Bilde 1 av Gamleveien 6Bilde 2 av Gamleveien 6
Digital salgsoppgave • Prosjekt
Gamleveien 6

3174 Revetal • Tønsberg kommune

Prisantydning i prosjekt

kr 2 450 000 - 6 300 000

Arealer: 44 - 97 m²Antall enheter: 23 (17 solgt)Byggeår: 2023
Revetal Terrasse - 23 - moderne leiligheter - 17 SOLGT! - takterrasse - snekkerverksted - selskapsrom - garasje
Se alle enheter i prosjektetLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
1 - 3 soverom
Etasje
2 - 4 etg
Tomt
Fellestomt 1550 m²
Oppdragsnummer
67219018
card-default

Mari-Anne Halvorsen

Eiendomsmegler MNEF
Les om Mari-Anne
card-default

Matias Wahl Rostad

Daglig leder / Eiendomsmegler
Les om Matias

Dette prosjektet består av følgende enheter:


2 etg, 77 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet 201 her


3 etg, 77 m², 2 soverom, kr 4 850 000.

Les mer om enhet 304 her


2 etg, 88 m², 2 soverom, kr 5 400 000.

Les mer om enhet 203 her


2 etg, 77 m², 2 soverom, kr 4 700 000.

Les mer om enhet 204 her


2 etg, 81 m², 2 soverom, kr 4 800 000.

Les mer om enhet 205 her


2 etg, 55 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet 206 her


2 etg, 53 m², 1 soverom, solgt!

Les mer om enhet 207 her


3 etg, 44 m², 1 soverom, solgt!

Les mer om enhet 308 her


3 etg, 77 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet 301 her


3 etg, 86 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet 302 her


3 etg, 88 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet 303 her


2 etg, 86 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet 202 her


3 etg, 81 m², 2 soverom, kr 4 850 000.

Les mer om enhet 305 her


3 etg, 55 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet 306 her


3 etg, 53 m², 1 soverom, solgt!

Les mer om enhet 307 her


2 etg, 44 m², 1 soverom, solgt!

Les mer om enhet 208 her


4 etg, 97 m², 3 soverom, solgt!

Les mer om enhet 401 her


4 etg, 86 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet 402 her


4 etg, 88 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet 403 her


4 etg, 77 m², 2 soverom, kr 5 000 000.

Les mer om enhet 404 her


4 etg, 81 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet 405 her


4 etg, 55 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet 406 her


4 etg, 83 m², 2 soverom, solgt!

Les mer om enhet 407 her

Prosjektet Revetal Terrasse
EIE Eiendomsmegling Tønsberg og utbygger har gleden av å ønske velkommen til Revetal Terrasse-  et nytt og spennende boligprosjekt midt i blinken på Revetal!

Prosjektet har tidsriktig og funksjonell arkitektur, og inneholder 23 flotte leiligheter, med moderne og effektive planløsninger.

Alle leilighetene får parkeringsplass i garasjekjeller med heisadkomst. I kjelleren blir det også bygget snekkerverksted til sameierenes disposisjon. Av felles fasiliteter får bygningen også selskapsrom med eget kjøkken og god plass til gjester. Herfra blir det utgang til flott opparbeidet lekeplass og fellesarealer. På taket får sameiet stor takterrasse med flere hyggelige sittegrupper. Her blir utsikten og solforholdene upåklagelige. Innvendig blir leilighetene stilfulle, med kvalitetsleverandører innen kjøkken- og baderomsinteriør. Gulvene får eikeparkett og øvrige overflater får slette malte overflater. Er du tidlig ute kan du også påvirke farger og materialvalg fra tilvalgsmeny.

Prosjektet er tegnet av KB Arkitekter AS, og består av ett kombinert bolig- og næringsbygg med boliger som hovedformål.  Det blir garasjeanlegg i kjeller - fellesrom og areal for beboerne samt næringslokaler i 1.etasje - boliger i 2. , 3. og 4. etasje med felles takterrasse med fantastisk utsikt på toppen.

Vi håper prosjektet faller i smak og at dette blir ett flott bygg til glede for alle som skal bo der.

Book avtale med megler
Kom innom for en hyggelig prat om prosjektet - eller avtal gjerne møte med oss for en nærmere presentasjon av prosjektet.

Standard
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra Huseby eller tilsvarende kvalitet. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer. Benkeplate, hvitevarer og innredning kan oppgraderes etter ønske mot pristillegg.

Bad: Badet leveres flislagt, og inneholder dusj, WC og baderomsinnredning med servant og speilskap med lys. I leiligheter uten vaskerom vil det også leveres opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel. Innredningen levers i hvit matt utførelse, med 2 skuffer. Badet kan oppgraderes etter eget ønske mot pristillegg.

Gulv: 3-stavs hvitlakkert eikeparkett. Parketten monteres flytende, og det vil montere eikefoliert gulvlist. Parketten kan oppgraderes etter ønske, og det kan også legges fliser i gang og bod mot pristillegg.

Balkong: Balkonger levers med gulv i betong og rekkverk bestående av klart glass og stolper.

Fellesarealer: Fellesarealer levers med keramiske gulvfliser og malte slette overflater. Håndløpere i rustfritt stål.

Det henvises forøvrig til prospekt, salgsoppgave og leveransebeskrivelse for nærmere detaljer om leilighetenes standard og utførelse.

Beliggenhet
Boligene blir beliggende midt på Revetal med umiddelbar nærhet til alt som Revetal sentrum kan by  på.  "Tøffelavstand" til kjøpesenteret Re-Torvet med den fantastiske Meny-butikken, klesforretninger, sportsforretning, vinmonopol, blomster, apotek, restauranter, kafeer mv.

Unike turområder i alle retninger!  En trenger ikke å reise langt for å oppleve frisk luft og herlig natur, det er flere idylliske utfartsområder i Re kommune. Ypperlige muligheter for fottur, sykkeltur og bading. Tur- og friluftsområder med noe bøkeskog, variert terreng og kystlandskap gir god rekreasjon på helårsbasis. Her finnes et mylder av merkede turmuligheter, der turistforeningen sørger for Re-løypene vinterstid. Det er kort vei til lysløype, fotballbane, idrettshall, samt idylliske badeplasser ved Langvannet.

Re golfbane i umiddelbar nærhet,  30 minutter med bil til Sandefjord Lufthavn Torp.  Med "nye" E-18 er veien til Oslo og øvrige Vestfoldbyer heller ikke lang.

Arkitektens ord- KB Arkitekter
Bo sentralt, men likevel i landlige omgivelser.
Det er planlagt 23 leiligheter midt i Revetal sentrum, et steinkast fra det meste av det du kan ønske deg, det gjelder også naturopplevelser.

Leilighetene er lyse med store vindusflater. Det anlegges uteplass nede ved inngang og på tak over 4 etasje. Uteplass ved inngang ligger lunt mot syd og vest og vil ha sol store deler av dagen. Her kan du slappe av i en av sittegruppene mens de yngste kan samles på nærlekeplassen. Uteplass på taket over 4. etasje vil gi god utsikt over det meste av Revetal sentrum. Her er du nærmest kongen på haugen.

Bolig midt i sentrum
Slik sett er det også et veldig sentralt sted å bo. Du bor et steinkast fra en av landets bedre matbutikker, sportsbutikk, elektro, ja det meste av det du skulle trenge. I samme avstand ligger bibliotek og kulturhus. Litt bortenfor er du ute i naturen med muligheter for fottur, sykkeltur, padling, bading, ski.  14 minutter med bil sydover fører deg til Vestfolds eldste by -vakre og hyggelige Tønsberg.

Fellesskapet
Har du noen hobbyer eller kunne du tenke deg en god kopp kaffe sammen med de andre som bor her. I snekkerverkstedet har du muligheten til å være kreativ sammen med de du henger sammen med. 
Fellesrommet med god utsikt til fellesareal og lekeplass gir gode muligheter for det sosiale treffet, for hobbygrupper eller barnepass sammen med naboen.

Utforming
Bygget ligger i L-form og åpner seg mot syd og vest. Den relativt enkle L-formen har flere innhugg, utbygg og åpninger. Dette gir private soner, ly for lyd, støy og vind og en mer spennende og dynamisk fasade.

Materialer
Det er i hovedtrekk arbeidet med to typer fasademateriale; den lune og mørke trekledningen og den hardere og litt røffe platekledningen. Disse to materialene er med på å sonedele bygget, skape kontraster og skape spennende og dynamiske fasader. Balkongene har glassrekkverk som gir godt lys til rommene innenfor.

Priser fra - til
Priser fra 2 450 000 - til 6 300 000

Omkostninger i tillegg til kjøpesum
I tillegg til kjøpesummen skal følgende innbetales i forbindelse med overtagelse:

Omkostninger
Dokumentavgift - 2,5% av andel tomteverdi
202,- (Pantattest)
5 000,- (Oppstartskapital til sameiet)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

Dokumentavgift vil utgjøre 2,5 % av andel tomteverdi (avgiftsgrunnlag) som utgjør kr 8.000,,- pr. m² BRA- dvs. at det skal betales kr.200,- i dokumentavgift pr. m² BRA. For en leilighet på 77,5 m2 blir det da kr.15.500,- i dokumentavgift. Det tas forbehold om aksept av dokumentavgiftsgrunnlag fra offentlige myndigheter - samt forbehold om endringer i tinglysingsgebyrer.

I tillegg innbetales det oppstartskapital kr 5.000,- til Sameiet slik at man har en viss likviditet i oppstartsfasen. Beløpet innbetales ved overtagelse.

Arealer
Bruksareal fra: 44 m2
Bruksareal til: 97 m2

Garasje og parkering
Felles bilgarasje i parkeringsetasje under leilighetsbygget, 1 plass pr leilighet er inkludert.  Ladepunkt for elbil i et eget ladesystem tilbys som tilvalg, med priskonsekvens.

Selger forbeholder seg retten til å fordele parkeringsplassene.  Det gjøres særskilt oppmerksom på at det ved organisering av parkeringsanlegg kan, på grunn av organisasjonsform og/eller byggeløsning, gis rett for styret eller sameiermøte til å kunne omfordele plasser dersom dette er nødvendig pga. funksjonshemning eller andre særlige grunner.

Selger vil avvike fra gjeldende reguleringsbestemmelse når det gjelder fordeling av p- plasser.

Selger forbeholder seg retten til fritt å omsette eventuelle ekstra parkeringsplasser.  Det er ikke avgjort hvordan rettighetene til parkeringsplass og boder skal sikres. Organiseringen vil enten fremgå av vedtektene og/ eller annen dokumentasjon og/eller ved tinglysning av rettighetene, og alternativt fremgå av seksjoneringsbegjæringen.

Sykkelparkering
Det vil bli avsatt areal til dette i parkeringskjelleren.

Boder
I tillegg til evt. innvendig bod og/ eller skapplass i leiligheten får samtlige leiligheter sportsbod plassert i felles innvendig bodanlegg som blir tildelt av utbygger i forbindelse med seksjonering.  Innvendig bod og/eller avsatt plass til garderobeskap vil fremgå av  salgstegningen for hver leilighet

Heis
Heis til alle boligetasjer direkte fra parkeringsetasje.

Felles uteområde
Det opparbeides felles uteområde på eiendommen iht. gjeldende reguleringsplan for lek og rekreasjon.  Endelig utomhusplan er ikke ferdig behandlet. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg

Leveransebeskrivelse
Byggebeskrivelsen/ leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet  leveres med samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. 

Dersom det ikke er tatt innspesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav:

De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift, TEK 17. Under detaljprosjektering kan det bli mindre endringer ved prosjektet. Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å  gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser,  plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold. 

Enkelte illustrasjoner i salgsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med standardleveransen, som møblering, fargevalg, dør - og vindusform, bygningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer , fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, fargesetting etc. 3D tegninger er kun av illustrativ art, og det er leveringsbeskrivelsen som inngår i salgsoppgaven som er gjeldende.

Vinduenes plassering, format og mål i den enkelte leilighet kan avvike noe fra de generelle planer og fasader, som følge av blant annet den arkitektoniske utforming  og/ eller tekniske løsninger og avhengigheter.

Enheter som ikke er utformet for tilgjengelighet fremgår av leilighetsoversikt/ prislisten. Kjøper bes gjøre seg kjent med innholdet i leveransebeskrivelsen som er vedlagt salgsoppgave. Se detaljert leveransebeskrivelse for mer informasjon.

Prisliste
Leilighetsprisene fremgår av prisliste. Omkostninger kommer i tillegg. Det samme gjelder eventuelt erverv av ekstra rettigheter som f.eks. parkering. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisen på leiligheter og parkeringsplasser som ikke er solgt. Se den til enhver tid gjeldende prisliste for oversikt over gjeldende pris og ledige leiligheter. Salgsprisene er faste og kan ikke reguleres av selger etter avtaleinngåelse. Prislisten er ikke å anse som bindende tilbud fra selger.

Salgsprosessen og budgivning
Boligene selges til faste priser. Innlevert kjøpstilbud er bindende for kjøper.  Selger har rett til å akseptere eller forkaste ethvert bud.  Megler vil meddele eventuell aksept skriftlig til kjøper.  Selger har rett til å endre priser på usolgte boliger til enhver tid.

Se egne dokumenter for prisliste og kjøpsbekreftelse. Selger/megler kan fritt endre prisliste uten varsel. Det er til enhver tid den siste versjonen som er gjeldende for prosjektet. Avtale om kjøp av leilighet forutsettes inngått iht. bindende kjøpsbekreftelse/ budskjema og kjøpekontraktsformular som følger vedlagt. Kontraktsmøte avholdes innen rimelig tid etter aksept av kjøpstilbud.

Nøkkelinformasjon
Nøkkelinformasjonen fra megler er en oppsummering av hovedpunktene i prosjektet. For mer detaljert beskrivelse av prosjektert bebyggelse, standard og utførelse mv. vises det til utbyggers detaljerte leveransebeskrivelse.

For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til kjøpekontrakt med vedlegg for prosjektet, hvilket er det avtalemessige grunnlaget for kjøp av leilighet.

Selger har godkjent salgsoppgaven 05.08.2021.

Hovedoppdragsnummer
67-21-9018

Adresse, eiendomsbetegnelse og organisering
Eiendommen er lokalisert i Gamleveien 6 i Tønsberg Kommune.

Eiendommen ligger på gbnr.385/10, 385/12 og 385/40.Tomtene har et samlet areal på ca. 1.500 kvm.  Endelige grenser og tomtestørrelse vil fremkomme etter kommunal oppmåling, fradeling og eventuell sammenslåing. For sameiet vil tomten bli et fellesareal, med unntak av deler som eventuelt vil tillegges den enkelte seksjon, organiseres som et realsameie eller anleggseiendom.

Prosjektet omfatter 23 leiligheter, med felles parkeringskjeller, takterrasse og utearealer.

Kjøper blir som eier av boligen medlem i et eierseksjonssameie. Kjøper vil få enerett til bruk av sin bolig samt eventuelle tilleggsdeler.  Som medlem av eierseksjonssameie og i tråd med vedtektene vil kjøper ha rettigheter og forpliktelser.

I forbindelse med gjennomføring av seksjonering vil selger utarbeide vedtekter for sameiet som utformes iht. lov om eierseksjoner, krav fra kommunen, samt nærværende salgsoppgave.  Sameiet vil ivareta forvaltning av  fellesarealer og felles installasjoner innenfor eiendommen.

Leilighetene i prosjektet kan alternativt bli inndelt i et eller flere boligsameier slik utbygger finner det hensiktsmessig. Sameiene vil i tilfelle ha delt eierskap gjennom realsameiet til felles leke- og uteoppholdsarea  samt andre fellesarealer.

Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes ved seksjonering. Endelig seksjonsnummer og adresse vil bli opplyst før overtagelse. Utbygger forbeholder seg retten til å tildele og organisere parkering, boder, utearealer, terrasser og andre rettigheter på den måte som anses hensiktsmessig, f.eks. som realsameie/del av sameiets fellesareal, som bruksretter eller tilleggsdel til seksjonene eller som en særskilt seksjon eller anleggseiendom.

Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to boligseksjoner kan eies av en og samme fysiske/juridiske person.

Matrikkel
Gnr. 385 bnr. 12 i Tønsberg kommune

Boligtype
Leiligheter organisert i eierseksjonssameie.

Eierform
Eierseksjon

Ansvarlig megler
Eie Tønsberg v.
Mari-Anne Halvorsen
Matias Wahl Rostad

Selger/Utbygger
Utbygger og eier er Gamleveien Eiendom AS, org.nr . 927346478.

Byggestart / overtagelse
Antatt ferdigstillelse/innflytting vil være 1. kvartal 2023. Dette under forutsetning av byggestart før 1. oktober 2021.  Byggestart er avhengig av at tilstrekkelig antall leiligheter er forhåndsolgt.  Videre er byggestart avhengig av at nødvendig offentlig godkjennelse vil bli gitt. Byggestart defineres her som oppstart grunnarbeider for leilighetene.

Når selger har opphevet forbeholdene stilt i avtalen skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter.  Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden. Det beregnes dagmulkt fra dette overtagelsestidspunktet.

Dersom oppstart endres, forskyves planlagt overtakelsestidspunkt tilsvarende, uten at dette  utløser noe krav på dagmulkt, se forøvrig bestemmelsene i Bustadoppføringslova §18. Selgeren har rett til tilleggsfrist dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeider som             
påvirker byggetiden, eller dersom vilkårene nevnt i Bustadoppføringslova §11 er oppfylt.

Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsesdato fortsatt kan foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeider med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og ut omhusarbeider.

Kjøper aksepterer at det vil være støy fra byggearbeider, behov for anleggstrafikk og anleggsinstallasjoner for å ferdigstille prosjektet.  Utbygger må følgelig forbeholde seg retten til å ha stående maskiner og utstyr på deler av tomten, sammen med visnings- og byggeplasskilt frem til siste bolig er ferdigstilt.

Kjøper kan ikke nekte å overta boligen selv om fradeling, seksjonering, eller tinglysing av hjemmelsovergang ikke er gjennomført på overtakelsesdagen.  Kjøpesummen vil i slike tilfeller bli stående på meglers klientkonto inntil kjøper er sikret hjemmel.

Hver kjøper vil ved overtagelse få tildelt en FDV-dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten, i tillegg til adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold.
FDV-dokumentasjon kan leveres som web basert løsning eller annen databasert løsning.

Overtakelse av sameiets fellesarealer gjennomføres av sameiets styre. Kjøper er innforstått med at fellesarealene - avhengig av årstid - vil kunne bli ferdigstilt og overtagelsesforretning avholdt helt eller delvis etter kjøpers overtagelse av boligen.

Forbehold og salgsbetingelser
Selger tar følgende forbehold for gjennomføring av kontrakten:
  • Tilstrekkelig forhåndssalg.
  • Kommunen gir igangsettelsestillatelse og at denne ikke blir påklaget.
  • Byggelån er innvilget og åpnet.
  • Endelig beslutning om igangsetting i utbyggers styre.

De ovenfornevnte forbehold gjelder for en periode på inntil 9 måneder fra annonsert salgsstart, og selgers frist for å gjøre forbehold gjeldende er 17.5.2022.  Dersom selger ikke har sendt skriftlig melding til kjøper om at forbehold gjøres gjeldende innen fristen, er selger endelig juridisk bundet av kontrakten. Meldingen må angi hvilket forbehold som gjøres gjeldende, og må være kommet frem til kjøper innen den angitte frist per e-post eller rekommandert brev.

Dersom selger gjør forbehold gjeldende, gjelder følgende:
  • Kjøpekontrakt bortfaller, med den virkning at ingen av part ene kan gjøre krav gjeldende mot den annen part på grunnlag av kontraktens bestemmelser.
  • Ethvert beløp som kjøper har innbetalt skal, inkludert opptjente renter, uten ugrunnet opphold tilbakeføres til kjøper.

Ved overtagelse må det påregnes at det gjenstår mindre utvendige eller innvendige arbeider på eiendommens fellesarealer. Selger tar forbehold om å foreta endringer/omregulering av omkringliggende bebyggelse, eventuell regulering av enkeltseksjoner til næringsvirksomhet og endringer av utomhusarealer i forhold til det som er presentert for kjøpere.

Det tas dermed generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid, herunder eventuelle prosessuelle steg som måtte forstyrre fremdriften, finansielle forutsetninger og leveranseavtaler.  Disse forbeholdene vil også kunne føre til eventuell justering i fremdriften for overtagelse/innflytting, samt hjemmelsoverføring.

Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelse og plantegninger.  I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelse som er retningsgivende.  Dersom det er avvik mellom prospekt/internettside og leveransebeskrivelse, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakt en som gjelder.  Omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Alle opplysninger i leveransebeskrivelsen er gitt med forbehold om rett til endringer som er  hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endring av boligens areal eller liknende. Selger tar forbehold om endringer pålagt av offentlige myndigheter som kan få betydning for prosjektets gjennomføring.

Selger forbeholder seg retten til å organisere parkering, boder og eventuelle andre rettigheter på den måten som anses mest hensiktsmessig. Dette kan være som en del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende bruksretter regulert i vedtekter, seksjonert som tilleggsareal til den enkelte seksjon eller som særskilt anleggseiendom med ideelle eierandeler, tinglyste bruksretter eller bruksretter fastsatt i vedtekter.

Selger forbeholder seg retten til å endre antall seksjoner og sammensetningen av usolgte enheter dersom det vurderes som hensiktsmessig. Utomhusplanen i prospektet er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men  en illustrasjonsskisse fra landskapsarkitekt.  Utomhusplanen er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse.

Selger står fritt til å endre leilighetsnummer i prosjekteringsprosessen og det tas forbehold om eventuell endring av antall eierseksjoner i bygningene.

Selger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste et hvert bud/kjøpetilbud på fritt grunnlag.  Selger kan velge å tildele leiligheter uten å begrunne tildelingen og uten forutgående varsel til andre som har lagt inn bud på samme leilighet.

Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.

Videre har selger anledning til å avvise bud fra interessenter som måtte motsette seg å anvende eller kreve endringer i standard kjøpekontrakt. Det forutsettes at skjøt et tinglyses i kjøpers navn. Ved eventuell endring i eierskap/navneendring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe et administrasjonsgebyr som innbetales til meglers klientkonto. Eventuell endring krever utbyggers samtykke. Se ellers bestemmelsene knyttet til salg av kontraktsposisjon.

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av dem som inngir bud.

Selger forbeholder seg rett en til å transportere sine rettigheter og forpliktelser underveis I prosjektet.

Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse og prospektet forøvrig. Prospektet inneholder flere perspektiver, utsiktsbilder og datagenererte bilder, som kan avvike fra endelig oppførelse med hensyn til arkitektur, tekniske løsninger, byggenes plassering på tomten og utsiktsforhold.  Alle illustrasjoner må dermed betraktes som omtrentlige og skissepregede.

Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer.

Dersom det ikke er tatt innspesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav: De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg og konstruksjonsløsninger, samt foreta tilpasninger som er nødvendig etter hvert som tiltaket detaljprosjektertes uten forhåndsvarsel til kjøperne.  Endringene skal ikke redusere byggets eller boligens kvalitet eller vesentlig endre innholdet i prosjektet som sådan.  Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold.

Seksjonering kan ta tid som følge av lang saksbehandlingstid i kommunen. Eierforholdet reguleres av eierseksjonsloven av 16.06.2017 nr.65. Med eierseksjon: eierandel i en bebygd eller planlagt bebygd og seksjonert eiendom, med enerett for eieren til å bruke en bestemt bruksenhet i eiendommen.

Boligen leveres i byggerengjort stand.

Sameiet
Eierseksjonen/selveierleiligheten med tilhørende parkeringsplass/bruksrett til parkering og sportsbod vil tilhøre et sameie. Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes ved seksjonering. Sameiet vil ivareta  forvaltning av fellesareal innenfor eiendommen.

Leilighetene vil bli fradelt som selveierleiligheter/eierseksjoner.  Parkeringsplasser, takterrasser, bod og lignede kan bli organisert som bruksretter. Sameiebrøk vil bli fastsatt ved seksjonering.

Seksjonseierne har full råderett over sine seksjoner og seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner.

Leilighetene kan bli inndelt i flere boligsameier slik utbygger finner det hensiktsmessig. Sameiene vil ha delt eierskap gjennom realsameie til felles leke- og oppholdsareal.

For øvrig gjelder lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Fellesutgifter- stipulert
Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte.

Felleskostnader skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter, som vil omfatte bl.a. felles bygningsforsikring, kostnader til drift og vedlikehold, forretningsførsel, strøm i fellesarealer  mm. Størrelse på kostnadene vil avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.

Andre løpende kostnader som dekkes av seksjonseier utover fellesutgiftene er:
  • Kostnader ved varmeanlegg som leverer energi til romoppvarming og varmtvann. Disse vil bli fordelt til den enkelt e beboer iht . forbruk ved installasjon av forbruksmålere i hver enkelt leilighet.
  • Kommunale gebyrer og avgifter. Disse er ikke beregnet for den enkelte boenhet, men vil bli beregnet av kommunen etter ferdigstillelse.
  • Abonnement for tv-pakker og internett.
  • Parkeringskjeller.

I estimatet som ligger til grunn ved oppstart representerer dette ca. kr. 35-45,- per kvm BRA per mnd. Avsetning til vedlikehold vil da normalt ikke være inkludert. Estimatet baserer seg på erfaringstall og er gjenstand for endringer. Sameiet kan også vedta å inkludere flere tjenester.  Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets konstituerende generalforsamling.

Som eier av bolig i eierseksjonssameie plikter man å delta i sameiet og betale de månedlige felleskostnadene.

Forretningsfører
Forretningsfører er foreløpig ikke valgt, men kontrakt vil bli inngått før konstituerende sameiermøte. En slik avtale vil normalt ha varighet på 2-5 år.

Eiendomsskatt
Det er p.t. (august 2021) ikke innført eiendomskatt i Tønsberg kommune. Det tas forbehold om at dette kan endre seg i tråd med politiske vedtak
nasjonalt eller lokalt - uten at dette kan lastes selger eller megler.

Kommunale avgifter
De kommunale avgiftene er ikke fastsatt p.t. Det vil antatt bli satt inn felles vannmåler for Sameiet. Erfaringsmessig vil årlig beløp ligge på mellom kr.8.000,- og kr.11.000,-. Størrelsen på kommunale avgifter er ikke fastsatt p.t. Tønsberg kommune fastsetter endelige kommunale avgifter og det tas derfor forbehold om størrelse på dette. Kommunale avgifter faktureres direkte til enhver kjøper fra kommunen.

Energimerke
Energimerking av boligen skal utføres av selger og vil foreligge ved overtagelse. Hver bolig vil senest ved overtagelse få en energiattest som bekrefter energimerket.  De er p.t. beregnet til energikarakter B/C og farge GUL.

Skole/barnehage
Kort gangavstand til både Re barneskole og Re ungdomsskole.

Offentlig kommunikasjon
Kort gangavstand til Skysstasjonen på Re-Torvet.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Vei / Vann / Kloakk
Eiendommen vil ha adkomst fra offentlig vei. Eiendommen vil bli tilkoblet offentlig vann og avløp. Sameiet vil stå ansvarlig for sine stikkledninger.

Odel / Konsesjon
Det er ingen konsesjonsplikt eller odel knyttet til kjøp av bolig i Revetal Terrasse. Det er ikke boplikt i Tønsberg kommune.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Eiendommen er regulert til kombinert bebyggelse og anlegg - bolig/kontor/tjenesteyting iht. detaljreguleringsplan3803 20170039 for Gamleveien 6 - med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 10.12.2019. Tilleggsformål vei, gang/sykkelvei, fortau, parkeringsplasser, parkeringshus/anlegg.

Reguleringskart og bestemmelser kan besiktiges hos megler. Rammesøknaden er godkjent og utbygger vil sende inn søknad om IG straks forbeholdene er oppnådd.

Offentlig behandling
Selger tar forbehold om endringer og forsinkelser som måtte oppstå som følge av offentlig saksbehandling.  Selger vil varsle kjøperne om eventuelle forsinkelser, og løpende orientere om fremdriften.

Servitutter / Rettigheter
Seksjonseiere får full råderett over egen seksjon.

Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. De vil være fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser for inntil 2G.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:
Servitutt - erklæring/avtale- bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 08.03.1983, dagboksnr.1225.
Servitutt - erklæring/avtale - bestemmelse om felles vannverk- tinglyst 22.12.1988, dagboksnr.9293.

I tillegg kan selger tinglyse bestemmelser vedrørende sameie, seksjoneringsbegjæring, vann/avløp, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene eller elverk. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysninger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler o.l. vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene knyttet til gjennomføringen av prosjektet innenfor reguleringsplanen for prosjektet.

Kopi av grunnbok med servitutter tinglyst på eiendommen kan fremlegges av megler.  Disse er medtatt i standard kjøpekontrakt som er vedlegg til denne nøkkelinformasjonen.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt jfr. eierseksjonsloven. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Sameiet kan ytterliggere regulere dette i vedtektene - til  60 dager eller maksimum 120 dager

Betalingsbetingelser
Full kjøpesum med tillegg av tilleggsarbeider, eventuelle rettighetserverv og omkostninger, skal innbetales innen overtakelse. Det er ikke krav om forskuddsinnbetaling. Selger kan imidlertid stille krav om forskudd ved salg til kjøpere som ikke er å regne som forbrukere.

Prosjekts standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustadoppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlag til megler
Megler har fast provisjon pr. leilighet solgt i prosjektet. Meglers vederlag dekkes av oppdragsgiver/utbygger.

Avbestilling
Kjøper kan avbestille boligen inntil overtakelse har funnet sted. Ved avbestilling kommer reglene i Bustadoppføringslava kapittel VI til anvendelse.  Lovens utgangspunkt er at utbygger skal holdes skadesløs ved avbestilling. Det vil si at den som avbestiller må dekke alle tap som måtte oppstå på selgers hånd.  Selger kan alternativt velge å fremsette et tilbud om et fast avbestillingsgebyr som, om det aksepteres av kjøper, vil utgjøre grunnlaget for et endelig oppgjør mellom partene. Størrelsen på avbestillingsgebyret vil i tilfelle bli beregnet I det enkelte tilfelle. Erstatning og avbestillingsgebyr reguleres av bustadoppføringslova §§ 53 og 54.

Videresalg av kontraktsposisjon
Salg av kontraktsposisjoner er kun tillatt etter godkjenning fra selger. 

Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning og overskjøte eiendommen til opprinnelig kjøper. Om slikt samtykke gis, vil selger normalt kreve at opprinnelig kjøper er solidarisk ansvarlig inntil ny kjøper har gjort opp kjøpesummen i sin helhet i forbindelse med endelig overtakelse/ferdigstillelse av boligen . Ny kjøper vil være bundet av eventuelle bestillinger av tilvalg.

Selger vil fastsette et transportgebyr i de tilfeller hvor samtykke gis. Transportgebyr vil normalt utgjøre kr 100 000,- for dette prosjektet. Utbygger står fritt til å fastsette dette i det enkelte tilfellet. Salg av kontraktsposisjon vil normalt uansett ikke skje tett opp mot ferdigstillelse.

Garantier
Selgeren skal stille garanti eller tilsvarende fra finansinstitusjon for rett oppfyllelse av kontrakten iht. Bustadsoppføringsloven § 12. Entreprenør skal stille garanti før byggearbeidet igangsettes.

For perioden frem til overtagelse skal garantien være på minst 3% av vederlaget. fra overtakelse og frem til 5 år etter overtakelse skal garantien dekke en sum som svarer til 5% av vederlaget.

Dersom selger stiller§ 47 garanti, vil deloppgjør utbetales til selger/ byggelånsbank og godskriving av renter opphører.

Garantiene stilles direkte til kjøper med kopi til megler.
Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Tilvalg
Innenfor gitte rammer og tidsfrister vil det være mulig å gjøre enkelte individuelle tilpasninger. Mulighet for tilvalg og endringer kan medføre tillegg i pris. Selger/totalentreprenør vil i god tid før innredningsarbeidene starter utarbeide en tilvalgsmeny hvor priser og frister for beslutning og bestilling vil fremkomme samt eventuell betydning for overtakelsestidspunktet.

Etter at byggingen har startet, tas det forbehold om at enkelte endringer ikke kan gjennomføres da innkjøpene og byggingen kan ha kommet for langt.  Det kan ikke gjøres endringer på byggenes tak, fasade, vinduer, utvendige dører, balkonger, terrasser og fellesarealer inne og ute. Det kan ikke bestilles innredning som medfører endringer av faste tekniske installasjoner som ventilasjon, sprinkler, elektro, vann og avløp. Det kan ikke benyttes andre leverandører eller utførende ved kjøp av tilleggstjenester/endringer enn de utbygger og totalentreprenør har valgt for prosjektet. Kjøper vil bli kontaktet for tilvalgsmeny på et senere tidspunkt, etter at kjøpekontrakt er inngått.

Dersom kjøper ønsker å få utført endringer og/eller tilleggsarbeider, skal dette bestilles skriftlig av selger eller den selger måtte oppnevne. Selger er ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som endrer vederlaget med 15 % eller mer.  Selger er heller ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil føre til ulempe for selger og som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet.

Alle tilleggsbestillinger/endringer skal faktureres av Selger eller den Selger måtte oppnevne. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger m.v. jfr. bustadoppføringslovas §44. Selger har ikke rett eller plikt til å utføre endringer/tilleggsbestillinger (tilvalg) som medfører konsekvenser for øvrige kjøpere.

Endringer og tilvalg må bestilles skriftlig innen de frister Selger eller den Selger måtte oppnevne av hensyn til prosjektets fremdrift setter. Endringer og tilvalg faktureres ihht. entreprenørens bestemmelser.

Tilvalg ved kjøpetilbud
Selger vil forberede noen enkle tilvalg som kan velges av kjøper ved inngåelse av kjøpetilbud. Disse tilvalgene vil skje til fast pris uten ytterligere påslag til leverandøren. Selger tar forbehold om at prisene på disse tilvalg vil kunne bli høyere dersom disse tilvalgene etterbestilles eller ikke fremkommer av kjøpstilbudet.  Se skjema for kjøpetilbud for nærmere opplysninger.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Brukstillatelse/ferdigattest besørges av selger. Kjøper har ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør før midlertidig brukstillatelse foreligger. Dersom kjøper likevel velger å overta, er det ulovlig å bebo boligen/ta boligen i bruk (kan flytte inn møbler, men ikke overnatte). Å bebo uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og eventuelle bøter fra kommunen.  Ved å velge å overta stopper eventuelle krav om dagbøter.

Kjøper er gjort uttrykkelig kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før det totale prosjektet, herunder hele eller deler av fellesarealet utomhus, kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/ dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse.

Arealangivelser
Arealene oppgitt i prospektet er angitt i bruksareal (BRA) som er leilighetens mål innvendig, innbefattet innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P- rom i prislisten, dette er leilighetens BRA areal fratrukket innvendige boder og veggene til disse. Arealene angitt i markedsføringsmaterialet er ikke å betrakte som eksakte arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealene skulle bli 5% mindre eller større enn det markedsførte.

Arealangivelser på private uteareal
For balkonger, tas det et særskilt forbehold om at disse kan endres i proporsjonalitet, utforming, størrelse og arrondering. Det vil bestrebes å gi utearealene et estetisk godt uttrykk.

Forvaltning, drift og vedlikehold (FDV)
Ved overtakelse vil det bli overlevert en leilighetstilpasset FDV-dokumentasjon (brukerveiledning) til hver enkelt boenhet. FDV-dokumentasjon kan leveres web-basert.

Det vil også bli overlevert en prosjekttilpasset FDV-dokumentasjon for eiendommens fellesarealer og tekniske anlegg. For tekniske anlegg kreves det inngått drifts- og serviceavtaler for å oppnå tilfredsstillende drift- og ivaretakelse av garantiforutsetninger. Slike avtaler vil derfor bli fremforhandlet og inngått av utbygger på vegne av eierseksjonssameiene med de aktuelle leverandører før overtakelse for å sikre tilfredsstillende drift og garantiforutsetninger fra det tidspunkt anleggene tas i bruk.

Avtalene inngås med kort oppsigelsesfrist 30 dager gjennom de 3 første måneder fra overtakelse slik at eierseksjonssameiene evt. kan velge å inngå drifts- og serviceavtale med andre leverandører.

Lovgrunnlag
Boligene selges etter bestemmelsene i Bustadoppføringslova (lov av 13. juni 1997 nr. 43). Loven sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jfr.§3.

Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse når kjøper er profesjonell/ investor, eller etter at boligen er ferdigstilt . Boligen vil da selges etter bestemmelsene i Lov om avhending av fast eiendom av 3.juli 1992 nr. 93.  Profesjonell kjøper/investor vil i disse tilfellene måtte  innbetale forskudd uten at dette blir sikret ved garanti. Selger står likevel fritt til å selge etter Bustadoppføringslova.

Kjøpekontrakt vil bli inngått iht. standard kjøpekontrakt, som kan fås ved henvendelse til megler.  Kjøper aksepterer denne ved inngivelse av bud.

Øvrige forbehold
Det tas forbehold om trykkfeil i salgsprospektet. Vi gjør oppmerksom på at salgsprospektet ikke er et juridisk bindende dokument.

I de tilfeller der salgsprospektet og salgsoppgave avviker fra hverandre, er det salgsoppgaven som er gjeldende.  Salgsoppgaven benyttes som vedlegg til bindende kjøpstilbud og er å regne som det bindende juridiske dokumentet.  Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.

Tegninger, animasjoner og fotografier i prospektet er av illustrativ karakter og definerer ikke nøyaktig innhold av selgers leveranse. Det kan forekomme avvik mellom byggebeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller går byggebeskrivelsen foran. Dersom det er avvik mellom prospekt/internettside og leveransebeskrivelse, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakten som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til denne. Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse og prospekt.

Kjøper er kjent med at selgers kontraktsmessige leveranse fremkommer av leveransebeskrivelse, situasjonsplan og tegninger som følger vedlagt til prospektet/kjøpekontrakten. Det tas forbehold om mindre justeringer på tegninger og arealer i forbindelse med utarbeidelse av arbeidstegninger. Det gjøres for øvrig oppmerksom på at de plantegninger som er inntatt i dette prospekt kan inneholde avvik i forhold til de mer detaljerte plantegninger.

Alle perspektiver, modell, illustrasjoner og møblerte planskisser i alt salgsmateriell er ment å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse og det kan ikke bygges et krav på disse. Alle opplysningene i dette salgsprospektet er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standarden. Kjøper aksepterer, uten prisjustering, at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassing av tekniske anlegg, mindre endring av boligens areal eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at det i noen tilfeller kan komme sjakter og/eller rørføringer som ikke er vist på tegninger.

Alle opplysninger i dette prospektet er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige. Det tas forbehold om eventuelle feil i prospektet.

Oppdragsnummer
67-21-9018

For å gi bud må du gå inn på en enhet i prosjektet. Du kan se alle enhetene tilgjengelig ved å gå til og åpne prosjektenheter og klikke deg videre inn på den enheten du ønsker å legge inn bud på.

Har du spørsmål rundt budgivningen er det bare å kontakte megler.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gamleveien 6
For mer om objektet
Gamleveien 6

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: