedsoverom med egen "walk-in" garderobe og "en-suite" bad.

I tillegg til stue i åpen løsning med kjøkkenet vil det også være en stue i 1. etasje, samt kjellerstuer i underetasjen. 1. etasje har utgang til markterrasse og hage. Videre har 1. etasje to soverom, entré og bad. Entré vil være utstyrt med varmekabler og det er adkomst fra terreng og garasje som er integrert i bygningskroppen. Entré får egen nisje med plass til garderobeskap.

Boligen byr på differensierte oppholdsrom og gir gode rammer for et sosialt familieliv. Samtidig er boligene bl.a. egnet for familier med barn i forskjellig alder med sine mange oppholdsrom for tv, spill og lek.

I underetasjen får man to store kjellerstuer, hvorav en med egen utgang til terreng via trapp langs husveggen. Her er det gode muligheter for praktikantdel i kjellerstuen med egen inngang. I underetasjen er det stor bod og eget teknisk rom, samt eget vaskerom og ekstra bad.

Alle badene vil flislegges med delikate fliser fra FagFlis. Det legges flis på vegger og gulv, samt varmekabler. I dusjsone er det tenkt mosaikkfliser. På vaskerom flislegges gulv m/ varmekabler og vegger utføres med malt gips. Baderomsinnredning er inkludert med servant og speil med lys fra JKE eller Sigdal.

I material- og innredningsvalget er det vektlagt et trendy og moderne design, kombinert med praktisk funksjonalitet.

Beliggenhet
Boligen har en meget attraktiv og populær beliggenhet, i et veletablert og rolig boligområde med lite trafikk, sentralt på Røa.

Sentral beliggenhet: gåavstand til Røa idrettsplass - skoler - barnehager - aktiviteter - butikker - marka - T-bane og buss.

Ca. 5 min gange til Røa sentrum, med apotek, jernvarebutikk, vinmonopol, frisører, sportsbutikk m.m. Røa sentrum kan i tillegg tilby flere kaféer, gullsmed, motebutikker, post i butikk, lege, tannlege, fysioterapeut, bibliotek og div. nisjebutikker. Rema 1000, Meny og Kiwi ved Røa bad som nærmeste dagligvarebutikker. I tillegg er det en nybygget og søndagsåpen Kiwi på Bogstad.

Tomt
Gnr.12, bnr. 409: 1 163 kvm.
Gnr. 12, bnr. 418: 1 250 kvm.

Hver enebolig disponerer sitt uteområde i samsvar med røde grenser på utomhusplan. Kun veiareal til de enkelte boligene er felles iht. utomhusplan.
Det etableres eget målebrev for hver seksjon der det fremgår hvilket hageareal eiendommen disponeres.

Skole/barnehage
Innenfor en radius på 1 kilometer finner man flere barnehager, i tillegg er det også meget kort vei til gode skolealternativer som Huseby skole (skolekrets), Voksen skole, og Lysejordet skole som den nærmeste barneskolen.

Offentlig kommunikasjon
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet hvor Røa sentrum er et knutepunkt for både buss og bane. Østeråsbanen, linje 2 tar deg enkelt ned til Majorstuen på ca. 11 minutter og buss nr. 32 tar deg nedover mot Lysaker og sentrum. Se forøvrig www.ruter.no for nærmere informasjon. Flybussen går også fra Røakrysset. Flytoget går fra Lysaker stasjon.

Fritidstilbud
Gode turmuligheter og rekreasjonsområder sommer som vinter i både Mærradalen og langs Lysakerelva, som kun ligger noen minutter unna. Her tar hyggelige sykkel- og turveier deg inn til Bogstad og Nordmarka. Om vinteren prepareres det også skispor i Mærradalen, dersom snømengden tillater det. Ved Bogstad gård finnes kafe, kulturaktiviteter, gårdsopplevelser og kunstutstillinger. Golfbanen ved Bogstadvannet, i bunnen av Holmenkollåsen, er ifølge golfentusiaster den mest attraktive banen i landet, og er en av de få banene i Norge med internasjonal konkurransestandard, samt kunstisbane om vinteren. Ved Bogstadvannet er det også mulighet for bading om sommeren og ski/skøyter om vinteren.

Kort vei til Wyllerløypa/ Tryvann alpinbakke som ligger kun 10 min. unna med bil. Det er også kort avstand til idrettsklubber som Røa, Fossum og Njård. På Røa finner du dessuten treningssenteret EVO og Røa bad med svømmehall og Sats. Røa bad byr på et lekkert anlegg med bl.a. 25-meter basseng, spa/terapibasseng, boblebad, barnebasseng, sklier og klatrevegg m.m. I tillegg er det kort vei til lekeplass, fotballbane, lysløype, skiløyper, idrettshall og treningssenter m.m.

I nærheten ligger blant annet idrettsanleggene på Røa, Ullern (fotballbane på sommeren og skøytebane på vinteren), Gressbanen (Ready), Oslo Golfklubb og kunstisbane om vinteren på Bogstad, Holmenkollen tennisklubb, Njård (Sats) og Røa Bad / Sats.

Det er mange idrettslag i nærområdet, herunder Røa, Ready, Njård, Ullern, Vestre Aker Skiklubb og Heming. Videre ligger Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski samt Tryvann skisenter og klatrepark i nærheten.

Leveransebeskrivelse
Leveransebeskrivelse fra utbygger følger under. Boligene bygges iht. TEK-17.

Yttervegger
Isolerte yttervegger med utvendig panel som kan være både liggende og stående kledning. Panel levers behandlet Alvdal Varig Royalimpregnert kledning, som er en vedlikeholdsenkel panel som er ferdigbehandlet. Overgang mellom utvendig panel og grunnmur kan bli tilpasset terreng og kan avvike fra fasadetegninger.

Vinduer
Levers malt/grunnet i standard RAL (7016) farge fra fabrikk. Enkelte vinduer er faste/fastkarm eller kan bli oppdelt blant annet på grunn av brannkrav eller begrensninger fra vindusprodusent.

Ytterdør
Ytterdør fra Bygg1 av kvalitet Sola i fargen RAL 7016 eller NCS S7502-B (eller tilsvarende fra annen leverandør) med FG godkjent lås og dørvrider i børstet stål.

Garasjeport/garasjer
Port ferdig montert fra leverandør, Type: Harmonie RV-linje RAL 7016 inkl. portåpner eller tilsvarende. Siporexdekke på gulv i garasje.

Innvendige vegger
Leveres med gipsplatekledning uten isolasjon. Det lages forsterkning til montering av baderoms- og kjøkkeninnredning.

Innerdører
Hvit malt fra Bygg1 type Sletten kompakt med dempelister eller tilsvarende fra annen leverandør. Vrider, låseskilt og skyvedørsbeslag i børstet stål.

Gulv, etasjeskiller
Gulv på grunn i betong. Øvrige etasjeskiller er med trebjelkelag, bortsett fra dekke i garasje, med overliggende spon og underliggende himling av gips.

Tak
Utføres i trebjelkelag med kompakttakløsning (fullisolert utvendig u-verdi 0,11) og takterrasse inntrukket 1 meter fra gesims/parapet.
Glassrekkverk med runde eller firkantstolper
Utvendig trapp til takterrasse leveres med impregnerte vanger og ståltrinn.

Blikk, beslag etc.
Takrenner, nedløp, stigetrinn, pipebeslag, beslag på vinduer og dører, kombiboks/ventilasjonshatt, dør og vindusbeslag og alle øvrige beslag leveres i svart utførelse.

Kjøkkeninnredning
Fra JKE eller Sigdal til «veilpris» verdi kr. 200.000 inkl. mva. montering og hvitevarer. Platetopp, stekeovn samt integrerte hvitevarer må kjøpes fra valgt kjøkkenleverandør. Forslag på tegning er kun en illustrasjon. Flytting av opplegg for vann, avløp og ventilator kan ikke påregnes, hvis flytting er mulig kan det medføre betydelige kostnader.

Baderomsinnredning
Er inkludert med servant og speil med lys fra JKE eller Sigdal til «veilpris» verdi av kr. 15.000 inkl. mva. og montering pr bad.

Det leveres kun vask til WC-rom. WC-rom er ikke et våtrom.

Garderobeskap
Hvit glatt fra JKE eller Sigdal til «veilpris» verdi kr. 25.000 samlet inkl. mva og montering. Tegning kan vise andre illustrasjoner mht. garderober/skap som ikke er inkludert.

Kjøkken, bad og garderobe
Kjøkken- og baderomsinnredning kan ikke trekkes ut av leveransen. Kjøkken, bad og garderobe skal leveres fra samme leverandør.

Utvendig trapper balkong
Balkong over bakkeplan leveres iht. tegning med tremmegulv og rekkverk iht. tegning. Utvendige plattinger/terrasser på bakkeplan er ikke inkludert. Utvendig trapp til evt. kjeller leveres i tre eller betong etter Hellvik sitt valg med rekkverk i trematerialer/mur.

Innvendige trapper
Fra Trapperingen modell Salvi (eller tilsvarende fra annen leverandør) med trinn i parkettmønsteret eik i fargen 04 lys grå eik. Håndløper, vanger og rekkverk i hvit malt furu. Det levers lukkede trinn til evt. underetasje, ellers åpne trinn.

Innvendige trapper kan ikke trekkes ut av leveransen.

Eventuelle boder under trapp leveres fra trappeleverandør.

Overflater vegger og himlinger
Vegger og himlinger i boligrom med gipskledning blir sparklet og malt to strøk hvit. Evt. betonghimling males ett strøk hvit. Garasje, boder tekniske rom leveres (unntatt de som er gulet på plantegning) med ubehandlet gips eller mur på vegger og himlinger og gulv med ubehandlet spon eller betong.

Malerarbeidet utføres iht. NS3420-T: 2019 estetisk klasse K3.

Boder som evt. er gulet på plantegninger leveres med samme standard som øvrige innredede rom.

Gulv i beboelsesrom
Leveres med 13 mm. 1-stavs parkett type Boen Jazz hvitpigmentert mattlakk (evt. tilsvarende fra annen leverandør etter Hellvik sitt valg) og hvit slett fotlist (forhåndsmalt fra fabrikk) i alle rom med parkett med sparklet og malte spikerhull.

Overflater på bad, vaskerom og wc
I baderom får vegger og gulv standardfliser fra FagFlis av normal god kvalitet.
- Vegg GLADE 29,7X59,7 BRANCO MATE RECT.
- Gulv GLADE 29,7X29,7 BRANCO RECT.
- Gulv dusjsone Nedsenk GLADE 5X5 BRANCO MOSAICO MATT

I wc-rom og vaskerom er gulv flislagt med overnevnte gulvflis og vegger utføres med malt gips.

Karmer/listverk/vindussmyg
Listfrie vindussmyg leveres i gips, sparklet og malt i veggfarge.

Listverk, dørlister og dørforinger leveres i malt/grunnet utførelse uten synlig spiker/kramper/sageskår.

Sanitær
Røropplegg legges forskriftsmessig og i stor grad som «rør i rør» system. Stikkord for generell leveranse er en rørleggerleveranse av god kvalitet, med dagens høye forskriftskrav til rør i rør system, alarmer ved lekkasje o.l.

Generell leveranse:
• Se eget skjema fra rørlegger

Ventilasjon
Boligen leveres med balansert ventilasjon. Aggregat er tenkt plassert i rom benevnt teknisk (som er en bod).

Elektrisk
Anlegget leveres iht. gjeldende forskrifter, NEK 400-201. Det leveres skjult anlegg med innfelt materiell der Hellvik anser det bygningsteknisk mulig.

Til hver bolig leveres utvendig målerskap med fordelingstavle med jordfeilbryter og automatsikringer. Alle stikkontakter er doble bort sett fra til komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.
Varmekabler leveres i bad/vaskerom/wc/entre` med termostat og gulvføler.

- Panelovner leveres ikke
- Det leveres downlights/spotter på bad

Elko plus stikkontakter og brytere som standard. Eget ladeanlegg i garasje medfølger.

• Se for øvrig punktskjema fra elektriker

Internett
Det leveres trekkrør inn til boligen til bruk for fremtidig mulig tilkobling til kabelselskap/ nettleverandør, men ytterligere leveranse er ikke inkludert slik som bestilling/kjøp av kabel, tilknytning nettleverandør, abonnement osv.

Annet
Det lev. frittstående peisovn type Sirius 3G med stålpipe.

Det lev. røykvarsler og slukningsutstyr iht. myndighetenes krav.

Det lev. 3 nøkkelsett til hver boenhet.

Listverk er hvite fra fabrikk glatt dimensjon 12x58.

Tomteparsellene som er eksklusive for den enkelte bolig vil seksjoneres med egne målebrev.

Grunnmur
Utføres som sprøytemur eller termomur, ferdig pusset utvendig.

Utomhus
Felles bilveier og område ved inngangsparti asfalteres. Det legges kantstein i granitt i overganger mellom asfalt og plen. Det anlegges ferdigplen på alle grøntarealer. I bratte skråninger med vanskelige forhold for plen legges bark.

Øvrige utvendige arbeider (som for eks. hekk, planter, støttemurer, lekeapparater) er ikke inkl. så fremt ikke dette er konkret angitt.

Det tas forbehold om at tekniske innretninger (som for eks. kumlokk, stoppekraner, eltavler, annet) kan bli plassert på tomta til den enkelte bolig.

Parkering
Boligene får garasje innlemmet i husene med plass til to biler og direkte adkomst til entré.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Området er regulert til boligformål. Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser kan fås hos megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Servitutter / Rettigheter
Seksjonseiere får full råderett over egen seksjon. Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. De vil være fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser for inntil 2G. I tillegg kan selger tinglyse bestemmelser vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene.

Kopi av grunnbok med servitutter tinglyst på eiendommen kan fremlegges av megler.
Disse er medtatt i standard kjøpekontrakt som er vedlegg til denne nøkkelinformasjonen.

Sameiet
Selger har rett til å inngå avtaler på vegne av sameiet før overtagelse. (bl.a. strømleverandør, vaktmestertjenester, vedlikehold av tekniske installasjoner og valg av signaloperatør for kabel-tv og data).

Det vil bli opprettet eierseksjonssameie. Fremtidig eier plikter å være medlem av sameiet.  Som seksjonseier i et seksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boligseksjon. Eneretten omfatter også balkong/terrasse og/eller privat uteareal. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal. Seksjonseierne har full råderett over sine seksjoner og seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner.

Sameiet ordner selv med postkasser og avfallsbeholdere.

Stipulert overtagelse
Antatt overtagelse er  2. kvartal 2022. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid.

Selger vil cirka 6 måneder før forventet ferdigstillelse varsle kjøper om antatt overtalelsesperiode innenfor et tidsintervall på cirka 3 måneder.

Selger vil cirka 2 måneder før forventet ferdigstillelse varsle kjøper om antatt overtakelsesperiode innenfor et tidsintervall på cirka 1 måned. Tidsintervallene er kun av veiledende karakter, og utløser ikke krav om dagmulkt ved eventuell forsinkelse.

Endelig overtakelsesdato vil bli gitt med minst 7 dagers varsel, jfr. buofl. § 15 første ledd.

Utleie
Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne. Del av kjeller er ikke omsøkt som egen boenhet. Selger/megler har ikke undersøkt om offentligrettslige forhold (herunder behov for nødvendige tillatelser, dispensasjoner etc.) eller tekniske forhold - ligger til rette for utnytting som utleie. Merk at ikke alle rom i underetasjen nødvendigvis tilfredsstiller krav til varig oppholdsrom. Se benevnelser på tegninger vedlagt salgsoppgaven og konferer megler.

Fordeler ved å kjøpe nybygg
| Det er mange fordeler for den som kjøper ny bolig. |
For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. En av disse er at du får god tid til salg av egen bolig og forberedelse av flytteprosessen.

| Lavere omkostninger og høy trygghet |
Kjøpere av nybygg har ekstra trygghet gjennom at salget reguleres av Bustadoppføringslova, der utsteder selger garantier som varer i 5 år etter overtakelse. Vanligvis er det lavere omkostninger ved kjøp av prosjekterte boliger, da man kun betaler dokumentavgift av andel tomteverdi.

| Lavere driftskostnader/fellesutgifter |
Ved kjøp av ny bolig er det gjerne mindre vedlikehold. Du sparer penger på oppussing og det er strenge krav til isolasjon og høy energieffektivitet. Boligene blir oppført etter de nyeste byggestandarder og tekniske krav både til inneklima, isolasjon og miljø.

| Du bestemmer! |
Vil du være med på utformingen av leilighetens kvaliteter? Bustadoppføringsloven gir kjøperen rett til å påvirke leveransen av løsninger ut fra gitte forutsetninger. Dette avklares sammen med entreprenør etter at byggestart er vedtatt..

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver enhet svarer til folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner §25.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

<b>Garantier</b>
Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Hus A: 16 500 000,-
Hus B: SOLGT!
Hus C: 15 400 000,-
Dokumentavgift kr. 50 000,-

Tinglysningsgebyr for skjøte kr. 585,-

Tinglysningsgebyr for ev. pantedokument kr. 585,-

Attestasjonsgebyr pr. obligasjon kr. 200 ,-
Totale omkostninger pr. enhet utgjør kr. 51 370,-

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Det forutsettes at 10% av kjøpesummen innbetales som forskudd ved kontraktsinngåelse.
Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si at det ikke forutsettes pant i eiendommen som kjøpes.
Påløpte renter vil tilfalle kjøper frem til skjøte er tinglyst, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som følge av at det stilles garanti ihht. Bustadoppføringslova §47.

Resterende del av kjøpesum inkl. omkostninger og eventuelle tilvalgskostnader betales uoppfordret to dager før overtagelse.

Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Avtalen med selger er basert på fastpris med følgende avtalt honorar:

Fastpris 300 000,- (100 000-, per enhet)

Markedspakke kr. 19 950,-

Oppgjørshonorar kr. 20 100,- (6 700 per enhet)

Tilrettelegging kr. 11 000,-

Det er avtalt at megler skal legge ut for følgende utlegg:

Reguleringskart med reguleringsbestemmelser, grunnboksutskrift, servitutter, evt. gebyr fra
forretningsfører og / eller kommune, ferdigattest osv.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Avbestillingsgebyr
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling. Avbestillingsgebyr reguleres etter bustadoppføringslova §54.

Garantier
Garanti etter buofl. § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse

Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper.  Garanti etter buofl. § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang.  Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Selgers forbehold
Det tas forbehold om at det kan bli mindre vesentlige endringer/arealavvik som følge av prosjektering, videre bearbeiding og detaljering av prosjektet ved arkitekt, rådgivere og under utførelse.

Det tas forbehold om uvanlig lang saksbehandlingstid i Plan og bygningsetaten, Oslo kommune og at prosjektet innvilges de tillatelser som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet.

Det tas forbehold om mindre endringer som følge av krav fra offentlige instanser.

Det tas forbehold om at planskisser kun er ment som forslag og at standard leveranse kan avvike fra disse. Der det er avvik mellom planskisser/fasader og leveransebeskrivelse er det leveransebeskrivelse som gjelder.

3D bilder: Det tas forbehold om at det vil være avvik, både når det gjelder utsikt og utsyn, samt bygningsmessig avvik og leveranseinnhold. 3D bildene er kun ment som illustrasjoner. Bildene viser en del innhold som er tilvalg

Videresalg av kontraktsposisjon
Kjøper kan ikke uten selgers skriftlige samtykke transportere kjøpekontrakten eller selge boligen videre før hjemmel er overført.

Tilvalg
Prosjektets gjennomføring og offentlige tillatelser gir begrensninger i hvilke valg av tekniske løsninger og materialer som er mulig. Dette begrenser hvilke tillegg og endringer kjøper kan forvente å få gjennomført, og innenfor hvilke tidsrom arbeider kan bestilles. Eksempler på tilvalg som ikke tillates er endring av fasade, vindusform, plassering av vann og avløp mv. Dersom selger krever tilvalgskostnadene utbetalt før hjemmelsovergang, skal det stilles §47 garanti ihht bustadoppføringslova direkte ovenfor kjøper.

Kjøper vil (dersom kjøp skjer tidlig nok i byggeperioden få mulighet til å gjøre tilvalg innenfor følgende kategorier:

a) Parkett.
b) Fliser.
c) Farge på innervegger.
d) Kjøkkeninnredning.
e) Baderomsinnredning.
f) Peisovn.
g) Elektriske varmekabler.
h) Downlights.
i) Ekstra el-punkter (stikk, lampepunkt, antennepunkt etc.)
j) Sanitær-armaturer/garnityr/vask/300 liters varmtvannsbereder/lydsvake rør/
k) Innerdører
i) Endret himling

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Selger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er innforstått med at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse. Kjøper er gjort uttrykkelig kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før det totale prosjektet, herunder hele eller deler av fellesarealet utomhus, kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/ dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse. Dersom kjøper overtar boligen på midlertidig brukstillatelse har selger krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, mot at det holdes tilbake et beløp som sikkerhet for at ferdigattesten blir gitt. Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når utomhus ferdigstilles.

Arealangivelser
Prislister er angitt i ca. bruksareal BRA (salgbart areal BRA-S) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, sjakter og innvendige vegger, men ikke medregnet yttervegger og vegger mot andre bruksenheter.

Hvitvaskingsloven
Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt bestemmelsene i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Lovgrunnlag
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

Oppdragsnummer
50-21-9001

For å gi bud må du gå inn på en enhet i prosjektet. Du kan se alle enhetene tilgjengelig ved å gå til og åpne prosjektenheter og klikke deg videre inn på den enheten du ønsker å legge inn bud på.

Har du spørsmål rundt budgivningen er det bare å kontakte megler.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Melumveien 81 og 83
For mer om objektet
Melumveien 81 og 83

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: