boligpriser november
Aktuelt

Nyhetsbrev desember 2016

Boligprisene steg med 0,1 prosent i november 2016. Boligprisene er nå 11,6 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligmarkedet i november har hatt høy aktivitet over det meste av landet. I byer som Stavanger og Trondheim er det solgt vesentlig flere boliger enn på samme tid i fjor, samtidig har det vært litt færre salg i Oslo, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Ved utgangen av måneden var det 10.763 boliger til salgs, noe som er 17 prosent færre enn for ett år siden, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

– Det er en stor nedgang i antall boliger for salg, og nedgangen er særlig stor på store deler av Østlandet, Rogaland og i Trøndelag. Den lave tilbudssiden vil trolig få betydning for prisutviklingen i desember og inn i 2017, sier Dreyer.

Spesielt på Oslo vest har man merket nedgangen i omsetninger, mens Oslo øst fortsatt holder koken. Den lave tilgangen og store etterspørselen har vært den primære årsaken til den kraftige veksten siste 12 månedene.

Byene med sterkest prisutvikling var Oslo og Asker med en økning på henholdsvis 1,2 og 0,7 prosent. Oslo og Drammen har hatt sterkest prisutvikling de siste 12 månedene med en vekst på henholdsvis 22 og 15,7 prosent.

Eie Eiendomsmegling
I november omsatte Eie 415 boliger på landsbasis.

– Stadig flere boligselgere velger Eie som sin megler i boligsalget. Med en økning i volum på hele 46,6% i november ser vi at kundene i større grad velger en frittstående eiendomsmegler. Dette viser seg å være et lønnsomt valg med tanke på at megler kun har et fokus; nemlig å selge din bolig på best mulig måte, sier Rita Berg Hansen, salgsdirektør i Eie.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel