Nyhetsbrev

Nyhetsbrev April 2018

Boligprisene i Norge steg med 0,5 prosent i mars 2018. Boligprisene er nå 2,2 prosent lavere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Prisutviklingen i mars bekrefter utviklingen vi har sett så langt i 2018 om at boligprisfallet som preget markedet gjennom 2017 har stoppet opp i store deler av landet. Prisveksten hittil i år er moderat med unntak av i hovedstaden der første kvartal har resultert i en sterk prisoppgang sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Av byene hadde Oslo sterkest oppgang med 1,7 prosent. Svakest utvikling hadde Kristiansand med en nedgang på 1,1 prosent.

Lavere aktivitet grunnet påske

– Tilbudssiden fortsetter også i mars å falle, noe som er normalt inn mot påsken. Mange venter med å legge ut boligen sin for salg til etter påske, og vi forventer at antall boliger til salgs vil øke de neste månedene. Til tross for dette er tilbudssiden i flere av de store byene lavere enn for få måneder siden, og det gjelder særlig i Oslo, sier Dreyer.

I mars ble det solgt 6.632 boliger i Norge, noe som er 18,5% færre enn i tilsvarende måned i 2017. Det ble lagt ut 7.731 boliger for salg, noe som er 20,7% færre enn i mars 2017.

Boligprisstatistikken for forskjellige områder finner du her.

Tidlig påske og kaldt vær

Påsken er over og boligmarkedet står foran det årlige vårslippet. Men i år kom påsken tidlig og det er fortsatt mye snø rundt om i landet. Tidlig påske og kaldt vær påvirker vårslippet. Det flommer ikke over av boliger. Det er et ganske lavt volum i Oslo med knappe 1000 bruktboliger til salgs.

– Men vi går inn i høysesong for boligmarkedet og folk kan forvente at det blir en gradvis økning av volumet, sier administrerende direktør i Eie, Hedda Ulvness.

Boligmarkedet fungerer bra. Folk er igjen på visninger og med i budrunder. På tross av høy prisvekst i Oslo i mars opplever vi ikke at vi er tilbake til 2016 tilstander. Det er nå en sunn balanse mellom tilbud og etterspørsel.

– Mitt tips er å selge boligen nå, før du må kjempe om oppmerksomheten. Snø i hagen har aldri vært en prisreduserende faktor, avslutter Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel