Boligmarkedet januar 2017
Boligprisstatistikk

Nyhetsbrev februar 2017

Boligprisene steg med 2,8 prosent i januar 2017. Boligprisene er nå 12,4 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Vi har lagt bak oss en normal januar måned med solid prisvekst og høy aktivitet. Etter mange måneder med svært sterk prisvekst er det normalt at prisutviklingen modererer seg noe, men med en sesongkorrigert prisvekst på 0,6 prosent så er dette likevel som å regne som en sterk boligprisvekst, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Det ble solgt 6.196 bruktboliger sist måned. Det er en oppgang på 9,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

– Det har blitt solgt vesentlig flere boliger i januar i år sammenlignet med i fjor. Det er kun i 2015 at det er blitt solgt flere boliger i en januar måned. Vi ser en økning i salgsvolumet i alle de store byene, der Stavanger skiller seg ut med 56,4 prosent flere solgte boliger i januar i år sammenlignet med i fjor, sier Dreyer.

Områdene med sterkest prisutvikling var Lillehammer og Asker med en økning på henholdsvis 3,3 og 3,2 prosent.

Sterk historisk prisutvikling i januar
Januar er den måneden som historisk har høyest prisvekst. Statistikken viser at de siste fem årene har prisene i snitt økt med 3 prosent fra desember til januar.

–I fjor var det en markant nedgang i antall solgte boliger og den samme trenden ser vi gjentar seg i år. Aktiviteten har likevel tatt seg betydelig opp den siste uken, men det er fremdeles mangel på boliger til salgs. Kjøpsinteressen er høy over hele landet og kombinert med lave salgsvolumer vil vi nok få en sterk prisvekst i januar. Eie solgte 398 boliger i januar, noe som tilsvarer en vekst på 50 prosent, sier administrerende direktør i Eie, Hedda K. Ulvness.

*Prisøkning fra desember til januar de siste fem år:
2012: 3,3 prosent
2013: 3 prosent
2014: 2,5 prosent
2015: 2,9 prosent
2016: 3,1 prosent

*Eiendomnorge

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel