Nyhetsbrev

Nyhetsbrev januar 2018

Boligprisene i Norge sank med 1,1 prosent i desember 2017. Boligprisene er nå 2,1 prosent lavere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Den negative utviklingen i boligprisene fortsatte i den siste måneden i 2017. Selv om det er normalt med fall i prisene i desember, så er dette en svakere utvikling enn normalt, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer.

– For første gang siden 2013 har vi hatt en nedgang i boligprisene året under ett. Da vi gikk inn i 2017 hadde vi lagt bak oss et år med sterk prisvekst og det var få boliger for salg, og de fleste regnet derfor med at prisveksten ville vedvare. 2017 har vært en påminnelse på at boligmarkedet kan endre seg raskt, sier Dreyer.

Solgt mange boliger

– Det er solgt mange boliger i løpet av desember, og volumet året under ett er stabilt sammenlignet med de siste årene. Det vitner om at boligmarkedet er velfungerende til tross for det kraftige prisfallet i boligmarkedet siden perioden fra høsten 2007 til desember 2008, sier Dreyer.

I desember måned ble det lagt ut 3.237 boliger til salgs i Norge, noe som er 6,5 prosent flere enn i samme måned i fjor. Totalt for 2017 ble det lagt ut 99.167 boliger for salg. Det er 8,5 prosent flere sammenlignet med 2016, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

– Sammenligner vi boligprisfallet i 2017 med det forrige boligprisfallet i Norge høsten 2013, ser vi at prisfallet er sterkere, både nasjonalt og i Oslo spesielt. Det har nå være 8 måneder med fall i boligprisene i Oslo, og prisene har gått ned med 11,5 prosent siden april. Den sterkeste utviklingen av de største byene hadde Stavanger med en flat prisutvikling i 2017 på 0 prosent., avslutter Dreyer.

Lettere å selge boliger

Administrerende direktør Hedda K. Ulvness syntes det har blitt lettere å selge boliger, men mener det bare skulle mangle.

– Vi har hatt et bra salgsvolum i desember. Men så har vi jo også justert ned prisene ganske godt, sier Ulvness.

Til tross for at boligprisene har vært lavere i 2017 har Eie hatt et solid år. I Eie er oppdragsinngangen opp 12 prosent i Oslo, 19 prosent i Bergen og 15 prosent i Stavanger.

– Dette må ses i sammenheng med våre undersøkelser som viser at flere ønsker nå å selge før de kjøper. Tilbudssiden vil med andre ord bli høy fremover, som igjen vil påvirke boligprisene, da vi opplever kjøperne som svært avventende, avslutter administrerende direktør Hedda Ulvness

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel