Aktuelt

Nyetablerte og pendlere trekker hit

Nyetablerte og pendlere trekker hit  – original artikkel på www.vestviken24.no

Stokke har sammen med Holmestrand hatt størst boligprisvekst i fylket det siste året. Flere får øynene opp for kommunen som snart blir en del av Sandefjord.

– Stokke har et voksende sentrum med de fasiliterer man trenger. Det er kort vei til E18, med ny vei helt inn til Oslo, gode togforbindelser, flotte turområder, eget skianlegg og egen golfbane. Kort fortalt; Stokke er en liten, men voksende perle midt i Vestfold, som det er godt å bo i, mener sandefjordingen Tom Haugen.

– Smelter sammen

Boligprisene i Holmestrand og Stokke har økt med over 10 prosent (se fakta), samtidig som prisveksten har vært på 7,9 prosent på landsbasis, 6,7 prosent i Sandefjord, 6,7 prosent i Tønsberg og 7,3 prosent i Larvik.

– Ser en viss utjevning

Tønsberg har fortsatt de høyeste boligprisene i Vestfold. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris der nærmer seg raskt 30.000 kroner. Deretter følger Nøtterøy med 25.924 kroner og Sandefjord med 24.443 kroner. Tilsvarende tall for både Holmestrand og Stokke er rundt 22.000 kroner.

Megler Matias Wahl Rostad i Eie Tønsberg mener også det er logisk at det er pressområdene Stokke og Holmestrand vokser mest i Vestfold.

– Stokke og Holmestrand seiler opp som gode alternativ for mange. Begge steder har togstasjon og nær tilknytning til E18, og er gode utgangspunkt for pendling både sør- og nordover, sier Wahl Rostad til tb.no, og legger til at stedene også har det til felles at boligprisene er høyere på begge kanter, slik som i byer som Drammen, Tønsberg og Sandefjord.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel