Eie eiendomsmegling har hatt en omsetningsvekst i første kvartal på 28%. Mye av veksten skyldes nybyggmarkedet som har tatt seg kraftig opp sammenliknet med samme periode i fjor.
Nybygg

Nybyggmarkedet gir meglerne rekordsalg

Eie eiendomsmegling har hatt en omsetningsvekst i første kvartal på 28%. Mye av veksten skyldes nybyggmarkedet som har tatt seg kraftig opp sammenliknet med samme periode i fjor. Det er spesielt to store prosjekter som har solgt meget godt i år, Bunde bygg på Ask i Gjerdrum og Profier på Bekkestua i Bærum. Sistnevnte ble utsolgt på én dag.

Nybyggsjefen i Eie eiendomsmegling, Eileen Vammervold Dreyer mener behovet for boliger ved trafikk-knutepunkter er avgjørende for et godt nyboligsalg.

-Både i og utenfor Oslo er det stort behov for leiligheter med sentral beliggenhet, med kort vei til butikk og offentlig kommunikasjon. Prosjekter med slike kvaliteter selger godt om dagen og vi har opplevd en dobling i omsetningen i forhold til i fjor, sier hun.

Nybyggmeglerne merker at også etterspørselen øker nå som det er stor kamp om bruktboligene.

-Folk blir lei av å tape budrunder og ser fordelen av å kjøpe til fastpris. Da får kjøperne i tillegg en helt ny leilighet uten behov for oppgradering, sier Vammervold Dreyer.

 8 av 10 solgt til eller over prisantydning

For Eie endte mars isolert sett på 353 salg og en vekst på 37% sammenliknet med fjoråret.

Fortsatt selges 80% av boligene til eller over prisantydning. Antall registrerte visningsdeltakere holder seg konstant gjennom hele kvartalet på ca 9 i snitt pr visning.

  • Vi er på vei inn i høysesong for boligomsetninger og over påske vil kjøperne få mer å velge i. Økt tilbudsside stabiliserer normalt også boligprisveksten og meglerne opplever nå noe lavere antall interessenter per bolig, sier administrerende direktør, Hedda Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel