Bilde 1 av Glassverksgata 2BBilde 2 av Glassverksgata 2B
Digital salgsoppgave
Glassverksgata 2B

3150 Tolvsrød • Tønsberg kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Tønsberg/Vallø - Sjelden godt utstyrt ny bolig med solcelletak - Gode solforhold og utsikt til sjø - mulighet for hybel
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
2
Primærrom (P-ROM)
170 m²
Bruksareal (BRA)
196 m²
Kommunale avgifter
kr 1 285 / Mnd
Prisantydning
kr 9 390 000
Omkostninger
kr 36 522
Totalpris
kr 9 426 522
Byggeår
2023
Tomt
Eiet tomt 586 m²
Oppdragsnummer
67230016
card-default

Matias Wahl Rostad

Daglig leder / Eiendomsmegler
Les om Matias
Visninger
Søndag 26. mar.
12:00 - 13:00
Meld deg på visning
Prisantydningkr 9 390 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 202,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 27 500,-
  
Totalpris kr 9 426 522
Eiendom
Glassverksgata 2B, 3150 Tolvsrød

Matrikkel
Gnr. 140 Bnr. 862 Snr. 2 i Tønsberg kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 170 kvm, Bruksareal: 196 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Byggeår
2023

Tomt
Eiet tomt 586 kvm

Prisantydning
9 390 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 9 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 27 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 28 872,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 9 418 872,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 9 426 522,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 15 420,25 pr. år

Eier
Fagerheim bolig as

Beskrivelse
Boligen er oppført med et klassisk uttrykk, men med moderne innslag både ute og inne. Solcellepanel er montert over hele taket. Foran garasjen finner man en asfaltert gårdsplass med mulighet for ekstra parkering. Fra stua er det utgang til en stor takterrasse på 25 kvm med glassrekkverk. Fra kjøkkenet kan man nyte sjøutsikten og kveldssolen fra en overbygd balkong.

Parkering
Parkering i garasje og på asfaltert gårdsplass.

Beliggenhet
Eneboligen ligger i et svært attraktivt og barnevennlig område, med Vallø Marina og Vallø båthavn, døgnåpen Energy Fitness Club, tursti og en park med flotte lekeapparater som nærliggende naboer.

Vallø er preget av rolige boligområder, stor småbåthavn og sin naturlige nærhet til sjøen. Det tidligere raffineriområde er i dag åpent for allmenheten. Esso Norge har fremmet et forslag til fremtidig utnyttelse av området som omfatter bolig, næring og grøntområder. Selskapet ser for seg utbygging av ca. 1.000 boenheter, 32.000 kvm næringsarealer, friområder, småbåthavner og fergekai. Det er ikke fattet vedtak i kommunen rundt fremtidig planverk. Sjøsenteret Vallø, som dekker den gamle tapetfabrikken og den private delen av dagens småbåthavn eies av Avantor AS. Selskapet har fremmet forslag til regulering av området som vil innbefatte boligbygging, næring og småbåthavn.

Tomt
Boligens esklusive andel av tomten utgjør ca. 586 kvm. Felles gårdsplass og parkeringsarealer er pent opparbeidet med asfalt, belegningsstein og størremurer i blokker av Larvikitt. Dekorative kulesteiner i bed. Hagen opparbeides med tilsådd plen når forholdene åpner for dette. Etter avtale og pristillegg kan selger levere ferdigplen. Nødvendig vanning vil i begge tilfeller vært kjøpers ansvar. Mot veien er det montert vedlikeholdsfritt gjerde i PVC. Gjerdet vil forlenges til innkjørselen etter ferdigstilling av den andre boligen i sameiet.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Eiendommen ligger i Husvik skolekrets. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Byggemåte
Grunn og fundamenter: Støpt isolert plate på mark.
Yttervegger: Bærekonstruksjoner i tre kledd liggende trekledning.
Takkonstruksjoner: Takstoler i tre. Hovedtaket er dekket av solceller. Takrenner og beslag i sort aluminium, nedløp i hvit stål. Snøfanger og takstige ihht. TEK-17.
Gulvsystemer: Etasjeskiller i tre

Primærrom
Primærrom: 170 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

1.etasje:
Bruksareal: 107 m². fordelt slik:
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom 1, vaskerom, soverom 2, kjellerstue, bad og soverom 3.
Sekundærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje, Gassluse, bod.

2. etasje:
Bruksareal: 89 m². fordelt slik:
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken/stue, soverom med walk-in garderobve, bad og wc.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealberegninger i denne salgsoppgave er hentet fra arealmåling for eiendommen. Areal fastsettes etter Forskrift til avhendingsloven, Takstbransjens retningslinjer for arealmåling og Norsk Standard 3940, Areal- og volumberegninger av bygninger, med veiledning. Hvis det er motsetning mellom disse, gjelder Takstbransjens retningslinjer. Fordelingen mellom P-ROM og SROM er basert på retningslinjene og bygningssakkyndiges eget skjønn. Bruken av et rom på befaringstidspunktet har betydning for om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med teknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for valg av arealkategori.

Bruksareal
Bruksareal: 196 kvm

Boder
Lagringsloft på ca 11 kvm.

Standard
Velkommen til Glassverksgaten 2B - en sjeldent fremtidsrettet enebolig med gjennomgående god standard og smarte løsninger. Boligen er oppført i 2023, og fra første time med prosjektering til siste malingsstrøk har utbygger hatt et uvanlig stort fokus på å levere en bolig utrustet og klar for fremtidens behov og krav kombinert med en klassisk og stedstilpasset arkitektur.

Utvendig ligger boligen på delikat opparbeidet tomt, som delvis er felles med nabo og delvis eksklusiv. Støttemurer i Larvikitt, asfalt avsluttet med belegningsstein, rullesteinsbed og utendørsbelysning skaper en tiltalende atmosfære.

Boligen går over 2 etasjer, og har en planløsning som kan tilfredsstille de fleste behov. I første etasje ligger stor og luftig hall malt i grålige beigetoner og flotte 60x60 fliser på gulvet. Himlingen består av gips, og har integrerte downlights. Fra hallen går trappen, et møbel i seg selv i gråpigmentert eik og spilerekkverk, til boligens hovedetasje. Via teknisk rom er det også atkomst til isolert garasje med elektrisk port og elbil-lader ferdig montert. Første etasje rommer også en av boligens mange fordeler; via lydisolert dør har man tilgang til stue, kjøkken, bad med opplegg for vaskemaskin, soverom og liten bod. Perfekt for generasjonsbruk, ungdommer, praktikanten eller ekstra inntekt ved utleie som hybel. Fra stuen er det utgang til koselig platting og hage. Det er montert ekstra lydisolering til resten av boligen. I tillegg til alt dette rommer første etasje også 2 gode soverom og bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i egen nisje og praktisk skap med arbeidsbenk i nisje.  Badet har i tillegg dusjhjørne med moderne glassdører, vegghengt WC, servantskap og praktisk skap for oppbevaring i nisje.

I boligens hovedetasje ligger stue, kjøkken, mastersuite med walk-in garderobe og privat bad, og toalettrom. Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen, men oppleves allikevel som godt skjermet og koselig. Innredningen er fra Norema, med beige glatte fronter og meget flott benkeplate i kompositt fra Scan Granitt. Benkeplaten tåler inntil 180 ? og er svært vedlikeholdsvennlig. Kjøkkenet tilbyd god oppbevarings- og arbeidsplass. Kjøkkenøyen skaper et naturlig samlingspunkt, og har plass til smarte barstoler. Integrerte hvitevarer av god kvalitet, blant annet 2 kombiskap og induksjonstopp med nedfelt ventilator gir sammen med nedfelt oppvaskkum med kjøkkenarmatur med uttrekk gir gode betingelser for kokkekunst. Fra kjøkkenet er det også utgang til balkong med utsikt til sjøen og kveldssol.

Stuen er lys og rommelig med naturlig sonedeling. Peisovn med sideglass skaper god stemning i vinterhalvåret, og på sommeren gjør bred skyvedør til svært solrik takterrasse stuen mye større. Fra terrassen og vinduer er det fint utsyn over sjøen. Innfelte høyttalere i taket skaper stemning. Stue og kjøkken har gjennomgående 1-stavs parkettgulv, og det er montert trinnlydsplater i hele etasjen. Skjermet fra sosiale soner ligger gjestetoalett og bod. Toalettet inneholder vegghengt WC og servant og har praktisk bod mot stuen.

Boligens mastersuite skaper begeistring hos de fleste. Soverommet er stort og luftig, med utsikt til sjøen fra 2 vinduer og ekstra takhøyde. Garderoben er skjermet med vegg av hvitpigmenterte eikespiler, og det er plass til 2x2 meter garderobeløsning. Innenfor garderoben ligger privat bad med dusjhjørne, badekar, vegghengt WC og servantskap. Delikate fliser, himling i eikespiler med innfelt belysning, pendler og design gjør rommet til en drøm. Dette gir dagen en perfekt start og avslutning!

Av tekniske løsninger tilbyr boligen smartstyring av belysning i alle rom. Her kan man programmere scenarier, dimme, lage masterbrytere etc eller styre via app. Det er også klargjort for montering av luft-luft varmepumpe i stuen. I garasjen er elbilladeren montert på 32A 3 fas, og taket er fullt belagt med solcelle-paneler. Solcellene er koblet direkte med varmtvannsbereder, og vil i tillegg produsere strøm for salg til nettet eller annen bruk. Det er beregnet en produksjon som dekker 80% av boligens behov!

Boligen selges med alt av taklamper og fastmontert belysning. For ytterligere teknisk beskrivelse se vedlagte spesifikasjoner.

Dette er en bolig du ikke vil gå glipp av - velkommen på visning.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse. Selger vil rekvirere ferdigattest når den andre boligen i sameiet er ferdig oppført.

Elektrisk anlegg
Taket består av 146 solcellepaneler, totalt 105 m2. Anlegget er på 17,5 kWp og har en estimert produksjon på 13 500 kWh i året. Boligen benytter en smart enhet som kobler solcelleanlegget med varmtvannsberederen slik at den automatisk kontrollerer temperaturen og varmer opp tanken når solcelleanlegget har overskuddsstrøm.
Det er også estimert at 8400 kWh med overskuddsenergi kan selges til nett hvert år.

Det er montert elbillader i garasjen. Ladekapasitet 22kW og 32A - 3 faset, stikkontakt type2 med app styring.
Det er utebelysning i form av downlights og vegglamper. Utelys er automatisk synkronisert med solens oppgang og nedgang. Boligen har en kombinasjon av warm-dim downlights, spotskinner og en rekke flotte pendellamper som følger med boligen.

Boligen har smartstyring på alle lys og kan styres via app. Dette muliggjør scenarior, tidsinnstillinger og dobbelttrykk på en valgfri dimmer for å skru av eller på alle lys i hele boligen. Dette er veldig kjekt når man har dårlig tid på vei ut døra. Lys i garasje og teknisk rom styres av bevegelsessensor.

Utvendig er det montert to uttak ved platting, inngangsdør, takterrasse og utenfor garasje.

Oppvarming
Varmekabler i hall/entré, teknisk rom og alle våtrom. Det er også varmekabler i stue/kjøkken i hybelen. Peisovn i stue. Det er klargjort for installasjon av varmepumpe i andre etasje.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter A

Kommunale avgifter
Kr. 15 420,25 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Strøm er ikke mulig å beregne da boligen er nyoppført. Ifm energiberegningen er det estimert et forbruk på 17.000 kWh. Det er også estimert at solcelleanlegget vil dekke opp mot 80% av dette.
Kjøper må påregne utgifter til bla. vedlikehold av felles gårdsplass. Sameie er under etablering, og vil regulere felleskostnader til vedlikehold på felles innkjørsel og f.eks snømåking om sameiet finner det ønskelig.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi  ( For inntektsåret 2023 er prosentandelen 70 prosent for den delen som overstiger 10 000 000 kroner) og  100 % av sekundærbolig for 2023.  Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Sameie
Eierseksjonssameiet Glassverksgaten 2 A og 2B  består kun av to enheter og er ikke videre organisert. Det foreligger ikke husordensregler, årsregnskap eller annet iht. eierseksjonsloven, og eiendomsmegler kan således ikke fremlegge dette.

Tekniske installasjoner
Balansert ventilasjonsaggregat, 300 liters varmtvannsbereder og to stk sikringsskap plassert i teknisk rom og bod i 1.etg. Ventilasjonssystemet har roterende varmegjenvinnere, med temperaturvirkningsgrad opp til 85%, og vifter med lavt energiforbruk. Styres via app og er i tillegg komplettert med styrepaneler på to av badene.

Trekkerør til fiber ligger klart i boligen. Kjøper oppretter selv abonnent.

Diverse
Selger vil gjenomføre 1-årsbefaring av boligen. Krakelering/kosmetisk oppsprekking på malte overflater er å anse som normal slitasje og vil ikke utbedres.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/ heftelser som medfølger salget og som ikke kan slettes:
Servitutt - bestemmelse om vann/avløpsledninger, tinglyst 27.01.1971, dagboksnr.500385.

Seksjonering, tinglyst 05.05.2022, dagboknr. 483767. Seksjonen har tilleggsdel - bestående av grunn.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst til/ fra offfentlig vei - via privat felles adkomstvei som deles med nr.2A.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende" i kommuneplanens arealdel.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 9 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 27 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 28 872,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 9 418 872,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 9 426 522,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.7 500)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.12 500)
Markedspakke 2 (Kr.16 900)
Oppgjør (Kr.5 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 0,-) (Kr.38 900)
Totalt kr. (Kr.81 700)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Garantier
Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum frem til overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse.

Oppdragsnummer
67-23-0016

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Vestfold Eiendomsmegling AS
EIE Tønsberg
Org. nr:955607171
Nedre Langgate 19
3103 Tønsberg
Tlf: 33 30 70 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler Matias Wahl Rostad

Saksbehandlere
Matias Wahl Rostad
EIE Tønsberg
Daglig leder / Eiendomsmegler
Mob: 40 06 36 73 / E-post: mwr@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Glassverksgata 2B
For mer om objektet
Glassverksgata 2B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: