boligmarkedet torshov
Aktuelt

I mai steg boligprisene med 2,2 prosent på Torshov

I mai steg boligprisene med 2,2 prosent på Torshov. Boligprisene i Torshov er 12,4 prosent høyere enn for 12 måneder siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Tall fra Eiendomsverdi viser en signifikant økning på boligprisene i nærområdet fra slutten i juli i fjor. Gjennomsnittsprisen på en bolig i området har økt fra 3 141 000,- til 3 608 000,- i dag. Dette tilsvarer en økning på over 400 000.

– Etterspørselen etter boliger er rekordstor over det meste av landet akkurat nå, og i tillegg til den sterke prisveksten gjenspeiles dette i at det bare er 2011 som overgår årets mai-omsetning. Det har kommet mange boliger ut for salg, men særlig i Oslo-regionen selges boligene svært raskt. I Oslo og Akershus er også tilbudssiden historisk lav, det er 42 prosent færre boliger til salgs i Oslo enn på samme tid i 2015, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Regionale tall viser at boligprisene utviklet seg sterkt over omtrent hele landet. Hamar og Oslo hadde størst prisoppgang i mai med henholdsvis 2,2 prosent og 1,6 prosent.

Solid boligvår
I april omsatte Eie 461 boliger. Dette er 37 prosent flere boliger sammenlignet med samme måned i fjor. Dette skyldes delvis at Eie har økt i antall meglerkontorer, men også at det har kommet flere boliger på markedet.

– Mai har vært en sterk måned, med tanke på at denne tradisjonelt har færre salgsdager. Våre meglere melder om sterkere oppdragsinngang i mai og er optimistiske til en fortsatt god volumvekst i juni som forhåpentligvis kan etterkomme noe av den sterke etterspørselen, sier Hedda Ulvness i Eie Eiendomsmegling.

I Eie gikk en Oslo-bolig i snitt 380 000,- over prisantydning, som illustrere prispresset vi har lest om lenge. Bransjen har en utfordring som nå søkes løst i fellesskap, hvorav fjerning av takst er et tiltak. Nå har Oslo-meglerne det fulle og hele ansvaret for prisfastsettingen. Denne jobben må gjøres skikkelig skal vi fortjene å bli tatt på alvor

Les også Er det lurt å kuppe boligen?

Les også Disse hagetipsene kan øke verdien på din bolig

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel