Bilde 1 av Gladengveien 8, C504Bilde 2 av Gladengveien 8, C504
Digital salgsoppgave • Prosjektenhet
Gladengveien 8, C504

0661 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

ENSJØPARKEN - Moderne selveierleilighet med god intern beliggenhet - 2 solrike balkonger - Heis
Gå til prosjektsiden
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
2 soverom
Etasje
5
Primærrom (P-ROM)
75 m²
Bruksareal (BRA)
75 m²
Prisantydning
kr 8 190 000
Omkostninger
kr 56 606
Totalpris
kr 8 246 606
Byggeår
2025
Tomt
Fellestomt 11560 m²
Oppdragsnummer
18220145
card-default

Lene Rasmussen

Eiendomsmegler/ Partner
Les om Lene
Prisantydningkr 8 190 000,-
Oppstartskapital til sameiekr 7 466,-
Dokumentavgiftkr 47 770,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 8 246 606
Nøkkelinformasjon
Stedet du bor blir en del av deg. Trives man hjemme, får man gjerne bedre livskvalitet og ny energi!

Det er derfor ekstra spennende å kunne vise frem de flotte leilighetene i vårt nye boligprosjekt Ensjøparken. Ensjø er en bydel som har forvandlet seg fra en døsig bilby for spesielt interesserte, til en moderne bydel for mennesker i alle aldere. Lyden av bilmotorer er byttet ut med skritt fra travle beboere og latter fra lekeplassen. Bilbutikkene er erstattet med kafeer og restauranter. Til og med fargene er nye. Ensjø har gått fra å være en grå til en grønn flekk på bykartet. Her bor du i gangavstand til alt du behøver i hverdagen, og i umiddelbar nærhet til sentrum.

Prosjektet er et samarbeid mellom Profier og Kolberg Gruppen og består av  2-, 3- og 4-roms selveierleiligheter fra 30-112 kvm, med gjennomgående gode kvaliteter og store private balkonger. Prosjektet har en god beliggenhet, hvor man bor sentralt og samtidig har leiligheter som ligger tilbaketrukket og stille til.

Vi ønsker deg og dine nærmeste velkommen hjem!

[profieras

Hovedoppdragsnummer
18-22-0145

Nøkkelinformasjonen fra megler er en oppsummering av hovedpunktene i prosjektet.

For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til salgsoppgaven med vedlegg for prosjektet, hvilket er det avtalemessige grunnlaget for kjøp av leilighet.


Selger har godkjent salgsoppgaven 20.11.2023.

Eiendom
Gladengveien 8, C504, 0661 Oslo, Etasje: 5

Eiendommen ligger i Gladengveien 8 på Ensjø i Oslo kommune. I gjeldende reguleringsplan S-4317-20.06.2007 har eiendommen benevnelsen felt C11 og felt D11. Eiendommen er fradelt og boligprosjektet består av gårdsnr. 129/128 og 129/132.

For sameiet vil tomten bli et fellesareal, med unntak av deler som eventuelt vil tillegges den enkelte seksjon, eller organiseres som et realsameie og/eller anleggseiendom.

Prosjektet omfatter totalt 203 leiligheter. Denne salgsoppgaven gjelder de siste usolgte leiligheter i bygg A og C, felles parkeringskjeller og utearealer

Kjøper blir som eier av boligen medlem i et eierseksjonssameie. Kjøper vil få enerett til bruk av sin bolig samt eventuelle tilleggsdeler. Som medlem av eierseksjonssameie og i tråd med vedtektene vil kjøper ha rettigheter og forpliktelser. I forbindelse med gjennomføring av seksjonering vil selger utarbeide vedtekter for sameiet iht. lov om eierseksjoner, krav fra kommunen, samt nærværende salgsoppgave. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesarealer og felles installasjoner innenfor eiendommen.

Leilighetene i prosjektet kan alternativt bli inndelt i et eller flere boligsameier slik utbygger finner det hensiktsmessig. Sameiene vil i tilfelle ha delt eierskap gjennom realsameiet til felles leke- og uteoppholdsareal samt andre fellesarealer.

Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes ved seksjonering. Endelig seksjonsnummer og adresse vil bli opplyst før overtagelse. Utbygger forbeholder seg retten til å tildele og organisere parkering, boder, utearealer, terrasser og andre rettigheter på den måte som anses hensiktsmessig, f.eks. som realsameie/del av sameiets fellesareal, som bruksretter eller tilleggsdel til seksjonene eller som en særskilt seksjon eller anleggseiendom.

Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to boligseksjoner kan eies av en og samme fysiske/juridiske person.

Matrikkel
Gnr. 129 Bnr. 18 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Ferdigstillelse
Forventet ferdigstillelse er beregnet til følgende perioder:

Bygg A: februar - april 2025
Bygg B: mai - juli 2025
Bygg C: januar - mars 2025
Bygg D: april - juni 2025

Ansvarlig megler
Partner - Eiendomsmegler / Lene Rasmussen
Tlf: 99 16 46 36
Meglere:
Partner - Eiendomsmegler / Lene Rasmussen
Tlf: 99 16 46 36

Selger/Utbygger
Gladengveien 8 Utvikling AS

Entreprenør:
Det er inngått totalentreprise med Solid Entreprenør AS for oppføring av prosjektet.

Profier har i mange sammenhenger samarbeidet med Solid Entreprenør på store og komplekse byggeprosjekter, senest «Vinslottet» på Hasle

Hjemmelshaver
Gladengveien 8 Utvikling AS

Priser fra - til
Priser fra 8 190 000 - til 14 400 000

Arealer
Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm

Fellesutgifter
Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter. Hvor store kostnadene blir vil avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr. 30-40,- pr. kvm. BRA/mnd. Avsetning til vedlikehold vil da normalt ikke være inkludert.

Andre løpende kostnader som dekkes av seksjonseier utover fellesutgiftene er:
  • Kostnader ved varmeanlegg som leverer energi til romoppvarming og varmtvann. Disse vil bli fordelt til den enkelte leilighet, se forøvrig avsnitt vedr. Energimålere.
  • Øvrig strømforbruk og nettleie.
  • Kommunale gebyrer og avgifter, herunder eiendomsskatt. Disse er ikke beregnet for den enkelte boenhet, men vil bli beregnet av kommunen etter ferdigstillelse.
  • Abonnement for tv-pakker og internett.
  • Drift og vedlikehold av parkeringskjeller.

Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets konstituerende generalforsamling.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se  Oslo kommune sine nettsider.  Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter fastsettes etter at boligen er ferdigstilt og blir fakturert eier. Kjøper plikter å betale avgifter fra overtakelsen.

Formuesverdi:
Eiendommens formuesverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første ligningsoppgjør. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig beregnes av Statistisk Sentralbyrå. Formuesverdi for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert bosatt) utgjør 25% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Formuesverdien for sekundærboliger utgjør 90%. For nærmere info, se Skatteetaten.

Energimerke
Alle boliger som selges etter 1. juli 2010 skal energimerkes iht. energimerkeforskriften. Hver bolig vil senest ved overtagelse få en energiattest som bekrefter energimerket iht. TEK 17.

Beskrivelse
Hans Bernhard Biserød - sivilarkitekt og ansvarlig, utførende arkitekt for Ensjøparken:
Ensjøs forvandling fra industri- og næringsområde til boligområde, er veldig spennende. Å skulle gi en hel bydel en helt ny hensikt gir mange muligheter og kvaliteter man ikke finner andre steder. Det er utfordrende og givende å være en del av en overordnet plan, fra en godt planlagt bebyggelse til opparbeidelse av utearealer og parker som legger grunnlag for god livskvalitet for de som flytter hit.

Spesielt motiverende for oss, er det å få jobbe med akkurat vårt område/felt. Ensjøparken  ligger noe mer tilbaketrukket fra de overordnede veiene i området, ved de to største parkdragene, en beliggenhet som gir veldig gode forutsetninger for sol- og utsiktsforhold.

Føringer:
Det er klare føringer i offentlige planer om hvordan tomter skal utvikles. All parkering skal legges i underliggende kjeller. Det er strenge føringer på høyder, overvannshåndtering, og størrelse på felles utearealer. Oslo kommune har også satt høye krav til materialbruk og uttrykk på bygget slik at det sikrer målene som er satt for området.

Det grønne skiftet legger også føringer for  eksempelvis sykkelparkering. Det er et uttrykt ønske å legge til rette for å la bilen stå. Den sentrumsnære beliggenheten gjør sykkelen til et perfekt transportmiddel, og både sykkelparkering med overbygg og vaskeplasser har vært en essensiell del av prosjekteringen.

Særegenheter:
Det er et ønske å tilpasse seg nærliggende bebyggelse, men likevel tilføre noe eget. Ensjøparkens hovedmateriale er tegl og vil oppleves som spesiell og skille seg ut blant omkringliggende boligbygg som har pussede, ensfargede fasader. Vi har videre også hatt fokus på at  anlegget skal ha en kvalitativ opplevelse, både sommer som vinter når det er mindre dagslys, snø og gråvær.

Miljøhensyn:
Det er generelt strenge krav til hva man kan benytte av bygningsmaterialer i et moderne boligprosjekt. Det er fokus på materialer som gir fra seg lite CO2-utslipp både i produksjon og transport. Likeledes har det vært et mål å koble ny materialbruk med bruk av tegl mot de hallene som stod på eiendommen.

Miljø & bærekraft
Ensjøparken leveres med miljøvennlige løsninger så langt det lar seg gjøre. Sivilarkitekt og  miljø-ansvarlig Rolf Hagen fra miljørådgivninsselskapet Context, utarbeider miljøprogram og kartlegger miljøtiltak for prosjektet. Hagen følger prosessen helt frem til prosjektet er ferdigstilt.

Beliggenhet
Ensjøparken bygges på historisk grunn. Én som har historien godt under huden er Jan B. Kolberg. Både han og tidligere generasjoner er en stor del av Ensjøs historie generelt, og tomtenes historie spesielt. Her etablerte Kolberg & Caspary seg som Norges første bilimportør, hvor Bilbyen ble født.

Det startet med byggingen av fem stålverkshaller i 1916. Meningen var å kunne tilby stål både i Norge og utenfor Norges grenser. Det var krig, og behovet for stål var stort. Planen var å fullføre byggingen i løpet av to år, men før hallene rakk å bli ferdige tok krigen slutt. Med krigens slutt sank også behovet og etterspørselen for stål dramatisk. Økonomiske nedgangstider gjorde det vanskelig å ferdigstille byggene, og i 1920 ble anlegget som bare delvis stod ferdig slått konkurs. 

Realbanken overtok konkursboet, og de fem hallene med en grunnflate på til sammen cirka 11 000 m2, ble etterhvert lagt ut for salg. I 1938 kjøpte Kolberg & Caspary tre av hallene. Hallene ble delvis brukt som lager og verksted. Bilene ble levert som byggesett, og ferdigmonterert for salg.

I 1940 ble hallene konfiskert av tyskerne som brukte dem aktivt som lagerplass, helt frem til krigens slutt. I mellomtiden bygde også tyskerne to brakkebygg. Disse står der den dag i dag, men vil etterhvert bli revet i takt med boligbyggingen og etableringen av Ensjøparken.

Etter krigen flyttet Kolberg & Caspary på nytt inn i de gamle stålverkshallene som ble oppgradert med bil- og lakkeringsverksted, vaskehall og delelager. I 1967 overtok tredje generasjon Kolberg med brødrene Tom og Jan i spissen. De etablerte Kolberg Motors AS og fikk importen for Mazda i Norge. Senere importerte de også Hyundai. Virksomheten krevde både de tre gamle  stålhallene, men også kontorbrakkene som fortsatt står på eiendommen. Jan Kolberg anslår at de gjennom årenes løp frem til Kolberg Motors AS avsluttet salget av biler i 2005 har solgt omkring 350 000 japanske og koreanske biler. Siden har hallene blitt utleid til bilrelatert virksomhet frem til prosjekteringen av området startet.

Planleggingen av Ensjøbyen og samarbeidet mellom grunneiere og Oslo kommune ble påbegynt allerede for 15 år siden. Byen hadde et stort behov for flere boliger, men et taktskifte til en grønnere by sto også høyt på prioriteringslisten. Ensjø passet kommunens planer perfekt. Tomten ville kunne dekke en stor del av boligbehovet, men like viktig var beliggenheten. Som et av byens knutepunkter ville kollektivtilbudet bli så godt at folk kunne la bilen stå.

Snart vil den gamle bilbyen bli til flere enn 7000 nye hjem, og en ny fase av Ensjøs historie begynner.

Tomt
Fellestomt, 11560 kvm

Servicetilbud
Ensjø Torg ved T-banen utvikles til å bli hjertet i Ensjøbyen. Her finnes det viktigste du har behov for i hverdagen: ulike dagligvarebutikker, bakeri, apotek og blomsterbutikk. Ensjø Torg utvikles som et signalbygg for handel, service og tjenestetilbud. På gateplan legges det til rette for kaffebarer, restauranter og butikker. Kulturtilbud som kino, konsertarenaer og gallerier er også under planlegging.

Skole/barnehage
Det ligger både skoler og barnehager i nær tilknytning eller gangavstand  til  Ensjøbyen og Ensjøparken. Behovet for  videre utbygging vurderes fortløpende av kommunen i takt med veksten av området.

Offentlig kommunikasjon
Ensjø har et av Oslos beste kollektivtilbud med t-bane og buss. Fra Ensjø er det kort og enkel vei til sentrum, knutepunkt som Oslo S med tog i alle retninger over hele landet, flybussen og flytoget.

Den splitter nye T-banestasjonen får bokstavelig talt hverdagen til å gå på skinner. Fire av rutenettets fem linjer går gjennom Ensjø (linje 1, 2, 3 og 4). Linje 5 er én holdeplass unna.

Det går busser med hyppig avgang direkte til Fornebu og Aker Brygge. Flybussens linje FB2 har holdeplass ved Ensjø T-banestasjon.

Fra Ensjø går det sykkelstier helt inn i  Østmarka, og det er kort vei til skiløyper i Lillomarka som henger sammen med  Nordmarka. Om sommeren går det både buss og bane til Aker Brygge og båtene ut til øyene i Oslofjorden.

Fritidstilbud
Valle Hovin idrettspark drives av Vålerenga fotball og har fem spilleflater, petanquebane og idretsslekepark. Ved siden av ligger en stor og flott kunstisbane. Ishockey-arenaen Jordal Amfi har Jordal idrettspark som nærmeste nabo med et aktivt miljø innen fotball og mange ulike hallsporter, rulle-skøyter og skateboard. Riksanlegget for tennis ligger på Hasle, og er åpent for private, tennisentusiaster. Flere skoler i området vil få flerbrukshaller med et godt tilbud til barn og unge.

På Ensjø Torg kan du gjøre unna lørdagshandelen eller ta en tur på kafe og snart også kino og teater.

Leveransebeskrivelse
Leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav:

De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift, TEK 17. Under detalj- prosjektering kan det bli mindre endringer ved prosjektet. Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold.

Illustrasjoner i salgsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med standardleveransen, som møblering, fargevalg, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer, innkassing av tekniske føringer, fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, fargesetting etc. 3D-tegninger, film av prosjektet og enkeltleiligheter er kun av illustrativ art og det er leveransebeskrivelsen som inngår i salgsoppgaven som er gjeldende. Kjøper bes gjøre seg kjent med innholdet i leveranse- beskrivelsen.

Vinduenes plassering, format og mål i den enkelte bolig kan avvike noe fra de generelle planer og fasader, som følge av blant annet den arkitektoniske utforming og/eller tekniske løsninger og avhengigheter.

KONSTRUKSJON OG FASADE
Byggene vil bli utført med bærekonstruksjon i stål og betong. Fasadevegger vil bli utført som isolerte stenderverksvegger av tre med dampsperre, mineralullisolasjon, vindsperre og med trekledning og fasadeplater av tegl.
 
Nedenfor beskrives byggenes hovedelementer med angivelse av typer og kvalitet:

STILPAKKER
Leilighetene leveres med 2 fastsatte stilpakker, enten Stilpakke 1, Urban eller Stilpakke 2, Nordisk. Stilpakkene er utarbeidet i samarbeid med interiørarkitekt og gis et nærmere innhold i denne beskrivelsen.

Valgt stillpakke for leilighet:
A204: Urban
A205: Nordisk
A304: Urban

GULV
Gulv i gang/entre, bod og stue/kjøkken og soverom leveres med 1-stavs eikeparkett, bredde: ca 160 mm hvit mattlakkert eller tilsvarende kvalitet.

Rettkant eikelist, 15x50 mm i lakkert utførelse tilpasses parkettvalget mht. farge.

Det leveres gulvfliser på bad og wc i format 30x60. Det leveres fliser nedfelt i dusjsonen i tilsvarende kvalitet og farge i format 5x5. Sementbasert fuge i farge tilpasset flisvalg. Standard settemåte er rettlagt liggende format.

Gulvfliser bad:
Flistype Stilpakke 1 - Urban: Grespor Minos Vulcanic eller tilsvarende kvalitet.
Flistype Stilpakke 2 - Nordisk: Grespor Minos Dawn eller tilsvarende kvalitet.

VEGGER
Vegger utføres som sparklet og malt betong og/eller malte gipsvegger estetisk klasse K2. Veggene oppfyller forskriftskrav med hensyn til lydreduksjon og brannspredning. Vegger i baderom og wc-rom er isolerte. Innvendige vegger mellom leilighetene og mot korridorer er isolerte mht. lyd- og brann i tråd med gjeldende krav.

Farge vegger:
Stilpakke 1 - Urban: Veggfarge stue/kjøkken/gang/wc: Mørk Strandsand, Jotun 1563. Veggfarge soverom/bod: Silke, Jotun 0486.
Stilpakke 2 - Nordisk: Veggfarge stue/kjøkken/gang/wc: Tidløs, Jotun 1024. Veggfarge soverom/bod: Tidløs, Jotun 1024.

Veggfliser bad:
Flistype Stilpakke 1 - Urban: Grespor Minos Vulcanic 30x60 eller tilsvarende kvalitet.
Flistype Stilpakke 2 - Nordisk: Grespor Minos Dawn 30x60 eller tilsvarende kvalitet

Sementbasert fuge i farge tilpasset flisvalg. Standard settemåte er rettsatt liggende format. WC har malte vegger.

HIMLING
Himling leveres som sparklet og malt betonghimling stue/kjøkken, soverom og evt. andre oppholdsrom uten synlige V-fuger. Mellom kjøkkenets overskap og tak leveres nedforet/innkasset sparklet og malt gips i samme farge som vegg.
Det kan forkomme ekstra nedforing som følge av teknisk løsninger.
Det leveres nedsenket, heldekkende, sparklet og malt himling i wc-rom og gang/entré med netto takhøyde ca. 2,30 m. Systemhimling med t-profiler eller gips leveres i himling i bod. Himling på bad leveres i gips eller stål med downlights. Under takmontert ventilasjons- aggregat i bod, gang/entre og bad vil høyde bli ca. 2,2-2,3 m. Alle leiligheter leveres med downlights med dimmer i nedforet gipshimling i WC-rom og i gang/entre. Det leveres minimum 3 stk. LED downlights i baderom og i gang/entre og minimum 2 stk. LED downlights i WC-rom.

Overgangene mellom tak/vegg i oppholdsrom leveres listløse, sparklet, fuget og malt. Taket males i farge hvit takmatt NCS S-0500N med 05 glans som males ca. 2 cm ned på vegg.

Himlingshøyden i stue/kjøkken, soverom og evt. andre oppholdsrom er ca. 2,52-2,60 m.

ENTRÉDØRER/BALKONG-TERRASSEDØRER
Entrédørene til leilighetene leveres i utførelse iht. arkitektens valg i samme farge på begge sider, med dørkikkert og FG-godkjent låskasse og i henhold til gjeldende krav mht. lyd og brann. Slagdør til balkonger og terrasser blir levert i tre med utvendig aluminiums- beslag i samme mørke farge innvendig og utvendig etter arkitektens valg. Smyg rundt balkong/terrassedører leveres listfritt med sparklet og malt gipsforing i samme farge som vegg.

VINDUER OG INNVENDIGE DØRER
Vinduer leveres som fabrikkmalte trevinduer med utvendig aluminiumsbeslag i samme mørke farge innvendig og utvendig etter arkitektens valg. Vindussmyg leveres listfritt med sparklet og malt gipsforing i samme farge som vegg. Der det er vist vinduer ned til gulv, kan disse leveres opp til 10 cm over ferdig gulv. Vinduer og balkongdører bygger i overkant 2,4 m over gulv med eventuelle unntak der romtypen og innredning krever det. Det leveres energiglass iht. TEK 17 og prosjektets energiramme-beregning.

Innvendige dører leveres som 1-speils fyllingsdør type Swedoor Unique 01L eller tilsvarende kvalitet, fabrikkmalt i fargen NCS S 0500- N klassisk hvit. Dør mellom gang og stue/kjøkken leveres som Swedoor Unique GW01L eller tilsvarende kvalitet med glass og med karm/ramme i fargen NCS S 0500-N klassisk hvit. Dørvridere i børstet stål, type Habo A13164-19 mm eller tilsvarende. Listverk og ut- foring rundt innvendige dører leveres i fargen NCS S 0500-N klassisk hvit og med synlig stift. Dørene leveres med flat terskel tilpasset parkett og luftespalte for ventilasjon.

Det er minimum 1 åpningsbart vindu og/eller balkong/terrassedør pr. oppholdsrom.
Grunnet byggets arkitektur og utforming må deler av vindusvasken påregnes som rutinemessig fellesvask for sameiet håndtert fra utsiden med egnet utstyr for tilkomst.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning leveres av Sigdal kjøkken i type Horisont med benkeplate i sort laminat med svevekant.
Kjøkkenfarge Stilpakke 1 - Urban: NCS S 7005-G80Y, Mose.
Kjøkkenfarge Stilpakke 2 - Nordisk: NCS S 2005-Y20R, Korn.

I leveransen inngår:
  • Benkelengde og plassering iht. plantegning.
  • Plassering og omfang av hvitevarer iht. plantegning, ferdig tilkoblet.
  • 2 underskap som skuffeseksjon, minimum en skuffeseksjon på 40 cm. Minimum 2 skuffeseksjoner på leiligheter over 60 kvm.
  • Takhøye overskap med høyde ca. 230 cm fra gulv, iht. plantegning.
  • "Høyskap" og benkeskap forberedt for integrerte hvitevarer, med kjøkkenfronter.
  • Det leveres 1-2 høyskap pr. kjøkken avhengig av leilighetstype og kjøkkenutforming.
  • I leiligheter med 2 høyskap er kjøl/frys kombiskap i det ene og stekeovn i det andre.
  • Integrerte hvitevarer fra Simens som medfølger, ferdig montert:
  • Induksjon platetopp.
  • Stekeovn i sort utførelse med display.
  • Helintegrert oppvaskmaskin.
  • Helintegrert kjøl/frys kombiskap.
  • Innfelte LED spotter i overskap med dimmer montert på vegg.
  • Ventilator Slimline Røros 602-12 Safe med lys og integrert komfyrvakt med smarthusfunksjoner for måling av inneklima.

Kjøkkenleveranse som er spesielt for Stilpakke 1 - Urban:
  •  Kjøkkenvask: Komposittvask sort nedfelt.
  • Kjøkkenkran: Tapwell ARM184 Matt Sort, eller tilsvarende kvalitet.

Kjøkkenleveranse som er spesielt Stilpakke 2 - Nordisk:
  • Kjøkkenvask: Stålvask nedfelt.
  • Kjøkkenkran: Tapwell ARM184 Krom, eller tilsvarende kvalitet.

Det er ikke anledning til å flytte på elektriske installasjoner, avløp, vanntilførsel eller ventilasjon. Dette gjelder dermed plassering av platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøl/frys og kjøkkenventilator.

Kjøkkenomfanget på de minste leilighetene, enkelte andre leiligheter og utleiedel kan på grunn av tilgjengelig plass være redusert i forhold til minimumsleveransen som står beskrevet i listen over. Slike unntak fra overnevnte kjøkkenleveranse fremgår av den enkelte leilighets plan- og kjøkkentegninger. Det utarbeides egne kjøkkentegninger for den enkelte leilighetstype.
 
GARDEROBE
Det leveres ikke garderobeskap som standard.
Der salgstegningene viser stiplede skap, er dette kun å regne som en illustrasjon av mulighet for skap i boligen.

BAD
På bad leveres baderomsinnredning fra Probad type Eik. Servant square med skuffer og heldekkende vask i bredde 60, 80/90 eller 120 cm, eller tilsvarende kvalitet. Speilskap i samme bredde som underskapene leveres med lys og stikk-kontakt. På grunn av krav til tilgjengelighet og plassbehov til dusj, toalett, vaskemaskin/kondenstørketrommel, vil bredde på baderomsinnredningen først fremkomme av endelig plantegning av leiligheten. 

Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch subway 2.0 med Softclose toalett sete eller tilsvarende, med Geberit innbyggingssisterne eller tilsvarende.

Baderomsleveranse som er spesielt for Stilpakke 1 - Urban:
  • Baderomskran: Tapwell TAP071 Matt Sort, eller tilsvarende kvalitet
  • Bunnventil: Tapwell 74400 pop up ventil matt sort, eller tilsvarende kvalitet
  • Dusjbatteri: Tapwell TVM7200, Matt Sort, eller tilsvarende kvalitet
  • Dusjvegger (dusjhjørne): Vihtan Puro 3+3 sort aluminium 90x90, eller tilsvarende kvalitet
  • Betjeningsplate toalett (spyleknapp): Flush button Sigma 30 Matt Sort, eller tilsvarende kvalitet

Baderomsleveranse som er spesielt Stilpakke 2 - Nordisk:
  • Baderomskran: Tapwell TAP071 Krom, eller tilsvarende kvalitet
  • Bunnventil: Tapwell 74400 pop up ventil krom, eller tilsvarende kvalitet
  • Dusjbatteri: Tapwell TVM7200, Krom, eller tilsvarende kvalitet
  • Dusjvegger (dusjhjørne): Vihtan Puro 3+3 matt aluminium 90x90, eller tilsvarende kvalitet
  • Betjeningsplate toalett (spyleknapp): Flush button Sigma 30, Krom, eller tilsvarende kvalitet

I de minste leilighetene og enkelte andre leiligheter kan det bli levert dusjhjørne 80 x 80 cm på grunn av plassbegrensninger. Enkelte dusjvegger kan være fast uten hengsling.

Det er avsatt plass til og leveres strøm, vann- og avløpsopplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel, der tørketrommel plasseres oppe på vaskemaskin (tårn) i ett bad.

I WC-rom leveres vegghengt toalett av samme type som på bad. I WC-rom leveres et enkelt baderomsmøbel som vist på salgs- tegning i farge hvit med håndvask og blandebatteri tilpasset størrelsen på skap. Speil på vegg over håndvask, enkel stikkontakt og el.uttak for lys leveres iht. kontraktstegning.


TEKNISKE INSTALLASJONER
Tekniske anlegg, rør, føringsveier, sjakter og nedforinger/innkassinger/himlinger blir i hovedsak tegnet inn på tegninger som omfattes av kjøpekontrakten. Avvik fra inntegnet plassering kan forekomme og disse skal begrunnes særskilt fra selger etter hva som er hensiktsmessig og nødvendig. Det vil kunne være nedsenket heldekkende himling på bad, WC-rom, i gang/entre og i bod på grunn av tekniske føringer. 

BALANSERT VENTILASJON MED VARMEGJENVINNING
Leilighetene skal ha balansert mekanisk ventilasjon med avtrekk fra bad, WC-rom, bod, bod/vask, vaskerom og kjøkken. Tilluft på soverom og stue/kjøkken. Det vil bli levert ett ventilasjonsaggregat for balansert ventilasjon med varmegjenvinning og med ettervarming av tilluft fra elektrisk eller fjernvarmelevert ettervarmebatteri i aggregatet. Aggregatet vil i hovedsak bli plassert i tak i bod eller gang/entre der det er teknisk mulig. Dersom det ikke er teknisk mulig, vil aggregat blir veggmontert i bod. I leiligheter uten innvendig bod eller der det ikke er teknisk mulig, vil aggregat bli plassert i himling gang/entre, WC-rom eller bad i denne prioriterte rekkefølge. Det vil bli tilluft i alle oppholdsrom og avtrekk fra våtrommene, bod, bod/vask og kjøkken.

SPRINKLERANLEGG
Hele bygget med fellesarealer, leiligheter og garasje blir fullsprinklet iht. gjeldende brannforskrifter ved igangsettingstillatelse (IG). Unntak kan være garasjeetasjen dersom den i brannkonseptet brannseksjoneres fra resten av bygget. Sprinklerhoder kan bli plassert både i tak/himling og i vegg oppunder tak, samt på balkong/terrasser hvis nødvendig.
 
OPPVARMING
Energibehovet til romoppvarming og varmt tappevann dekkes ved leveranse av fjernvarme fra Hafslund Oslo Celsio. Fjernvarmen føres inn i prosjektets energisentral (varmesentral) plassert i tilknytning til parkeringskjeller. I varmesentralen fordeles fjernvarmen via en varmeveksler til gulvvarme og til varmt tappevann. Romoppvarming i leilighetene dekkes ved termostatstyrt vannbåren gulvvarme i alle rom, unntatt bod. 

I hver leilighet blir det et kombinert, evt. to separate rør i rørskap for fordeling av varmt tappevann, kaldtvann og gulvvarmevann som plasseres på bad/bod eller i entre/gang.

Det leveres gasspeis type Vision Line Superior 55 L, i leiligheter der det fremkommer av salgstegningene. Peisen leveres med sort innramming med Visionline S40-3 grå steiner som standard. Prosjektet får felles gasstankanlegg og det leveres individuelle fordelerskap med forbruksmålere på balkong/terrasse for de aktuelle leilighetene med gasspeis.
Om ikke mange år vil det kreves at all boligoppvarming i Norge skal skje uten bruk av fossilt brennstoff. Derfor er alle gasspeiser i prosjektet forberedt for å benytte biopropan, en miljøvennlig gasstype som er laget av biologisk materiale. De nye gasspeisene vil også kunne regulere flammehøyde og har et nytt tiltalende design.

ENERGIMÅLERE
Alle leilighetene utstyres med målere med fjernavlest automatisk registrering av strømforbruk.

For energiforbruk til varmt tappevann og vannbåren gulvvarme leveres det energimålere for manuell avlesning, men anlegget er for- beredt for at sameiet på et senere tidspunkt kan bestille fjernavlesing ved å bytte ut målerne (mot tillegg) til målere med fjernavlesning.

Forbruk av gass avleses manuelt på gassforbruksmåler for hver leilighet, og forbruket fordeles i sameiet sammen med driftskostnader knyttet til gassanlegget for de som har gasspeis.

Energiforbruk til fellesarealer inngår i felleskostnadene som fordeles i sameiet.

STRØM OG LYS
Alle leiligheter utstyres i samsvar med gjeldende forskrifter og normer for elektro på tidspunkt for prosjektering og anmeldelse. På grunn av at leilighetene får store vinduer, vil muligheten for plassering av kontakter mot yttervegg være begrenset.

Antall El-punkter vil være i henhold til gjeldende regelverk (NEK 400). I tillegg til lyspunkter inne i leilighetene, leveres lyspunkt inklusiv lysarmatur og dobbelt stikk på balkong. Sikringsskap og skap til fiberboks for bredbåndskabel og WIFI plasseres i gang/entre eller bod i hver enkelt leilighet og leveres enten som kombinert skap eller 2 separate skap. Annen plassering kan forekomme der det er hensiktsmessig eller nødvendig.

Det leveres avstillingsknapp for brannalarm i felles korridor i hver etasje og i boligparkeringsetasjen som hovedprinsipp.

INTERNETT, TV OG TLF
Utbygger vil fremforhandle avtale med anerkjent fiberleverandør, om opplegg for leveranse av internett/bredbånd. Avtalen vil sikre leveranse av signaler til TV og bredbånd. Fremforhandlet avtale vil bli overført til sameiet.

PORTTELEFON
Det leveres porttelefon med kamera ved utvendig hovedinngangsdør til hvert leilighetsbygg. I hver leilighet leveres det

BALKONGER/TERRASSER
Terrasser utføres med tregulv i standard royalimpregnert trevirke. Balkongene er utført i plasstøpt betong eller betongelementer med tredekke i royalimpregnert trevirke og skjult dekkeforkant. Balkonger/terrasser har trinnfri adkomst. Balkongrekkverk leveres med klart glass og stolper/håndløpere i lakkert metall. Der det eventuelt er skillevegger leveres dette som spilekledning avhengig av forskriftskrav og arkitektens valg.
Balkongenes underside vil bli levert med slett trekledning i gran eller tilsvarende beiset i en lys farge etter arkitektens valg. Det vil bli synlige nedløpsrør montert på fasade med avrenning fra hver balkong.

Det leveres utvendig belysning på balkong/terrasse av type Spike 1100 LED eller tilsvarende + dobbel stikkontakt. Det forberedes for solskjerming på solutsatte vinduer/dører som går direkte mot stueterrassen med ett tomt trekkerør skjult bak kledningen med hensiktsmessig plassering på yttervegg mot balkong/terrasse.

Balkong/terrassenes brutto areal fremkommer av salgstegning og i salgsoppgave. Størrelse, arrondering og utførelse kan måtte endres i detaljprosjektering. Kjøper må akseptere et arealavvik inntil 7% uten at dette kan påberopes som en mangel.
Som følge av terrengtilpasninger og høydeforskjeller på omkringliggende infrastruktur, vil terrassearealer noen steder bli levert som balkongareal.
 
FELLESAREALER, INNGANSPARTI, TRAPPER OG GANGER
Fellesarealer, herunder felles trappeganger, heis, rømningsveier, felles bodanlegg samt fasader, herunder balkonger og terrasser mv, ferdigstilles samtidig med boligene og etableres med representativ utførelse i samråd med prosjektets interiørarkitekt.
Fellesganger og trapper leveres med keramiske fliser og sparklede, malte vegger i farger utvalgt av interiørarkitekt. Spilerekkverk og håndløper i metall, sort farge. 

Utomhusarealene ferdigstilles samtidig med ferdigstillelse av de enkelte bygg eller så snart årstiden tillater det.
Felles el-skap med strømmålere plasseres i fellesarealene eller parkeringskjeller iht. energinetteiers gjeldende bestemmelser. 

HEIS
Heis til alle boligetasjer fra parkeringsetasje. Byggene får maskinromløse wireheiser av anerkjent fabrikat til samtlige leilighetsetasjer. Heisen er godkjent som båreheis og har heisstol med grunnmål ca. 1,1 x 2,1m. 

PARKERING
Det er felles parkeringsanlegg under leilighetsbyggene hvor det vil bli anledning til å kjøpe parkeringsplass. Pris for parkeringsplasser og ladepunkt følger av prislisten og må bestilles særskilt, kfr. skjema for kjøpstilbud. Det er begrenset antall parkeringsplasser i prosjektet. Det kan ikke påregnes kjøp av parkeringsplass til 2-roms leiligheter. Med kjøp av parkeringsplass medfølger EL-bil ladeboks med infrastruktur for el-ladesystem med dynamisk strømdeling som sikrer optimal ytelse av ladekapasiteten. El-bil ladeboks vil som hovedprinsipp bli plassert på parkeringsplassens endevegg.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ved organisering av parkeringsanlegg kan, på grunn av organisasjonsform og/eller bygge- løsning, gis rett for styret eller sameiemøte til å kunne omfordele plasser dersom dette er nødvendig pga. funksjonshemning eller andre særlige grunner.

Dekke av betong eller asfalt i kjørebanen i parkeringsanlegget. Vegger og tak i plasstøpt eller prefabrikert betong, støvbundet hvit. Netto høyde blir ca. 2,15 m. Parkeringsplasser vil så langt det er mulig ha en bredde på ca. 250 cm, basert på bruk av faste brukere. Det må påregnes en bæresøyle som begrenser bredden i skillet mellom parkeringsplassene. Dersom parkeringsplassen er plassert ved mindre hensiktsmessig kjøre/vendeareal, vil selger bestrebe å kompensere dette med større bredde på selve parkeringsplassen. Fri høyde på p-plasser vil normalt være ca. 2,15 m dog kan det forekomme tekniske installasjoner på vegg som kan begrense høyden i taket på parkeringsplassens innerste del.

Tilbudte plasser kan fravike anbefalinger i NBI/SINTEFs blad 312.130 eller senere utgaver.

Selger vil også kunne tilby parkeringsplasser med redusert bredde eller med flere begrensninger enn nevnt over. Dette vil i så fall bli særskilt avtalt med kjøper, i de tilfeller der dette gjelder .

Det leveres 1 stk. portåpner pr. garasjeplass for automatisk åpning av garasjeport, eventuelt leveres det med appstyring. Parkeringsplasser vil bli tildelt av selger i forbindelse med seksjonering.

SYKKELPARKERING
Areal til sykkelparkering avsettes i parkeringskjeller og utomhus iht. til kommunale krav.

FELLES UTEOMRÅDE
Det opparbeides felles uteområde på eiendommen iht. gjeldende reguleringsplan for lek og rekreasjon. Det leveres utendørsbelysning iht. utomhusplanen. Endelig utomhusplan er ikke ferdig behandlet. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming, materialvalg og valg av belysning.

AVFALLSHÅNDTERING
Det er avsatt plass ute til felles nedgravde kontainerløsninger for restavfall, papp/papir og plast med nedkast og tilkomst for tømmebil fra renovasjonsetaten. Forbehold om endelig valg og plassering av avfallsløsning etter avklaring med renovasjonsetaten.

Formuesverdi
Formuesverdi for denne eiendommen foreligger ikke ettersom boligen er nyoppført. Utgjør normalt 25% av boligens verdi for primærbolig, og 80% av boligens verdi for sekundærbolig (for ligningsåret 2016).

Boder
Sportsbodene leveres med himling og gulv av støvbundet betong, systemvegger av lakkerte stålrammer med nettingdør. Skillevegger mellom sportsbodene vil bli utført med nettingvegger for gjennomgående branndetektering, belysning, kabelføring og sprinkling, samt balansert ventilasjon. Felles bodbelysning, sprinkling og branndetektering fra bodkorridortak.

Boder vil bli tildelt av selger i forbindelse med seksjonering.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Tomten er regulert til boligformål, med tilhørende anlegg, gatetun og fortau. Reguleringskart og bestemmelser kan besiktiges hos megler.

Byggesaken følger av: Saksnummer 202114852 - Byggesak
Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om igangsettingstillatelse for oppføring av boliger - Hus A-D, felt C11 og D11, mottatt 24.05.2023. Datert 20.06.2023.

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Ensjøparken er en del av en stor eiendomsutvikling på Ensjø. Flere prosjekter i nærområdet må påregnes. Det er bl.a. planlagt et byggeprosjekt i Ensjøveien, felt B11 og B12. Prosjektet inkl. ca. 190 nye leiligheter. Ta gjerne kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Servitutter / Rettigheter
Grunnboksutskrifter er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler. Boligene vil overtas fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet på 2G. Sameiets panterett sikrer innenfor pålydende den enkelte sameiers oppfyllelse av felles forpliktelser.

Kjøper må akseptere at det på eiendommen tinglyses ytterligere servitutter/erklæringer for å sikre privatrettslige eller offentligrettslige interesser. Slike servitutter/erklæringer kan være erklæringer som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, drift og vedlikehold av energi/nettverk, vann- og avløpsnett e.l. Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser.

Slike servitutter/erklæringer kan også være nødvendig for å sikre sameiets behov for tilgang til boligseksjoner for nødvendig inspeksjon og vedlikehold av felles installasjoner og funksjoner som heis, rømningsveier, ventilasjonssjakter, tak mv.

Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysninger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler o.l. vedrørende sameie, naboforhold, infrastruktur eller forhold pålagt av myndighetene knyttet til gjennomføringen av prosjektet innenfor reguleringsplanen for prosjektet.

Sameiet
Leilighetene kan bli inndelt i flere boligsameier slik utbygger finner det hensiktsmessig. Sameiene vil ha delt eierskap gjennom realsameiet til felles leke- og oppholdsareal.

Eierseksjonen/selveierleiligheten med tilhørende parkeringsplass/bruksrett til parkering og sportsbod vil tilhøre et sameie. Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes ved seksjonering. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesareal innenfor eiendommen.

Leilighetene vil bli fradelt som selveierleiligheter/eierseksjoner. Parkeringsplasser, takterrasser, bod og lignende kan bli organisert som bruksretter.

FORRETNINGSFØRER
Utbygger vil inngå avtale med anerkjent boligforvalter om forvaltning av sameiet med varighet på 3 år.

Stipulert overtagelse
Antatt ferdigstillelse/innflytting vil være:

Bygg A: februar - april 2025
Bygg B: mai - juli 2025
Bygg C: januar - mars 2025
Bygg D: april - juni 2025

Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden

Selgeren har rett til å kreve tilleggsfrist dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeider, eller vilkårene nevnt i buofl. § 11 er oppfylt. Vesentlig forsinkelse gir kjøper rett til å heve kontrakten. Kjøper må i så fall gi melding til selger om hevingskravet før overtakelse. Dersom kjøper velger å heve kontrakten, skal selger tilbakebetale innbetalte beløp og kjøper plikter å returnere/kvittere garantien for opphør.

Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsedato fortsatt kan foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeider med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider. Kjøper aksepterer at det vil være støy fra byggearbeider, behov for anleggstrafikk og anleggsinstallasjoner for å ferdigstille prosjektet. Utbygger må følgelig forbeholde seg retten til å ha stående maskiner og utstyr på deler av tomten, sammen med visnings- og byggeplasskilt frem til siste bolig er ferdigstilt.

Kjøper kan ikke nekte å overta boligen selv om fradeling, seksjonering, eller tinglysing av hjemmelsovergang ikke er gjennomført på overtakelsesdagen. Kjøpesummen vil i slike tilfeller bli stående på meglers klientkonto inntil kjøper er sikret hjemmel.

Forsikring
Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse, deretter tegnes fullverdiforsikring gjennom eierseksjonssameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Utleie
Boligen kan leies ut i henhold til bestemmelsene i eierseksjonsloven og eventuelt vedtektene, dvs. utleie med varighet på over 30 sammenhengende dager. Kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Fordeler ved å kjøpe nybygg
Det er mange fordeler for den som kjøper ny bolig.
For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. En av disse er at du får god tid til salg av egen bolig og forberedelse av flytteprosessen.

Lavere omkostninger og høy trygghet
Kjøpere av nybygg har ekstra trygghet gjennom at salget reguleres av Bustadoppføringslova, der utsteder selger garantier som varer i 5 år etter overtakelse. Vanligvis er det lavere omkostninger ved kjøp av prosjekterte boliger, da man kun betaler dokumentavgift av andel tomteverdi.

Lavere driftskostnader/fellesutgifter
Ved kjøp av ny bolig er det gjerne mindre vedlikehold. Du sparer penger på oppussing og det er strenge krav til isolasjon og høy energieffektivitet. Boligene blir oppført etter de nyeste byggestandarder og tekniske krav både til inneklima, isolasjon og miljø.

Fast pris gir forutsigbarhet
Prisene er faste og du vet på forhånd hva boligen koster. Forutsigbarhet i kjøpsprosessen er noe mange setter stor pris på.
Du bestemmer!

Vil du være med på utformingen av leilighetens kvaliteter? Bustadoppføringsloven gir kjøperen rett til å påvirke leveransen av løsninger ut fra gitte forutsetninger. Dette avklares sammen med entreprenør etter at byggestart er vedtatt..

Annet
OFFENTLIG BEHANDLING
Selger tar forbehold om endringer og forsinkelser som måtte oppstå som følge av offentlig saksbehandling. Selger vil varsle kjøperne om eventuelle forsinkelser, og løpende orientere om fremdriften.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld



Priser:

Leilighetsprisene fremgår av prisliste. Omkostninger kommer i tillegg. Det samme gjelder eventuelt
erverv av ekstra rettigheter som f.eks. parkering. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisen på
leiligheter og parkeringsplasser som ikke er solgt.




Omkostninger:

Samlet dokumentavgift til staten vil for prosjektet som helhet utgjør 2,5 % av tomteverdien.
Dokumentavgiften utgjøre ca. kr. 640,- pr. kvm BRA-S. Gebyret for tinglysning av skjøte er f.t. kr. 585,-.
Tinglysningsgebyr og attestgebyr for pantobligasjoner i forbindelse med etablering av eventuelle lån er f.t.
kr. 785,- pr. obligasjon inkl. attest.




Oppstartskapital for sameiet: I tillegg til ordinære fellesutgifter innbetales à konto kr. 100,- pr. kvm BRA-S
til sameiet via forretningsfører for likviditet i oppstartsfasen. Beløpet innbetales til forretningsfører i
forbindelse med overtakelse.




Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige gebyrer og avgifter i tiden frem til
hjemmelsovergang finner sted.

Betalingsbetingelser
Etter kontraktsignering skal det innbetales 10% av kjøpesum, med 14 dagers frist for betaling, så snart garanti iht. bustadoppføringslova §12 er stilt på vegne av selger. Kjøper vil få tilsendt egne varsler om innbetaling av 10% av kjøpesum og restoppgjør. Innbetaling må være fri egenkapital.

Resterende del av kjøpesum, tilleggsarbeider og omkostninger skal innbetales innen overtakelse.

Megler besitter kjøpers delinnbetalinger frem til overskjøting, og kan ikke før overskjøting av boligen foreta utbetaling til selger, med mindre selger stiller nødvendig bankgaranti iht. bustadoppføringslova §47. Loven sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jfr. §3.

Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse når kjøper er profesjonell/investor, eller etter at boligen er ferdigstilt. Boligen vil da selges etter bestemmelsene i Lov om avhending av fast eiendom av 3.Juli 1992 nr. 93. Profesjonell kjøper/investor vil i disse tilfellene måtte innbetale forskudd uten at dette blir sikret ved garanti.

Selger står likevel fritt til å selge etter Bustadoppføringslova. Kjøpekontrakt vil bli inngått iht. standard kjøpekontrakt, som kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper aksepterer denne ved inngivelse av bud.

Vederlaget
Megler har fast provisjon på kr. 40.000,- eks. mva. pr. leilighet solgt i prosjektet. Meglers vederlag dekkes
av oppdragsgiver. Utlegg og markedsføring kommer i tillegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Avbestilling
Kjøper kan avbestille boligen inntil overtakelse har funnet sted. Ved avbestilling kommer reglene i bustadoppføringslova kapittel VI til anvendelse. Lovens utgangspunkt er at utbygger skal holdes skadesløs ved avbestilling. Det vil si at den som avbestiller må dekke alle tap som måtte oppstå på selgers hånd. Selger kan alternativt velge å fremsette et tilbud om et fast avbestillingsgebyr som, om det aksepteres av kjøper, vil utgjøre grunnlaget for et endelig oppgjør mellom partene. Størrelsen på avbestillingsgebyret vil i tilfelle bli beregnet i det enkelte tilfelle.

Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller i sin helhet av kjøper. Kontakt megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes.

Garantier
Selgeren skal straks etter budaksept stille garanti eller tilsvarende fra finansinstitusjon for rett oppfyllelse av kontrakten iht. bustadoppføringslova §12. Entreprenør skal stille garanti før byggearbeidet igangsettes.

For perioden frem til overtagelse skal garantien være på minst 3% av vederlaget. Fra overtakelse og frem til 5 år etter overtakelse skal garantien dekke en sum som svarer til 5% av vederlaget. Selger avgjør hvorvidt garantien stilles som samlegaranti eller som individuelle garantier pr. leilighet.

Dersom selger stiller §47 garanti, vil deloppgjør utbetales til selger/byggelånsbank og godskriving av renter opphører.

Garantiene stilles direkte til kjøper med kopi til megler.

Selgers forbehold
Selger har hevet sine forbehold vedrørende gjennomføring av kontrakten:
  
  • Det er oppnådd et  tilfredsstillende forhåndssalg 
  • Selger har mottatt de første tillatelser fra kommunen og forbereder tomten for en snarlig byggestart
  • Selger har mottatt og akseptert tilbud på byggelånsfinansiering fra Nordea
  • Styret har besluttet  igangsettelse

Ved overtagelse må det påregnes at det gjenstår mindre utvendige eller innvendige arbeider på eiendommens fellesarealer. Selger tar forbehold om å foreta endringer/omregulering av omkringliggende bebyggelse, eventuell regulering av enkeltseksjoner til næringsvirksomhet og endringer av utomhusarealer i forhold til det som er presentert for kjøper.

Det tas dermed generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid, herunder eventuelle prosessuelle steg som måtte forstyrre fremdriften, finansielle forutsetninger og leveranseavtaler. Disse forbeholdene vil også kunne føre til eventuell justering i fremdriften for overtagelse/innflytting, hjemmelsoverføring.

Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelse som er gjeldende. Dersom det er avvik mellom prospekt/internettside og leveransebeskrivelse, er det den endelige salgsoppgaven med leveransebeskrivelsen vedlagt kontrakten som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Alle opplysninger i leveransebeskrivelsen er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av tekniske anlegg og rørføringer, mindre endring av boligens areal eller liknende. Selger tar forbehold om endringer pålagt av offentlige myndigheter som kan få betydning for prosjektets gjennomføring.

Selger forbeholder seg retten til å organisere parkering, boder og eventuelle andre rettigheter på den måten som anses mest hensiktsmessig. Dette kan være som en del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende bruksretter regulert i vedtekter, seksjonert som tilleggsareal til den enkelte seksjon eller som særskilt anleggseiendom med ideelle eierandeler, tinglyste bruksretter eller bruksretter fastsatt i vedtekter.

Selger forbeholder seg retten til å endre antall seksjoner og sammensetningen av usolgte enheter dersom det vurderes som hensiktsmessig. Selger forbeholder seg også retten til å foreta endringer ved prosjektet knyttet til en eventuell deling/sammenslåing av usolgte seksjoner. Disse endringene kan medføre mindre endringer av fasaden.

Utomhusplanen i prospektet er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse fra landskapsarkitekt. Utomhusplanen er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse.

Prosjektet grenser til regulerte friområder/parkarealer som skal opparbeides av Oslo kommune. Selger er forpliktet til å betale anleggsbidrag for opparbeidelse av felles infrastruktur på Ensjø. Selger har imidlertid ingen rettigheter eller forpliktelser knyttet til opparbeidelse av de tilgrensende friområder/parkarealer, disses endelige opparbeidelse og tidspunktet for dette.

Selger har etter beste evne illustrert friområder/parkarealer utenfor prosjektets tomtegrenser basert på tilgjengelig informasjon/skisser på områdenes tenkte opparbeidelse.

Selger tar av denne grunn uttrykkelig forbehold om at illustrasjoner brukt i markedsføring av prosjektet som viser arealer utenfor fremtidig fradelt tomtegrense, ikke kan forutsettes opparbeidet før overtakelse av boligen.

Selger står fritt til å endre leilighetsnummer i prosjekteringsprosessen og det tas forbehold om eventuell endring av antall eierseksjoner i bygningene.

Selger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste et hvert bud/kjøpstilbud på fritt grunnlag. Selger kan velge å tildele leiligheter uten å begrunne tildelingen og uten forutgående varsel til andre som har lagt inn bud på samme leilighet.

Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.

Videre har selger anledning til å avvise bud fra interessenter som måtte motsette seg å anvende eller kreve endringer i standard kjøpekontrakt. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig kjøpsavtale/bud.

Ved eventuell endring i eierskap/navneendring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe et administrasjonsgebyr som innbetales til meglers klientkonto. Eventuell endring krever utbyggers samtykke. Se ellers bestemmelsene knyttet til salg av kontraktsposisjon.

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av de som inngir bud.

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.
 
Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Selger forbeholder seg retten til å transportere sine rettigheter og forpliktelser underveis i prosjektet.

Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse og prospektet forøvrig. Prospektet inneholder flere perspektiver, utsiktsbilder og datagenererte bilder og filmer, som kan avvike fra endelig oppførelse med hensyn til arkitektur, tekniske løsninger, byggenes plassering på tomten og utsiktsforhold. Alle illustrasjoner må dermed betraktes som omtrentlige og skissepregede. 

Leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i salgsoppgave eller i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav:

De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg og konstruksjonsløsninger, samt foreta tilpasninger som er nødvendig etter hvert som tiltaket detaljprosjekteres uten forhåndsvarsel til kjøperne. Endringene skal ikke redusere byggets eller boligens kvalitet eller vesentlig endre innholdet i prosjektet som sådan. Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold.

Selger kan ikke garantere at det ikke er skjeggkre eller perlekre i boligen ved overlevering.

Eierforholdet reguleres av eierseksjonsloven av 16.06.2017 nr. 12. Med eierseksjon forstås sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av bolig.

Viktig informasjon
SIKKERHETSSTILLELSE
Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr. 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

FORVALTNING, DRIFT OG VEDLIKEHOLD (FDV)
Ved overtakelse vil det bli overlevert en leilighetstilpasset FDV-dokumentasjon (brukerveiledning) til hver enkel boenhet. FDV-dokumentasjon kan leveres web basert.
 
Det vil også bli overlevert en prosjekttilpasset FDV-dokumentasjon for eiendommens fellesarealer og tekniske anlegg til sameiets styre. For tekniske anlegg kreves det inngått drifts- og serviceavtaler for å oppnå tilfredsstillende drift og ivaretakelse av garantiforutsetninger. Slike avtaler vil derfor bli fremforhandlet og inngått av utbygger på vegne av eierseksjonssameiene med de aktuelle leverandører før overtakelse for å sikre tilfredsstillende drifts- og garantiforutsetninger fra det tidspunkt anleggene tas i bruk. Avtalene inngås med kort oppsigelsesfrist 30 dager gjennom de 3 første måneder fra overtakelse slik at eierseksjonssameiene evt. kan velge å inngå drifts- og serviceavtale med andre leverandører.

SALGSPROSESSEN
Boligene selges til faste priser. Innlevert kjøpstilbud er bindende for kjøper.  Selger har rett til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler vil meddele eventuell aksept skriftlig til kjøper. Selger har rett til å endre priser på usolgte boliger til enhver tid.

Vi har tatt forbehold om trykkfeil i salgsprospektet. Vi gjør oppmerksom på at salgsprospektet ikke er et juridisk bindende dokument.

I de tilfeller der salgsprospektet og salgsoppgave avviker fra hverandre, er det salgsoppgaven som er gjeldende. Salgsoppgaven benyttes som vedlegg til bindende kjøpstilbud og er å regne som det bindende juridiske dokumentet.

Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.

Videresalg av kontraktsposisjon
Salg av kontraktsposisjoner er kun tillatt etter godkjenning fra selger. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning og overskjøte eiendommen til opprinnelig kjøper. Om slikt samtykke gis, vil selger normalt kreve at opprinnelig kjøper er solidarisk ansvarlig inntil ny kjøper har gjort opp kjøpesummen i sin helhet i forbindelse med endelig overtakelse/ferdigstillelse av boligen. Selger vil fastsette et transportgebyr i de tilfeller hvor samtykke gis. Transportgebyr vil utgjøre minimum kr 100 000,- for dette prosjektet. Utbygger står fritt til å fastsette dette i det enkelte tilfellet. Eventuelle tillatelser til salg av kontraktsposisjon vil kun bli gitt for en  begrenset periode og vil uansett trekkes tilbake senest fem uker før varslet overtakelse av leiligheten.

Tilvalg
KJØPERS ENDRINGER OG TILVALG
Generelle frister for tilvalgsmuligheter er utgått. Ved forespørsel til megler, kan endringer vurderes. Mulighet for endringer vil avhenge av hvor langt byggeprosessen har kommet.

Mulighet for tilvalg og endringer kan medføre tillegg i pris. Det tas forbehold om at endringer ikke kan gjennomføres da innkjøpene og byggingen kan ha kommet for langt. Det kan ikke gjøres endringer på byggenes tak, fasade, vinduer, utvendige dører, balkonger, terrasser og fellesarealer inne og ute. Det kan ikke bestilles innredning som medfører endringer av faste tekniske installasjoner som ventilasjon, sprinkler, elektro, vann og avløp. Det kan ikke benyttes andre leverandører eller utførende ved kjøp av tilleggstjenester/ endringer enn de utbygger og totalentreprenør har valgt for prosjektet. Kjøper vil bli kontaktet for tilvalgsmeny på et senere tidspunkt, etter at kjøpekontrakt er inngått.

Dersom kjøper ønsker å få utført endringer og/eller tilleggsarbeider, skal dette bestilles skriftlig av selger eller den selger måtte oppnevne. Selger er ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som endrer vederlaget med 15 % eller mer. Selger er heller ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil føre til ulempe for selger og som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet.

Alle tilleggsbestillinger/endringer skal faktureres av Selger eller den Selger måtte oppnevne. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger m.v. jfr. bustadoppføringslovas § 44. Selger har ikke rett eller plikt til å utføre endringer/tilleggsbestillinger (tilvalg) som medfører konsekvenser for øvrige kjøpere.

Endringer og tilvalg må bestilles skriftlig innen de frister Selger eller den Selger måtte oppnevne av hensyn til prosjektets fremdrift setter. Endringer og tilvalg faktureres iht. entreprenørens bestemmelser.

TILVALG VED KJØPETILBUD (PRETILVALG)
Noen enkle pretilvalg kan velges av kjøper ved inngåelse av kjøpstilbud. Disse tilvalgene vil skje til fast pris uten ytterligere påslag til leverandøren. Selger tar forbehold om at prisene på disse tilvalg vil kunne bli høyere dersom disse tilvalgene etterbestilles eller ikke fremkommer av kjøpstilbudet. Se skjema for kjøpstilbud eller konferer megler for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er ulovlig å ta boligen i bruk før ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger. Brukstillatelse/ferdigattest besørges av selger. Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør før midlertidig brukstillatelse foreligger. Dersom kjøper likevel velger å overta, er det ulovlig å bebo boligen/ta boligen i bruk (kan flytte inn møbler, men ikke overnatte). Å bebo uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og eventuelle bøter fra kommunen. Ved å velge og overta stopper eventuelle krav om dagbøter.

Arealangivelser
Arealene oppgitt i prospektet er angitt i bruksareal (BRA) som er leilighetens mål innvendig, innbefattet innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P-rom i prislisten, dette er leilighetens BRA areal fratrukket innvendige boder og veggene til disse. Arealene angitt i markedsføringsmaterialet er ikke å betrakte som eksakte arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealene skulle bli 5% mindre eller større en det markedsførte.

AREALANGIVELSER PÅ PRIVATE UTEAREAL
For balkonger, markterrasser og eventuelle private hageparseller tas det et særskilt forbehold om at disse kan endres i proporsjonalitet, utforming, størrelse og arrondering. Det vil bestrebes å gi utearealene et estetisk godt uttrykk.

Lovgrunnlag
Boligene selges etter bestemmelsene i Bustadoppføringslova (lov av 13. juni 1997 nr. 43). Loven sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jfr.§3.

Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse når kjøper er profesjonell/investor, eller etter at boligen er ferdigstilt. Boligen vil da selges etter bestemmelsene i Lov om avhending av fast eiendom av 3.juli 1992 nr. 93. Profesjonell kjøper/investor vil i disse tilfellene måtte innbetale forskudd uten at dette blir sikret ved garanti.

Selger står likevel fritt til å selge etter Bustadoppføringslova. Kjøpekontrakt vil bli inngått iht. standard kjøpekontrakt, som kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper aksepterer denne ved inngivelse av bud.

Oppdragsnummer
18-22-0145

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på vår hjemmeside.

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gladengveien 8, C504
For mer om objektet
Gladengveien 8, C504

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: