Bilde 1 av Haugen på GlesværBilde 2 av Haugen på Glesvær
Digital salgsoppgave • Prosjekt
Haugen på Glesvær

5381 Glesvær • Øygarden kommune

Prisantydning i prosjekt

kr 5 690 000 - 6 090 000

Arealer: 122 - 143 m²Antall enheter: 16 (0 solgt)Byggeår: 0
Glesvær - Innholdsrike prosjekterte eneboliger- Carport - Solrik beliggenhet- Sjøutsikt- Mulighet for egne tilpasninger!
Se alle enheter i prosjektetSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 - 4 soverom
Tomt
Eiet tomt m²
Oppdragsnummer
95219001
card-default

Christine Terkelsen

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les om Christine

Dette prosjektet består av følgende enheter:


 m², 4 soverom, kr 5 890 000.

Les mer om enhet BT03 her


 m², 4 soverom, kr 5 990 000.
Denne enheten er ikke lenger tilgjengelig


 m², 4 soverom, kr 6 090 000.

Les mer om enhet BT06 her


 m², 4 soverom, kr 6 090 000.

Les mer om enhet BT08 her


 m², 4 soverom, kr 5 790 000.

Les mer om enhet BT09 her


 m², 4 soverom, kr 5 790 000.

Les mer om enhet BT10 her


 m², 4 soverom, kr 5 790 000.

Les mer om enhet BT11 her


 m², 4 soverom, kr 5 790 000.

Les mer om enhet BT12 her


 m², 4 soverom, kr 5 890 000.

Les mer om enhet BT13 her


 m², 4 soverom, kr 5 890 000.

Les mer om enhet BT14 her


 m², 4 soverom, kr 5 690 000.

Les mer om enhet BT15 her


 m², 4 soverom, kr 5 690 000.

Les mer om enhet BT16 her


 m², 4 soverom, kr 5 790 000.

Les mer om enhet BT17 her


 m², 4 soverom, kr 5 790 000.

Les mer om enhet BT18 her


 m², 4 soverom, kr 5 790 000.

Les mer om enhet BT19 her


 m², 4 soverom, kr 5 790 000.

Les mer om enhet BT20 her

Nøkkelinformasjon
For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til kjøpekontrakt med vedlegg for prosjektet, hvilket er det avtalemessige grunnlaget for kjøp av bolig.

Hovedoppdragsnummer
95-21-9001

Eiendom
Haugen på Glesvær, 5381 Glesvær

Matrikkel
Gnr. 133 bnr. 212 i Øygarden kommune

Eierform
Selveier

Ferdigstillelse
Det må selges 4 av de 16 boligene som nå er lagt ut før byggestart. Det er estimert total byggetid på 6 mnd per 4 enheter. Dette er et foreløpig estimat, og kan avvikes. Herunder vil overlevering senere enn dette tidspunkt ikke gi kjøper rett på dagmulkt eller andre misligholdsbeføyelser.

Ferdigstillelsesfristen forlenges med 21 kalenderdager dersom arbeidene berøres av fellesferien. Berøres arbeidene av juleferien, forlenges den med 7 kalenderdager. Det samme gjelder om den berøres av påskeferien. Forlengelsen gjelder selv om det eventuelt utføres arbeid i en ferie.

Ansvarlig megler
Partner | Salgsleder | Eiendomsmegler Tarek André Bergfjord

Selger/Utbygger
HAVBLIKK UTBYGGING AS

Hjemmelshaver
HAVBLIKK UTBYGGING AS

Priser fra - til
Priser fra 5 690 000 - til 6 090 000

Arealer
Primærrom: 122 kvm - 143 kvm

Fellesutgifter
Det vil bli opp til enhetene om det skal innbetales felleskostnader. Det vil eksempelvis kunne være felles byggforsikring og eventuelt vedlikhold av fellesareal.

Kommunale avgifter
Det vil tilkomme kommunale avgifter og renovasjon for hver enkelt bolig. Avgift er ikke fastsatt pr. dags dato da husene er prosjektert og ikke ferdigstilt. Øygarden kommune vil fakturere i etterkant av ferdigstillelse av boligen.

Energimerke
Energiattest med energimerke

Beskrivelse
Dette er et prosjekt i nydelige og naturskjønne omgivelser. Prosjektet har en unik beliggenhet med flott sjøutsikt. Prosjektet består av 16 eneboliger, hvor 6 av boligene går over to etasjer og 10 av boligene går over 1,5 etasje.

Bolig med to etasjer inneholder: U.etg: Entré, gang, 3 soverom, vaskerom, bad og kjellerstue. 1.etg: Gang, bad, soverom, kjøkken og stue.

Bolig med en etasje inneholder: 1.etg: Entre´, gang, vaskerom, bad, 2 soverom, stue og kjøkken. 2.etg: 2 soverom, loftstue og toalettrom.

Prosjektet leveres av Mårstig Bygg og VestlandsHus. Grunnarbeid Vest AS utfører grunn og betong arbeid på tomten.

Mårstig Bygg AS er et tømrerfirma med mesterbrev. De har lang erfaring innen tømrerbransjen, og har sterkt fokus på kvalitetsarbeid. Deres fokus er god service, de strekker seg langt for kundene sine. Mårstig Bygg er forhandler for VestlandsHus som er hus og hytteleverandør. VestlandsHus setter kvalitet og praktiske løsninger høyt på listen, de ser helheten til kunden sine ønsker og behov.

Beliggenhet
Dette prosjektet er virkelig verdt å få med seg. Haugen på Glesvær er et prosjekt bestående av 16 eneboliger i et nydelig område på Glesvær. Omgivelsene er naturskjønne med kort avstand til flere attraksjoner.

Glesvær er et av de eldste handelsstedene på Vestlandskysten. På 1700- og 1800-tallet var dette det største og viktigste fiskeværet på Sotra. Mange gamle naust og bygninger er bevart og restaurert.

Helårs åpen Glesvær Kafe/restaurant ligger like i nærheten. Dette er et fantastisk spisested med lokalmat og historisk ramme. Her kan du komme med bil, båt eller buss. Her er det også en gjeste havn som gir plass til båter. https://holmakaien.no/om-oss/

Er det ønskelig å delta i organisert idrett, kan både voksne og barn være med i eksempelvis Glesnes ungdoms- og idrettslag som har 270 dugnadsglade og kreative medlemmer og mange støttespillere. Laget driver ungdomshuset og sjøsportsenteret, og har tre idrettsgrupper for barn og unge fra 1. - 8. klasse.

Det er kort vei til flere skoler og barnehager: Spildepollen skole (1 - 7.klasse) som sto ferdigstilt i 2019, samt Skogsvåg barnehage. Spildepollen Kystbarnehage åpner august 2021, den ligger rett ved siden av Spildepollen skole. Bunnpris Spildepollen ligger like i nærheten. Her er en stor kunstgressbane og lysløype.
 
For et utvidet servicetilbud tar det ca. 10 min å kjøre til Sund senter og ca. 25 min til Sartor. Utenom rushtidene tar det ca. 40 min til Bergen sentrum.
 
Glesvær har mye historie og er et spennende område å ferdes i.

Tomt
Utomhusarealene vil bli opparbeidet med utgangspunkt i utomhusplan. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer med hensyn til utforming og materialvalg. For ytterligere informasjon, se vedlagt leveransebeskrivelse og utomhusplan.

Fullførelsen av utomhusarbeider er avhengig av årstid og værforhold. Derfor gjøres kjøper oppmerksom på at dette vil kunne bli ferdigstilt og overtakelsesforretning for disse avholdt etter overtakelse av boligen. Det må påregnes byggeaktivitet og anleggsvirksomhet frem til arbeider er fullført.

Leveransebeskrivelse
Konstruksjon og utførelse oppfyller kravene i Plan og Bygningsloven, med tilhørende forskrift TEK17. Prosjektet vil med andre ord ha gode kvaliteter over hele linjen.

Kjøkken |
Kjøkken levers av Sigdal inkludert hvitevarer ihht vedlagte tegninger.

Soverom |
Boligene har 4 soverom fordelt på to etasjer.

Bad |
Betonggulv på bad ved golv på grunn støpes av betongentreprenø. Gulv på bad i andre etasjer leveres med fuktbestandig sponplate forberedt for påstøp, membran og flis. Vegger på bad leveres med rupanel/OSB plater og Wedi/litex plater klar for forsegling i skjøter og flislegging.

Parkering |
Garasjeport er inkludert på hustype for skrå tomt. Garasje leveres med betongoverflater
der det er betongvegger. Mot hus kles veggene med utvendig kledning.

Utebod/sportsbod |
Medtatt som vist på tegninger. Bodleveres med betongoverflater der det er betongvegger.
Mot hus kles veggene med utvendig kledning. Hustype for flat tomt, levers med
gipsplater.

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Området er regulert til Boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse i følge Øygarden Kommune.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Kjøper må selv besørge innboforsikring, hus forsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Utleie
Boligen vil i sin helhet kunne leies ut til boligformål.

Fordeler ved å kjøpe nybygg
Det er mange fordeler for den som kjøper ny bolig.
For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. En av disse er at du får god tid til salg av egen bolig og forberedelse av flytteprosessen.

Lavere omkostninger og høy trygghet
Kjøpere av nybygg har ekstra trygghet gjennom at salget reguleres av Bustadoppføringslova, der utsteder selger garantier som varer i 5 år etter overtakelse. Vanligvis er det lavere omkostninger ved kjøp av prosjekterte boliger, da man kun betaler dokumentavgift av andel tomteverdi.

Lavere driftskostnader/fellesutgifter
Ved kjøp av ny bolig er det gjerne mindre vedlikehold. Du sparer penger på oppussing og det er strenge krav til isolasjon og høy energieffektivitet. Boligene blir oppført etter de nyeste byggestandarder og tekniske krav både til inneklima, isolasjon og miljø.

Du bestemmer!
Vil du være med på utformingen av leilighetens kvaliteter? Bustadoppføringsloven gir kjøperen rett til å påvirke leveransen av løsninger ut fra gitte forutsetninger. Dette avklares sammen med entreprenør etter at byggestart er vedtatt.

Annet
Kjøper samtykker til elektronisk kommunikasjon.

Dersom en ytelse er ulikt angitt i leveransebeskrivelse og øvrig salgsinformasjon (herunder salgstegninger), gjelder leveransebeskrivelsen.

Selger har rett til å foreta mindre endringer i konstruksjon, materialvalg, rørføringer og lignende som ikke reduserer boligens kvalitet, uten at dette gir rett til reduksjon av vederlaget. Tilsvarende kan selger foreta endringer i fellesarealer, bygningskropp m/ tilhørende tekniske anlegg samt utomhusarealer. Selger skal så langt det er praktisk mulig informere kjøper skriftlig om dette for så vidt gjelder endringer ved boligen.

Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i
prospektet, og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning dersom arealet er mindre en 5% enn angitt.

Alle rom ryddes, kostes og støvsuges før overlevering. Innvendige overflater blir vasket en gang. Før bruk bør kjøper foreta finvask av boligen. Utvendige private arealer og felles arealer ryddes for byggavfall. Mindre gjenstander som spiker, skrues mm kan forekomme.

Det legges opp til forhåndsbefaring av boligen før overtakelse. Selger vil på forhånd sende kjøper skriftliginformasjon om tidspunkt for befaring mv.

I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og
sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker imaterialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard.

Det tas forbehold om endringer på plantegninger for fremføring av sjakter for tekniske føringer.

Selger har ikke anledning til å tegne eierskifteforsikring da denne forsikringen ikke tilbys profesjonelle aktører.

Selger forbeholder seg retten til å endre pris og salgsbetingelser på usolgte enheter.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Fra kr. 5.590.000,- til kr. 6.190.000,- pluss omkostninger
Omkostninger:

Dokumentavgift: 2,5 % av tomteverdi. 1.100.000,- som utgjør 27.500,- pr enhet.

Tinglysing av skjøte: kr 585,-

Pantattest: kr 199,-

Evt. tinglysingsgebyr: kr 585,- pr. pantedokument (v/belåning)
Totale omkostninger: 28.869,-

Betalingsbetingelser
Det innbetales depositum på 10% av kjøpesum ved kontraktsinngåelse.

Resterende del av kjøpesum inkl. omkostninger og eventuelle tilvalgskostnader betales uoppfordret senest tre dager før overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Påløpte renter vil tilfalle kjøper frem til skjøte er tinglyst, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som følge av at det stilles garanti ihht. Bustadoppføringslova §47.

Vederlaget
Avtalen med selger er basert på en fast pris pr. enhet med følgende avtalt honorar:

Fastpris: kr. 60.000,- per enhet. Markedsføring kr 35.000,-

Avbestilling
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling.

Avbestillingsgebyr reguleres etter bustadoppføringslova §54.

Garantier
Det forutsettes stilt garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Selger skal stille entreprenørgaranti i henhold til buofl § 12 tilsvarende minst 3% av kjøpesummen i byggetiden og minst 5% av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Garanti etter § 12 stilles umiddelbart etter at selger har akseptert kjøpers bud, og senest ved signering av kontrakt.

Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang.

Selgers forbehold
Det tas forbehold om igangsettingstillatelse.

Samtlige tillatelser er tilgjengelig for gjennomsyn hos megler.Alle illustrasjoner, bilder, skisser, plantegninger med mer er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan ikke anses som endelig leveranse. Flere av de grafiske  fremstillingene er vist med oppgraderte løsninger og samsvarer ikke med standard leveranse. Videre oppfordres også interessenter til å befare tomten grundig da de grafiske fremstillingene ikke fremstiller tomtens karakter, avstand til nærliggende bebyggelse og nærområdet godt nok.

Utstyr og inventar som er plassert på de grafiske fremstillingene er kun ment som illustrasjoner og medfølger ikke handelen. Det gjøres derav oppmerksom på at det vil forekomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen.

Beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil i mange tilfeller være generell og vil derav ikke være tilpasset den enkelte bolig. Derav oppfordres kjøper til særskilt å vurdere den aktuelle boligens forhold før budgivning. Eksempler på dette kan være solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold terreng og omkringliggende bygningsmasse.

Det presiseres at tegninger og illustrasjoner i salgsoppgaven og prospektet ikke er bindende for boligens detaljutforming som farger, materialer, innredning, kjøkken- og garderobeløsning, dør- og vindusform m.v. Det samme gjelder i forhold til situasjonsplanens og utomhusplanens angivelse av detaljene i utearealet. Opplysningene gitt i dokumentene kan fravikes dersom selger anser det nødvendig eller ønskelig, dog slik at endringene ikke skal ha innvirkning på den angitte standard.

Salgstegningene er ikke egnet for måltaking, da det er de ferdig prosjekterte og detaljerte arbeidstegninger det bygges etter.

Viktig informasjon
Betaling for endrings- eller tilleggsarbeider som er avtalt direkte mellom kjøper og selger, skjer enten som forskuddsbetaling mot sikkerhet i form av forskuddsgaranti, eller i forbindelse med sluttoppgjøret og overskjøtning.

Det vil bli muligheter for å gjøre endringer eller tilvalg som f.eks. type parkett, fargevalg maling, skapfronter og lignende. Adgangen til å gjøre endringer og tilvalg begrenses til 15 % av kontraktsverdi, jfr. buofl § 9.

Kunden vil bli innkalt til endringsmøte med utbygger og/eller underleverandører.

Det kan ikke gjøres utvendige endringer, som er i strid med godkjennelsen gitt fra Øygarden kommune. Dette innbefatter blant annet flytting av vinduer og lignende.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. I særlige tilfeller kan selger kreve og kjøper ikke nekte å gjennomføre overtagelse mot midlertidig brukstillatelse. Herunder f.eks. dersom utomhus ikke lar seg ferdigstille pga. tele i bakken, at kommunen krever at alle boligene er ferdige før ferdigstillelse gis, og lignende.

I slike tilfeller har kjøpere krav på å holde tilbake en forholdsmessig del av vederlaget til sikkerhet for at ferdigattest gis. Alternativt kan selger stille § 47 garanti til sikkerhet for dette forholdet. Overtagelse mot midlertidig brukstillatelse medfører at man har overtatt og følgelig ikke har krav på dagmulkt etter overtagelse. Kjøper overtar risiko for at ferdigattest vil bli gitt ved overtakelse mot midlertidig brukstillatelse.

Selger vil senest 21 kalenderdager før ferdigstillelse av boligen meddele kjøper skriftlig om overtakelsesdato, som vil være å regne som en frist ihht. bustadoppføringslova. Kjøper har da krav på dagmulkt dersom denne fristen ikke overholdes. Selger kan kreve at overtagelse skjer inntil tre måneder tidligere enn forventet. Ferdigstillelse og overlevering av boligene til boligkjøperne vil kunne skje trinnvis.

Arealangivelser
Prislister er angitt i ca. bruksareal BRA (salgbart areal BRA-S) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, sjakter og innvendige vegger, men ikke medregnet yttervegger og vegger mot andre bruksenheter. I tillegg opplyses ca. P-rom i prislisten. Arealet for P-rom er inklusive innervegger men fratrukket areal for sjakter og boder. Selger tar forbehold om at mindre avvik kan forekomme.

Hvitvaskingsloven
Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt bestemmelsene i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Budgivning
Selger/megler kan fritt endre prisliste uten varsel. Det er til en hver tid den siste versjonen som er gjeldene.

Lovgrunnlag
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

Oppdragsnummer
95-21-9001

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

For å gi bud må du gå inn på en enhet i prosjektet. Du kan se alle enhetene tilgjengelig ved å gå til og åpne prosjektenheter og klikke deg videre inn på den enheten du ønsker å legge inn bud på.

Har du spørsmål rundt budgivningen er det bare å kontakte megler.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Haugen på Glesvær
For mer om objektet
Haugen på Glesvær

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: