Nyhetsbrev august 2017
Boligprisstatistikk

Nyhetsbrev august 2017

Boligprisene i Norge sank med 1,2 prosent i juli 2017. Boligprisene er nå 4,8 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligprisene gikk som forventet ned i juli måned. Grunnet fellesferien er dette normalt, og sammenliknet med tidligere år skiller ikke årets juli-måned seg ut. Prisnedgang i juli blir normalt korrigert inn med en oppgang i august. Boligmarkedet de siste månedene har vært preget av et markant prisfall i Oslo, noe som også har påvirket tallene nasjonalt, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

I juli måned ble det lagt ut 3.288 boliger for salg i Norge, noe som er 14,2 prosent flere enn i samme måned i fjor. Så langt i år er det lagt ut 57.491 boliger for salg i Norge. Det er 7,5 prosent flere sammenlignet med tilsvarende periode 2016, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

– Tilbudssiden er økende over det meste av landet, og det har ikke blitt lagt ut flere boliger til salgs i Norge siden 2007. Det store utbudet av boliger gjenspeiles i en mer moderat prisutvikling som er tydelig over hele landet. Dette venter vi kommer til å prege markedet også i månedene som kommer, sier Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 50 dager å selge en bolig i juli 2017, noe som er helt likt som i juli 2016. Av byene var det lavest salgstid i Drammen med 22 dager og lengst salgstid i Ålesund med 91 dager.

Tregt boligsalg i juli

I sommer har Eie-meglerne brukt i snitt 23 dager mot 13 dager i 2016 å selge en bolig i Oslo.

– Vi har opplevd bra interesse for annonserte boliger i sommer, men det er naturlig nok lite nytt som har kommet på markedet. Det er i all hovedsak «hengerne» som er solgt. Disse selgerne har vært i markedet en stund og erkjenner at det er andre tider. De er nå i større grad glad for å få prisantydning eller tett opp mot prisantydning, sier administrerende direktør i Eie, Hedda Ulvness.

For landet for øvrig i Eie har omsetningstiden gått ned med en dag. I juli 2016 tok det 35 dager å selge en bolig, mens i tilsvarende måned i år bruker melgerne 33 dager. Eie eiendomsmegling har solgt 257 boliger i juli, en økning på 46%.

I disse dager legges det ut flere nye objekter og Eies oppdragsinngang tilsier at det vil bli mange nye boliger fremover i august og september.

– Et større utbud av boliger i store deler av landet betyr at mange boligselgere må justere ned sine prisforventninger for å få solgt. Det ser ut til at mange boligselgere i Oslo allerede har gjort det ved å akseptere bud under prisantydningene, avslutter Dreyer.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel