boligpriser juli 2016
Aktuelt

Nyhetsbrev august 2016

Boligprisene steg med med 0,2 prosent i juli. Boligprisene er 8,8 prosent høyere enn for 12 måneder siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligprisutviklingen i juli har vært sterk, og drevet av en kraftig oppgang til juli å være i spesielt Oslo og Trondheim. I de fleste av landets øvrige regioner er det en nedgang i boligprisene, noe som er normalt for måneden, sier Eiendom Norges administrerende direktør, Christian Vammervold Dreyer.

Områdene med sterkest prisutvikling var Oslo og Trondheim med henholdsvis 1,8 og 1,0 prosent. Byene med størst prisoppgang de siste 12 månedene var Oslo og Hamar med en prisvekst på henholdsvis 15,2 og 12,3 prosent.

Forbereder høysesongen

Eie har solgt 30 prosent flere boliger i juli i år sammenliknet med fjoråret. Likevel har juli vært som forventet, en måned med lave salgsvolumer, sier administrerende direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling.

– Kjøpsinteressen avtar dog ikke nevneverdig i sommerferien og meglerne har oppnådd gode priser. I hovedstaden har etterspørselen holdt seg særlig høy gjennom ferieukene, som har ført til nye prisrekorder i de indre bydelene. I Oslo endte Eie i juli på en snittpris på 200 000 over prisantydning mens omsetningstall på landsbasis viser at en bolig i snitt gikk 65 000 over prisantydning, mot 180 000 i mai og juni, forklarer Ulvness.

I Eie forbereder vi oss nå for høysesongen, hvor september normalt er måneden med flest boligomsetninger.

– Vi merker oppdragspågangen og sannsynligvis vil boligmarkedet i høst fortsette der det slapp, med sterk interesse og gode priser. Dog vil jeg bemerke at boligmarkedet ikke kan sees under ett. Det er store forskjeller mellom by og land og ulike regioner, sier Ulvness avslutningsvis.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel