Bilde 1 av Raveien 247BBilde 2 av Raveien 247B
Digital salgsoppgave
Raveien 247B

3220 Sandefjord • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 7 990 000

Omkostninger: kr 43 870Totalpris: kr 8 033 870
Rålekker(UNDER BYGGING) funkisvilla med nydelig utsikt! Vestvendt og solrikt. Helt i enden av blindvei mot jordene!
Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Bruksareal (BRA)
156 m²
Prisantydning
kr 7 990 000
Omkostninger
kr 43 870
Totalpris
kr 8 033 870
Byggeår
2023
Tomt
Eiet tomt 705 m²
Oppdragsnummer
87230072
card-default

Didrik Schou

Daglig leder | Eiendomsmegler
Les om Didrik
card-default

Rasmus Boutenko

Eiendomsmegler | Fagansvarlig
Les om Rasmus
Prisantydningkr 7 990 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 700 000,-)kr 42 500,-
  
Totalpris kr 8 033 870
Eiendom
Raveien 247B, 3220 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 41 Bnr. 775 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Selger/Utbygger
Kronstad eiendomsutvikling AS

Hjemmelshaver
Kronstad eiendomsutvikling AS

Prisantydning
kr. 7 990 000,-

Areal
Bruksareal: 156 kvm

Antall soverom
4

Tomt
Eiet tomt 705 kvm

Parkering
Oppstillingsplass i gårdsplass.

Beliggenhet
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Haukerød!

Eiendommen har en populær beliggenhet rett ved Haukerød sentrum - godt tilbaketrukket fra Raveien innerst i en liten blindvei. Her er det særdeles gode solforhold med sol fra de tidligste morgentimene til godt ute på kvelden! Innerst i veien bor man usjenert og det er trygt og fint for barna med Haukerød skole i gangavstand. Her kan de minste benytte seg av flotte uteområde og lekeapparater. Det er heller ikke langt til lysløypene og idrettsplass ved Runar. Her finner man noe for enhver smak - Sommer som vinter! Haukerød sentrum ligger i gangavstand med praktiske butikker, også søndagsåpen dagligvareforretning! For de som pendler i jobben og benytter E-18 er dette en perfekt beliggenhet. Gang og sykkelvei ved hovedveien, og eiendommen ligger med sykkelavstand til de store arbeidsplassene på Pindsle og sentrum. Perfekt bolig for en aktiv barnefamilie som ønsker nytt hus uten noe oppussing!

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Tomt
Eiet tomt, 705 kvm
Nydelig, flat hagetomt. Det er endel beplantning idag, men noe kan bli fjernet/ødelagt ifbm byggingen. Kjøper overtar eiendommen og ansvaret for hagen når bygget er ferdigstilt.

Selger tar forbehold om mindre avvik i tomtens størrelse og endelige grenser inntil oppmålingsforretning er gjennomført, og partene må akseptere arealet etter den kommunale oppmålingen som bindende for seg. Selger forbeholder seg retten til å utføre tomtefradeling utfra det som vil være hensiktsmessig. Endelig detaljprosjektering og/eller myndighetskrav kan medføre endringer i utomhusplanen. Mindre endringer i utomhusplanen gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger. Megler anmoder interessenter å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.

Skole/barnehage
Haukerød barneskole. Bugården ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Leveransebeskrivelse
Ditt nye hjem?

Velkommen til denne flotte, nye og meget innholdsrike moderne funkisen! Boligen har en særdeles praktisk og arealeffektiv planløsnining. For standard henvises det til beskrivelsen under. Du kan selvsagt - om du er tidlig ute - påvirke valgene mot tillegg.

Følgende er hentet fra utbyggers leveransebeskrivelse:

Generelt
Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningens viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelse og plantegninger/3d bilder. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelsen som er retningsgivende. Det tas og forbehold om at det kan bli gjort enkelte mindre endringer i av husets tegninger ila byggeprosessen der dette evt er hensiktsmessig.

I prinsippet er byggets form, konstruksjon, standard og kvalitet fastlagt. Da prosjektet fortsatt er i prosjekteringsfasen, er alle opplysninger i leveransebeskrivelsen gitt med forbehold om rett til uten forutgående varsel å gjøre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eksempelvis pga. offentlige pålegg, byggesakskrav og lignende, uten at den planlagte generelle standard forringes i nevneverdig grad.

Boligen vil bli oppført iht. tekniske forskrifter av TEK 17. 3d bilder som følger annonsen og prospektet er kun ment retningsgivende. Avvik vil kunne forekomme.

I den grad det lar seg gjøre så er det åpent for endringer av materialer, farger, flis etc.  Det er viktig at evt endringer tas opp i god tid.

Det er inntegnet og godkjent bygging av en carport til huset. Denne er ikke med i prisen på boligen. Ved innteresse så kan denne bygges etter nærmere avtale. Kontakt megler for detaljer.

I vedlagt plantegning er to soverom tegnet med innadslående balkongdører. Dette blir erstattet med vanlige åpningsvinduer.

Konstruksjon og kledninger
Støpt plate på grunn. Bygningen utføres med bærekonstruksjon av bindingsverk. Bjelkelag av I-bjelker og sponplater. Tak konstruksjon blir av I bjelker. Det blir kompakt tak der isolasjon ligger over takkonstruksjon med innvendig nedløp.

Vegger og tak isoleres etter krav av tek 17. Gu gips brukes som vindtett. Utvendig er veggene hovedsakelig kledd med stående kledning malt i sort farge. Kledningen vil få grunning i fargen pluss 1 topp strøk. Kledningen vil ikke bli overmalt ytterligere på plassen og spikerhull/ skruer vil synes. Enkelte partier vil få en lysebrun, beiset kledning.

Vinduer bil ha sort farge både på innside og utside. Enkelte vinduer vil få et sort felt på siden og/eller over. Disse feltene bli utført i blikk eller aluminiumsplater. Vinduer leveres som malte trevinduer.

Yttertak vil kles med sveisepapp. Sorte beslag på oppkanter. Etasjehøyde er ca 2,4 m i 1. etg og ca 2,4 m i 2.etg. Enkelte rom eller partier kan få lavere takhøyde grunnet tekniske føringer. Noe innkassinger av rør føringer kan også forekomme.


Terrasser  og utvendige trapper
Terrasse leveres i 28x120 Imp bord av furu. Terrasse bord bør oljes/beises ila 1-2 år av kjøper. Rekkverk på terrasse leveres med glassrekkverk.


Overflater innvendig
Alle tak og vegger leveres med sparklet og malte gipsplater. Valgfri farger inntil totalt 4 forskjellige farger. Tak leveres i hvit farge. Lister og dører leveres hvitmalt. Lister leveres med synlige spikerhull.


Gulv
Alle gulv i oppholdsrom leveres med høytrykkslaminat. Berry alloc grand avenue champs elysees eller annen type av tilsvarende kvalitet. Entre og vaskerom leveres med flis på gulv. Flis i entre og vaskerom leveres med valgfri flis fra Fagflis AS inntil 450 kr pr m2. (på veil priser ) Det er medtatt legging av format inntil 30x60 cm fliser.

Bad: se eget punkt om bad.


Ventilasjon
Det blir montert balansert ventilasjon med varme gjennvinner. Aggregat vil bli plassert på walk in garderobe i 2.etg. Vil bli plassert inn mot et hjørne så det er minst mulig i veien for senere garderobe.


Varmtvannstank
Dette blir plassert på bad/vaskerom i 1.etg. inn mot hjørne bak dør.


Elektrisk
Skjult elektrisk anlegg. Stikkontakter ihht NEK400. Sikringsskap og fordelingsboks for svakstrøm (tele og antenne) plasseres i bod/teknisk rom.

Det er tenkt downlights i stue, kjøkken, entre, bad, vaskerom, hoved soverom og stue i 2.etg. Til sammen er det medregnet 35 stk downlights som fordeles på disse rommene. Andre rom som ikke er nevnt over leveres med takpunkt. Kjøper sørger selv for tak lamper på disse rommene. Ute medfølger 2 stk downlights ved inngangs parti. 3 stk utelamper som monteres på vegg. 

Varmekabler: se eget punkt om oppvarming


Oppvarming
Bad, entre/gang, stue/kjøkken i 1.etg og vaskerom leveres i med varmekabler. Det blir klargjort for stålpipe til mulig ettermontering av dette. Denne er da evt tenkt plassert på stue i 2.etg. Øvrige rom som ikke er nevnt leveres uten varme kilder. Det er dog rikelig med stikkontakter til å ettermontere veggovner eller lignende etter behov.


Nedforet himling / innkassing
Tekniske rørføringer vil i varierende grad bli montert i taket og langs vegger. Nedforinger/innkassinger i oppholdsrom vil/kan forekomme som en følge av rør- / kanalføringer, og vil bli utført med gipsplater. Disse vil bli overflatebehandlet som en del av overflaten der konstruksjonen blir montert.


Kjøkken
Det er medtatt kjøkken/hvitevarer fra epoq til en verdi av 110 000 kr på veiledene priser. Kan tilpasses etter ønske.


Bad diverse
Bad leveres med flis på gulv. På veggene blir det en kombinasjon av glatte vegger og flis. Det vil bli flis i alle dusjsoner og glatte gipsvegger utenom dusjsonene. Alle vegger vil få smøremembran ihht kravene. Det blir terskel/nivåforskjell fra bad mot tilliggende rom. Speil medfølger baderomsmøblene. Det blir også klargjort for belysning over speil, men lys blir ikke levert.

Vår flisleverandør er Fagflis. Det er medtatt valgfri flis inntil 450 kr pr m2 på veiledene priser. Ønskes evt dyrere flis så avregnes dette. 


Bad / vaskerom i 1.etg
Leveres med 90x90 dusjhjørne. Det leveres 60 cm "Lind" baderomsmøbel fra Megaflis. Vegghengt toalett. Det er planlagt 30x60 flis på gulv.

Dersom tørketrommel monteres på bad forutsettes det kondenstørketrommel. Pga plassen på vaskerom så er vaskemaskin og tørketrommel tenkt montert over hverandre.


Bad tilhørende master soverom
Det leveres fast glassvegg mot dusjnisje, med åpent på 1 side. Det leveres 80 cm "Lind unique" baderomsmøbel eller tilsvarende kvalitet. Dette møbelet er en kombinasjon av liggende trespiler og sort vask. Vegghengt toalett. Det er planlagt 30x60 flis på gulv.


Bad nr. 2 i 2. etg
Det leveres 100 cm lind unique møbel eller tilsvarende kvalitet. Dette møbelet er en kombinasjon av liggende trespiler og sort vask. Vegghengt toalett. Badekar med dusjløsning. Det leveres badekar av typen Celeste savona / genova eller tilsvarende kvalitet. Badekar leveres med glassvegg mot dusj. Det er planlagt 30x60 flis på gulv.


Garderobe og innredinger
Det er ikke medtatt garderober eller montering av dette. Dette er tegnet inn på plantegningene. Men dette er å anse som en tenkt plassering og ikke noe som leveres uten nærmere avtale. Det er og tegnet inn forslag i stue til tv/medie møbel / bokhylle. Dette blir ikke levert men ment som et forslag for senere plassering av dette.


Innvendige dører
Hvite lette innedører med hvite karmer med pakning. Dørene leveres ferdig behandlet fra fabrikk. Dørvridere i krom. 


Gulvlister / gerikter
Rette hvitmalte 15x56 glattkant lister med et moderne uttrykk monteres på innedører og ytterdør samt langs gulvene. Spikerhull overmales ikke. Mellom tak og vegg samt mot vinduer og terrasse dører blir det listefritt.


Vinduer / vindusdører
Energiglass etter tek 17 standard.


Trapp
180 graders repo trapp med åpne trinn. Moderne utførelse i hvit pigmentert eik og rekkverk detaljer i sort tre/stål


Hovedinngangsdør til bolig
Hovedinngangsdør leveres i fabrikkmalt utførelse. FG-godkjent sikkerhetslås leveres. Leveres i sort tett utførelse.


TV / internett
2 stk. uttak for TV/internett. 1 stk i stue 1. etg og 1 stk i stue 2.etg. Internettbokser leveres med tomrør. Det er opp til kjøper og få bredbåndsleverandør til å trekke riktig type kabel frem til boks.


Diverse utstyr
Brannslukningsutstyr i henhold til forskrifter. Brannalarmer som er sammenkoblet og påkoblet strømnettet.


Utomhusarbeider
Tomt leveres ferdig planert. Både gårdsplass og hage. Det leveres asfalt i gårdsplass. Såing av plen eller ferdigplen leveres ikke. Dette er opp til hver enkelt kjøper. Evt hekkplanter ordnes også av kjøper.


Leveransebeskrivelsen går foran eventuelle bilder og illustrasjoner. Bilder i annonse og salgsoppgave er ment å visualisere for kjøper hvordan eiendommen kan bli, men gjenspeiler nødvendigvis ikke det ferdige resultat. Illustrasjoner kan være vist med tilvalgselementer og det tas forbehold om endringer og endelig detaljutforming. Leveransebeskrivelsen skal angi hvilken standard boligene leveres med og hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Der det i leveransebeskrivelsen ikke er spesifisert noen standard, tas det utgangspunkt i at boligene leveres iht. kravene i plan- og bygningsloven, samt kravene i teknisk forskrift. Interessenter oppfordres til å nøye gå igjennom denne, og få eventuelle spørsmål besvart hos megler eller utbygger før kjøpetilbud gis.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt, men fastsettes av Skatteetaten etter en beregningsmodell som hensyntar om boligen er "primærbolig" (der eier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for skatteåret 2021 var for primærbolig 25% av beregnet markedsverdi, og 90% for sekundærboliger. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser, og henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Vei / Vann / Kloakk
Eiendommen får adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen blir tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier blir selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til bolig og grenser til landbruk i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
 
Sandefjord kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Stipulert overtagelse
Byggearbeidene er allerede igangsatt, og overtakelse skjer etter avtale. Overtakelse er estimert til 4. kvartal 2023.

Selger vil ved kontraktens underskrift varsle om en bindende tremåneders periode for overtakelse, og endelig overtakelsesdato vil meddeles skriftlig ca. ti uker før overtakelse. Forsinkelse iht. varslet tremåneders periode for overtakelse, samt endelig overtakelsesdato, vil kunne gi kjøper rett på å kreve dagmulkt iht. Bustadoppføringslovas regler.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen må kjøper selv besørge nødvendige forsikringer.

Utleie
Boligen vil ikke få separat utleiedel, men normalt sett vil det være mulig å leie ut hele eller deler av boligen, såfremt utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Økonomi
Kommunale avgifter vil faktureres terminvis fra Sandefjord kommune, etter den til enhver tid gjeldende takst.

I tillegg må kjøper belage seg på følgende løpende utgifter:
Kostnader knyttet til strømforbruk og nettleie.
Årlig forsikringspremie.
Årlig veiavgift.
Kostnader knyttet til kabel-tv og internett.

Utgiftene vil variere etter den til enhver tid eiers forbruk.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Situasjonskart
- Grunnkart
- Kommuneplan
- Snittegning
- Plantegninger
- Utomhusplan

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 1 servitutt på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter denne:
Dnr. 469, tgl. 1955 - Bestemmelse om vannledn. 
Vegvesenets betingelser vedtatt. Gjelder denne registerenheten med flere.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Det gjøres kjøper oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer på eiendommen knyttet opp mot gjennomføringen av prosjektet. Det gjøres videre oppmerksom på at dersom offentlig myndighet krever det, kan det bli tinglyst rådighetsinnskrenkinger. Kjøper kan ikke motsette seg dette, og slik tinglysing som nevnt gir ikke grunnlag for prisavslag eller erstatning. Kjøpers bank vil få pant etter slike heftelser og servitutter.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 7 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 42 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 700 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 43 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 033 870,- (Totalpris inkl omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om at tinglysingsmyndighetene godtar avgiftsgrunnlaget og om endring i
offentlige gebyr. Se egne dokumenter for prisliste og budskjema/kjøpsbekreftelse.

Betalingsbetingelser
Det forutsettes at 10% av kjøpesummen innbetales som forskudd ved kontraktsinngåelse. Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si at det ikke kan tinglyses pant i boligen som kjøpes, eller eiendommen hvor boligen inngår. Påløpte renter vil tilfalle kjøper frem til skjøte er tinglyst, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som følge av at det stilles garanti ihht. Bustadoppføringslova §47.

Resterende del av kjøpesum inkl. omkostninger og tilvalgskostnader, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Både forskudd og resterende kjøpesum skal innbetales i én samlet betaling fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Avbestilling
Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt mot et avbestillingsgebyr på 5 % av salgssum frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart av prosjektet, jfr. buofl. § 54. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53. Ved en slik avbestilling bærer kjøper all risiko i sin helhet, og selger vil ha krav på full erstatning for merkostnader og tap som følge av avbestillingen, inklusive bestilte tilvalg og endringer. Kontakt megler dersom avbestilling vurderes.

Garantier
Utbygger vil stille garanti iht. Bustadoppføringslovas § 12, ifm. avtaleinngåelse eller senest når selgers forbehold er opphevet. Garantien er pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd, delinnbetaling eller sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Selgers forbehold
Kjøper er kjent med og aksepterer at forsinkelser som skyldes force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold, brann, vannskade, innbrudd o.l. gir selger rett til å kreve fristforlengelse. Dersom avtalte frister, herunder overtakelse, blir utsatt som følge av slik fristforlengelsen vil utsettelsen ikke gi kjøper rett på dagmulkt.

Byggingen er igangsatt 27.03.2023, så det er følgelig ikke tatt forbehold om forhåndssalg.

Viktig informasjon
Det tas forbehold om små, men hensiktsmessige endringer i utformingen av prosjektet. Eventuelle endringer gjort av utbygger skal ikke føre til forringet kvalitet eller endringer i pris.

Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/ innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.

Boliger idag leveres meget tette, og det brukes miljøvennlige malingstyper hvor der er fare for at støv og sot kan feste seg. Dette blir kalt for "Heksesot". For å unngå mye heksesot, anbefales det at man holder bruk av levende lys og gass til et minimum, samt ventilerer boligen godt det første året.

Det tas forbehold om at det kan forekomme innsekter/smådyr som f.eks. maur og skjegg-/sølvkre i bygget. De kommer ofte inn i bygninger sammen med pappemballasje, vesker, klær ol. Forekomst av slike innsekter/smådyr gir ikke rett på kompensasjon.

Det gjøres interessenter særskilt oppmerksom på at kun fysiske personer kan inngå kjøpsavtale uten samtykke fra selger.

All ferdsel på byggeplassen i anleggsperioden er beheftet med høy risiko og er forbudt. Av sikkerhetsmessige årsaker skal derfor befaring av eiendommen og bygningene alltid avtales på forhånd med megler eller byggeleder. Interessenter vil måtte bruke det verneutstyr som byggeleder eventuelt vil finne hensiktsmessig.

Kjøper er innforstått med og aksepterer de ulemper som naturlig finner sted under gjennomføringen av byggeprosjektet og utbyggingen av området, også etter at innflytting har funnet sted. Inntil samtlige enheter i prosjektet er ferdigstilt, har selger anledning til å på byggeplassen ha/oppbevare annleggsmaskiner, utstyr, brakker m.v, samt ha fremme skilt på både solgte og usolgte bygg. Skader på bygg o.l. som følge av dette skal utbedres vederlagsfritt av selger.

Kjøper plikter å gi entreprenøren eller dennes representanter adgang til eiendommen og mulighet for å gjennomføre utbedringsarbeider på hverdager, mellom kl. 08:00 og kl. 17:00.

Kjøper må lese og sette seg inn i komplett salgsoppgave med vedlegg - herunder leveransebeskrivelse, utkast til kjøpekontrakt, reguleringsplaner og annen vedlagt dokumentasjon. Forhold som er opplyst i salgsoppgaven og vedleggene, eller forhold som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i, har kjøper ingen rett til å reklamere på.

Videresalg av kontraktsposisjon
Kjøper som har inngått kontrakt med selger, kan ikke uten selgers samtykke videreselge kontrakten eller selge boligen videre før hjemmel er overført. Ved videresalg av kontraktsposisjon påløper transportgebyr på kr 50 000,-. Ny kjøper vil være bundet av eventuelle bestillinger av tilvalg. Det gjøres særskilt oppmerksom på at eventuelle påkrevde endringer av garantier etter bustadsoppføringslova ved eventuelle videresalg, ikke vil utføres eller bekostes av selger.

Selger/eiendomsmegler har opphavsrettighetene til alt markedsmateriell for boligprosjektet, herunder bilder og illustrasjoner. Kjøper kan ikke benytte boligprosjektets markedsmateriell i sin markedsføring for transport av kjøpekontrakt uten megler/ selgers samtykke.

Tilvalg
Det vil bli mulighet for tilvalg på interiøret iht. avtale med utbygger. Alle slike tillegs- og endringsbestillinger skal avtales direkte med selger / selgers representant, innenfor de gitte tidsfrister satt av selger i tilknytning til prosjektets fremdriftsplan. Dette vil normalt sett være under første del av byggeperioden. Adgang til tilvalg eller endringer er begrenset oppad til 15 % av kontraktsverdien iht. Bustadoppføringslova §9. Kjøper kan ikke utføre egne arbeider på boligen.

Tilvalg eller endringer må foretas innenfor et på forhånd avtalt tidspunkt slik at disse kan innpasses i byggearbeidenes ordinære fremdrift. Tilvalg gjøres på eget møte med selger iflg. bustadoppføringsloven, men selger kan anmode kjøper om å gjøre bestillingene med underleverandøren som selger har utpekt. Det skal utarbeides liste med frister for bestilling.

Eventuelle tilvalg skal betales iht. kjøpekontraktens bestemmelser. Normalt påløper et påslag til selger i forbindelse med tilvalg, som følge av utarbeidelse av tegninger, pristilbud m.v. Alle endrings- eller tilleggsarbeider som kreves av kjøper skal avtales skriftlig mellom partene, og avtalen skal redegjøre for pris og evt. fristforlengelse som følge av tilvalget.

Prosjektets gjennomføring og offentlige tillatelser gir begrensninger i hvilke valg av tekniske løsninger og materialer som er mulig. Dette begrenser hvilke tillegg og endringer kjøper kan forvente å få gjennomført, og innenfor hvilke tidsrom arbeider kan bestilles. Eksempler på tilvalg som ikke tillates er endring av fasade, vindusform, plassering av vann og avløp mv. Dersom selger krever tilvalgskostnadene utbetalt før hjemmelsovergang, skal det stilles §47 garanti ihht bustadoppføringslova direkte ovenfor kjøper.

Inngås kjøpekontrakt etter vedtatt igangsetting, er kjøper kjent med at frist for tilvalg og endringer kan være utgått. Kjøper oppfordres til å ta eventuelle forbehold vedrørende tilvalg og endringer i kjøpstilbudet dersom prosjektet er igangsatt.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ferdigattest vil bli stilt ved overtakelse, men overtakelse mot brukstillatelse kan kreves av selger i noen gitte tilfeller. Eksempelvis dersom utomhus ikke lar seg ferdigstille grunnet årstid, kommunen krever at alle bygg er ferdige e.l. Kjøper kan ikke motsette seg dette, men kan holde tilbake en forholdsmessig del av selgers vederlag som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider, herunder utstedelse av ferdigattest. Enhver overtakelse vil stanse videre dagmulktkrav.

Arealangivelser
Bruksareal: 156 kvm

I prislister er areal angitt i ca. bruksareal BRA (salgbart areal BRA-S) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, sjakter og innvendige vegger, men ikke medregnet yttervegger og vegger mot andre bruksenheter. Eventuelle frittstående garasjer og utvendige boder medtas også i BRA-S. Selger tar forbehold om at mindre arealavvik kan forekomme, og partene er enige om at avvik opp mot 5 % ikke medfører krav mot hverandre.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra selgers tegninger, og det gjøres kjøper spesielt oppmerksom på at tegninger og illustrasjoner er omtrentlige. Illustrasjonsbilder er kun ment å gi et inntrykk av den ferdige bebyggelsen og tomtearealer. De kan således inneholde elementer som ikke inngår i utbyggers leveranse, både når det gjelder utvendige forhold og innredning i boligen. Ved avvikende opplysninger vil leveransebeskrivelsen gjelde foran byggetegninger og andre illustrasjoner som er fremlagt.

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt.

Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om prosjektet, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovgrunnlag
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

Oppdragsnummer
87-23-0072

Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Ansvarlig megler
Didrik Schou
Daglig leder | Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Didrik Schou
 

Rasmus Boutenko
dir.tlf: 33 48 22 09

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Raveien 247B
For mer om objektet
Raveien 247B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: