Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Februar 2018

Boligprisene i Norge steg med 2,0 prosent i januar 2018. Boligprisene er nå 2,2 prosent lavere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Prisutviklingen i januar var svakere enn det som er normalt for måneden. Siden vi startet målingene i 2003 har boligprisene alltid steget i det først kvartal, og da spesielt mye i januar. Til tross for den svake oppgangen er det fremdeles en fallende trend i boligprisene i Norge, sier administrerende direktør, Christian Vammervold Dreyer.

Stor aktivitet

– Det har vært stor aktivitet i boligmarkedet i januar, og våre medlemmer melder om en merkbar økning i antall visningsdeltakere og budgivere sammenlignet med i høst. Dette har resultert i mange flere salg sammenlignet med januar 2017, sier Dreyer.

I januar ble det solgt 6.762 boliger i Norge, noe som er 8,4% flere enn i tilsvarende måned i 2017. Det ble lagt ut 6.430 boliger for salg, noe som er 0,9% færre enn i januar 2017.
Det tok i gjennomsnitt 58 dager å selge en bolig i januar 2018, noe som er 14 dager mer enn i januar 2017, ifølge Eiendom Norge.

– Salgstiden øker i landet under ett, noe som tyder på at mange av boligene som er blitt solgt i januar har vært i markedet en stund og omsider blitt solgt, sier Dreyer.

Flytsone i boligmarkedet

Eie Eiendomsmegling kan melde om meget god omsetningen i januar med 33% vekst i antall salg og 24% vekst i oppdragsinngangen. Det selges mye leiligheter i januar og porteføljen inneholder både nyheter og hengere. For Eie tok det i gjennomsnitt 26 dager å selge en bolig i januar 2018.

– De som har forsøkt tidligere opplever bedre interesse nå. Dels skyldes det prisreduksjon, men også fordi megler igangsetter diverse salgsutløsende grep basert på tilbakemeldinger fra markedet. Visningene er godt besøkte og nå deltar flere i budrundene. Den avventende holdningen fra i høst er ikke lenger dominerende, sier administrerende direktør i Eie, Hedda Ulvness.

– Slik jeg ser det viser januarsalget at boligmarkedet er tilbake i flytsonen, avslutter Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel