boligmarkedet mars
Boligprisstatistikk

Nyhetsbrev april 2017

Boligprisene i Norge steg med 0,7 prosent i mars 2017. Boligprisene er nå 11,7 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligprisene har i mars og gjennom hele første kvartal hatt en mer moderat utvikling enn vi hadde i store deler av 2016. Selv om det er for tidlig å konkludere med at vi er inne i et trendskifte, så ser vi tydelig en mer dempet prisutvikling, spesielt i Oslo, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

I mars ble det solgt 8046 boliger. Det er en økning på 22,9 prosent sammenlignet med mars 2016. Det ble det lagt ut 9691 boliger for salg i mars. Det er 35 prosent flere sammenlignet med samme måned i fjor. Mye av denne økningen kan forklares av påskeeffekten, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

– Det er naturlig med en økning i salgsvolumet denne måneden sammenliknet med fjoråret da påsken i sin helhet i fjor var i mars måned. Det er derfor viktig å se mars og april i sammenheng for å få et riktigst mulig bilde av markedet. Likevel kan vi konkludere med at det har blitt solgt mange boliger i Norge i løpet av måneden, selv om vi ser en tydelig tendens til at det er færre omsetninger i Oslo enn i fjor, sier Dreyer.

Bærum hadde sterkest prisutvikling i mars med en oppgang på 1,7 prosent.

Forventer vårslipp av boliger

Mars har for Eie Eiendomsmegling sin del vært en meget god måned, med omsetningsvekst på over 50 prosent sammenliknet med fjoråret.

– Fremover vil boligkjøperne få mer å velge i. Oppdragsinngangen i Eie viser at vårslippet er i gang og antall boliger som skal ut i markedet har økt med 50 % fra februar til mars, sier administrerende direktør i Eie Eiendomsmegling, Hedda K. Ulvness.

Boligtall fra Eie tydet på en prisvekst i Oslo i mars, blant annet på grunn av kort formidlingstid og høyt antall budgivere. I mars var det i snitt 3 budgivere per bolig i Oslo.

– Den sene påsken ga høye volumer i mars og vi tror trenden tror vi holder seg fremover. Oppdragsinngangen er sterkt økende og vil bidra til flatere boligprisutvikling fremover, sier Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel