Boligprisstatistikk

Nyhetsbrev desember 2017

Boligprisene i Norge sank med 1,1 prosent i november 2017. Boligprisene er nå 0,5 prosent lavere enn for et år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Selv om boligprisene normalt faller i november, så var det et større fall enn normalt i år. Alle fylkene hadde nedgang i prisene sist måned, men det er flere av de største byene vi ser den svakeste utviklingen. Det er nå negativ 12 måneders vekst i stadig flere byer, og det er en trend vi forventer vil vedvare og sannsynligvis forsterke seg i månedene fremover, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer.

Fortsatt stor tilbudsside
– Vi har fra og med våren 2017 hatt en betydelig økning i tilbudssiden, og da særlig i Oslo, Bergen og Trondheim. Det er også i november måned lagt ut markant flere boliger for salg i Norge, sier Dreyer.

I november måned ble det lagt ut 6.786 boliger til salgs i Norge, noe som er 10,5 prosent flere enn i samme måned i fjor. Så langt i år er det lagt ut 95.847 boliger for salg. Det er 8,4 prosent flere sammenlignet med tilsvarende periode i 2016, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

–Til tross for prisfallet vi har sett i det norske boligmarkedet gjennom store deler av 2017 holder aktiviteten seg på nivå med 2016, noe som vitner om et velfungerende boligmarked, sier Dreyer.

Det tok 46 dager i gjennomsnitt å selge en bolig i november, noe som er ti dager mer enn i tilsvarende måned i fjor.

Boliger blir solgt
I november måned har Eie solgt 5% flere boliger enn i fjor og bruker i snitt 29 dager på salget. Det er godt besøkte visninger, men budene sitter langt inne og meglerne bruker mye tid på å forhandle frem salgene. Slik har det vært en stund og prisreduksjonen er ikke overraskende.

–Det som er spesielt nå er at vi i Oslo selger boliger fordi selgerne begynner å bli desperate. Nå kan de ikke vente lenger og takker ja til lavere salgssum enn det de hadde beregnet. Vi ser flere eksempler på at særreglene i hovedstaden rammer flere enn kun «investorene» og gir uheldige utslag. Det er derfor behov for en oppmykning, sier administrerende direktør i Eie Hedda K. Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel